DUCH Opublikowano 27 Lutego 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #26 Opublikowano 27 Lutego 2013 ,, a powiedzieli że nie ma chleba na kolację , to przecież do sklepu nie polecę ! Bułka paryska http://img253.imageshack.us/img253/9727/dsc0921tile.jpg Uploaded with ImageShack.us I taka refleksja na wieczór : robię w domu wędlin, sery , piekę chleby u bułki , nawet ciasta się zdarzają .... Kurcze ! jeszcze trochę i zacznę sprzątać i zmywać Cytuj Da Bóg dzień ,da i radę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@halusia@ Opublikowano 27 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij #27 Opublikowano 27 Lutego 2013 I taka refleksja na wieczór : robię w domu wędlin, sery , piekę chleby u bułki , nawet ciasta się zdarzają .... Kurcze ! jeszcze trochę i zacznę sprzątać i zmywać No widzisz DUCH'u... po tym poznać prawdziwą gospodynię :grin: :wink: Bułki paryskie... aż ślinka cieknie :thumbsup: Cytuj Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PanBoczek Opublikowano 27 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij #28 Opublikowano 27 Lutego 2013 Bułka paryskaDUCH, piękna wgryzłbym się z nią... :thumbsup: Kurcze ! jeszcze trochę i zacznę sprzątać i zmywaćtrwaj dzielnie! przy mym boku :!: :lol: jakoś się na razie bronię, chociaż pokusa coraz większa :lol: Pozdrawiam Cytuj Boldly go where no Boczek has gone before w morde jeża! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anuś Opublikowano 27 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij #29 Opublikowano 27 Lutego 2013 Piękne bułeczki DUCH-u tylko pogratulować nie marnujesz wolnego czasu :clap: :clap: Cytuj Zapominamy, ze życie jest kruche i delikatne i nie trwa wiecznie. Zachowujemy się wszyscy, jakbyśmy byli nieśmiertelni. Codziennie patrz na świat, jakbyś oglądał go po raz pierwszy. Eric-Emmanuel Schmitt Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxell Opublikowano 27 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij #30 Opublikowano 27 Lutego 2013 jeszcze trochę i zacznę sprzątać i zmywać... a żonka będzie wychodzila na ploty, by nie patrzeć jak się męczysz. Cytuj „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anuś Opublikowano 27 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij #31 Opublikowano 27 Lutego 2013 Gdzie znajdę przepis na te bułeczki, choć nie mam nie mam doświadczenia to czemu by nie spróbować upiec :thumbsup: Cytuj Zapominamy, ze życie jest kruche i delikatne i nie trwa wiecznie. Zachowujemy się wszyscy, jakbyśmy byli nieśmiertelni. Codziennie patrz na świat, jakbyś oglądał go po raz pierwszy. Eric-Emmanuel Schmitt Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gatita Opublikowano 28 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij #32 Opublikowano 28 Lutego 2013 Duchu, ależ ta Twoja żonka ma z Tobą dobrze :grin:.Bułeczki cud-miód :thumbsup: Cytuj Blog kulinarny: Kulinarne przygody Gatity Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DUCH Opublikowano 28 Lutego 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #33 Opublikowano 28 Lutego 2013 Bułka paryska.400g mąki pszennej 450-50010g drożdże piekarskie200ml gorącej wody łyżeczka cukrułyżeczka soli drożdże z cukrem nastawić do wyrośnięcia , dodać do mąki , wlać gorącą wodę 90st oraz łyżeczkę soli. wymieszać i wyrobić ciasto . Ciasto trzeba dość dobrze wyrobić na sotlnicy , jeżeli się klei podsypywać mąką , uformować kulkę i włożyć do miski wysmarowanej oliwą do wyrośnięcia , czas około 1,5 h . Po podwojeniu objętości wyłożyć i jeszcze raz przegnieść. podzielić na dwie części , rozgnieść dłonią lub wałkiem uformowąć placek około 30 cm długości i 15cm szeroki ( mogą być dłuższe ,wszystko zależy od upodobania )po czym złożyć na 3 części lub zwinąć w rulon a miejsce złożenia zlepić palcami. odłożyć do wyrośnięcia sklejeniem do dołu na około 30minut , piec w zaparowanym piekarniku około 15-20 minut w tem.230 st. przed pieczeniem naciąć w 3-4 miejscach żyletką. Jeżeli bułki mają być chrupkie nie zwilżać góry bułki przed pieczeniem.. Ende Cytuj Da Bóg dzień ,da i radę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anuś Opublikowano 28 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij #34 Opublikowano 28 Lutego 2013 Dzięki za przepis postaram się w sobotę go wypróbować :thumbsup: Jeżeli bułki będą nieudane złożę reklamacje :lol: Cytuj Zapominamy, ze życie jest kruche i delikatne i nie trwa wiecznie. Zachowujemy się wszyscy, jakbyśmy byli nieśmiertelni. Codziennie patrz na świat, jakbyś oglądał go po raz pierwszy. Eric-Emmanuel Schmitt Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro Opublikowano 28 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij #35 Opublikowano 28 Lutego 2013 Dzięki za banalnie prosty przepis.Na wszelki wypadek trzeba mieć w domu mąkę i drożdże i tylko tyle. :thumbsup: Cytuj www.wyroby-domowe.pl Miro zaprasza na zakupy.Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydajeBlog: Wyroby domowe wg MiroFB: Własne wyroby domowe Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wukaem Opublikowano 1 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij #36 Opublikowano 1 Marca 2013 Dzięki za przepis. W najbliższym czasie postaram się wykonać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DUCH Opublikowano 1 Marca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #37 Opublikowano 1 Marca 2013 Na wszelki wypadek trzeba mieć w domu mąkę i drożdże i tylko tyle. :thumbsup:no ,no tak tyle nie pomyślałem bo u mnie w gotowości zawsze mąka i drożdże.. Cytuj Da Bóg dzień ,da i radę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DUCH Opublikowano 5 Września 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #38 Opublikowano 5 Września 2013 miały być wczoraj kotlety wg.PanaBoczka ale jaoś tak wyszło że wkońcu zdecydowałem się na sok z owoców czarnego bzu na zimowe przeziębienia a z odcedzonych owoców bedzie nalewka .. http://img841.imageshack.us/img841/5893/hfo1.jpg Uploaded with ImageShack.us owoce do nalewki http://img827.imageshack.us/img827/8347/7e16.jpg Uploaded with ImageShack.us a sok robiony na tradycyjnej kuchni weglowej przy okazji z papryką i woda na kawę http://img46.imageshack.us/img46/604/h6cg.jpg Uploaded with ImageShack.us Cytuj Da Bóg dzień ,da i radę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anuś Opublikowano 5 Września 2013 Zgłoś Udostępnij #39 Opublikowano 5 Września 2013 miały być wczoraj kotlety wg.PanaBoczka ale jaoś tak wyszło że wkońcu zdecydowałem się na sok z owoców czarnego bzu na zimowe przeziębienia a z odcedzonych owoców bedzie nalewka .. nie za wcześnie zerwany ten czarny bez? ... sok będzie zbyt ''cierpki'' powinieneś go przemrozić kilka godzin Cytuj Zapominamy, ze życie jest kruche i delikatne i nie trwa wiecznie. Zachowujemy się wszyscy, jakbyśmy byli nieśmiertelni. Codziennie patrz na świat, jakbyś oglądał go po raz pierwszy. Eric-Emmanuel Schmitt Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DUCH Opublikowano 5 Września 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #40 Opublikowano 5 Września 2013 Sok jest lekko kwaskowaty ale nie cierpki. owoce były mocno dojrzałe a te które podczas mycia pływały na wierzchu zostały wyrzucone a na dnie pozostały tylko mocno dojrzałe. Tak też trochę wydawało mi się ze wcześnie ale pod krzakiem jest czarno od spadających owoców. Cytuj Da Bóg dzień ,da i radę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MariuszB Opublikowano 5 Września 2013 Zgłoś Udostępnij #41 Opublikowano 5 Września 2013 Jessoo, jak ja kocham takie kuchnie (angielki).. :smile: :clap: :clap:Jakbym widział kuchnie mojej babci :grin: oczywiście w pozytywnym tego słowa znaczeniu :clap: jako mały szkrab lubiłem siedzieć przy tej kuchni i wpatrywać się w ogień który prześwitywał pomiędzy fajerkami :grin: a jak ogień pięknie huczał...... byłem tą kuchnią zauroczony :grin: Cytuj Moja wędzarnia i pierwsze wyroby :-) https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=6185 Pozdrawiamy Wszystkie zadymiaczki i zadymiaczy :-) Jola i Mariusz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DUCH Opublikowano 1 Października 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #42 Opublikowano 1 Października 2013 Już czas było dzisiaj wziąć się za smażenie sera , bo ponoć już u sąsiadów było go czuć Oczywicie ser zrobiony z twarogu który sam robiłem i tylko mleko od krów kolegi .. a w miedzy czasie oberwałem kolejne wiadro ciemnych winogron i owoce powędrują do dębowej beczki gdzie przez tydzień będą oddawać to co najlepsze na wino Cytuj Da Bóg dzień ,da i radę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DUCH Opublikowano 3 Października 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #43 Opublikowano 3 Października 2013 Moja Cesia :) znaczy nie moja tylko u mnie , znaczy nowy domownik , ale nie że ze mną mieszka :D :Dkupiłem sobie kozę .... dostała na imię CESIA przełamujemy lody Cytuj Da Bóg dzień ,da i radę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro Opublikowano 3 Października 2013 Zgłoś Udostępnij #44 Opublikowano 3 Października 2013 Fajna ta Twoja Cesia. A gdzie ją będziesz trzymał na zimę ? Cytuj www.wyroby-domowe.pl Miro zaprasza na zakupy.Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydajeBlog: Wyroby domowe wg MiroFB: Własne wyroby domowe Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DUCH Opublikowano 3 Października 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #45 Opublikowano 3 Października 2013 no wiesz miro , żona jak zwykle na zimę wraca do bloku , to Cesi w kominkowym pokju pościele a tak poważnie to mam miejsca na całe satdo takich kóz , dostała boks bo klaczy 18m2 Cytuj Da Bóg dzień ,da i radę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Henio Opublikowano 3 Października 2013 Zgłoś Udostępnij #46 Opublikowano 3 Października 2013 żona jak zwykle na zimę wraca do bloku No to teraz tylko Cesię gotować nauczyć i wszystkiego najlepszego na nowej drodze życia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ziezielony Opublikowano 3 Października 2013 Zgłoś Udostępnij #47 Opublikowano 3 Października 2013 No i gumaki..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro Opublikowano 3 Października 2013 Zgłoś Udostępnij #48 Opublikowano 3 Października 2013 Nie pisałem o gumiakach bo się koza dowie i spie..... Cytuj www.wyroby-domowe.pl Miro zaprasza na zakupy.Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydajeBlog: Wyroby domowe wg MiroFB: Własne wyroby domowe Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DUCH Opublikowano 3 Października 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #49 Opublikowano 3 Października 2013 wiedziałem , wiedziałem że tekst o gotowaniu i gumiakach mnie nie ominie Cytuj Da Bóg dzień ,da i radę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pacan Wojciech Opublikowano 5 Października 2013 Zgłoś Udostępnij #50 Opublikowano 5 Października 2013 DUCH , no dobra , ja wierze , ze Cesię kupiłeś do koszenia trawnika - nie do gotowania , ale warunki mieszkaniowe ma ponadnormatywne , a to " daje do myslenia " , gumiaki wyslemy w prezencie. Juz na poważnie dzis na spotkaniu zkolegami przy kawie jeden z nich pochwalił sie ze wpuściłna dzialke konia od sasiady by pasac sie wyrównał mu trawe , efekt to zniszczony trawni i wygniecione do dna kretowiska , plus to ucieczka kretów z dzialki- poradizłem mu by na wiosne kupił sobie owieczke trawa bedzie rowniejsza .Pozdrawiam Cytuj Wojciech Pacan Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.