ralf325 Opublikowano 9 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij #1 Opublikowano 9 Grudnia 2012 Scab i szynki a i boczki juz w zalewie. [ Dodano: Nie 09 Gru, 2012 17:24 ] troche kiłbaski jak na pierwszy raz? a i na słodko tez potrafie. Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=9538 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ralf325 Opublikowano 4 Kwietnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #2 Opublikowano 4 Kwietnia 2013 Chyba udane swiąteczne wedzenie :grin: Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=9538 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BazylWidzew Opublikowano 4 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij #3 Opublikowano 4 Kwietnia 2013 Ralf fajne wyroby :thumbsup: a altanka przystrojona w wędzonki super :clap: Cytuj TYLKO WIDZEW RTS !!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ralf325 Opublikowano 4 Kwietnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #4 Opublikowano 4 Kwietnia 2013 [ Dodano: Czw 04 Kwi, 2013 14:37 ]Ralf fajne wyroby :thumbsup: a altanka przystrojona w wędzonki super :clap:To tak zamiast choinki ale sniegu wiecej :grin: Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=9538 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Baca Opublikowano 4 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij #5 Opublikowano 4 Kwietnia 2013 :shock: :thumbsup: :clap: Witam sąsiada no cóż ludziki mówią same a ja wycieram klawiature pozdrawiam Cytuj Pozdrawiam Zbigniew Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ralf325 Opublikowano 4 Kwietnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #6 Opublikowano 4 Kwietnia 2013 :shock: :thumbsup: :clap: Witam sąsiada no cóż ludziki mówią same a ja wycieram klawiature pozdrawiamWitam dzieli nas o koło 50 km ale to i tak blisko :wink: A co do klawiatury to od kiedy tu zaczołem zaglądac to kupiłem wodoszczelną :grin: [ Dodano: Czw 04 Kwi, 2013 16:10 ]Tort na komunie córki wykonanie moje stojaka tez. Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=9538 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ralf325 Opublikowano 5 Kwietnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #7 Opublikowano 5 Kwietnia 2013 I pare oscypków na szybko w beczce z dg.dobre były :tongue: :tongue: :tongue: [ Dodano: Pią 05 Kwi, 2013 13:49 ]Troche udeczek i kiełbaski , mam troche wolnego czasu to moge oddac sie przyjemnoscią :grin: :grin: :grin: Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=9538 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ralf325 Opublikowano 23 Kwietnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #8 Opublikowano 23 Kwietnia 2013 Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=9538 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
b.b tulipan Opublikowano 23 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij #9 Opublikowano 23 Kwietnia 2013 ralf325, A czy możliwe jest pokazanie takich pyszności na naszym II Zlocie WB w Pokrzywnej? Masz rzut wędliną tz. rzut beretem. :lol: Cytuj Najlepiej to nic nie robić a potem odpocząć.Pozdrawiam z Wrocka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ralf325 Opublikowano 12 Maja 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #10 Opublikowano 12 Maja 2013 Z uwagi na brak szynkowara a nieodpartą chec zrobienia czegos użyłem nadziewarki nawet sie sprawdziła. A tak to wygląda po wyjęciu :grin: Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=9538 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@halusia@ Opublikowano 12 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij #11 Opublikowano 12 Maja 2013 Z uwagi na brak szynkowara a nieodpartą chec zrobienia czegos użyłem nadziewarki nawet sie sprawdziła. Ale z Ciebie pomysłowy Dobromir :clap: Cytuj Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ralf325 Opublikowano 12 Maja 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #12 Opublikowano 12 Maja 2013 Z uwagi na brak szynkowara a nieodpartą chec zrobienia czegos użyłem nadziewarki nawet sie sprawdziła. Ale z Ciebie pomysłowy Dobromir :clap:Czasem mi cos skacze po głowie jak w tej bajce :grin: :grin: :grin: Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=9538 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ralf325 Opublikowano 29 Maja 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #13 Opublikowano 29 Maja 2013 Nie taka kaszanka straszna jak ją malują [ Dodano: Sro 29 Maj, 2013 23:34 ]To był debiut kaszaniasty. :grin: :grin: :grin: Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=9538 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EAnna Opublikowano 29 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij #14 Opublikowano 29 Maja 2013 Nie taka kaszanka straszna jak ją malująStraszna może nie, ale jaka dobra !!! :lol: Cytuj Pozdrawiam, EAnna Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne. EAnna "Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy." Arystoteles Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Baca Opublikowano 30 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij #15 Opublikowano 30 Maja 2013 Nie taka kaszanka straszna jak ją malują Ano nie :lol: moje :clap: Straszna może nie, ale jaka dobra !!!Oj tak, tak :thumbsup: ralf325, EAnna, Pozdrawiam i miłego dnia ,życzę :lol: Cytuj Pozdrawiam Zbigniew Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ralf325 Opublikowano 30 Maja 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #16 Opublikowano 30 Maja 2013 Dobra dobra to fakt z wątróbeczką :thumbsup:a jaka będzie smażona z cebulką :thumbsup: pozdrawiam sasiada :lol: Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=9538 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 30 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij #17 Opublikowano 30 Maja 2013 fakt z wątróbeczką :thumbsup:U mnie to obowiązkowy dodatek do kaszanki, jak to Andrzej K pisał kaszanka z niespodzianką, jeżeli brak wątroby to dodawałem też krojoną w kostkę gotowaną nerkę :grin: a jaka będzie smażona z cebulką :thumbsup:O tym to już nie piszę, dziś ostatnie 4 kawałki "Kaszanki Pobiedziskiej" zagrzeję z cebulką na obiadek :thumbsup: :thumbsup: Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej132 Opublikowano 30 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij #18 Opublikowano 30 Maja 2013 Ja już niestety całą "kaszankę pobiedziską" skonsumowałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ralf325 Opublikowano 30 Maja 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #19 Opublikowano 30 Maja 2013 Ja już niestety całą "kaszankę pobiedziską" skonsumowałem.Andrzej do Opola niedaleko moge podrzucic :grin: :grin: :grin: Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=9538 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej132 Opublikowano 31 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij #20 Opublikowano 31 Maja 2013 Po przeszukaniu zamrażarki dzisiaj na kolację jeszcze dwa kawałeczki znalazłem. Smakołyki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ralf325 Opublikowano 1 Czerwca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #21 Opublikowano 1 Czerwca 2013 Zobaczymy co wyjdzie :grin: :grin: :grin: Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=9538 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ralf325 Opublikowano 2 Czerwca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #22 Opublikowano 2 Czerwca 2013 http://imageshack.us/a/img836/1909/dscn1214fc.jpg Uploaded with ImageShack.us [ Dodano: Nie 02 Cze, 2013 09:56 ]http://img547.imageshack.us/img547/39/dscn1217q.jpg Uploaded with ImageShack.us Powiem tak w smaku ok tylko jak uniknąc tej galaretki mnie osobiscie pasuje ale LP już nie,a poza tym kurczy sie podczas parzenia i osłonka jest pomrszczona. Ma ktos rade???? :rolleyes: Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=9538 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Krzysztof_ Opublikowano 2 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij #23 Opublikowano 2 Czerwca 2013 jak uniknąc tej galaretki z tym to będzie raczej ciężko w domowych warunkach, co powoduje większą ilość galaretki: -temperatura i czas parzenia im wyższa i dłużej tym więcej wycieku -ilość wody dodanej -jakość mięsa poza tym kurczy sie podczas parzenia i osłonka jest pomrszczona. używasz zapewne poliamidowej zmień na barierową(termokurczliwą) i ładnie się napnie w gorącej wodzie Cytuj Zapraszam na mój blog na FB http://bit.ly/Swojskie_Jadlo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ralf325 Opublikowano 2 Czerwca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #24 Opublikowano 2 Czerwca 2013 Dzięki za rady ale powiedz mi czy mozna odróżnic na oko osłonki poliamidowe od termokurczliwych bo pani sprzedajaca mówiła ze to termokurczliwe. Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=9538 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Krzysztof_ Opublikowano 2 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij #25 Opublikowano 2 Czerwca 2013 pani sprzedajaca mówiła ze to termokurczliwe. na pierwszym zdjęciu wygląda na ładnie naprężona. Marszczy się po wyjęciu z gara czy po przecięciu jak na drugim zdjęciu? Cytuj Zapraszam na mój blog na FB http://bit.ly/Swojskie_Jadlo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.