wosiu Opublikowano 15 Lipca 2022 Zgłoś Udostępnij #151 Opublikowano 15 Lipca 2022 Korzystam i polecam kawał dobrej roboty Cytuj Przyjacielem trzeba być,a nie bywać.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roger Opublikowano 10 Sierpnia 2022 Autor Zgłoś Udostępnij #152 Opublikowano 10 Sierpnia 2022 Sorry nie często ostatnio czytam ale Jezu... 20.07.2022 dziesięciolecie ściągawki???? ... Nie to mnie martwi kochani, martwi mnie to, że jesteśmy 10 lat mądrzejsi i niestety bardziej "aluminiowi" PSFajnie, że ktoś korzysta to miłe że praca nie idzie w błoto Wysłane z P30 przy użyciu Tapatalka Cytuj Robert601353601ʎuɯnɹʇ po oʞǝıʍ oʇ ɯǝsɐzɔ oʞlʎʇ-ɯǝıʞǝıʍ z ǝɾǝzɹpɐɯ ʞǝıʍolzɔ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JaGra Opublikowano 11 Sierpnia 2022 Zgłoś Udostępnij #153 Opublikowano 11 Sierpnia 2022 Dziękujemy Ci za tą przydatną ściągawkę. Sam od niej zaczynałem. Cytuj Nigdy nie walcz o przyjaźń.... O prawdziwą nie musisz, o fałszywą nie warto VanCana Jak wspaniale jest nic nie robić , a potem -odpocząć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
diavoli1991 Opublikowano 2 Marca 2023 Zgłoś Udostępnij #154 Opublikowano 2 Marca 2023 Witam wszystkich. Jestem nowy. Chciałabym prosić o przesłanie ściągawki mailem gdyż nie udaje mi się jej pobrać. Z góry dzięki.diavoli1991@gmail.com Wysłane z mojego CLT-L29 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EAnna Opublikowano 2 Marca 2023 Zgłoś Udostępnij #155 Opublikowano 2 Marca 2023 nie udaje mi się jej pobrać Sprawdź w folderze "pobrane".Bardzo ładnie sie pobiera. Jeżeli od razu się otwiera, to musisz zapisać: "Ctr S" w odpowiednim folderze na Twoim komputerze. Cytuj Pozdrawiam, EAnna Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne. EAnna "Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy." Arystoteles Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
diavoli1991 Opublikowano 2 Marca 2023 Zgłoś Udostępnij #156 Opublikowano 2 Marca 2023 (edytowane) nie udaje mi się jej pobraćSprawdź w folderze "pobrane".Bardzo ładnie sie pobiera. Jeżeli od razu się otwiera, to musisz zapisać: "Ctr S" w odpowiednim folderze na Twoim komputerze.Pobieram przez tapatalk na telefonie, mam komunikat z aplikacji - pobieranie nieudane. Pobrałem juz przez komputer. Wszystko ok Wysłane z mojego CLT-L29 przy użyciu Tapatalka Edytowane 2 Marca 2023 przez diavoli1991 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
diavoli1991 Opublikowano 27 Marca 2023 Zgłoś Udostępnij #157 Opublikowano 27 Marca 2023 Czy wyjaśni ktoś tą magiczna proporcje 80g soli na 1 litr wody, natomiast 0,5 l solanki na 1 kg miesa. Jeśli mój kurczak waży 2,7 kg, to zrobiłem 1,4 l solanki. Tym się nawet nie da zalać kurczaka do połowy jak to w praktyce ma działać? Wysłane z mojego CLT-L29 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzewlod Opublikowano 27 Marca 2023 Zgłoś Udostępnij #158 Opublikowano 27 Marca 2023 (edytowane) To są proporcje stosowane do peklowania mięśni. Do kurczaka zrób solankę 3,5-4% (kurczak ma być zatopiony) i wstaw na 12h do lodówki. Po tym czasie możesz prowadzić dalszą obróbkę kulinarną. Jeśli chcesz mieć bardziej soczyste mięso to proponuję nastrzyknąć kurczaka tą samą solanką (piersi i udka). Edytowane 27 Marca 2023 przez Grzewlod Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
diavoli1991 Opublikowano 27 Marca 2023 Zgłoś Udostępnij #159 Opublikowano 27 Marca 2023 To są proporcje stosowane do peklowania mięśni. Do kurczaka zrób solankę 3,5-4% (kurczak ma być zatopiony) i wstaw na 12h do lodówki. Po tym czasie możesz prowadzić dalszą obróbkę kulinarną. Jeśli chcesz mieć bardziej soczyste mięso to proponuję nastrzyknąć kurczaka tą samą solanką (piersi i udka).A z praktyki potwierdzisz że ilość solanki 0,5 na 1 kg mięsa (mięśnia np. szynka) jest wystarczająca do jego przykrycia np w wiaderku? Wysłane z mojego CLT-L29 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gluszec Opublikowano 27 Marca 2023 Zgłoś Udostępnij #160 Opublikowano 27 Marca 2023 To są proporcje stosowane do peklowania mięśni. Do kurczaka zrób solankę 3,5-4% (kurczak ma być zatopiony) i wstaw na 12h do lodówki. Po tym czasie możesz prowadzić dalszą obróbkę kulinarną. Jeśli chcesz mieć bardziej soczyste mięso to proponuję nastrzyknąć kurczaka tą samą solanką (piersi i udka).A z praktyki potwierdzisz że ilość solanki 0,5 na 1 kg mięsa (mięśnia np. szynka) jest wystarczająca do jego przykrycia np w wiaderku? Tak tylko wiaderko musi być wąskie i wysokie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzewlod Opublikowano 27 Marca 2023 Zgłoś Udostępnij #161 Opublikowano 27 Marca 2023 Davioli tak potwierdzam. Ja osobiście używam 0,4l wody na 1kg mięsa daję mniej wody bo robię nastrzyk. Jak będziesz robił peklosolankę to daj 0,5l wody na 1 kg mięsa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
waldek55 Opublikowano 27 Marca 2023 Zgłoś Udostępnij #162 Opublikowano 27 Marca 2023 Musisz dobrać wielkość naczynia do wielkości mięsa . Gdy mięso nie będzie całe przykryte roztworem , podnieś poziom płynu np. butelką z wodą włożoną obok mięsa . 0,4 do 0,5 litra peklosolanki na 1 kg mięsa w zupełności wystarcza . Gdyby była taka konieczność , możesz docisnąć mięso talerzykiem obciążonym słoikiem wypełnionym wodą . Wysłane z mojego SM-A307FN przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
diavoli1991 Opublikowano 27 Marca 2023 Zgłoś Udostępnij #163 Opublikowano 27 Marca 2023 (edytowane) Wszystko jasne. Edytowane 27 Marca 2023 przez diavoli1991 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxell Opublikowano 27 Marca 2023 Zgłoś Udostępnij #164 Opublikowano 27 Marca 2023 Proszę nie zadawać tych samych pytań w kilku tematach. Cytuj „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malagenia Opublikowano 1 Kwietnia 2023 Zgłoś Udostępnij #165 Opublikowano 1 Kwietnia 2023 (edytowane) Czy ktoś próbował peklować w solance złożonej z wody pół na pół z winem + 1:1 peklosól:sól warzona ?Mam na myśli delikatne półwytrawne reńskie winko, a do zalewy dodałabym 1-2 goździki prócz innych przypraw.Chcę tak upeklować szynkę myszkę, potem parzyć i potem jeszcze podpiec w piekarniku. Btw, @Maxell - daaawno temu był taki wątek dla początkujących o peklowaniu itp. 'kilka uwag dla początkujących' i już go nie ma ? Pisałam tam w 2013, dokładnie co robiłam, a własne notatki mam o wiele bardziej skąpe Edytowane 1 Kwietnia 2023 przez Malagenia Cytuj Pięknie Wszystkich pozdrawiam, Iza Najmilsza kołysanka - kocia mruczanka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wróbel75 Opublikowano 1 Kwietnia 2023 Zgłoś Udostępnij #166 Opublikowano 1 Kwietnia 2023 Znam lepsze wykorzystanie wina Cytuj Małe złodziejaszki wieszacie, wielkim - nisko się kłaniacieM.RejPopieram: https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10446-konto-kpp-konto-pomocy-stronie/?p=401216 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxell Opublikowano 1 Kwietnia 2023 Zgłoś Udostępnij #167 Opublikowano 1 Kwietnia 2023 Kto wypina, tego wina? Cytuj „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malagenia Opublikowano 1 Kwietnia 2023 Zgłoś Udostępnij #168 Opublikowano 1 Kwietnia 2023 A tak serio ? @Maxell, a moje drugie pytanko ... ? Cytuj Pięknie Wszystkich pozdrawiam, Iza Najmilsza kołysanka - kocia mruczanka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxell Opublikowano 1 Kwietnia 2023 Zgłoś Udostępnij #169 Opublikowano 1 Kwietnia 2023 Sprawdź, czy to nie o ten temat Ci chodzi: https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15594-peklowanie-pytania-i-porady/page-36?do=findComment&comment=370172Co do wpisu o winie, dzisiaj, z okazji 1 kwietnia, trochę sobie dowcipkujemy. Cytuj „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malagenia Opublikowano 1 Kwietnia 2023 Zgłoś Udostępnij #170 Opublikowano 1 Kwietnia 2023 Dzięki @Maxell, tak, wątek zmienił tytuł, ale to ten ! i znalazłam swoje posty i Wasze dobre rady. No sorki, zupełnie zapomniałam, że dziś Prima Aprilis No, a jak się zapatrujesz na tę zalewę z winkiem ? Cytuj Pięknie Wszystkich pozdrawiam, Iza Najmilsza kołysanka - kocia mruczanka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxell Opublikowano 1 Kwietnia 2023 Zgłoś Udostępnij #171 Opublikowano 1 Kwietnia 2023 Ja osobiście nie dodaję wina do solanki, ale kilku moich znajomych robi to, szczególnie jeśli chodzi o dziczyznę. Cytuj „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wróbel75 Opublikowano 1 Kwietnia 2023 Zgłoś Udostępnij #172 Opublikowano 1 Kwietnia 2023 No sorki, zupełnie zapomniałam, że dziś Prima Aprilis Obok Dnia Dziecka to najważniejszy dzień w życiu mężczyzny. Może to nie typowe peklowanie, ale warte spróbowania: https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18151-szynka-staropolska/?hl=szczepana&do=findComment&comment=697263 Cytuj Małe złodziejaszki wieszacie, wielkim - nisko się kłaniacieM.RejPopieram: https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10446-konto-kpp-konto-pomocy-stronie/?p=401216 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roger Opublikowano 1 Kwietnia 2023 Autor Zgłoś Udostępnij #173 Opublikowano 1 Kwietnia 2023 (edytowane) Trzymając się daty to jeśli peklujesz z winem to zasada prosta 1, 45/165446543 dawki peklosoli na 1,54765446 kg mięsa do tego wina 6,453321% .... PsJak nie wyjdzie to Twoje wina... Wysłane z mojego MAR-LX1A przy użyciu Tapatalka Edytowane 1 Kwietnia 2023 przez roger Cytuj Robert601353601ʎuɯnɹʇ po oʞǝıʍ oʇ ɯǝsɐzɔ oʞlʎʇ-ɯǝıʞǝıʍ z ǝɾǝzɹpɐɯ ʞǝıʍolzɔ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.