Jump to content

Recommended Posts

Po ostatniej wizycie Andrzejek obdarował mnie krwią... dzięki Ci dobry Kolego :wink:

I wczoraj przyszło mi się zmierzyć z wyrobem Kaszanki.

W smaku dobra, ale mąż stwierdził że mogłaby być bardziej pikantna.

Wzorowałam się na tym przepisie.. http://wedlinydomowe.pl/zlot-numer-15-w-korniku-pod-poznaniem

Pozdrawiam Halusia

"idę wolno, ale nie cofam się nigdy"

http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif

Link to comment
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6986-pierwsza-kaszanka-halusi/
Share on other sites

Po ostatniej wizycie Andrzejek obdarował mnie krwią.

Cały Andrzej, nawet krwi gotów upuścić :grin:

Halusiu, więc to jest ta zapowiadana kaszaneczka :cool:

Sama widzisz, że nie jest to takie trudne.

Ale krwi chyba dałaś mniej niż w przepisie?

Nic nie popękało, brawo :clap:

Pozdrawiam,

EAnna

 

 

Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne.

EAnna

"Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy."

Arystoteles

Wzorowałam się na tym przepisie

Lepszego nie było na początek? Dużo w nim kaszy i krwi, mało mięsa, mało przypraw, przemysłówka na całego. :cool:

Dobrze, że się tylko wzorowałaś, wyrób poprawny. :cool:

Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana.

W smaku dobra, ale mąż stwierdził że mogłaby być bardziej pikantna

To podaj Mu z grilla lub z patelni na gorąca to może zmieni zdanie.Przy tej ilości mięsa ja daję 1.5kg kaszy na 10 kg kaszanki i tylko gryczaną niepaloną, reszta to mięso .Krwi nie używam bo u mnie wolą na biało.Zamiast krwi daję rosół z gotowania mięsa w ilości ok 1,5l na 10 kg.Wątróbkę kroję a nie mielę i daje dwa razy tyle.Skórki też daję dwa razy tyle co w przepisie.Co do przypraw to rzecz gustu.Te proporcje z przepisu są dla mnie ok.Widocznie lubię przemysłówkę. :wink:

Jak na pierwszy raz to całkiem nieźle.

Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,

jak wielkiego zadania się podejmuje,

bo będzie musiał wymyślić

jeszcze dwadzieścia innych kłamstw,

żeby podtrzymać to jedno.

(Alexander Pope)

Nie odpowiadam na PW.

Po ostatniej wizycie Andrzejek obdarował mnie krwią...

Honorowy dawca...

Wyroby :clap: :clap: :clap:

:grin:

http://images43.fotosik.pl/1180/cf5743008b743b6dm.png

"Kiedy pracuję, to pracuję, a gdy mówię, że pracuję, to tylko mówię."
 

Myślę że 1 do 0 dla Ciebie Halinko :clap:

Dzięki Bodzio :wink:

Cały Andrzej, nawet krwi gotów upuścić :grin:

Oj to dobry chłopak .. ciekawe czym jeszcze może mnie obdarować :blush: :grin:

Ale krwi chyba dałaś mniej niż w przepisie?

Owszem Aniu, krwi miałam mniej niż w przepisie .

Lepszego nie było na początek? Dużo w nim kaszy i krwi, mało mięsa, mało przypraw, przemysłówka na całego. :cool:

Dobrze, że się tylko wzorowałaś, wyrób poprawny. :cool:

Dla czego sądzisz ze przemysłówka?? :shock:

Wzorowałam się co do ilości składników by zachować proporcję.

Uważam że kaszy w sam raz jak na ten wsad który dałam, krwi znacznie mniej bo nie miałam więcej a co do przypraw to jest rzecz gustu. Mój wyrób domownikom smakuje :tongue:

To podaj Mu z grilla lub z patelni na gorąca to może zmieni zdanie.

Dzisiaj zięć będzie testował , więc dowiem się całej prawdy :grin:

Dziękuję Wszystkim za słowa uznania.

Pozdrawiam Halusia

"idę wolno, ale nie cofam się nigdy"

http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif

Dziękuję Wszystkim za słowa uznania.

 

Halusia jeszcze ja :grin: . Dajesz ognia :tongue: :clap: :clap:

Szukasz nowych wrażeń? Skróć trzonek od grabi o połowę.

 

https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7419-moja-nowa-wedzarnia/

Ja jak w zeszłym roku przed Wielkanocą robiłem kaszankę ze szwagrem to końcówkę roboty znam z opowiadań świadków zdarzenia :grin: :grin: :grin: alkoholu było w końcówce ciut za dużo

dobre żarcie -to jest to!!!

 

tel.608215213

Halusia jeszcze ja :grin: . Dajesz ognia :tongue: :clap: :brawo:

Ślicznie dziękuję Radku... :wink:

Staram się rozpalać tą małą iskierkę która otrzymałam dzięki temu forum.. by nie wygasła :rolleyes:

Pozdrawiam Halusia

"idę wolno, ale nie cofam się nigdy"

http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif

Halusiu :thumbsup: :clap:

Też mam trochę krwi na kaszankę zamrożoną , planuję za dwa tygodnie zrobić .

Kaszaneczka z grilla pychotka . :thumbsup:

Hanka_Kaszubka33

Wszyscy Jesteśmy Aniołami Z Jednym Skrzydłem....

GDYNIA MOJE MIASTO

Jeśli to ta kaszanka że próbowałem na zlocie, to druhowie, wam powiem - bosko! i kabanosy z gorącym chlebem od pokemona pod Nemirow - to że piosenka. :thumbsup:

Halusia, ty czarownica! :clap:

Wszyscy ludzie różne! Jeden ja jednakowy...

i ja BAŁT http://seatroutinpoland.e-fora.pl/index.php

Halusia, ty czarownica! :clap:

Chciałeś chyba powiedzieć - czarodziejka :)

Powoli się wprawiam i zaczynam się rozpędzać :)

 

Pan S jest moim przyjacielem i codziennie go odwiedzam.

 

https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/

 

http://boggi-okna.pl

 

  • 1 month later...
mniam mniam smakowicie wygląda ja robiłem juz wielokrotnie białą kaszanke ale czarnej jeszcze nigdy bo sie bałem ze mi sie krew popsuje że dobrze jej nie zrobie i bedzie sie psuć potem ale bardzo chciałbym spróbować
Sztuką w kuchni jest zrobić coś z niczego...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.