ANNAM Opublikowano 8 Czerwca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #901 Opublikowano 8 Czerwca 2015 A jako ze bylam w kuchni, to jeszcze zrobilam granole. Platki owsiane, slobecznik, pestki dyni, sezan bialy i czarny,rodzynki,zurawina suszonapolamane orzechy laskowe, migdaly i nerkowe orzechy. Do tego dodalam 4 tyzki syropu klonowego i 4 lyzki oleju kokosowego. Nastepnie ka 150 stopni rozgrzac piekarnik i wstawic blaszke, co jakis czas mieszajac, inaczej rodzynki i zurawina moze sie przypuec . A takze robi sie to, aby ziarna sie rowno wysuszyly i prazyly. A tak to wyglada po wyjeciu i wystudzeniu. Moje dziewczyny lubia bardzo na sniadanie to zjesc z mlekiem lub jogurtem. Cytuj Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 8 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij #902 Opublikowano 8 Czerwca 2015 zielony ser szpinakowy Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 8 Czerwca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #903 Opublikowano 8 Czerwca 2015 Nie Electra, juz wczesniej MAgda probowala z serem Chyba ciezka zagadka, chociaz raz mi sie udalo Cytuj Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 8 Czerwca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #904 Opublikowano 8 Czerwca 2015 Zagadka rozwiazana, PAolodoro zgadl w SB jest to ciasto na makaron. W bledzie zmiksowalam na plyn bardzo gesty szpinak, pokrzywe( ktorej bylo bardzo malo ) , kale i dodalam to co maki razem z jajkami . Ciasto musialo odpoczac kilka godzin a pozniej robilam makaron. Teraz grzecznie lerzy i sie suszy. Zrobilam dwie grubosci, jedne do rosolu ,drugie fettuccine. Kiedy susze, daje wiecej maki, pomaga ona zabrac wilgoc. Pozniej ,kiedy juz jest gotowy suchy makaron wsadzam do plociennych woreczkow poporcjowane, inaczej bedzie sie lamal, a bardzo nie lubie aby fettuccine byl w malych kawalkachJesli dzieci nie jedza szpinaku, a rodzicom bardzo na tym zalezy najlepszy sposob przemycic w kolorowym makaronie Cytuj Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość magdajack Opublikowano 8 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij #905 Opublikowano 8 Czerwca 2015 Super! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 19 Sierpnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #906 Opublikowano 19 Sierpnia 2015 U was czas przetworow , u mnie koniec zimy. Wiec przetworow nie ma, za to mufinki czekoladowe z czekolada , moje dziewczyny twierdza ze czekolady nigdy za duzo Na szybko robie z rana, bo Zuzanna zazyczyla sobie do szkolnego lunch'u wczoraj. Cytuj Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eli55 Opublikowano 20 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij #907 Opublikowano 20 Sierpnia 2015 Aniu to podaj przepis na te mufinki , bo ja zgadzam sie z Twoimi dziewczynami, czekolady nigdy nie jest za duzo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maria.s Opublikowano 20 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij #908 Opublikowano 20 Sierpnia 2015 :clap: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 20 Sierpnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #909 Opublikowano 20 Sierpnia 2015 Elu, latwy w zrobieniu prze-pis. Do miski dajesz: 1 3/4 szklanki maki 3/4 szklanki cukru 1/2 szklanki cocoa 2 lyzeczki proszku do pieczenia1/4 lyzeczki sody do pieczenia ( panietaj aby nie bylo z czubkiem !) To wszystko wymieszac, bedzie taki lekko kakaowy kolor Teraz w dzbanku rowniez dobrze lyzka wymies\ac: 1 1/4 szklanki mleka 1/2 szklanki roztopiponego masla( musi byc masloo ie zastepowac go olejem) 1 lyzczka wanilii 1 jajko JAk juz dobrze roztrzepane wszystko w dzbanku jest, to zalac to do mieszanki macznej i wymieszac tak, aby tylko bylo mokre, NIE PRZEMIESZAC!!!!!!!!!!!!!! Teraz dodac do tego jeszcze 1 1/2 szklanki czekoladowych chips'ow NAkladac do blaszki mufinkowej i piec 170-180 stopni okolo 20-25. JA zawsze sprawdzam patyczkiem. Sa czekoladowe i do tego wilgotne. Wiem ze to mieszanie ma wplyw i rowniez znawcy mufinek twierdza ze maslo. Robi sie szybko, latwo i z radoscia dla dzieci duzych i malych Cytuj Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 20 Sierpnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #910 Opublikowano 20 Sierpnia 2015 Juz kilka miesiecy jak robie regularnie kimchi , jest to danie z kuchni Koreanskiej. A ze ostatnio duzo sie o tej kuchni u nas w domu mowi wiec musialam zrobic, bo dziewczeta sie tym zajadaja. Aby zrobic to cudo, czytalam kilka blogow na necie, a koncowy wyrob byl wlasciwie oparty na tym blogu http://down---to---earth.blogspot.com.au/2014/08/making-kimchi-with-sunny.html oraz na tlumaczeniu Kasi ( mojej corki ) z koreanskiego przepisu, dlatego sa male odchylenia od od przepisu z blogu. No wiec zaczynamy, do wyrobu Kimchi potrzebna jest kapusta pekinska, rozdzielamy ja na liscie Liscie zalewa sie solanka( 1/2 szklanki grubej soli rozpuscic nalezy w 1 1/2 szklanki wody ). Troche pomasowac ta solanke z kapusta. I odstawic na kilka godzin, sprawdzac nalezy ,aby kapusta nie stracila na twardosci calkowicie. Aby ten stan zachowac, splukalam po kilku godzinach solanke z kapusty. Tutaj na zdjeciu widac do jakiej twardosci sa zostawione liscie( pamietajmy ,ze kimchi to potrawa caly czas fermentujaca ). W czasie kiedy liscie sa nadal w solance. nalezy przygotowac inne skladniki tej potrawy. A wiec w garnku nalezy zmieszac 1/2 szklanki maki z 1 lub odrobine wiecej wody i podgrzwac to ciagle mieszajac az bedzie bardzo besty plyn. NAstepnie zdjac z gazu i wystudzic rowniez mieszajac. KIedy juz mamy odsaczana czy nawet wyplukana kapuste w blenderze-dzbanku dajemy 2-3cebule( u mnie ta ilosc jest ruchoma, w zaleznosci od wielkosci kapusty) i 10-20 zabkow czosnku i dodajemy odrobine wody, aby to wszystko zmielic na plyn. To wraz z 1 lyzka fish souce nalezy domieszac do wystudzonej juz tej macznej mieszaniny ktora wczesniej gotowalismy. W tym etapie ja dodaje odrobine cukru. W przepisie bylo 1 lyzke, jednak po pierwszym razie zmiejszyma to do polowy lyzeczki. NAstepne dodatki to imbir strarty siwezy okolo calej lyzki jak nie wiecej( mozna zastapic mielonym suszonym-tak jest w przepisie) oraz chillie, oraz suche ( pisze w tem sposob , bo teraz mieszam oba, daje to wiekszy smak, przynajmniej dziewczyny lubia tak ostre) . Ilosci chili sa niestety na "oko" ( bardzo boilesnie) dawane, zapomnialabym dodac, ze rowniez tutaj mieszam okolo 2-3 lyzek slodkiej zmielonej papryki. Do kapustry dodaje rowniez: obieraczka do jarzyn scinam kilka warstw bialej rzodkwi/daikon no i jeszcze drobno pokrojony szczypiorek. Teraz nalezy nalozy rekawiczki bo rekami nalezy to wymieszac, a ze jest tam duzo chili , dlatego zalecam rekawiczi. No i po wymieszaniu tak wyglada Nie zrobilam zdjecia po produkcji juz w pojemniku. Ale musze zaznaczyc, ze kapusta dalej fermetuje, zapach jest wspanialy ze wykreca, kiedy sie otwiera pojemnik. A i jeszcze jak ktos nie lubi ostrych potraw to polecam duze zmniejszenie chili, ale jednak aby ono tam bylo chociaz minimalnie. No i na drugi dzien po zrobieniu, w pojemniku bedzie juz plyn sie wydzielam . To sa soki z kapusty. Co do dan , z jakimi sie je,co ja moge powiedziec, moje dziewczyny jedza tak ja Koreanczycy na sniadanie lunch i obiad. CZy to z kanapka, z jakims daniem makaronowym czy tez ze znanym nam wszystkim schabowym. Cytuj Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 20 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij #911 Opublikowano 20 Sierpnia 2015 Anno bo to jak my pomidora zjemy ze wszystkich czy sniadanie czy kolacja czy obiad. Osobiscie nigdy nie robilam ale jadlam przygotowane ,smak mi pasuje ,moze zrobie kiedys samodzielnie na razie zajadam sie ogorkami malosolnymi poki mi sie calkiem nie zakisza Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 20 Sierpnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #912 Opublikowano 20 Sierpnia 2015 (edytowane) Electra, kimchi mozesz robic na bieżaco, jesli masz dostep do kapusty pekinskiej, wiec zostaw to sobie na czas kiedy minie wekowanie. A jadlas ostre czy takie srednio ostre? Moje dziewczyny teraz wymyslily, ze dla jednej ostre a dla drugiej slabiej. Każda co innego sobie życzy . Edytowane 20 Sierpnia 2015 przez chudziak Cytuj Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
davido31 Opublikowano 20 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij #913 Opublikowano 20 Sierpnia 2015 Kurcze niezłe musi być te kimchi Cytuj Jeśli chcesz uniknąć krytyki: - Nic nie mów - Nic nie rób - Bądź nikim (Arystoteles)Moja wędzarniaDymogenerator- Budowa i wymiary Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roger Opublikowano 21 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij #914 Opublikowano 21 Sierpnia 2015 KimChi to jest to ... mnie ten smak od lat bardzo podchodzi a robię wg tego wygrzebanego gdzieś kiedyś przepisu: KimChi_korea.pdf Cytuj Robert601353601ʎuɯnɹʇ po oʞǝıʍ oʇ ɯǝsɐzɔ oʞlʎʇ-ɯǝıʞǝıʍ z ǝɾǝzɹpɐɯ ʞǝıʍolzɔ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 21 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij #915 Opublikowano 21 Sierpnia 2015 (edytowane) Anno raczej chyba ostre bylo ale ciezko mi porownac bo tylko jedno jadlam,a my lubimy wszystko na ostro ,pekinska mam praktycznie dostepna caly czas.Ja jadlam takie co zamiast cebuli byl por . Edytowane 21 Sierpnia 2015 przez electra Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 21 Sierpnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #916 Opublikowano 21 Sierpnia 2015 Anno raczej chyba ostre bylo ale ciezko mi porownac bo tylko jedno jadlam,a my lubimy wszystko na ostro ,pekinska mam praktycznie dostepna caly czas. Ja jadlam takie co zamiast cebuli byl por . Electra nie wiedzialam, zerobia z pora, bede musiala spobowac, bo jestem fanem pory wszedzie. KimChi to jest to ... mnie ten smak od lat bardzo podchodzi a robię wg tego wygrzebanego gdzieś kiedyś przepisu: KimChi_korea.pdf 549,12 KB 12 Ilość pobrań No i tutaj jest odpowiedz jak bardzo Koreanczycy jedza Kimchi ( cytat z wpisu Roger'a)"Jeśli chodzi o rangę kimczi w życiu Koreańczyków to słyszałem kiedyś pewną plotkę-anegdotkę, jakoby to Korea Południowa zgodziła się wysłać swój kontyngent zbrojny na wojnę w Wietnamie pod warunkiem zapewnienia przez Amerykanów obfitych i nieprzerwanych dostaw kimczi." Cytuj Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 13 Grudnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #917 Opublikowano 13 Grudnia 2015 Ostatnio jestem tak leniwa ,ze nic nie wstawiam, az wstyd. Postaram sie poprawic. Zaczynam od wczoraj. Upieklam pierniczki, a moje dziewczyny sobieu lukrowaly, tata z tego powodu nie dostal obiadu( bo zadnej z nas sie nie chcialo gotowac ) z glodu nie umarl, bo tez odrobine miesa bylo w lodowce. Miedzyczasie rowniez zrobilam rolade z cieleciny. I tutaj niespodzianka ,kiedy ja dzisiaj rano rozkroilam. Widac nie wymasowalam wystrarczajaco, bo powstala kieszonka ,krora wypelnila sie ladnie galaretka. JAko ze to cielecina, to galaretka jest silna i w smaku bardzo dobra. Przypadkiem , powstalo cos smacznego. Bo rolade juz wczesniej robilam, jednak byla bez galaretki. Mieso ,ktorym nadziewalam, to rowniez cielecina, a jako przyprawy to klasyka, pieprz, czosnek,gorczyca i majeranek. Wszystko zmielone ,przed dodanie. Do tego w wedzarni bylo miejsce, to i poledwice tam trafily. Cytuj Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 14 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij #918 Opublikowano 14 Grudnia 2015 pysznie wyglada ta Twoja cielecinka Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kostek61 Opublikowano 14 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij #919 Opublikowano 14 Grudnia 2015 Do tego w wedzarni bylo miejsce, to i poledwice tam trafily. Ładne wyroby Anno Cytuj Nie róbcie więcej dymu niż potrzeba https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=8729&start=0 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
redzed Opublikowano 14 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij #920 Opublikowano 14 Grudnia 2015 Oj, bym się dobrał do tej cielęcinki! Wyroby super!http://www.sherv.net/cm/emoticons/smile/flirty-smile-smiley-emoticon.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eli55 Opublikowano 14 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij #921 Opublikowano 14 Grudnia 2015 Wszystko wyglada ladnie i smacznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 14 Grudnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #922 Opublikowano 14 Grudnia 2015 Electra, Kostek, Redzed Eli, bardzo dziekuje za mile slowa MAm dostep do cieleciny teraz kiedy chce . Cytuj Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EL GREGOR Opublikowano 14 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij #923 Opublikowano 14 Grudnia 2015 polędwica wygląda super (reszta oczywiście też) następnym razem powieś polędwicę na kilka dni w suchym i przewiewnym miejscu (na pewno poprawią się walory smakowe) Serdecznie pozdrawiam Cytuj Wędzenie to tak jak seks,tylko dłużej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nestor Opublikowano 14 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij #924 Opublikowano 14 Grudnia 2015 Słyszałem w TV, że do cielęciny nie dodaje się pieprzu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BazylWidzew Opublikowano 14 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij #925 Opublikowano 14 Grudnia 2015 tata z tego powodu nie dostal obiadu( bo zadnej z nas sie nie chcialo gotowac ) z glodu nie umarl, bo tez odrobine miesa bylo w lodowce. Pierniki zjadł Słyszałem w TV, że do cielęciny nie dodaje się pieprzu. To nie słyszałeś że telewizja kłamie Cytuj TYLKO WIDZEW RTS !!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.