Jump to content

Recommended Posts

pawcioneptun, można użyć krwi suszonej

...sie bałem ze mi sie krew popsuje że dobrze jej nie zrobie i bedzie sie psuć potem

a czemu miałoby się psuć? - krew świeżą można zamrozić jeśli brak czasu na przerób a po sparzeniu kaszankajuż jest "bezpieczna" - oczywiście przecież nie będzie leżała tygodniami w lodówce prawda? :cool:
Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10446-konto-kpp-konto-pomocy-stronie/

oczywiście przecież nie będzie leżała tygodniami w lodówce prawda? :cool:

 

Jednak nadmiar kaszanki w zamrażarce już może poleżeć i tygodniami . :grin:

 

Pozdrawiam

Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .



Konserwanty zabijają powoli !!!

Jednak nadmiar kaszanki w zamrażarce już może poleżeć i tygodniami . :grin:

pisałem o lodówce a nie zamrażarce :cool: - tej już będzie bezpiecznie :wink:
Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10446-konto-kpp-konto-pomocy-stronie/
  • 6 months later...

Wczoraj zrobiłam troszkę kaszanki. Wyszło mi 8 kg, ale tego tutaj nie ma gdyż w tym tygodniu prześladuje mnie jakiś pech.. część kaszanki mi popękało kiedy ..związane pętka wyślizgnęły mi się z ręki kiedy wkładałam do wody. :sad:

Coś mi się wydaje że jest mało słona ... chyba :wink:

Pozdrawiam Halusia

"idę wolno, ale nie cofam się nigdy"

http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif

część kaszanki mi popękało kiedy ..związane pętka wyślizgnęły mi się z ręki kiedy wkładałam do wody.

Proponuję przewiązywanie sznurkiem sposobem podanym w Akademii Dziadka.

Wtedy w czasie parzenia można kaszaneczki przemieszczać w wodzie bez obawy popękania

Pozdrawiam,

EAnna

 

 

Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne.

EAnna

"Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy."

Arystoteles

Proponuję przewiązywanie sznurkiem sposobem podanym w Akademii Dziadka.

Wtedy w czasie parzenia można kaszaneczki przemieszczać w wodzie bez obawy popękania

Aniu.. ja miałam tak powiązane, parzenie przebiegło pomyślnie.

Podczas wkładania do zimniej wody , taki pęczek kaszanki mi się wyślizgnął.. no i stało się :wink:

Pozdrawiam Halusia

"idę wolno, ale nie cofam się nigdy"

http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif

Wczoraj zrobiłam troszkę kaszanki. Wyszło mi 8 kg, ale tego tutaj nie ma gdyż w tym tygodniu prześladuje mnie jakiś pech.. część kaszanki mi popękało kiedy ..związane pętka wyślizgnęły mi się z ręki kiedy wkładałam do wody. :sad:

Coś mi się wydaje że jest mało słona ... chyba :wink:

Halusia, kiedys slyszalam ,ze trzeba splunac przez lewe ramie i pech "ciebie odpusci. :wink: Sama nie probowalam, nie chcialam za bardzo miec poplytych scian.

Jak robilam kaszanke, to robilam tylko parki i wlasnie jak EAnna pisze, zwiazywalam sznurkiem.

Ale wracajac do twojej kaszanki, to to co zostalo i jest na zdjeciu, bardzo ladnie wyglada. :thumbsup:

Be you.

The world will adjust.

The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) 

  • 1 year later...

Fantasticcoo !!!!

Ciepło pozdrawiam.

dyzio

__________________________________________

Hołduję rozkoszom stołu, dzbana i łoża. (kolejność przypadkowa)

 

nie zapominaj o Panu "S"

http://wedlinydomowe...go-forumowicza/

Jak na pierwszą kaszankę to całkiem całkiem  ;)

Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/

 

Miłego dnia. 

 

 

 

Jak na pierwszą kaszankę to całkiem całkiem 
 

Masz rację Pawle...  :) ale moja pierwsza kaszanka jest na stronie nr 1  :tongue:

Pozdrawiam Halusia

"idę wolno, ale nie cofam się nigdy"

http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif

Pysznie :clap:  :clap:  :clap:  

https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11202-kaszubska-sp%C3%B3%C5%82dzielnia-smaku-pil%C3%ABce/
fajnie że powstała ta strona bo dzięki niej nie tylko tworzymy ale też uczymy się od innych jak byś lepszymi w tym co robimy

 

Wzorowałam się na tym przepisie

Lepszego nie było na początek? Dużo w nim kaszy i krwi, mało mięsa, mało przypraw, przemysłówka na całego. :cool:

Dobrze, że się tylko wzorowałaś, wyrób poprawny. :cool:

 

Nie bądź taki enigmatyczny.... ;) podaj link do innego przepisu....

Pozdrawiam - Alehar

Instagram   alehar9999


 

Dawkowanie ok 1,5 -1,8 kg na 10 litrów wody.
Suszoną krew rozpuścić w letniej wodzie ( 20-25 C) i dokładnie wymieszać.
 
... a "podejrzane" np. tu:
 

http://www.wyroby-domowe.pl/krew-suszona-p-305.html

Edited by alehar

Pozdrawiam - Alehar

Instagram   alehar9999


 

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.