andrzej k Opublikowano 13 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij #101 Opublikowano 13 Listopada 2012 Zrobiona wczoraj, Annam :clap: :clap: . No i Australia doczekała się polskiej wątrobianki . :grin: :lol: Pozdrawiam Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 13 Listopada 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #102 Opublikowano 13 Listopada 2012 Robilam wczesniej, ale zwykle w sloikach, teraz zdecydowalam sie zmienic. MAm wrazenie, ze bardzije nam smakuje DZiekije Andrzej. Cytuj Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wosiu Opublikowano 13 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij #103 Opublikowano 13 Listopada 2012 Annam jak długo leciała by do nas żebyśmy spróbowali :grin: :clap: :clap: :clap: Cytuj Przyjacielem trzeba być,a nie bywać.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 13 Listopada 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #104 Opublikowano 13 Listopada 2012 Jesli z biletem to 24 godz, jesli paczka to okolo 7-10 dni :grin: Lepiej w druga strone, wtedy zawsze mozna swieze zrobic na przylot gosci Cytuj Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wosiu Opublikowano 13 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij #105 Opublikowano 13 Listopada 2012 Cholernie daleko bo bym się wprosił na taką wątrobiankę a może komitet reprezentacyjny WB by się wprosił......a wtedy by się działo :grin: Cytuj Przyjacielem trzeba być,a nie bywać.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kostek61 Opublikowano 13 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij #106 Opublikowano 13 Listopada 2012 Zrobiona wczoraj,Apetyczna wątrobianka Anno,narobiłaś mi apetytu muszę zabrać się do roboty :clap: Cytuj Nie róbcie więcej dymu niż potrzeba https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=8729&start=0 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 15 Listopada 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #107 Opublikowano 15 Listopada 2012 Dzisiaj czas na ciasteczka kruche na swieta. Zuzia pilnie mi pomagala i oto efekt Cytuj Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolszymczak Opublikowano 15 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij #108 Opublikowano 15 Listopada 2012 ANNAM, to masz taką pomocniczkę jak ja.Moja ma 6 lat.Tak przy okazji zapodaj przepis bo wiesz że ostatnio mnie na wypieki ciastek bierze :thumbsup: Cytuj W życiu trzeba być twardym jak chleb z biedronki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 15 Listopada 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #109 Opublikowano 15 Listopada 2012 Tacy pomocnicy w kuchni ,to najwazniejsze osoby. A kiedy cos wychodzi troche bardziej krzywe to lepiej smakuje. A teraz przepis Karolu. Znalazlam to kiedys na internecie, gdzie?nie pamietam. Ale przepis mam150g masla,200g maki, 100g cukru,1 jajko,niepelna lyzeczka proszku do pieczenia, olejek( jaki wolisz, ja dalam wanilie, bo pozniej czerwone ciasto mailam o smaku wisniowym),w oryginalnym przepisie bylo, aby dac barwnik czerwony w proszku, jako ze Zuzia nie moze zadnych takich dziwnych rzeczy jesc, dalam do polowy czerwonej syrop wisniowy. Decyzja jest twoja,czy barwnik, czy sok( z sokiem jest troche trudniej, bo ciasto jest bardziej lepliwe do rak). Metoda leniucha, wszystko do miksera z lopatka dociast kruchych i wymieszac,pozniej tylko lekko zagniesc, zrobic kule i do zamrazalnika na pol godziny.Po tym czasie ciasto podzielic na pol, jedna czesc zostawic bez niczego, druga zabarwic na czerwono. robic waleczki z kazdego koloru i laczyc je razem w laseczke . Piec w 165-170 stopni . okolo 15 min. Uwazaj bo jak za dlugo to biale ciasto moze sie sciemnic, a to wtedy brzydko bedzie wygladac. Nastepnym razem chce zrobic z cacao, zamiast wisni, zobaczymi jak wtedy beda smakowac, a dam do ciasta olejek migdalowy. Cytuj Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MIRKON Opublikowano 15 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij #110 Opublikowano 15 Listopada 2012 Aniu, fajnie wyglądają :thumbsup: , a co do smaku to wypowiem się jak SAM upiekę.jeszcze nigdy nie robiłem ciasteczek, a od jakiegoś czasu mam chęć poświęcić czas na zajęcia z mąką Cytuj MIRKON Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 15 Listopada 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #111 Opublikowano 15 Listopada 2012 Powoli cos zawsze trzeba zrobic. Jak do tej pory u mnie dziewczyny nie chcialy jesc za bardzo wedlin( kupnych )zawsze wybrzydzaly, bardziej sery czy warzywa szly na smiadania . Teraz ciagle brakuje wedlin( chyba to wasza wina-i zasluga). Kiedy zaczynalam, to robilam parzone lub z szynkowara z kurczakow( mam dostep do jadalnych kurczakow :grin: ). Tym razem postanowilam zrobic ,ale wedzona ala szynke z kurczaka. zapeklowalam na sucho, a pozniej wymasowalam( a wlasciwie moj mikser za mnie to zrobil, kocham ta maszyne) i do siadki wsadzilam. Powisialo, posuszylo sie troche, pozniej do wedzarni i uwedzilam. Po wedzeniu parzenie. Wieczorkiem skonczylam pozno ,ale bylo warto dziewczeta zjadly na sniadanie. Jeden problem jaki mialam, to zdjecie siatki, jesli ktos ma na to odpowiedz, to prosze bo troche poszarpalam z zewnatrz, jednak smak jest bardzo dobry. Cytuj Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pacan Wojciech Opublikowano 15 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij #112 Opublikowano 15 Listopada 2012 ANNAM, czy masz mikser z koncowka do masowania miesa czy tez uzywasz np.haka ? napisz prosze . Pozdrawiam :grin: Cytuj Wojciech Pacan Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 15 Listopada 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #113 Opublikowano 15 Listopada 2012 Pacan Wojciech, mam nowa wersje Kenwood'a, i jest tam ramie do robieniaciasta kruchego, ale sa 2 koncowki. I tak nowa jaka doloaczyli, jest sylikonowa. Wlasnie ta masuje mieso, wspaniale wychodzi, dobrze wymieszane. Jesli masz starego Kenwooda, to trzeba uwazac, bo maja slabsze silniki, ten nowy ma silniejszy. Tutaj jest link , ale on tylko pokazuje ksztalt bo tak jak wyzej pisalam, jest zrobiony z sylikonu: http://compare.ebay.com.au/like/150905626331?ltyp=AllFixedPriceItemTypes Cytuj Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pacan Wojciech Opublikowano 15 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij #114 Opublikowano 15 Listopada 2012 Dziekuje za link .Pozdrawiam U ciebie to chyba jest teraz rano Tak ? :grin: Cytuj Wojciech Pacan Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 15 Listopada 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #115 Opublikowano 15 Listopada 2012 Tak, 8:27 dokladnie Cytuj Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pokemon15 Opublikowano 15 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij #116 Opublikowano 15 Listopada 2012 wedzona ala szynke z kurczaka.Aniu, normalnie z piersi kurzęcych robiłaś ??? Z całych kawałków ??? Jak z całych, to ile poszło na tą szynkę... Jak długo peklowałaś mięso ??? Może i ja bym się pokusił o taką, bo ciągle tylko wieprzowina... Cytuj MIŁOŚĆ JEST PIĘKNYM KWIATEM KTÓRY KWITNIE POŚRÓD CHWASTÓW Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
myth Opublikowano 15 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij #117 Opublikowano 15 Listopada 2012 Aniu , powiedz proszę jak przyrządzasz mięso kangurze, bo muszę się przyznać, że ostatnio pojawiło się u mnie w sklepie i zamierzam coś z niego zdziałać... cena jest taka sobie, bo kg kosztuje ok 31 euro ... Cytuj Jedzenie, picie, sen, miłość cielesna - wszystko z umiarem....Nie wyobrażam sobie piękniejszego regionu niż POMORZE - Koszalin - moje miasto Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chudziak Opublikowano 15 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij #118 Opublikowano 15 Listopada 2012 ANNAM piękna szyneczka drobiowa :thumbsup: . Jeśli chodzi o trudności w zdjęciu siatki to mogłabyś najpierw owinąć w folię celulozową a dopiero potem dać do siatki. Cytuj "...dobrze przeżyte Dziś uczyni każde Wczoraj snem szczęśliwym, I każde Jutro wizją nadziei." Kalidasa V w n.e. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 15 Listopada 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #119 Opublikowano 15 Listopada 2012 wedzona ala szynke z kurczaka.Aniu, normalnie z piersi kurzęcych robiłaś ??? Z całych kawałków ??? Jak z całych, to ile poszło na tą szynkę... Jak długo peklowałaś mięso ??? Może i ja bym się pokusił o taką, bo ciągle tylko wieprzowina...Mialam uzbieranepiersizkurczaka 1980g dlokladnie, peklowalam na sucho 48 godzin. Jedno co to musisz uwazac, przy piersiach jest takie male sciegno, trezba to usunac. \pozniej ,jka pisalam mieszalam ,aby klej sie dobry zrobil9 Czes sie nawet troche tak rozciaplala,aletylko na zewnatrz, trzymaly sie kawalki, wsadzilam dosiadki i juz. Pokemon, jak masz dostep do kurczakow dobrych ,to polecam. Mythjesli chodzi o mieso z kangura, to pamietaj zejest bardzo chude.Mojznajomy mysliwy zawsze robi z tego miesa gulasz. Ja lubie zapeklowac( twoje ulubione przyprawy,oszczednie z sola,bo sie zrobi guma-moje odczucie, i doswiadczenie, juz zulam) i na grill, tylkoszybkie smazenie.Lub jesli lubisz to mozna je zwinac w rolade i tez na grill. Bardzo lubie robic z malych kawalkow jak szaszlyki ( wlasnie kangur i baranina tak je robie). Rozbije kawalki na dosc cienkie plastry, klade po lisciu szalwi i kostce sera feta, to zwijam i nabijam, po 3-4 na jedne patyk( ?) smaze na grillu, czy w kuchni czy w ogrodzie. Soli tutaj nie daje na koniec, bo feta itak daje smak slony. KAzdy czeka zawsze na te wlasnie szaszlyki. Mozesz tez robic jak kotlety mielone( musisz dodac innego miesa bo za chude), tego nie lubie, tutaj jesli jest w sprzedazy mielone mieso kangura, zawsze mam wrazenie ze to byl czyszczony stol rzeznika.Pojecam tobie kupowanie calych kawalkow, i z tego co chcesz mozesz robic. Mieso jest w smaku zblizone do koniny( nie wiem czy jadles) jest slodkawe w smaku, ale warte sprobowania. Spotkalam sie tez, ze niektorze wedza to mieso, ale sama nie jadlami nie wiem jak sie do wedzenia przygotowuje. MAxell dal tutaj ksiazke o koninie, jesli dojde do czytania jej ,to wlasnie te przepisy powinny byc zblizone, jesli chodzi o kangura.W sklepach u nas tez sa sprzedawane kielbasy z kangura. Jednak jesli bede planowac jesc kielbase, to wole sama ja zrobic. Powodzenia Myth, warto zawsze chociaz raz sprobowac cos nowego Cytuj Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
myth Opublikowano 15 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij #120 Opublikowano 15 Listopada 2012 Aniu, mieszkam w Islandii i jest to bardzo otwarty kulinarnie kraj... koninę jadałem, jadam i będę jadać, bardzo lubię ... u nas co ciekawe, na półkach czeka na kupno gotowe już do grillowania mięso z wieloryba np. , więc takie wyzwania jak kangur, tym bardziej lubię, bo to unikatowe jedzonko ... jak na 1wszy raz, to pokuszę się na gulasz ... debiut już jutro, pochwalę się wynikami .. na marginesie dodam, że wspomniane przeze mnie mięso wieloryba, ma pod sobą wołowinę... jest cudownie pyszne Cytuj Jedzenie, picie, sen, miłość cielesna - wszystko z umiarem....Nie wyobrażam sobie piękniejszego regionu niż POMORZE - Koszalin - moje miasto Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ela Opublikowano 16 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij #121 Opublikowano 16 Listopada 2012 Myth,ale masz wyzwania :clap: Jeśli dasz radę z tym kangurem,to poproszę o zdjęcia.Potrawę z wieloryba,też chętnie obejrzę.A może Tobie Aniu, uda się zrobić jakieś zdjęcie, tych egzotycznych smakowitości :lol: Cytuj KTO PYTA-NIE BŁĄDZI. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 16 Listopada 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #122 Opublikowano 16 Listopada 2012 Ela, niedlugo bedziemy mieli bbq wtedy porobie troche kangura, ale to mala roznica w wygladzie od baraniny czy wolowiny,( czerwone mieso,no moze bardziej czerwone mieso) smak jest inny. Cytuj Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PanBoczek Opublikowano 16 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij #123 Opublikowano 16 Listopada 2012 Aniu ale CZAD!!!! :grin: powoli nadrabiam zaległości, Twoje wyroby to bomba Szczególnie te biszkopciki z makiem przekladane dżemem.. moje ukochane ciastko z młodzieńczych lat :clap: :clap: :clap: Pozdrawiam Cytuj Boldly go where no Boczek has gone before w morde jeża! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Henio Opublikowano 16 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij #124 Opublikowano 16 Listopada 2012 Mam kangurka - nada się ? Taki mój kącik australijski :wink: http://img834.imageshack.us/img834/143/006gfxt.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 16 Listopada 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #125 Opublikowano 16 Listopada 2012 Henio, i stowka tez jest :grin: na pamiatke. A kangurek z prawdziwej skory kangurzej? Cytuj Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.