Henio Opublikowano 16 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij #126 Opublikowano 16 Listopada 2012 Nie wiem , pewnie tak , mam też 5 dolców wybitę z okazji ślubu wnuka królowej i siostry Pipy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolszymczak Opublikowano 16 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij #127 Opublikowano 16 Listopada 2012 ANNAM, na tego kangura czekamy wszyscy :lol: Cytuj W życiu trzeba być twardym jak chleb z biedronki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 16 Listopada 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #128 Opublikowano 16 Listopada 2012 Henio, u nas zawsze jak cos dotyczy krolewskiej rodziny to tluka monety, robia znaczki itp rzeczy. karolszymczak, zrobie na pewno. Chociaz przyznam sie ,ze najbardziej na bbq lubie baranine. Cytuj Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ela Opublikowano 16 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij #129 Opublikowano 16 Listopada 2012 A mój Grześ ma całą kangurzą rodzinę. :lol: która wciąż się powiększa (choć nie jest łatwo) Wszystkie mają swoje imiona. Nie wiem jak się wygasza Cytuj KTO PYTA-NIE BŁĄDZI. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
świadziu Opublikowano 16 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij #130 Opublikowano 16 Listopada 2012 Ja również posiadam pewną część kangura: Ciekawe czy ktoś zgadnie co to jest Cytuj wędkarstwo, grzyby i wędzeniehttp://www.grzegorzswiadek.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boggi Opublikowano 16 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij #131 Opublikowano 16 Listopada 2012 Mówisz o " kutasie "? Cytuj Powoli się wprawiam i zaczynam się rozpędzać Pan S jest moim przyjacielem i codziennie go odwiedzam. https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ http://boggi-okna.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 16 Listopada 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #132 Opublikowano 16 Listopada 2012 To jest chyba przednia lapka( znaczy juz tylko skora z lapki). Cytuj Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
świadziu Opublikowano 16 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij #133 Opublikowano 16 Listopada 2012 Niestety dwie powyższe odpowiedzi są błędne Boggi, był blisko ale to nie to Cytuj wędkarstwo, grzyby i wędzeniehttp://www.grzegorzswiadek.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 16 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij #134 Opublikowano 16 Listopada 2012 Boggi, był blisko ale to nie to Myślę że to woreczek zasuszony Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
świadziu Opublikowano 16 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij #135 Opublikowano 16 Listopada 2012 Andrzejku, masz 100% racji Cytuj wędkarstwo, grzyby i wędzeniehttp://www.grzegorzswiadek.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
świadziu Opublikowano 16 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij #136 Opublikowano 16 Listopada 2012 Andrzejku, mówisz i masz Podaj mi swój adres na priva a kilka słoiczków z grzybkami trafi do Ciebie . Pozdrówka Cytuj wędkarstwo, grzyby i wędzeniehttp://www.grzegorzswiadek.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 18 Listopada 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #137 Opublikowano 18 Listopada 2012 troche od rama bawilam sie w kuchni. Na pierwszy plan poszedl chleb, zwykly taki na kanapki ,pieczony w foremce. Nastepnie gotowe byly cziasteczka nr 1 ,powiedzmy. robione z tego co wczesniej podalam przepisu tylko ta roznica, ze byly wyciskane w foremkach a pozniej pieczone: NAstepne, to kruche ciasteczka 1,2,3. NAzwa taka ,dlatego ze stosuje sie jednakowe jednostki i jako 1-cukier, 2-maslo,3-maka. Czylinp. 100g cukru, 200g masla, 300g maki. To wszytko. Jest bardzo kruche, trzeba bardzo uwazac kiedy wychodzi z piekarnika. a to bedzie polaczony zaprzeg puzniej wstazkami, tylko jeszcze nie wiem, czy bawic sie cukrem czy nie. NAstepne to australijskie cisteczka " Anzac Biscuits", nazwa pochodzi z czasow pierwszej Wojny Swiatowej, kiedy to byly wysylane dla zolnierzy. I teraz co roku na australijski dzien zolnierza sa pieczone. Bardzo tutaj popularne. Ja zrobilam 2 rozne rodzaje. Jeden skladnikjest zmieniony i jedne wychodza ciemniejsze. Sa bardzo sodkie( jak dla mnie) .Przepis: 120g masla, 100g Golden Syrup (http://www.bogutynmlyn.pl/go/_info/?id=3335), to razem zagrzac w garnku ,az maslo sie rozpusci.Mieszac w czasie grzania.Dodac do tego 1 lyzeczke sodu i wymieszac.W misce wymieszac razem: 100g platkow owsianych,150g maki,75g cukru,75g brazowego cukru,50g kokosu ( ja osobiscie daje wiecej kokosu). Dodac do suchych produktowpierwsza mieszanke i dobrze wymieszac. Robic kulki wielkosci orzecha wloskiego, rozplaszczac na blaszce i piec w piekarniku 170 stopni, gdzies okolo 8-10 minut. Bardzo trezba uwazac, aby nie przegapic czasu pomiedzy pieczeniem a przypaleniem.Kiedy sa gotowe, brzegi sie zloca, a srodek jest miekki i jakby napuchniety. Po zdjeciu z blaszki na kratke do wystudzenia sztywnieja. Drugie te ciemniejsze, zamiast golden syrup jest dana ta sama ilosc melasy (http://www.e-commerce.pl/Biofuturo-Melasa-z-Trzciny-Cukrowej-BIO,36199.html). Przy obu produktach podalam wam linki ,bo nie wiem czy jest to w sklepach w Polsce.Ale sadze ,ze jesli jest na internecie to i w sklepach tez.A oto zdjecie: Na koncu smazylam paczki To jeszczenie wszytko, ale ciag dalszy pozniej,pozdrawiam. :grin: Cytuj Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Henio Opublikowano 18 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij #138 Opublikowano 18 Listopada 2012 My sobie pospali , a Ty podwieczorek przygotowałaś :clap: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 18 Listopada 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #139 Opublikowano 18 Listopada 2012 My sobie pospali , a Ty podwieczorek przygotowałaś :clap:No to jeszcze troche Henio, tego podwieczorku :grin: U nas nosza nazwe "Long Johns", sa to z ciasta jak na paczki zrobione rurki( w moim przypadku rozki, bo mam takie metalowe foremki) i wypelnione kremem budyniowym. I z boku ,jak wygladaja Cytuj Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolszymczak Opublikowano 18 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij #140 Opublikowano 18 Listopada 2012 Aniu ale dałaś czadu :thumbsup: Cytuj W życiu trzeba być twardym jak chleb z biedronki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Henio Opublikowano 18 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij #141 Opublikowano 18 Listopada 2012 "Długie Jaśki" wyglądają smaczniaście .I po co Ci to - dziś będziesz "molestowana" o przepisy :grin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nemo19788 Opublikowano 18 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij #142 Opublikowano 18 Listopada 2012 ale bym zjadła taką ala rurkę :thumbsup: Cytuj Niektórzy ludzie mogliby się zabić,gdyby skoczyli z poziomu swojego ego na poziom swojego IQ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ela Opublikowano 18 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij #143 Opublikowano 18 Listopada 2012 Aniu,Twoje dni mają więcej godzin niż nasze??? :lol: :lol: Zrobiłaś tyle, co niejeden przez 3 dni :lol: Ale same pychotki :clap: :thumbsup: Cytuj KTO PYTA-NIE BŁĄDZI. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 18 Listopada 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #144 Opublikowano 18 Listopada 2012 Aniu,Twoje dni mają więcej godzin niż nasze??? :lol: :lol: Zrobiłaś tyle, co niejeden przez 3 dni :lol: Ale same pychotki :clap: :thumbsup:Elu, zwykle ukladam sobie plan, kiedy cos takiego robie. Mieszam w mikserze wszytko co sie da, a to skraca czas pracy. No i kiedy chleb i drozdzowe rosnie, robie i pieke ciasteczka.A te ostatnie,to nawet musialam osobno wstawic, bo krem nie byl gotowy(Widzisz spoznilam sie). A z ciasteczkami to jest tak ,ze Zuzia tez mi pomaga. NA pewno dlatego tak szybko mi idzie. :grin: nemo19788 warto zrobic i sprobowac. Tylko kiedy nawija sie ciasto na foremki, prosze pamietac, aby zalozyc ciasto na ciasto , bo inaczej sie nie polaczy. Cytuj Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 27 Listopada 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #145 Opublikowano 27 Listopada 2012 Witaj ANNAM, masz taką małą patelenkę czy kroisz większe naleśniki na te maleńkie cudeńka? Ps.Widziałem tak małe patelenki zespolone po 3 szt, do smażenia blinów. Pozdrawiam. Obiecalam wstawic zdjecie patelni, PePe oto ona : Przypomnialam sobie, bo robilam dzisiaj 150 szt. krokietow do wigilii, tu gotowe go zamrazalnika( wlasnie z takim rozmarze jak patelenka: Mam nadzieje ,ze do barszczyku mi wystarczy Cytuj Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PePe Opublikowano 27 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij #146 Opublikowano 27 Listopada 2012 No , dziewczyno toś się narobiła.Tak jak pisałem do blinów były patelenki (chyba trochę mniejsze) zespolone po trzy , i mając takie dwa zestawy i płytę kuchenną można było sprostać wyzwaniu biesiadników. Którzy siedzieli za stołem i układali bliny w stosiki przekładając je a to siekanym jajkiem, a to siekanym śledziem w śmietanie, lub kawiorem i.t.d.Bliny jada się na ciepło, Twoje krokieciki to wyzwanie nie lada, pełen szacun :clap: :thumbsup: :grin: Cytuj Sznurek od mojej wędzonki jest smaczniejszy od wędlin z marketu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 27 Listopada 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #147 Opublikowano 27 Listopada 2012 :blush: Dziekuje :grin: Cytuj Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ela Opublikowano 27 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij #148 Opublikowano 27 Listopada 2012 Aniu,Twoja praca skojarzyła mi się z tym świstakiem ..co siedzi i zawija w sreberka :lol: Jak mróweczka,podziwiam i pozdrawiam Cytuj KTO PYTA-NIE BŁĄDZI. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 27 Listopada 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #149 Opublikowano 27 Listopada 2012 Elu, to krokiety na wigilie szykowalam. U mnie zwykle jest bardzo duzo osob i kazdy zwykle chce wszytkiego sprobowac. Dlatego robie male porcje. Kto ma ochote weznie kilka wiecej, a osoby ktore malo jedza, maja szanse wszytkich dan sprobowac. A swoja droga, bardzo lubie wlasnie malenkie porcje, nawet jak dziewczetom cos szykuje to wlasnie w takich rozmiarach.Torche wiecej pracy,ale cieszy mnie jak kazdy zajada. Cytuj Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pokemon15 Opublikowano 27 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij #150 Opublikowano 27 Listopada 2012 U nas nosza nazwe "Long Johns", sa to z ciasta jak na paczki zrobione rurki( w moim przypadku rozki, bo mam takie metalowe foremki) i wypelnione kremem budyniowym.Aniu podaj dokładny przepis na ciasto i krem, i jak te rurki/rozki pieczesz ??? Tak wiesz... jak dokładnie po kolei...kawa na ławę... Cytuj MIŁOŚĆ JEST PIĘKNYM KWIATEM KTÓRY KWITNIE POŚRÓD CHWASTÓW Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.