Gonzo Posted November 27, 2012 Report Share #26 Posted November 27, 2012 otóż przy zablokowanej przekładni pobór prądu wzrasta kilku krotnie, skutkuje to błyskawicznym przepaleniem bezpiecznika który został tak dobrany aby wzrost poboru prądu o 10%- 20% powodował jego przepalenie W swojej karierze domowego "kiełbasiarza" wymieniłem 3 sprzęgiełka a ani razu nie wymieniałem bezpiecznika.Ostatni raz miało to miejsce przy podobnym do Halusiowego eksperymencie :grin: :lol: :lol: Pozdrawiam :wink: Quote Carpe diem - raz kozie death Link to comment Share on other sites More sharing options...
sokoz Posted November 27, 2012 Report Share #27 Posted November 27, 2012 a ani razu nie wymieniałem bezpiecznikaI to najlepszy dowód. Ten bezpiecznik nawet przez chwilę nie podejrzewał, że zaszła jakaś awaryjna sytuacja. Taki ma refleks. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Maad Posted November 27, 2012 Report Share #28 Posted November 27, 2012 ani razu nie wymieniałem bezpiecznika. potwierdzam 2 przypadki - jeden mój, drugi u znajomych - zniszczone sprzęgło, bezpiecznik cały Quote Jeśli nie znasz ojca choroby, to jej matką jest zła dieta.przysłowie chińskieKiedy państwo boi się obywatela oznacza to wolność. Kiedy obywatel boi się państwa mamy tyranię.Thomas Jefferson ...a poza tym sądzę, że unia europejska musi zostać zniszczona Zapraszam na moją stronę Link to comment Share on other sites More sharing options...
EAnna Posted November 27, 2012 Report Share #29 Posted November 27, 2012 znasz zasadę działania bezpieczników topikowych oraz czasu ich reakcji na wzrost poboru prąduA jakie bezpieczniki masz na uwadze: zwłoczne czy bezzwłoczne? Pytam z przekąsem bo rola bezpiecznika w obwodzie elektrycznym jest inna niż rola omawianego sprzęgła w maszynce Zelmer. Quote Pozdrawiam, EAnna Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne. EAnna "Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy." Arystoteles Link to comment Share on other sites More sharing options...
MariuszB Posted November 27, 2012 Report Share #30 Posted November 27, 2012 znasz zasadę działania bezpieczników topikowych oraz czasu ich reakcji na wzrost poboru prąduA jakie bezpieczniki masz na uwadze: zwłoczne czy bezzwłoczne? Pytam z przekąsem bo rola bezpiecznika w obwodzie elektrycznym jest inna niż rola omawianego sprzęgła w maszynce Zelmer. Przecież odpowiedź zawarłem w swoim poście :wink: Cytat: ....czas zadziałania bezpiecznika o oznakowaniu F..... 1 Quote Moja wędzarnia i pierwsze wyroby :-) https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=6185 Pozdrawiamy Wszystkie zadymiaczki i zadymiaczy :-) Jola i Mariusz Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest quartz Posted December 10, 2012 Report Share #31 Posted December 10, 2012 To tam i tak nic. Już nie pamiętam, ale też elektryczną z czasów "komuny" było mielone na kiełbasę białą. Jakim cudem matka tą sprężynkę między ślimakiem a nożem zapchała do kiełbasy to do teraz nie rozumiem. :grin: Pewnie podczas wybierania resztek farszu. Za to pamiętam, jak brat ją wypluł elegancko na prawie pusty talerz. :grin: Po świętach było, nagle wszyscy na dietę przeszli. :wink: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts