Maxell Posted May 24, 2012 Report Share #1 Posted May 24, 2012 Nowe zasady realizacji opłat za kursy, szkolenia i zloty: 1. Od dnia .............. cena każdego kursu organizowanego przez WB za pośrednictwem naszych filii SDM wynosi ............. zł., co daje 100%, od osoby*. 2. Każdy uczestnik, który dokona wpłaty za kurs w przeciągu 3 dni (pieniądze na koncie SDM) od daty dokonania komputerowej rezerwacji miejsca na kursie (poprzez stronę SDM – www. szkoladomowegomasarstwa.pl ), otrzymuje ..... % bonifikatę. 3. Uczestnik, który nie dokona pełnej wpłaty w przeciągu 3 dni od daty rezerwacji miejsca na danym kursie, musi w ciągu jednego tygodnia od dnia rezerwacji dokonać wpłaty zaliczki wynoszącej równowartość 25% kosztów całego kursu. Zaliczka może zostać zwrócona jedynie w przypadku wycofania się kandydata do szkolenia dokonanego w ciągu 2 tygodni od daty rezerwacji. 4. Pozostała kwota za kurs, w wysokości 75% musi zostać wpłacona najpóźniej w przeciągu 30 dni od chwili dokonania wpłaty zaliczki. W przeciwnym razie zaliczka przepada, a osoba, która nie dokonała dopłaty, zostaje automatycznie wykreślona z listy kursantów. 5. Osoby, chcące dołączyć do uczestników szkolenia po zamknięciu rezerwacji (przy założeniu, że są jeszcze wolne miejsca na kursie), muszą to zrobić telefonicznie dopłacając dodatkowo 25% kwoty ustalonej za dane szkolenie. • - Uwaga: Ceny kursów specjalistycznych będą uzależnione od ich tematyki i zakresu trudności, o czym wszyscy zainteresowani zostaną powiadomieni na stronie SDM oraz za pośrednictwem naszego forum. Podobne zasady będą obowiązywały przy dokonywaniu wpłat na zloty i spotkania. Wdrażanie zmian rozpoczniemy już po 20 czerwca 2012 r. odnośnie naszego VII OZWB. Quote „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Link to comment Share on other sites More sharing options...
karolszymczak Posted May 24, 2012 Report Share #2 Posted May 24, 2012 Maxell pomysł mi sie bardzo podoba.Jestem na tak!!! Wtedy będzie jasność i nikt nie będzie blokował miejsc,po to by się 2 dni przed zlotem lub szkoleniem wycofać.Dla organizatorów też będzie jasność jak i na ile osób się nastawiać.Stanowczo jestem na tak!!!.Jeśli ktoś z jakiś przyczyn nie będzie mógł zapłacić wcześniej to zawsze może poprosić organizatora o przedłużenie płatności,ale tylko w poważnych uzasadnieniach! Quote W życiu trzeba być twardym jak chleb z biedronki. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aguszka Posted May 24, 2012 Report Share #3 Posted May 24, 2012 Ja też uważam, że to dobry pomysł. Jeśli ktoś jest zdecydowany i chce jechać to się zapisuje a jeśli nie ma zamiaru to nie ma sensu się zapisywać i blokować miejsca. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jojo Posted May 24, 2012 Report Share #4 Posted May 24, 2012 Pomysł bardzo dobry nie będzie blokowania miejsc a i pieniądze szybciej będą do dyspozycji organizatorów. Można by jeszcze pomyśleć o możliwości rezygnacji z kursu np. do miesiąca lub 2 tyg przed rozpoczęciem kursu( po wpłaceniu całości). Wiadomo zaliczka by przepadła ale część pieniędzy można by odzyskać. Czasami życie płata różne figle. A płacąc wiosną za wrześniowy kurs mimo szczerych chęci wszystkiego nie jesteśmy przewidzieć. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
