Skocz do zawartości

Wędliny domowe - forum korzysta z plików cookies. Więcej informacji znajdziesz na stronie: Polityka prywatności. W celu usunięcia tej wiadomości kliknij:    Akceptuję użycie plików cookies

Witaj na forum Wędzarniczej Braci


Logowanie » 

Rejestracja
Na naszym forum, tak jak na większości innych, musisz się zarejestrować by móc korzystać z wszystkich funkcji dostępnych dla użytkowników.

To bardzo prosta procedura, która zajmie Ci tylko chwilę, a dzięki temu będziesz mógł korzystać z dodatkowych funkcji niedostępnych dla użytkowników niezalogowanych.

Zakładając swoje konto będziesz mógł między innymi:
- rozpoczynać nowe tematy na forum,
- odpowiadać na posty innych,
- przeglądać załączone do postów zdjęcia,
- wysyłać prywatne wiadomości do innych użytkowników,
- dostawać powiadomienia o nowych postach.

Zachęcamy do rejestracji!!!
 

Zdjęcie

Annam W kuchni robi....


  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
1290 odpowiedzi w tym temacie

#1281 ziezielony

ziezielony

    Weteran

  • **VIP**
  • 2013 postów

Napisano 19 paź 2018 - 21:40

:) jaki Dwór taka Dwórka....
Jaka Matka taka Córka..... ;)
Świetnie... AnioMi, ukłaniam :)

Użytkownik ziezielony edytował ten post 19 paź 2018 - 21:41


#1282 ANNAM

ANNAM

    Uzależniony od forum

  • **VIP**
  • 4865 postów
  • Miejscowośćaustralia

Napisano 05 lis 2018 - 23:44

Zeby nie bylo ,ze tylko moje dzieci do kuchni zapedzam, to dzis upieklam paczki

Załączony plik  paczki 6.jpg   83,22 KB   3 Ilość pobrań

 Zwykle robilam z powidlami sliwkowymi smazone zawsze po nadzieniu. dzis wszystko odwrotnie. Usmazone i nadziane, dzem malinowy. DZiewczyna smakuje, to dla mnie najwazniejsze. :D



#1283 eli55

eli55

    Weteran

  • Użytkownicy
  • 2155 postów
  • Miejscowośćmonastir / wlochy

Napisano 06 lis 2018 - 17:06

Aniu znecasz sie nade mna :tongue: :tongue: :D



#1284 electra

electra

    Uzależniony od forum

  • **VIP**
  • 4914 postów
  • MiejscowośćSztokholm

Napisano 06 lis 2018 - 17:48

Piekne i pyszne musza byc ...paczusie ...jedyne ciacho ktorego nie jestem w stanie sobie odmowic :)  :facepalm:



#1285 karolszymczak

karolszymczak

    Uzależniony od forum

  • **VIP-Organizator**
  • 6260 postów

Napisano 06 lis 2018 - 17:53

Nie ma jak domowe.

#1286 ANNAM

ANNAM

    Uzależniony od forum

  • **VIP**
  • 4865 postów
  • Miejscowośćaustralia

Napisano 06 lis 2018 - 21:30

Aniu znecasz sie nade mna
 

 

 Eli, to rekawy podciagnij i juz.To szybko idzie :tongue:  :D

 

Piekne i pyszne musza byc ...paczusie ...jedyne ciacho ktorego nie jestem w stanie sobie odmowic  
 

 

Electra dziekuje :D  Ja zjadam zawsze jednego .Pierwszego paczka . Reszta dla innych . Ale nie ma sie co wstydzic. Przepadam za ciastem drozdzowym wiec rozumiem Twoj bol.

 

Nie ma jak domowe.
 

 

 Dziekuje Karolu :D


[Dodano: 06 lis 2018 - 21:30]

Wczoraj wrocilam do domu z pracy zmeczona wiec cos szybkiego na obiad bylo. Dziewczyny przepadaja za... " Pumpkin Pasta". wszysbko, zgrabnie i za  kazdym razem odrobine inaczej.Bo to pumpkin inny, a to smietana inna w domu, czy jakies ziola dokladam wedlug smaku. Jednak nigdy nie bylo reklamacji.W czasie zanim makaron sie ugotuje sos jest zrobiony, wiec jesli jest cos ponizej pol godziny, to szybki obiad.

      Załączony plik  pumpkin pasta.jpg   71,03 KB   1 Ilość pobrań



#1287 chudziak

chudziak

    Uzależniony od forum

  • Moderatorzy
  • 4958 postów

Napisano 06 lis 2018 - 21:54

Wygląda smakowicie ta "pumpkin pasta" :clap:  ale prosilibyśmy o zarys przepisu chociaż :laugh:



#1288 ANNAM

ANNAM

    Uzależniony od forum

  • **VIP**
  • 4865 postów
  • Miejscowośćaustralia

Napisano 06 lis 2018 - 22:14

Wygląda smakowicie ta "pumpkin pasta" :clap:  ale prosilibyśmy o zarys przepisu chociaż :laugh:

To taki jakby oczny przepis.

 Makaron , to fettuccine. Nastawiam wode osolona i w tym czasie , Kroje jedna cebule czerwona( bo jest slodsza)  w kostke, ale nie za drobno. Jeden duzy zabek czosnku, tylko posiekany nie roztarty. Na glebokiej patelni na malym ogniu z  dwiema chyba lyzkami masla zmiekczam cebule. a teraz pol pumpkina obieram i kroje w kostke. 

 Kiedy cebula jest prawie miekka, dodaje czosnek. Po okolo minucie dorzucam pumnkinowa kostke. Biore kilka zyzek wody solonej z dara do patelni i przykrywam  na chwile, aby kostka zrobila sie prawie miekka. W tym czasie mam juz makaron w wodzie.

 Teraz dolewam na oko ( wiem, bolesnie  :facepalm: ) swiezej smietamy i miesza. Ma malym ogniu tworzy sie sos, zgestnieje, trzeba tutaj uwazac, bo czasem zanim makaron bedzie gotowy potrafi za bardzo zgestniec. Mozna dodac wody lub odrobine wiecej smietany. Teraz tylko pieprz . Kiedy pasta jest prawie gotowa, przekladam ja bez odcedzania od razu na patelnie do sosu. Kilka lyzek sody od makaronu dodaje, bo makaron  bardzo wiaze sos i robi sie za sztywne danie.

 Na konie dodaje ziola. Tutaj juz jak kto lubi, bazylie pietruszke  oregano itd. To co sie lubi. Wg mnie wszystko tu pasuje. Tylko swieze nie suszone.

 Na talerzu juz dodajemy starty ser parmesan.

 Tylko jesc. a co zostanie to jest na drugi dzien na lunch.



#1289 EAnna

EAnna

    Uzależniony od forum

  • Moderatorzy
  • 7845 postów
  • MiejscowośćTychy

Napisano 06 lis 2018 - 22:25

pol pumpkina obieram i kroje w kostke.
 

Ile tej dyni dodajesz? Na przykład na osobę, albo do 10dkg makaronu?

Pół dyni to może być ho, ho, ho....



#1290 chudziak

chudziak

    Uzależniony od forum

  • Moderatorzy
  • 4958 postów

Napisano 06 lis 2018 - 22:37

To w takim razie na  zdjęciu to chyba jakiś barwiony makaron bo w pierwszej chwili myślałam ,że na talerzu są jeszcze  paseczki jakiejś wędliny. 


Użytkownik chudziak edytował ten post 06 lis 2018 - 22:39


Sponsor

Sponsor
  • Reklama

#1291 ANNAM

ANNAM

    Uzależniony od forum

  • **VIP**
  • 4865 postów
  • Miejscowośćaustralia

Napisano 06 lis 2018 - 23:02

 

pol pumpkina obieram i kroje w kostke.
 

Ile tej dyni dodajesz? Na przykład na osobę, albo do 10dkg makaronu?

Pół dyni to może być ho, ho, ho....

 

 

 

 EANNO, to byl butter pumpkin. Bylo go chyba z pol kg. A makaronu 375g. Tym razem kupnego.

 

 

To w takim razie na  zdjęciu to chyba jakiś barwiony makaron bo w pierwszej chwili myślałam ,że na talerzu są jeszcze  paseczki jakiejś wędliny. 

 

 

To makaron 3 kolorowy. Zielony szpinakowy, zwykly zolty jajkowy i czerwony pomidorowy. Czasem robie sama, ale kiedy na szybko , to kupilm.






Użytkownicy przeglądający ten temat: 2

0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych