gluszec Opublikowano 11 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij #201 Opublikowano 11 Lipca 2020 Na elektrodzie swego czasu było wiele dyskusji na temat reanimacji tego silniczkanp.https://www.elektroda.pl/rtvforum/topic531536.htmlhttps://www.elektroda.pl/rtvforum/topic2271121.htmlto dwa przykładowe tematy - poprzez wyszukiwarkę coś może znajdziesz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bilu72 Opublikowano 11 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij #202 Opublikowano 11 Lipca 2020 Na elektrodzie swego czasu było wiele dyskusji na temat reanimacji tego silniczkanp.https://www.elektroda.pl/rtvforum/topic531536.htmlhttps://www.elektroda.pl/rtvforum/topic2271121.htmlto dwa przykładowe tematy - poprzez wyszukiwarkę coś może znajdziesz. Z tego co pisze to należy sklić magnesy z ośką,dysponuję tylko kropelką w żelu czy to sklei magnes z plastikiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bilu72 Opublikowano 11 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij #203 Opublikowano 11 Lipca 2020 (edytowane) Po sklejeniu kropelką magnesy trzymają się ośki jednak silnik pracuje że tak powiem w prawo i lewo a nie ciągle w jednym kierunku,spróbuję jeszcze wymienić kondensator jak pisali na elekto... ale to w późniejszym czasie. Edytowane 11 Lipca 2020 przez bilu72 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KarKan Opublikowano 11 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij #204 Opublikowano 11 Lipca 2020 Albo zakup "nowego"https://allegro.pl/oferta/naped-rozno-opiekacz-rozen-predom-selfa-8837735592[Dodano: 11 lip 2020 - 18:05]Ael to chyba lepiej kupić całego i mieć na części https://www.olx.pl/oferta/predom-selfa-opiekacz-rozno-CID628-IDFB6fJ.html#b2f6b62a1a Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bilu72 Opublikowano 11 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij #205 Opublikowano 11 Lipca 2020 (edytowane) Albo zakup "nowego"https://allegro.pl/oferta/naped-rozno-opiekacz-rozen-predom-selfa-8837735592[Dodano: 11 lip 2020 - 18:05]Ael to chyba lepiej kupić całego i mieć na części https://www.olx.pl/oferta/predom-selfa-opiekacz-rozno-CID628-IDFB6fJ.html#b2f6b62a1aJa swojego przeszczepa zrobiłem z dwóch modeli,jednym z nich był ten z jednym pokrętłem a w nim jest inny silnik.Ten z Alle... to zeczywiscie cena nie do przyjęcia Edytowane 11 Lipca 2020 przez bilu72 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
L.Przemek Opublikowano 8 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij #206 Opublikowano 8 Sierpnia 2020 https://www.olx.pl/oferta/opiekacz-predom-selfa-CID628-IDG2YVv.html#8e4cd805df Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
L.Przemek Opublikowano 8 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij #207 Opublikowano 8 Sierpnia 2020 https://www.olx.pl/oferta/opiekacz-do-kurczaka-grill-rarytas-predom-sprawny-1978-rok-CID628-IDG33yc.html#9f9b8d1104;promoted Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KarKan Opublikowano 9 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij #208 Opublikowano 9 Sierpnia 2020 Takie cuś mi się wyświetliło. Może ktoś szuka cena bardzo dobra.https://www.olx.pl/oferta/opiekacz-predom-selfa-CID628-IDG2YVv.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bilu72 Opublikowano 9 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij #209 Opublikowano 9 Sierpnia 2020 (edytowane) Takie cuś mi się wyświetliło. Może ktoś szuka cena bardzo dobra.https://www.olx.pl/oferta/opiekacz-predom-selfa-CID628-IDG2YVv.htmlDwa posty wyżej jest ten sam link.Szkoda że odbiór osobisty. Edytowane 9 Sierpnia 2020 przez bilu72 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KarKan Opublikowano 9 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij #210 Opublikowano 9 Sierpnia 2020 Takie cuś mi się wyświetliło. Może ktoś szuka cena bardzo dobra.https://www.olx.pl/oferta/opiekacz-predom-selfa-CID628-IDG2YVv.htmlDwa posty wyżej jest ten sam link.Szkoda że odbiór osobisty. Ups do skasowania Warto się odezwać czasami piszą odbiór osobisty ale jak się pare zł dołoży i pokryje przesyłkę to wyślą A tu moim zdaniem warto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tompi Opublikowano 9 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij #211 Opublikowano 9 Sierpnia 2020 @ Szkoda że odbiór osobisty. Będę w Świętochłowicach jutro lub w środę - mogę podjechać i kupić go dla Ciebie, a dalej to się dogadamy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bilu72 Opublikowano 9 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij #212 Opublikowano 9 Sierpnia 2020 @Szkoda że odbiór osobisty. Będę w Świętochłowicach jutro lub w środę - mogę podjechać i kupić go dla Ciebie, a dalej to się dogadamy.Info poszło na PW Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
L.Przemek Opublikowano 12 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij #213 Opublikowano 12 Sierpnia 2020 https://www.olx.pl/oferta/rozen-opiekacz-elektryczny-predom-CID628-IDG5xk1.html#6cf6444c82 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
L.Przemek Opublikowano 4 Września 2020 Zgłoś Udostępnij #214 Opublikowano 4 Września 2020 https://www.olx.pl/oferta/opiekacz-rozno-predom-selfa-CID628-IDGoHSq.html#72d177d967 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szymonek76 Opublikowano 9 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij #215 Opublikowano 9 Lutego 2021 Witam szanownych forumowiczów. Niedawno stałem się posiadaczem opiekacza PREDOMu (rok 1986, wersja z termostatem). Postanowiłem sobie dzisiaj zrobić w nim szaszłyki. Ogółem fajny sprzęt, tylko jedynym minusem jest ta szpara pomiędzy drzwiczkami a opiekaczem. Nie wiem czemu jeszcze w opiekaczach z lat 70. była blacha dzięki której tej szpary nie było, a w latach 80. już tą blachę usunięto. Ale kontynuując sprawę szaszłyków. Zrobiłem je z szynki (zapeklowałem wczoraj wieczorem), cebuli, papryki i słoniny. Takie najprostsze. Piekłem przez 40 parę minut w temperaturze 240 stopni (parametry z instrukcji obsługi). Wyszły takie sobie ponieważ papryka i cebula były jeszcze praktycznie surowe jedynie lekko podpieczone z zewnątrz, mięso było już mocno brązowe z zewnątrz, a w środku szare. I teraz mam do Was pytanie, jak zrobić to lepiej? Czy zmniejszyć temperaturę i piec dłużej? W instrukcji obsługi są jeszcze przepisy na ciasta i ciastka które na dniach zamierzam wypróbować, ale przez jestem ciekaw czy przez tą szparę coś z tego będzie :P Pozdrawiam serdecznie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wirus Opublikowano 9 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij #216 Opublikowano 9 Lutego 2021 Ale kontynuując sprawę szaszłyków. Zrobiłem je z szynki (zapeklowałem wczoraj wieczorem) Mięsa na szaszłyki nie pekluje się Piekłem przez 40 parę minut w temperaturze 240 stopni Graniczną temperaturą obróbki cieplnej mięsa peklowanego jest 130 °C. Cytuj Pozdrawiam Wirus. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szymonek76 Opublikowano 9 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij #217 Opublikowano 9 Lutego 2021 Więc jak przyprawić tak mięso? Tylko natrzeć przyprawami i na obroty odrazu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wirus Opublikowano 9 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij #218 Opublikowano 9 Lutego 2021 https://www.google.com/search?q=marynata+do+szasz%C5%82yk%C3%B3w&oq=Marynata+do+sza&aqs=chrome.1.69i57j0l9.16032j0j7&sourceid=chrome&ie=UTF-8 Cytuj Pozdrawiam Wirus. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szymonek76 Opublikowano 9 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij #219 Opublikowano 9 Lutego 2021 A co zrobić z tymi warzywami? Niższa temperatura i dłużej piec? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wirus Opublikowano 9 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij #220 Opublikowano 9 Lutego 2021 Niższa temperatura i dłużej piec? Tak - możesz również mniej "dociskać" mięso do warzyw. Cytuj Pozdrawiam Wirus. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szymonek76 Opublikowano 9 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij #221 Opublikowano 9 Lutego 2021 Właśnie akurat nie dociskałem jakoś szczególnie. Ale dziękuję bardzo za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
quadro555 Opublikowano 9 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij #222 Opublikowano 9 Lutego 2021 A co zrobić z tymi warzywami? Niższa temperatura i dłużej piec? Osobiście dałbym na początek wysoką temperaturę, a potem obniżył i dopiekał do miękkości. Patent na cebulę to wystarczy pokrojoną wcześniej posolić aż puści soki i zmięknie. Można też parzyć lub podpiekać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szymonek76 Opublikowano 9 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij #223 Opublikowano 9 Lutego 2021 Wystarczy płatki cebuli wrzucić do miski, posolić, wymieszać i odstawić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
quadro555 Opublikowano 9 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij #224 Opublikowano 9 Lutego 2021 Do szaszłyków kroję cebulę w równe plastry. Układam na tacę i solę. Następnie układam następną warstwę i znowu sól. Cebula będzie bardziej miękka po upieczeniu.Mięso marynuję dzień wcześniej przed pieczeniem. Co dodasz do marynaty to twój wybór. Osobiście miast szynki wolę mięso z łopatki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szymonek76 Opublikowano 10 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij #225 Opublikowano 10 Lutego 2021 Okok, dzięki wielkie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.