Skocz do zawartości

Wędliny domowe - forum korzysta z plików cookies. Więcej informacji znajdziesz na stronie: Polityka prywatności. W celu usunięcia tej wiadomości kliknij:    Akceptuję użycie plików cookies

Witaj na forum Wędzarniczej Braci


Logowanie » 

Rejestracja
Na naszym forum, tak jak na większości innych, musisz się zarejestrować by móc korzystać z wszystkich funkcji dostępnych dla użytkowników.

To bardzo prosta procedura, która zajmie Ci tylko chwilę, a dzięki temu będziesz mógł korzystać z dodatkowych funkcji niedostępnych dla użytkowników niezalogowanych.

Zakładając swoje konto będziesz mógł między innymi:
- rozpoczynać nowe tematy na forum,
- odpowiadać na posty innych,
- przeglądać załączone do postów zdjęcia,
- wysyłać prywatne wiadomości do innych użytkowników,
- dostawać powiadomienia o nowych postach.

Zachęcamy do rejestracji!!!
 

Zdjęcie

To i moje wyroby.


  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
39 odpowiedzi w tym temacie

#21 ralf325

ralf325

    Pasjonat

  • Użytkownicy
  • 418 postów

Napisano 01 cze 2013 - 17:31

Zobaczymy co wyjdzie :grin: :grin: :grin:

#22 ralf325

ralf325

    Pasjonat

  • Użytkownicy
  • 418 postów

Napisano 02 cze 2013 - 08:54

Dołączona grafika

Uploaded with ImageShack.us

[size=9][ Dodano: Nie 02 Cze, 2013 09:56 ][/size]
Dołączona grafika

Uploaded with ImageShack.us

Powiem tak w smaku ok tylko jak uniknąc tej galaretki mnie osobiscie pasuje ale LP już nie,a poza tym kurczy sie podczas parzenia i osłonka jest pomrszczona. Ma ktos rade???? :rolleyes:

#23 _Krzysztof_

_Krzysztof_

    Entuzjasta forum

  • Użytkownicy
  • 890 postów

Napisano 02 cze 2013 - 16:34

jak uniknąc tej galaretki


z tym to będzie raczej ciężko w domowych warunkach, co powoduje większą ilość galaretki:
-temperatura i czas parzenia im wyższa i dłużej tym więcej wycieku
-ilość wody dodanej
-jakość mięsa

poza tym kurczy sie podczas parzenia i osłonka jest pomrszczona.


używasz zapewne poliamidowej zmień na barierową(termokurczliwą) i ładnie się napnie w gorącej wodzie

#24 ralf325

ralf325

    Pasjonat

  • Użytkownicy
  • 418 postów

Napisano 02 cze 2013 - 17:53

Dzięki za rady ale powiedz mi czy mozna odróżnic na oko osłonki poliamidowe od termokurczliwych bo pani sprzedajaca mówiła ze to termokurczliwe.

#25 _Krzysztof_

_Krzysztof_

    Entuzjasta forum

  • Użytkownicy
  • 890 postów

Napisano 02 cze 2013 - 18:12

pani sprzedajaca mówiła ze to termokurczliwe.


na pierwszym zdjęciu wygląda na ładnie naprężona. Marszczy się po wyjęciu z gara czy po przecięciu jak na drugim zdjęciu?

#26 wilk

wilk

    Użytkownik

  • Użytkownicy
  • 70 postów
  • Miejscowośćczy to ważne

Napisano 02 cze 2013 - 19:23

witam daj mąki skrobi i 68 do 70 stopni i musi pomóc i 45 minut

#27 ralf325

ralf325

    Pasjonat

  • Użytkownicy
  • 418 postów

Napisano 02 cze 2013 - 19:29

pani sprzedajaca mówiła ze to termokurczliwe.

na pierwszym zdjęciu wygląda na ładnie naprężona. Marszczy się po wyjęciu z gara czy po przecięciu jak na drugim zdjęciu?

po ostudzeniu :cry:

[size=9][ Dodano: Nie 02 Cze, 2013 20:31 ][/size]

witam daj mąki skrobi i 68 do 70 stopni i musi pomóc i 45 minut

Troche mąki dawalem zawsze do pieczeni rzymskiej ale bede musiał spróbowac dzięki i pozdrawiam.

#28 ralf325

ralf325

    Pasjonat

  • Użytkownicy
  • 418 postów

Napisano 07 cze 2013 - 05:57

Dołączona grafika

Uploaded with ImageShack.us
Bułeczki z truskaweczką :thumbsup:

#29 Baca

Baca

    Weteran

  • Użytkownicy
  • 1953 postów
  • MiejscowośćWałbrzych

Napisano 07 cze 2013 - 06:14

ralf325, Poszalałeś "ziomal" podrzuć proszę na śniadanko chociaż z jedną blisko masz no nie?podziwiam i moje :clap:

#30 ralf325

ralf325

    Pasjonat

  • Użytkownicy
  • 418 postów

Napisano 07 cze 2013 - 06:18

Obiecuje na pierwsze spotkanie spółdzielni zrobie dla ciebie moze nie z truskawką ale... :grin:

#31 Baca

Baca

    Weteran

  • Użytkownicy
  • 1953 postów
  • MiejscowośćWałbrzych

Napisano 07 cze 2013 - 06:36

ale..

% ?

#32 ralf325

ralf325

    Pasjonat

  • Użytkownicy
  • 418 postów

Napisano 07 cze 2013 - 06:38

ale..

% ?

Ale zawsze cos bedzie w srodku :grin:

#33 Marek2342

Marek2342

    Nowicjusz

  • Użytkownicy
  • 6 postów
  • MiejscowośćKrosno

Napisano 23 sie 2013 - 09:27

Wszystko prezentuje się rewelacyjnie, pozdrawiam M

#34 ralf325

ralf325

    Pasjonat

  • Użytkownicy
  • 418 postów

Napisano 23 sie 2013 - 19:59

Wszystko prezentuje się rewelacyjnie, pozdrawiam M

Bez przesady ale dzięki wielkie :wink:

#35 ralf325

ralf325

    Pasjonat

  • Użytkownicy
  • 418 postów

Napisano 13 paź 2013 - 09:51

Bułeczki troche inaczej wygądają z uwgi na swiatło podczas zdjęcia. Ciasto troche opadło ale dobra izaura, a wedzonki to wszyscy znaja ;)

Załączone pliki



#36 ralf325

ralf325

    Pasjonat

  • Użytkownicy
  • 418 postów

Napisano 03 lis 2013 - 07:30

Chlebek z ziarenkami , szczypiorem,i cebulką.Dobry.

Załączone pliki



#37 morfeusz300

morfeusz300

    Weteran

  • Użytkownicy
  • 1530 postów

Napisano 05 lis 2013 - 18:30

Cud,miód malina....wszystko pięknie wygląda :thumbsup:



#38 karolszymczak

karolszymczak

    Uzależniony od forum

  • **VIP-Organizator**
  • 6673 postów

Napisano 06 lis 2013 - 04:49

ralf 325 ładny chlebek tylko prośba napisz zawsze przepis z którego korzystałeś aby inni też mogli wykonać.Jeśli to twój własny to też go podaj :)



#39 ralf325

ralf325

    Pasjonat

  • Użytkownicy
  • 418 postów

Napisano 30 lis 2013 - 20:57

Odrabiam zaległosci w fotkach :)

Załączone pliki



Sponsor

Sponsor
  • Reklama

#40 ralf325

ralf325

    Pasjonat

  • Użytkownicy
  • 418 postów

Napisano 01 gru 2013 - 08:50

Upieczone według przepisu wstawionego przez Halusie smietanowiec sie nazywa.

Załączone pliki

  • Załączony plik  002.jpg   46,71 KB   1 Ilość pobrań





Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych