Skocz do zawartości

Prodiż, wyroby różne


Zbój Madej

Rekomendowane odpowiedzi

 

 

Moja nówka sztuka też została przeniesiona
a ja kupiłem prodiż ful wypas  grzanie góra i dół - ​na działeczkę  i już kilkukrotnie uzywany :facepalm: 

Sztuka kulinarna to nie suche 1+5+8 gram na kilogram -to tworzenie poezji smaku z miłości do degustatorów.
Odczucie - smaku, szczęścia i zadowolenia - dla każdego ma inny wymiar i postrzeganie- i niech tak zostanie.

https://www.instagram.com/ucztujemy/?hl=pl

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • Odpowiedzi 77
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

Po przeczytaniu tego wątku chyba się z nim przeproszę ,choćby dla wypróbowania tej baby ziemniaczanej. Ze świąt zostało mi sporo boczku i kiełbaski.

Boję się tylko ,zeby nie wyszła gorsza niż z blaszki w piekarniku...

Kiedyś taką babę robiłam w ten sposób ,że opiekałam najpierw  oprószone w przyprawach żeberka na tłuszczu i na warstwę ciasta ziemniaczanego układałam takie już podpieczone wgłębiając je nieco w ciasto.Wlewałam wytopiony tłuszczyk z przyprawami i do piekarnika . Pychota!

beata
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

 

 

Boję się tylko ,zeby nie wyszła gorsza niż z blaszki w piekarniku...
lepsza nie będzie  :no: 

 

Kiedyś taką babę robiłam w ten sposób ,że opiekałam najpierw oprószone w przyprawach żeberka na tłuszczu i na warstwę ciasta ziemniaczanego układałam takie już podpieczone wgłębiając je nieco w ciasto.Wlewałam wytopiony tłuszczyk z przyprawami i do piekarnika
  BEA - to normalnie niemoralna propozycja  :D  ;)  :facepalm:    .... :thumbsup: 

Sztuka kulinarna to nie suche 1+5+8 gram na kilogram -to tworzenie poezji smaku z miłości do degustatorów.
Odczucie - smaku, szczęścia i zadowolenia - dla każdego ma inny wymiar i postrzeganie- i niech tak zostanie.

https://www.instagram.com/ucztujemy/?hl=pl

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

 

 

baba to taka babka ziemniaczana
Wiem wiem - jadałem i w domu i na wschodzie kraju

Sztuka kulinarna to nie suche 1+5+8 gram na kilogram -to tworzenie poezji smaku z miłości do degustatorów.
Odczucie - smaku, szczęścia i zadowolenia - dla każdego ma inny wymiar i postrzeganie- i niech tak zostanie.

https://www.instagram.com/ucztujemy/?hl=pl

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

 

 

a ja kupiłem prodiż ful wypas  grzanie góra i dół

 

Jakiś czas temu  też  taki  "zanabyłem".

Wisienka  wykorzystuje  go przede wszystkim  latem - na tarasie - żeby niepotrzebnie nie podgrzewać  ...  :rolleyes:  ... domowej atmosfery.

Pozdrawiam Wirus.
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

 

 

coś alternatywnie do grila?
a jakiegoś kurczaka pieczonego albo zapiekankę - nie zawsze człowiek chce grilla- czasem jakieś proste ciasto murzynek, szarlotka itp.

Sztuka kulinarna to nie suche 1+5+8 gram na kilogram -to tworzenie poezji smaku z miłości do degustatorów.
Odczucie - smaku, szczęścia i zadowolenia - dla każdego ma inny wymiar i postrzeganie- i niech tak zostanie.

https://www.instagram.com/ucztujemy/?hl=pl

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Co przygotowujecie w tym prodiżu latem?-rozumiem,ze coś alternatywnie do grila?

Wszystko na co masz ochotę :) 

Moja wędzarnia i pierwsze wyroby :-)

https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=6185

 

Pozdrawiamy Wszystkie zadymiaczki i zadymiaczy :-)

Jola i Mariusz

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Tesciowa piecze kurczaka  lub udka z kaczki :)

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Właściwie to nie chodzi o  alternatywę  dla  grilla  tylko  o    :rolleyes:   "wyprowadzenie"  źródła ciepła z  nagrzanego latem  domu.

A  co  do  potraw -  jeśli dobrze pamiętam to  Wisienka  robiła  w  nim prawie wszystkie "mięsa obiadowe",  gołąbki, zapiekanki, pierożki pieczone .... itd .....  itp ......  -  wszystko zależy od  twórczej inwencji  :D  . 

Pozdrawiam Wirus.
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

 Nie mam prodzizu, ale tak jak Wisienka, robie obiady na zewnatrz w slow cooker. Wczoraj upieklam nawet ciasto w nim. Obiad rowniez byl robiony w cieplej atmoswerze na dworze. 

Beata wszystko to, co bys chcialazrobic w piekarniku ,robisz na dwore i juz.

Be you.

The world will adjust.

The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) 

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Moim zdaniem... prodiż był swego czasu '' prototypem'' dziś najbardziej nowoczesnego piekarnika z funkcją pary... To coś jak by porównywać  grilowanie do wędzenia lub pieczenia w piekarniku... a każda z tych metod obróbki termicznej polega na innych zasadach... to trzeba ''zaczaić'' po prostu... :cool:

Einshel ,, Jak 'se' człowiek sam nie zrobi , to mu nikt nie zrobi...:) ''
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

a jakiegoś kurczaka pieczonego albo zapiekankę - nie zawsze człowiek chce grilla- czasem jakieś proste ciasto murzynek, szarlotka itp.

Muski w tym samym prodiżu?

Pytam, bo to był jeden z pierwszych naszych zakupów ... na budowie.  :facepalm:   Od ciężkie życie łasucha. :D

Odkąd kupiliśmy pierwszy piekarnik prodiż wylądował pod schodami. Mięsa, sosy - pamiętam te smaki jak robiła babcia. Jednak sami nie chcieliśmy "psuć" miski mięsem, bo lubimy wilgotne ciasta jakie wychodziły z niego (i rzadko, ale jeszcze go używamy).

Boję się, że jeżeli misa przysmaży się mięsem to ciasto już będzie miało posmak tego mięsa i pozostanie on tylko do mięs.

Edytowane przez wróbel75

Małe złodziejaszki wieszacie, wielkim - nisko się kłaniacie
M.Rej


Popieram: https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10446-konto-kpp-konto-pomocy-stronie/?p=401216

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Jak już piszemy o prodiżach to u mnie od dawna używa się jeszcze takich piecyków-piekarników... zwał jak zwał, ważne że znakomicie spełniają swoją rolę i radzą sobie z każdym pomysłem :)  Dodam że to Polski pomysł, produkt jak i patent.

http://polskipiekarnik.pl/image/cache/catalog/234-400x400.jpghttp://polskipiekarnik.pl/image/cache/catalog/b2c5e7eb466eb9a421c259be7647-400x400.jpg

Moja wędzarnia i pierwsze wyroby :-)

https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=6185

 

Pozdrawiamy Wszystkie zadymiaczki i zadymiaczy :-)

Jola i Mariusz

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Znamy je. :D Kiedyś na zlocie w Napoleonowie zakupiliśmy kilka i "przejechaliśmy na nich cały zlot.  Szczęśliwcy, którzy je otrzymali pewnie jeszcze dzisiaj się nimi "bawią". :D

„Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 1 rok później...
Z 1,5 roku temu u mojej mamy odkryłem prodiż, od wielu lat nieużywany. Nie miał tylko kabla, ale było oryginalne opakowanie kartonowe, instrukcja. Kabel dokupiłem nowy, prodiż działa, piekę w nim kurczaki i zebrę (ciasto). Edytowane przez Puchacz33
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

 

 

odkryłem prodiż

Puchacz, dzięki, że przypomniałeś, że ja też mam prodiż :D :D

W kajecie zapisałem coby po Niedzieli jakiegoś kuraka w nim machnąć

Witajcie BiSwW

lokomotywa-ruchomy-obrazek-0004.gif

Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło

etiam latrones suis legibus parent !!

Wędzę więc jestem :D

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie

×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.