karolszymczak Posted May 24, 2012 Report Share #5 Posted May 24, 2012 Ja kiedyś zapisałem się na zlot w Białowieży nawet zapłaciłem i kilka dni przed zlotem dowiedziałem się że nie mogę jechać i żadnych roszczeń nie miałem.Takie życie Quote W życiu trzeba być twardym jak chleb z biedronki. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gregtom Posted May 24, 2012 Report Share #6 Posted May 24, 2012 Ja bym zaproponował takie rozwiązanie: Kto pierwszy ten lepszy.!!! Rozwiązało by to takie przywileje jak np. : -- Proszę o przydzielenie mi pokoju nr.2. -- Jestem stałym zadymiaczem i chcę mieć pokuj nr.3. -- Od lat, przyjeżdzam na zlot i chce ten sam pokój co zawsze. (Czyli pokój nr.4). -- Zawsze mieliśmy ten sam pokój i teraz chcemy ten sam.(pokój nr.5). Jeśli ktoś zapłaci 100% opłat kursowych/zlotowych odrazu, powinien mieć prawo wyboru komfortu spania/noclegu. I takie rozwiązanie będzie lukratywne dla zarówno organizatora spotkania jak i zlotowiczów i poprawi to napewno moralność finansową przy zamierzonym uczystnictwie spotkania. Na naszym zlocie w Zachełmiu, miałem też podobne obawy (bo to nowy, bo to zielony..), ale JacekC odpowiedział mi wprost: -- Zapisałeś się jako pierwszy na listę.?.. odp. Tak.! -- Zapłaciłeś koszt zlotu.?.. odp. Tak.! -- odp. Jacka..No to się o nic nie martw.. No i miałem fajny pokój w którym się dobrze spało i balowało.. Quote Wszystko ma jeden koniec, ale kiełbasa ma dwa .. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Maxell Posted May 24, 2012 Author Report Share #7 Posted May 24, 2012 Miły Kolego, ja nie prosiłem o propozycje. Na to był czas wcześniej. Ja przedstawiam gotowy projekt, który będzie obowiązywał już w kwestii składek na tegoroczny VII OZWB. Quote „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gregtom Posted May 24, 2012 Report Share #8 Posted May 24, 2012 Moim postem chciałem tylko pokazać, jak wczesne uregulowanie opłat za kurs/zlot, mogło by podnieść i pomóc w organizacji oraz całym zapleczu, przebieg spotkania.. Przepraszam jeśli nie trafiłem.. Quote Wszystko ma jeden koniec, ale kiełbasa ma dwa .. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jojo Posted May 24, 2012 Report Share #9 Posted May 24, 2012 Witam. Moim zdaniem trzeba by ogłosić od kiedy nowe zasady obowiązują i w miejsce kropek wpisać odpowiednie procenty i złotówki. Mam nadzieję, że uda się załapać na zniżkę na wrześniowy kurs mimo, że zapisałem się na niego więcej niż 3 dni temu.Pozdrawiam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
pokemon15 Posted May 25, 2012 Report Share #10 Posted May 25, 2012 Rozwiązało by to takie przywileje jak np. : -- Proszę o przydzielenie mi pokoju nr.2. -- Jestem stałym zadymiaczem i chcę mieć pokuj nr.3. -- Od lat, przyjeżdzam na zlot i chce ten sam pokój co zawsze. (Czyli pokój nr.4). -- Zawsze mieliśmy ten sam pokój i teraz chcemy ten sam.(pokój nr.5). :clap: :clap: :clap: Quote MIŁOŚĆ JEST PIĘKNYM KWIATEM KTÓRY KWITNIE POŚRÓD CHWASTÓW Link to comment Share on other sites More sharing options...
Paprykarz Posted May 25, 2012 Report Share #11 Posted May 25, 2012 1. Od dnia .............. cena każdego kursu organizowanego przez WB za pośrednictwem naszych filii SDM wynosi ............. zł., co daje 100%, od osoby*. 2. Każdy uczestnik, który dokona wpłaty za kurs w przeciągu 3 dni (pieniądze na koncie SDM) od daty dokonania komputerowej rezerwacji miejsca na kursie (poprzez stronę SDM – www. szkoladomowegomasarstwa.pl ), otrzymuje ..... % bonifikatę. Nie za bardzo rozumiem, po zapłaceniu X (100%) dostaje się Y % bonifikaty. Zostanie zwrócona na konto, wypłacona w gotówce na kursie czy oddana w naturze ? Quote Chleb nigdy się nie znudzi.Dobra wędlinka również :-) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Maxell Posted May 27, 2012 Author Report Share #12 Posted May 27, 2012 Nie za bardzo rozumiem, po zapłaceniu X (100%) dostaje się Y % bonifikaty. Zostanie zwrócona na konto, wypłacona w gotówce na kursie czy oddana w naturze ?Nie przesadzaj. Przecież, jesli wpłacisz w okreslonym terminie, a ja sprawdzę wpływ kasy na konto, to od razu wpacisz sume pomniejszoną o bonifikatę. "Toć" to takie proste. Quote „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Link to comment Share on other sites More sharing options...
kostek61 Posted May 27, 2012 Report Share #13 Posted May 27, 2012 Nie przesadzaj. Przecież, jesli wpłacisz w okreslonym terminie, a ja sprawdzę wpływ kasy na konto, to od razu wpacisz sume pomniejszoną o bonifikatę. "Toć" to takie proste.Sorki niczewo nie panimaju :rolleyes: Quote Nie róbcie więcej dymu niż potrzeba https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=8729&start=0 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Maxell Posted May 27, 2012 Author Report Share #14 Posted May 27, 2012 Twoja strata. Quote „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Link to comment Share on other sites More sharing options...
FoxyLady Posted May 27, 2012 Report Share #15 Posted May 27, 2012 Maxell, ale przeczytaj, co napisałeś, coś pokręciłeś :wink: piszesz, że jak sprawdzisz wpływ na konto i będzie ok, to wtedy można Ci wysłać sumę pomniejszoną o bonifikatę... czyli muszę najpierw "normalnie" zapłacić, a potem płacić z rabatem? wychodzi na to, że płaci się dwa razy :grin: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Maxell Posted May 27, 2012 Author Report Share #16 Posted May 27, 2012 Nic nie pokręciłęm. Jeśli wyślesz pieniądze zaraz po zarezerwowaniu miejsca, to na pewno dotrą na konto SDM w ciągu trzech dni. Tym sposobem możesz spokojnie wysyłac kasę pomniejszoną o bonifikatę. Quote „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Link to comment Share on other sites More sharing options...
FoxyLady Posted May 27, 2012 Report Share #17 Posted May 27, 2012 Maxell, tak to rozumiem chodzi po prostu o to jak sformułowałeś swoją wypowiedź, ja zrozumiałam, to trochę inaczej i myślę, że nie tylko ja :wink: ale już wszystko jasne, pozdrawiam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Maxell Posted May 27, 2012 Author Report Share #18 Posted May 27, 2012 Wszystko jest napisane prawidłowo. Określony termin, to termin z punktu 1. Sam wpłacający wybiera sobie sposób zapłaty. Ja nie mogę nikogo zmusić, by wpłacił w momencie zapisu. Przedłużanie terminów wpłat, czy rozkładanie wpłat na dwie raty (zaliczka i wpłata uzupełniająca), o wpłacie przeterminowanej już nie piszę, zawsze będą wyższe od wpłaty jednorazowej, wykonanej w chwili zapisu. Quote „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Link to comment Share on other sites More sharing options...
Maxell Posted May 27, 2012 Author Report Share #19 Posted May 27, 2012 Wpłacasz kasę, ja sprawdzam konto, czy pieniądze na nim są i po krzyku. Mając datę zapisu delikwenta i datę wpływu środków na konto SDM, nie ma chyba problemu z okresleniem czasu wpłaty? Jeszcze raz podkreślam - termin wpłaty ustalasz Ty jako np. chętna na dany kurs. Nie ma sensu tego rozwijać, gdyż wszystko jasno określone jest w pierwszym poście, w którym zawarłem zmiany sposobu wpłat. Quote „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Link to comment Share on other sites More sharing options...
bwie Posted May 27, 2012 Report Share #20 Posted May 27, 2012 Mając datę zapisu delikwenta i datę wpływu środków na konto SDM, nie ma chyba problemu z okresleniem czasu wpłaty?czyli aby na 100 % uzyskać zniżkę można najpierw wpłacić a dopiero potem się zapisać :grin: Quote Sent from my Nokia 1011 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Maxell Posted May 27, 2012 Author Report Share #21 Posted May 27, 2012 Cyt.: "2. Każdy uczestnik, który dokona wpłaty za kurs w przeciągu 3 dni (pieniądze na koncie SDM) od daty dokonania komputerowej rezerwacji miejsca na kursie (poprzez stronę SDM – www. szkoladomowegomasarstwa.pl ), otrzymuje ..... % bonifikatę." Jeśli podyskutujemy jeszcze trochę, to dojdę do wniosku, iż Twoja opcja Kolego jest najlepsza i należy ją wprowadzić, jako jedyną i obowiązującą. Wszyscy są zadowoleni: ja bo mam juz kasę i nie muszę się gimnastykować, a Ty, gdyż odpada Ci problem wahania - jechać, nie jechać? Quote „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Link to comment Share on other sites More sharing options...
zbig3133 Posted May 27, 2012 Report Share #22 Posted May 27, 2012 Nie Wiesiu, najpierw wpłacasz ja sprawdzam konto, czy pieniądze na nim są i po krzyku a potem sąNie ma sensu tego rozwijać Pozdrawiam, bo też tego nie rozumię. Quote "Każda, nawet najdalsza podróż rozpoczyna się od pierwszego kroku."...http://supergify.pl/images/stories/Zawody/kucharze016.gif Link to comment Share on other sites More sharing options...
@halusia@ Posted May 27, 2012 Report Share #23 Posted May 27, 2012 Pozdrawiam, bo też tego nie rozumię.A ja rozumiem..chyba .. Jeśli uczestnik decyduje się na kurs i zapisze się komputerowo na liście w ciągu trzech dni od zapisu, wtedy już może dokonać wpłaty z bonifikatą... czyli o pomniejszoną kwotę o 25 % Jeśli moje rozumowanie jest złe to przepraszam za zamieszanie :wink: Quote Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Link to comment Share on other sites More sharing options...
bwie Posted May 27, 2012 Report Share #24 Posted May 27, 2012 bo też tego nie rozumięno ja chyba rozumuję podobnie jak @halusia@, zapisując się i płacąc odrazu płacisz z rabatem, płacąc powyżej 3 dni wpłacasz 100%. wcześniej tylko żartowałem, to tak z radości, że już za pięć dni będzie kolejny weekend :grin: Quote Sent from my Nokia 1011 Link to comment Share on other sites More sharing options...
zbig3133 Posted May 27, 2012 Report Share #25 Posted May 27, 2012 Jeśli uczestnik decyduje się na kurs i zapisze się komputerowo na liście w ciągu trzech dni od zapisu, wtedy już może dokonać wpłaty z bonifikatą... czyli o pomniejszoną kwotę o 25 %Jeśli byłem nieświadom takiego rozwiązania to tylko przepraszam i biję :clap: :clap: :clap: Quote "Każda, nawet najdalsza podróż rozpoczyna się od pierwszego kroku."...http://supergify.pl/images/stories/Zawody/kucharze016.gif Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts