Skocz do zawartości

Wędliny domowe - forum korzysta z plików cookies. Więcej informacji znajdziesz na stronie: Polityka prywatności. W celu usunięcia tej wiadomości kliknij:    Akceptuję użycie plików cookies

Witaj na forum Wędzarniczej Braci


Logowanie » 

Rejestracja
Na naszym forum, tak jak na większości innych, musisz się zarejestrować by móc korzystać z wszystkich funkcji dostępnych dla użytkowników.

To bardzo prosta procedura, która zajmie Ci tylko chwilę, a dzięki temu będziesz mógł korzystać z dodatkowych funkcji niedostępnych dla użytkowników niezalogowanych.

Zakładając swoje konto będziesz mógł między innymi:
- rozpoczynać nowe tematy na forum,
- odpowiadać na posty innych,
- przeglądać załączone do postów zdjęcia,
- wysyłać prywatne wiadomości do innych użytkowników,
- dostawać powiadomienia o nowych postach.

Zachęcamy do rejestracji!!!
 

Zdjęcie

Shadow & Czarna zadymiona - wariacje kulinarne


  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
83 odpowiedzi w tym temacie

#41 Shadow

Shadow

    Pasjonat

  • Użytkownicy
  • 483 postów

Napisano 08 wrz 2013 - 19:35

Tyle słoniny to zima zapowiada się bardzo wczesna i długa. :grin:


Co Ty!

Zeszła tak ekspresowo, że musiałem nową wstawić :thumbsup:

#42 kostek61

kostek61

    Weteran

  • **VIP**
  • 2426 postów

Napisano 08 wrz 2013 - 19:40

słoninka parzona, solona, czosnkowa, wędzona

Poniżej mielonka w trzech odsłonach.

Ladnie to wszystko wygląda :thumbsup: :clap:

#43 Shadow

Shadow

    Pasjonat

  • Użytkownicy
  • 483 postów

Napisano 09 wrz 2013 - 19:33

A dzisiaj salcuś w otoczce miękiej skórki...

Dołączona grafika

ogóreczki i pomidorki kiszone
pomidorki na kolana nie rzucają, więc nie będzie potórki

Dołączona grafika

oraz boczuś podpiekany w wędzarni

Dołączona grafika

Pozdrówka

#44 EL GREGOR

EL GREGOR

    Uzależniony od forum

  • **VIP**
  • 3858 postów
  • MiejscowośćBartoszyce

Napisano 09 wrz 2013 - 19:53

:grin: wszystko wygląda bardzo apetyczne :thumbsup: pomidorki też :grin:

Pozdrowienia dla Moni :grin: :grin: :grin:

#45 Shadow

Shadow

    Pasjonat

  • Użytkownicy
  • 483 postów

Napisano 09 wrz 2013 - 20:03

:grin: wszystko wygląda bardzo apetyczne :thumbsup: pomidorki też :grin:


Twój sposób na boczusie sprawdza się rewelacyjnie, lepsze paski niż później krojenie z dużego płata.

Za pozdro dziękujemy i prosimy o przekazanie dla Grażki, Kamila i małżonki

#46 Shadow

Shadow

    Pasjonat

  • Użytkownicy
  • 483 postów

Napisano 10 wrz 2013 - 07:18

Skąd masz miękką skórkę? :cool:


Ze skórowania boczku. Po tym sparzona do miękkości
Trochę namęczyłem się układając w batonie, ale wynik wizualny zrekompensował poświęcony czas.

PZDR

#47 Pools

Pools

    Weteran

  • Użytkownicy
  • 1023 postów
  • MiejscowośćWarszawa

Napisano 10 wrz 2013 - 22:19

Daniel, pięknie to wszytko wygląda. Zorganizowałbyś jakieś warsztaty wieczorowe dla początkujących :-) Chętnie bym przydreptał na takowe szkolenie ;-)

#48 Shadow

Shadow

    Pasjonat

  • Użytkownicy
  • 483 postów

Napisano 11 wrz 2013 - 08:49

Dzięki chłopaki :smile:

A tutaj focia jak owy boczuś wygląda na kanapeczce.

Dołączona grafika

#49 Einshell

Einshell

    Weteran

  • Użytkownicy
  • 1957 postów
  • MiejscowośćJaworzno

Napisano 11 wrz 2013 - 08:56

:shock: Ojjj ... wygląda...wygląda... :clap: :thumbsup: :clap: Pozdrawiam! :cool:

#50 menzur

menzur

    Stały bywalec

  • Użytkownicy
  • 335 postów
  • MiejscowośćDębica

Napisano 11 wrz 2013 - 09:27

Ale boczek mniam. Muszę się skusić na podpiekany. :thumbsup: :thumbsup: :thumbsup:

#51 Shadow

Shadow

    Pasjonat

  • Użytkownicy
  • 483 postów

Napisano 13 wrz 2013 - 17:15

Tym razem szyneczki i schabik na surowo

Dołączona grafika
Dołączona grafika

A tu metoda

Dołączona grafika
Dołączona grafika
Dołączona grafika

Za pierwszym razem ściągnąłem zesty przed wędzeniem, ale smaczek cytrusowy był za lekki, więc następnym razem zostawiłem i wyszło w sam raz

Dołączona grafika

PZDR

#52 PanBoczek

PanBoczek

    Uzależniony od forum

  • Użytkownicy
  • 3611 postów

Napisano 13 wrz 2013 - 17:29

A tutaj focia jak owy boczuś wygląda na kanapeczce.

