Muski Opublikowano 3 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij #51 Opublikowano 3 Stycznia 2018 Moja nówka sztuka też została przeniesiona a ja kupiłem prodiż ful wypas grzanie góra i dół - na działeczkę i już kilkukrotnie uzywany Cytuj Sztuka kulinarna to nie suche 1+5+8 gram na kilogram -to tworzenie poezji smaku z miłości do degustatorów.Odczucie - smaku, szczęścia i zadowolenia - dla każdego ma inny wymiar i postrzeganie- i niech tak zostanie.https://www.instagram.com/ucztujemy/?hl=pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beatag Opublikowano 3 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij #52 Opublikowano 3 Stycznia 2018 Po przeczytaniu tego wątku chyba się z nim przeproszę ,choćby dla wypróbowania tej baby ziemniaczanej. Ze świąt zostało mi sporo boczku i kiełbaski.Boję się tylko ,zeby nie wyszła gorsza niż z blaszki w piekarniku...Kiedyś taką babę robiłam w ten sposób ,że opiekałam najpierw oprószone w przyprawach żeberka na tłuszczu i na warstwę ciasta ziemniaczanego układałam takie już podpieczone wgłębiając je nieco w ciasto.Wlewałam wytopiony tłuszczyk z przyprawami i do piekarnika . Pychota! Cytuj beata Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 3 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij #53 Opublikowano 3 Stycznia 2018 Boję się tylko ,zeby nie wyszła gorsza niż z blaszki w piekarniku... lepsza nie będzie Kiedyś taką babę robiłam w ten sposób ,że opiekałam najpierw oprószone w przyprawach żeberka na tłuszczu i na warstwę ciasta ziemniaczanego układałam takie już podpieczone wgłębiając je nieco w ciasto.Wlewałam wytopiony tłuszczyk z przyprawami i do piekarnika BEA - to normalnie niemoralna propozycja .... Cytuj Sztuka kulinarna to nie suche 1+5+8 gram na kilogram -to tworzenie poezji smaku z miłości do degustatorów.Odczucie - smaku, szczęścia i zadowolenia - dla każdego ma inny wymiar i postrzeganie- i niech tak zostanie.https://www.instagram.com/ucztujemy/?hl=pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beatag Opublikowano 3 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij #54 Opublikowano 3 Stycznia 2018 lepsza nie będzie Czyli ryzykować w tym prodiżu??A baba to taka babka ziemniaczana Cytuj beata Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 3 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij #55 Opublikowano 3 Stycznia 2018 baba to taka babka ziemniaczana Wiem wiem - jadałem i w domu i na wschodzie kraju Cytuj Sztuka kulinarna to nie suche 1+5+8 gram na kilogram -to tworzenie poezji smaku z miłości do degustatorów.Odczucie - smaku, szczęścia i zadowolenia - dla każdego ma inny wymiar i postrzeganie- i niech tak zostanie.https://www.instagram.com/ucztujemy/?hl=pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wirus Opublikowano 4 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij #56 Opublikowano 4 Stycznia 2018 a ja kupiłem prodiż ful wypas grzanie góra i dół Jakiś czas temu też taki "zanabyłem".Wisienka wykorzystuje go przede wszystkim latem - na tarasie - żeby niepotrzebnie nie podgrzewać ... ... domowej atmosfery. Cytuj Pozdrawiam Wirus. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beatag Opublikowano 4 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij #57 Opublikowano 4 Stycznia 2018 Co przygotowujecie w tym prodiżu latem?-rozumiem,ze coś alternatywnie do grila? Cytuj beata Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 4 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij #58 Opublikowano 4 Stycznia 2018 coś alternatywnie do grila? a jakiegoś kurczaka pieczonego albo zapiekankę - nie zawsze człowiek chce grilla- czasem jakieś proste ciasto murzynek, szarlotka itp. Cytuj Sztuka kulinarna to nie suche 1+5+8 gram na kilogram -to tworzenie poezji smaku z miłości do degustatorów.Odczucie - smaku, szczęścia i zadowolenia - dla każdego ma inny wymiar i postrzeganie- i niech tak zostanie.https://www.instagram.com/ucztujemy/?hl=pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MariuszB Opublikowano 4 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij #59 Opublikowano 4 Stycznia 2018 Co przygotowujecie w tym prodiżu latem?-rozumiem,ze coś alternatywnie do grila?Wszystko na co masz ochotę Cytuj Moja wędzarnia i pierwsze wyroby :-) https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=6185 Pozdrawiamy Wszystkie zadymiaczki i zadymiaczy :-) Jola i Mariusz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 4 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij #60 Opublikowano 4 Stycznia 2018 Tesciowa piecze kurczaka lub udka z kaczki Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beatag Opublikowano 4 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij #61 Opublikowano 4 Stycznia 2018 Tak podpytuję o te potrawy na tarasie -[u Wirusa ] Może to być faktycznie jakaś alternatywa do grila ,ale oprócz kurczaka nic nie przychodzi mi do głowy... Cytuj beata Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wirus Opublikowano 4 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij #62 Opublikowano 4 Stycznia 2018 Właściwie to nie chodzi o alternatywę dla grilla tylko o "wyprowadzenie" źródła ciepła z nagrzanego latem domu.A co do potraw - jeśli dobrze pamiętam to Wisienka robiła w nim prawie wszystkie "mięsa obiadowe", gołąbki, zapiekanki, pierożki pieczone .... itd ..... itp ...... - wszystko zależy od twórczej inwencji . Cytuj Pozdrawiam Wirus. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 4 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij #63 Opublikowano 4 Stycznia 2018 Nie mam prodzizu, ale tak jak Wisienka, robie obiady na zewnatrz w slow cooker. Wczoraj upieklam nawet ciasto w nim. Obiad rowniez byl robiony w cieplej atmoswerze na dworze. Beata wszystko to, co bys chcialazrobic w piekarniku ,robisz na dwore i juz. Cytuj Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Einshell Opublikowano 5 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij #64 Opublikowano 5 Stycznia 2018 Moim zdaniem... prodiż był swego czasu '' prototypem'' dziś najbardziej nowoczesnego piekarnika z funkcją pary... To coś jak by porównywać grilowanie do wędzenia lub pieczenia w piekarniku... a każda z tych metod obróbki termicznej polega na innych zasadach... to trzeba ''zaczaić'' po prostu... Cytuj Einshel ,, Jak 'se' człowiek sam nie zrobi , to mu nikt nie zrobi... '' Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wróbel75 Opublikowano 5 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij #65 Opublikowano 5 Stycznia 2018 (edytowane) a jakiegoś kurczaka pieczonego albo zapiekankę - nie zawsze człowiek chce grilla- czasem jakieś proste ciasto murzynek, szarlotka itp.Muski w tym samym prodiżu?Pytam, bo to był jeden z pierwszych naszych zakupów ... na budowie. Od ciężkie życie łasucha. Odkąd kupiliśmy pierwszy piekarnik prodiż wylądował pod schodami. Mięsa, sosy - pamiętam te smaki jak robiła babcia. Jednak sami nie chcieliśmy "psuć" miski mięsem, bo lubimy wilgotne ciasta jakie wychodziły z niego (i rzadko, ale jeszcze go używamy).Boję się, że jeżeli misa przysmaży się mięsem to ciasto już będzie miało posmak tego mięsa i pozostanie on tylko do mięs. Edytowane 5 Stycznia 2018 przez wróbel75 Cytuj Małe złodziejaszki wieszacie, wielkim - nisko się kłaniacieM.RejPopieram: https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10446-konto-kpp-konto-pomocy-stronie/?p=401216 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MariuszB Opublikowano 5 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij #66 Opublikowano 5 Stycznia 2018 Jak już piszemy o prodiżach to u mnie od dawna używa się jeszcze takich piecyków-piekarników... zwał jak zwał, ważne że znakomicie spełniają swoją rolę i radzą sobie z każdym pomysłem Dodam że to Polski pomysł, produkt jak i patent.http://polskipiekarnik.pl/image/cache/catalog/234-400x400.jpghttp://polskipiekarnik.pl/image/cache/catalog/b2c5e7eb466eb9a421c259be7647-400x400.jpg Cytuj Moja wędzarnia i pierwsze wyroby :-) https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=6185 Pozdrawiamy Wszystkie zadymiaczki i zadymiaczy :-) Jola i Mariusz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxell Opublikowano 5 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij #67 Opublikowano 5 Stycznia 2018 Znamy je. Kiedyś na zlocie w Napoleonowie zakupiliśmy kilka i "przejechaliśmy na nich cały zlot. Szczęśliwcy, którzy je otrzymali pewnie jeszcze dzisiaj się nimi "bawią". Cytuj „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysio59 Opublikowano 5 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij #68 Opublikowano 5 Stycznia 2018 Kto ich nie miał? Ja jeszcze nie tylko MAM ,ale i używam! Cytuj Ja już nic nie muszę.Piwo posiada wartości odżywcze,podczas gdy żywność nie ma żadnych wartości piwnych Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 5 Stycznia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij #69 Opublikowano 5 Stycznia 2018 Kto ich nie miał? Ja Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PePe Opublikowano 6 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij #70 Opublikowano 6 Stycznia 2018 Moja Mama mimo że ma piekarnik elektryczny w kuchence gazowej to do pieczenia używa tylko tego ustrojstwa. Cytuj Sznurek od mojej wędzonki jest smaczniejszy od wędlin z marketu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysio59 Opublikowano 6 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij #71 Opublikowano 6 Stycznia 2018 Zbóju boś za młody? Cytuj Ja już nic nie muszę.Piwo posiada wartości odżywcze,podczas gdy żywność nie ma żadnych wartości piwnych Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 6 Stycznia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij #72 Opublikowano 6 Stycznia 2018 Zbóju boś za młody :laugh: :laugh: Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Puchacz33 Opublikowano 15 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij #73 Opublikowano 15 Marca 2019 (edytowane) Z 1,5 roku temu u mojej mamy odkryłem prodiż, od wielu lat nieużywany. Nie miał tylko kabla, ale było oryginalne opakowanie kartonowe, instrukcja. Kabel dokupiłem nowy, prodiż działa, piekę w nim kurczaki i zebrę (ciasto). Edytowane 15 Marca 2019 przez Puchacz33 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolszymczak Opublikowano 15 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij #74 Opublikowano 15 Marca 2019 Puchacz super sprzęcicho! Cytuj W życiu trzeba być twardym jak chleb z biedronki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 15 Marca 2019 Autor Zgłoś Udostępnij #75 Opublikowano 15 Marca 2019 odkryłem prodiż Puchacz, dzięki, że przypomniałeś, że ja też mam prodiż :DW kajecie zapisałem coby po Niedzieli jakiegoś kuraka w nim machnąć Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.