Skocz do zawartości

Wędliny domowe - forum korzysta z plików cookies. Więcej informacji znajdziesz na stronie: Polityka prywatności. W celu usunięcia tej wiadomości kliknij:    Akceptuję użycie plików cookies

Witaj na forum Wędzarniczej Braci


Logowanie » 

Rejestracja
Na naszym forum, tak jak na większości innych, musisz się zarejestrować by móc korzystać z wszystkich funkcji dostępnych dla użytkowników.

To bardzo prosta procedura, która zajmie Ci tylko chwilę, a dzięki temu będziesz mógł korzystać z dodatkowych funkcji niedostępnych dla użytkowników niezalogowanych.

Zakładając swoje konto będziesz mógł między innymi:
- rozpoczynać nowe tematy na forum,
- odpowiadać na posty innych,
- przeglądać załączone do postów zdjęcia,
- wysyłać prywatne wiadomości do innych użytkowników,
- dostawać powiadomienia o nowych postach.

Zachęcamy do rejestracji!!!
 

Zdjęcie

Annam W kuchni robi....


  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
1308 odpowiedzi w tym temacie

#41 pokemon15

pokemon15

    Uzależniony od forum

  • Użytkownicy
  • 4165 postów
  • MiejscowośćBogatynia

Napisano 21 paź 2012 - 12:07

To juz koncowka, bo byly jedzone na biezaco.

annam !!! rany julek !!! Toż to całą armie można wykarmić !!! :shock: :)

#42 ANNAM

ANNAM

    Uzależniony od forum

  • **VIP**
  • 5063 postów
  • Miejscowośćaustralia

Napisano 21 paź 2012 - 12:10

Dzisiaj w domu bylo tylko 3, ale czy widziales rozmiar tych nalesniczkow? Obok deski na ktorej sa, polozylam podelko od zapalek, aby rozmiar wyjasnic.
A co doliczenia to dobrze policzyles, zostalo tylko 60 sztuk, a teraz juz i one zniknely :grin:

#43 Gregtom

Gregtom

    Uzależniony od forum

  • Użytkownicy
  • 4273 postów
  • MiejscowośćDortmund-Rawicz

Napisano 21 paź 2012 - 12:19

Tyle roboty.... :clap: :clap: :clap:

A co było w środku..???

#44 ANNAM

ANNAM

    Uzależniony od forum

  • **VIP**
  • 5063 postów
  • Miejscowośćaustralia

Napisano 21 paź 2012 - 12:24

Te na slodko z dzemem, ale na swieta z grzybami beda. Duzo wiecej bede musiala zrobic,bo kiedy dochodzi do smazenia, to stoja nade mna jak sepy. Kiedy juz maja dosyc wtedy dopiero robie, to co zaplanowalam.
Wiesz one sabardzo male i ciasto jest robione z dodatkiem wody sodowej,jest cieniutkie a zawijanie ich robie zwykle na cieplo. Przy krokietach jeszcze dochodzi pozniejsze obsmazanie w ciescie i bulce.

#45 Gregtom

Gregtom

    Uzależniony od forum

  • Użytkownicy
  • 4273 postów
  • MiejscowośćDortmund-Rawicz

Napisano 21 paź 2012 - 12:49

kiedy dochodzi do smazenia, to stoja nade mna jak sepy.


hi hi hi.. :grin: Czyli "Syzyfowa robota".. :lol:

#46 PePe

PePe

    Weteran

  • Użytkownicy
  • 2056 postów
  • MiejscowośćWrocław

Napisano 21 paź 2012 - 14:29

Witaj ANNAM, masz taką małą patelenkę czy kroisz większe naleśniki na te maleńkie cudeńka?

Ps.Widziałem tak małe patelenki zespolone po 3 szt, do smażenia blinów.

Pozdrawiam.

#47 ANNAM

ANNAM

    Uzależniony od forum

  • **VIP**
  • 5063 postów
  • Miejscowośćaustralia

Napisano 21 paź 2012 - 20:54

Taka mala, dlatego nalesniki wychodza rowne. Pozniej wstawie zdjecie patelni.

#48 ANNAM

ANNAM

    Uzależniony od forum

  • **VIP**
  • 5063 postów
  • Miejscowośćaustralia

Napisano 22 paź 2012 - 20:57

Wczoraj zrobilam kurczaka tym razem z papryką. Juz duzo razy robilam, jednak tym razem dodalam wlasnie podrobiona i ususzona papryke slodka, smak na kanapce(bez chleba tez mozna) jakby sie jadlo z papryka.
Teraz wlasnie zrobilam zdjecie, bo pozniej moze nie bedzie co fotografowac>
Dołączona grafika

#49 ANNAM

ANNAM

    Uzależniony od forum

  • **VIP**
  • 5063 postów
  • Miejscowośćaustralia

Napisano 24 paź 2012 - 08:05

Moja wlasna pierwsza wedzona kielbasa. A jaka dobra, tak sie ciesz. Wiem, ze nie jest taka ladna i rowna jak wasze, ale smakuje wszytkim a nastepna juz bedzie lepsza i na pewno rowniejsza
Dołączona grafika
Jak zaczelam to na pewno sie nie zatrzymam .Juz kombinuje co nowego zrobic.

#50 Małgoś

Małgoś

    Uzależniony od forum

  • Moderatorzy
  • 5714 postów

Napisano 24 paź 2012 - 08:08

:clap: :clap: :clap: Aniu. Najtrudniejszy pierwszy krok .. ale go zrobiłaś . :lol:

#51 ANNAM

ANNAM

    Uzależniony od forum

  • **VIP**
  • 5063 postów
  • Miejscowośćaustralia

Napisano 24 paź 2012 - 08:11

bA ciesze sie jakby byla zywa :grin:

#52 MIRKON

MIRKON

    Entuzjasta forum

  • Użytkownicy
  • 875 postów
  • MiejscowośćWarszawa

Napisano 24 paź 2012 - 08:25

No, No, jak na pierwszy raz to pięknie wygląda,
powodzenia przy kolejnych produkcjach kiełbas :clap: :clap: :clap:

#53 andrzej k

andrzej k

    Uzależniony od forum

  • ***SUPER VIP***
  • 12853 postów
  • MiejscowośćPobiedziska

Napisano 24 paź 2012 - 10:05

Moja wlasna pierwsza wedzona kielbasa.



Jak na pierwszy raz to wielkie :clap: . Wypływasz na szerokie wody . :grin: Cieszę się że tak bardzo się cieszysz . Przecież to jest wspaniałe . :!:


Gorąco pozdrawiam

#54 Gregtom

Gregtom

    Uzależniony od forum

  • Użytkownicy
  • 4273 postów
  • MiejscowośćDortmund-Rawicz

Napisano 24 paź 2012 - 10:23

A jaka dobra


AnnaM.. A z jakiej recepty korzystałaś przy wyrobie tej kiełbaski..?
Opisz prosze co i jak.. :wink:

#55 ANNAM

ANNAM

    Uzależniony od forum

  • **VIP**
  • 5063 postów
  • Miejscowośćaustralia

Napisano 24 paź 2012 - 10:36

Przepis ze strony tytulowej Kielbasa Dziadka. Jerdno co musialam zmienic,nie majac podgardla dalam boczku i nie dodalam majeranku.A to to juz przez zapomnienie.
NIe mam tez duzego sitek do maszynki wiec kroilam recznie. Jako ze nie bylo tego duzo, wiec spokojnie sobie to robilam. Mialam troche problemow s klasyfikacja, mysle ,ze powoli tego dobrze sie naucze i latwiej bedzie z kazdym razem nastepnym.
Teraz poskrecalam i jak sie pozniej okazalo, moja mala wedzareczka byla za krotka( nie wymierzylam wczesniej i nie pomyslalam, ze za dlugie zrobilam kielbaski) musialam odkrecic przed wedzeniem i skrecic jeszcze raz. Dlatego kielbasy wyszly troche koslawe. Wedzilam w dynie temp. 60-65 stopni, parzylam w temp. 72 stopnie.
Wczesniej juz nauczona doswiadczeniem, ze jednak trzeba bardzo temperature pilnowac( wczesniej nastawilam sloiki z pasztetowka i zmeczona zapomnialamonich, jeden strzeli), robilam to bardzo starannie.
ze smaku jestem zadowolona, Zuzia zjadla i nie choruje, a to dla mnie najwazniejsze, a straszym dziewczetom smakuje, nie mowiac juz o moim wybrednym partnerze.

#56 Wirus

Wirus

    Weteran

  • **VIP-Organizator**
  • 2627 postów
  • MiejscowośćWielkopolska

Napisano 24 paź 2012 - 11:24

Zuzia zjadla i nie choruje

I to jest chyba najważniejsze :grin: moje gratulacje :clap: .

#57 Maxell

Maxell

    Uzależniony od forum

  • Moderatorzy
  • 28151 postów
  • MiejscowośćBełchatów

Napisano 24 paź 2012 - 11:30

Moja wlasna pierwsza wedzona kielbasa. A jaka dobra, tak sie ciesz.

Wielkie słowa uznania. :clap: :clap: :clap:

#58 Gonzo

Gonzo

    Uzależniony od forum

  • Użytkownicy
  • 5602 postów
  • MiejscowośćI don't know

Napisano 24 paź 2012 - 11:37

i na pewno rowniejsza


Na konkurs nie robisz.Pierwsze "koty za płoty" - gratulacje :thumbsup: :clap:

Pozdrawiam :wink:

#59 Gość_szemkel_*

Gość_szemkel_*
  • Goście

Napisano 24 paź 2012 - 11:48

Anna!
podawaj adres, pakuję samochód, z rana będę na kawę i kiełbasę :grin:,
skoro w ojczyźnie się spotykają, to co dla mnie kilka setek kilometrów :wink: .
Tak dalej Aniu, sam próbuję i czuję się z tym dobrze :grin:
Pozdrawiam

#60 EL GREGOR

EL GREGOR

    Uzależniony od forum

  • **VIP**
  • 3869 postów
  • MiejscowośćBartoszyce

Napisano 24 paź 2012 - 12:16

:grin: gratuluję wspaniałej kiełbaski :thumbsup: co ładnie wygląda to dobrze smakuje :grin: :clap: :clap: :clap:




Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych


    Bing (1)