:thumbsup: :thumbsup: :thumbsup: nawet ja na kanapce bym lepiej nie wyszedł :lol: :cool:

Za pierwszym razem ściągnąłem zesty przed wędzeniem, ale smaczek cytrusowy był za lekki, więc następnym razem zostawiłem i wyszło w sam raz

świetnie to wygląda :) btw. piękne sznurowanie na tym mięsku.. :clap:

pomidorki na kolana nie rzucają, więc nie będzie potórki

podobne odczucia mamy :) może jakiejś innej metody szukać - inne przyprawy, mocniejsze dodatki, odmiana pomidorów.. sam nie wiem :P moje też nie podeszły za bardzo..
nadal wspominam nalewkę z ogórków.. a tu już ponad rok minął hehe oj ten czas leci :P Pozdrawiam

#53 miro

miro

    Uzależniony od forum

  • **VIP Junior**
  • 14183 postów

Napisano 13 wrz 2013 - 17:51

Za sposób wiązania nie wstydził by się żaden chirurg .... na 6+
A i sam wyrób ..... :clap:

#54 JaGra

JaGra

    Uzależniony od forum

  • Użytkownicy
  • 3247 postów
  • Miejscowośćmazowiecka wieś nad Wisłą

Napisano 13 wrz 2013 - 17:54

Za sposób wiązania nie wstydził by się żaden chirurg .... na 6+

Miro nie przesadzaj. W jednym miejscu zrobił 2 milimetrowe przesunięcie :grin:

#55 Shadow

Shadow

    Pasjonat

  • Użytkownicy
  • 483 postów

Napisano 17 wrz 2013 - 17:20

Piękny prezencik otrzymałem na 13 rocznicę ślubu.
Ostry jak żyleta :clap:

Dołączona grafika
Dołączona grafika

Miro może sprzedawałyby się w sklepiku i z certyfikatem WB :tongue:

PZDR

#56 EL GREGOR

EL GREGOR

    Uzależniony od forum

  • **VIP**
  • 3858 postów
  • MiejscowośćBartoszyce

Napisano 17 wrz 2013 - 19:04

:grin: życzymy WAM dalszych szczęśliwych lat w pożyciu małżeńskim,całusy dla MONI :grin:

Też mam nóż i ostrzałkę fiskarsa , bdb :grin:

#57 BazylWidzew

BazylWidzew

    Weteran

  • Użytkownicy
  • 2614 postów
  • MiejscowośćMazury

Napisano 17 wrz 2013 - 22:07

Piękny prezencik otrzymałem na 13 rocznicę ślubu.

Shadow piękny prezent :clap:

#58 Einshell

Einshell

    Weteran

  • Użytkownicy
  • 1957 postów
  • MiejscowośćJaworzno

Napisano 17 wrz 2013 - 22:46

:cool: A gdzie ten ''cień'' z komina chociażby ? ... :rolleyes: Super KOSA !!! :clap: Wszystkiego co najlepsze w rocznicę ślubu !!! Pozdrawiam :grin:

#59 Shadow

Shadow

    Pasjonat

  • Użytkownicy
  • 483 postów

Napisano 18 wrz 2013 - 20:33

Chłopaki dziękujemy za życzenia.
Teraz to już tylko z górki.
Znaczy się nożem, a nie patelnią.
Wyższy level, jak to podpowiedziała małżonka.

Dzisiaj łosiek wędzony na zimno, marynowany dwa dni w marynacie z soku koperkowego, skórki limonki, a drugi w mixie soli morskiej i cukru brązowego

Dołączona grafika
Dołączona grafika
Dołączona grafika
Dołączona grafika
Dołączona grafika

Niestety zamotałem się i zrobiłem fotkę tylko zapakowanego po wędzeniu.

Dołączona grafika

PZDR

#60 EL GREGOR

EL GREGOR

    Uzależniony od forum

  • **VIP**
  • 3858 postów
  • MiejscowośćBartoszyce

Napisano 19 wrz 2013 - 06:35

:grin: przepięknie przygotowany i uwędzony łosoś :grin: :thumbsup: :clap:

:blush: Daniel :blush: przepraszam za błąd,który się w kradł w życzeniach :blush: :blush: :blush:

Prosił bym o poprawienie jeżeli to jest możliwe. :grin:




Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych