Skocz do zawartości

Wędliny domowe - forum korzysta z plików cookies. Więcej informacji znajdziesz na stronie: Polityka prywatności. W celu usunięcia tej wiadomości kliknij:    Akceptuję użycie plików cookies

Witaj na forum Wędzarniczej Braci


Logowanie » 

Rejestracja
Na naszym forum, tak jak na większości innych, musisz się zarejestrować by móc korzystać z wszystkich funkcji dostępnych dla użytkowników.

To bardzo prosta procedura, która zajmie Ci tylko chwilę, a dzięki temu będziesz mógł korzystać z dodatkowych funkcji niedostępnych dla użytkowników niezalogowanych.

Zakładając swoje konto będziesz mógł między innymi:
- rozpoczynać nowe tematy na forum,
- odpowiadać na posty innych,
- przeglądać załączone do postów zdjęcia,
- wysyłać prywatne wiadomości do innych użytkowników,
- dostawać powiadomienia o nowych postach.

Zachęcamy do rejestracji!!!
 

Zdjęcie

Parzenie kiełbasy przed wędzeniem


  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
75 odpowiedzi w tym temacie

#41 karolszymczak

karolszymczak

    Uzależniony od forum

  • **VIP-Organizator**
  • 6674 postów

Napisano 01 mar 2015 - 20:57

To powodzenia

#42 dzzd1

dzzd1

    Początkujący

  • Użytkownicy
  • 37 postów
  • Miejscowośćzach.pom

Napisano 01 mar 2015 - 21:31

Nie wiem o co Wam chodzi?

 

Tak zrobiłem jak napisałem ...

 

Nie polecałem tego do stosowania...

 

Mam kawałek polędwicy z zamrażarki wyrzucić?...

 

dz



#43 Andyandy

Andyandy

    Uzależniony od forum

  • **VIP**
  • 4304 postów
  • Miejscowość!

Napisano 01 mar 2015 - 23:01

Wyrzuć. Zrobiłeś truciznę, to jak dodać do zupy peklosól. Poczytaj  może zrozumiesz jaką krzywdę sobie zrobiłeś. 

Ja już przestałem się dziwić, pomysłowość jest zbyt wielka w każdym temacie czasami bardzo naruszającym zdrowie.  



#44 Maxell

Maxell

    Uzależniony od forum

  • Moderatorzy
  • 26577 postów
  • MiejscowośćBełchatów

Napisano 01 mar 2015 - 23:06

Nie wiem o co Wam chodzi?

Coś mi się widzi, że sobie z nas robisz jaja. ;) :D 



#45 dzzd1

dzzd1

    Początkujący

  • Użytkownicy
  • 37 postów
  • Miejscowośćzach.pom

Napisano 02 mar 2015 - 00:04

Andyandy

 

gdzie Ty tu widzisz truciznę?

 

Czy jak najpierw peklujesz a później wędzisz, to peklosól

w jakiś cudowny sposób Ci się ulatnia?

 

WIĘCEJ LOGIKI  

 

dz 

 

ps    Nie parzyłem w peklosoli



#46 Maxell

Maxell

    Uzależniony od forum

  • Moderatorzy
  • 26577 postów
  • MiejscowośćBełchatów

Napisano 02 mar 2015 - 00:06

Myślę, że temat czas najwyższy zakończyć i przenieść.



#47 miro

miro

    Uzależniony od forum

  • **VIP Junior**
  • 13849 postów

Napisano 02 mar 2015 - 08:20

Nie da się technicznie peklować mięsa po wędzeniu.



#48 dzzd1

dzzd1

    Początkujący

  • Użytkownicy
  • 37 postów
  • Miejscowośćzach.pom

Napisano 02 mar 2015 - 09:04

A to dlaczego?

 

dz



#49 miro

miro

    Uzależniony od forum

  • **VIP Junior**
  • 13849 postów

Napisano 02 mar 2015 - 09:05

To 45 lat wędzisz i nie wiesz ?

Nie żartuj.



#50 Maxell

Maxell

    Uzależniony od forum

  • Moderatorzy
  • 26577 postów
  • MiejscowośćBełchatów

Napisano 02 mar 2015 - 09:06

Poczytaj sobie materiały znajdujące się na forum, a dotyczące tego zagadnienia, a będziesz wiedział. Zapewniam, że jest tego sporo i niektóre są naprawdę dobre.


Jak wrócę, to tutaj posprzątam. 



#51 Baca

Baca

    Weteran

  • Użytkownicy
  • 1953 postów
  • MiejscowośćWałbrzych

Napisano 02 mar 2015 - 09:09

@dzzd1, Mam wrażenie jak już zostało napisane, że Koledze coś się pomyliło lub też sobie jajeczka sobie robi. Szkoda pisania wszak Kolega klasycznie zez 45 lat robi i żyje więc po co bić pianę. :hmm:. Wszak jak ktoś się uprze to i od zadku też zrobi tylko po co jakie efekty to tylko Kolega wiedzieć raczy  :hmm:



#52 dzzd1

dzzd1

    Początkujący

  • Użytkownicy
  • 37 postów
  • Miejscowośćzach.pom

Napisano 02 mar 2015 - 09:11

Forum czytam od paru lat i chyba wiem co macie na myśli...

 

Ale zapewniam Was, że da się "upeklować" po wędzeniu...

 

dz



#53 Maxell

Maxell

    Uzależniony od forum

  • Moderatorzy
  • 26577 postów
  • MiejscowośćBełchatów

Napisano 02 mar 2015 - 09:17

W obecnych czasach da się zrobić praktycznie wszystko. Tylko po co i jakim kosztem? Szkoda, że nikt do tej pory nie wpadł na ten pomysł. ;) Radzę go opatentować, a przemysł mięsny oszaleje. :D

PS.

Mięso rozdrobnione wymieszane z peklosolą, nabiera ostatecznego koloru już po 2-3 godzinach w temp. pokojowej.  



#54 dzzd1

dzzd1

    Początkujący

  • Użytkownicy
  • 37 postów
  • Miejscowośćzach.pom

Napisano 02 mar 2015 - 09:22

Co ma mięso rozdrobnione do mojego postu?

 

Pisałem o polędwicy...

 

dz

 

ps.     a po co te złościwości?


Użytkownik dzzd1 edytował ten post 02 mar 2015 - 09:37


#55 Maxell

Maxell

    Uzależniony od forum

  • Moderatorzy
  • 26577 postów
  • MiejscowośćBełchatów

Napisano 02 mar 2015 - 12:41

Gdzie tutaj widzisz złośliwość. Odnoszę się po prostu do tytułu tego tematu.



#56 dzzd1

dzzd1

    Początkujący

  • Użytkownicy
  • 37 postów
  • Miejscowośćzach.pom

Napisano 02 mar 2015 - 13:13

Myślę, że trzeba dyskusję zakończyć.

Faktycznie umieściłem post nie w tym temacie...

Nie chciałem zakładać nowego.

dz



#57 DZIADEK

DZIADEK

    Uzależniony od forum

  • ***SUPER VIP***
  • 5862 postów
  • Miejscowośćx

Napisano 02 mar 2015 - 17:15

Prezentuję dwie parki kiełbasy - jedna parzona przed wędzeniem -druga parzenie po wędzeniu .Produkcja dzisiejsza .,czas wędzenia i parzenia jednakowy .

Prosze o wnioski.Załączony plik  DSCN6576.jpg   50,47 KB   20 Ilość pobrańZałączony plik  DSCN6578.jpg   51,73 KB   16 Ilość pobrań



#58 Gonzo

Gonzo

    Uzależniony od forum

  • Użytkownicy
  • 5602 postów
  • MiejscowośćI don't know

Napisano 02 mar 2015 - 17:23

Prezentuję dwie parki kiełbasy - jedna parzona przed wędzeniem -druga parzenie po wędzeniu

 

Obie parki po nadzianiu były tej samej wielkości ?



#59 Ulalka

Ulalka

    Pasjonat

  • Użytkownicy
  • 548 postów
  • MiejscowośćPolska

Napisano 02 mar 2015 - 17:25

ta parzona przed wędzeniem wygląda jak na tacce na mięsnym po przecenie , wędzona i parzona wygląda smakowicie w sam raz na kolację do ketchupu :-)



#60 DZIADEK

DZIADEK

    Uzależniony od forum

  • ***SUPER VIP***
  • 5862 postów
  • Miejscowośćx

Napisano 02 mar 2015 - 17:27

Nie - dlatego że parzona przed wędzeniem to resztka nie zjedzona z próby na biało .






Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych