Skocz do zawartości

Wędliny domowe - forum korzysta z plików cookies. Więcej informacji znajdziesz na stronie: Polityka prywatności. W celu usunięcia tej wiadomości kliknij:    Akceptuję użycie plików cookies

Witaj na forum Wędzarniczej Braci


Logowanie » 

Rejestracja
Na naszym forum, tak jak na większości innych, musisz się zarejestrować by móc korzystać z wszystkich funkcji dostępnych dla użytkowników.

To bardzo prosta procedura, która zajmie Ci tylko chwilę, a dzięki temu będziesz mógł korzystać z dodatkowych funkcji niedostępnych dla użytkowników niezalogowanych.

Zakładając swoje konto będziesz mógł między innymi:
- rozpoczynać nowe tematy na forum,
- odpowiadać na posty innych,
- przeglądać załączone do postów zdjęcia,
- wysyłać prywatne wiadomości do innych użytkowników,
- dostawać powiadomienia o nowych postach.

Zachęcamy do rejestracji!!!
 

Zdjęcie

Ela- czas na nowe wyzwania


  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
73 odpowiedzi w tym temacie

#21 Ela

Ela

    Entuzjasta forum

  • Użytkownicy
  • 963 postów
  • MiejscowośćDębce

Napisano 12 gru 2012 - 20:38

Dołączona grafika
Dołączona grafika
Polędwiczka robiona z przepisu kolegi poznanego na kursie serowarskim.
Co prawda w przepisie jest czosnek,ale ten tym razem ominęłam
Miesko ok 1,2 kg natarte grubo mielonym pieprzem,solą i odrobiną pogniecionej kolendry.
Pomieszczenie w którym wisiała ciut za ciepłe.Zrobiła sie dośc twarda powierzchna.Nie odczuwam jednak jakiegoś problemu.
Smakowo wydaje mi się ,że jest dobre. Wojtek z Ewusią degustowali i chwalili-czyli dobrze.
Popakowałam na dośc ubogiej pakowarce,ale też nie jest żle.
Porcje jednoosobowe :lol: w razie gości pakunek x2.

#22 Małgoś

Małgoś

    Uzależniony od forum

  • Moderatorzy
  • 5641 postów

Napisano 12 gru 2012 - 20:42

:clap: :clap: :clap:

Mam nadzieję,że "załapię" się na plasterek z jakiejś paczuszki? :cool: :wink: :grin:

#23 Bagno

Bagno

    Uzależniony od forum

  • Technolog Wędzarniczej Braci
  • 4101 postów
  • MiejscowośćMazowieckie

Napisano 12 gru 2012 - 22:15

Ela, Jak miło widzieć Cię radosną i uśmiechniętą.
Pozdrawiam Ciebie i Wojtka.

#24 Yerba

Yerba

    Weteran

  • Użytkownicy
  • 1330 postów

Napisano 14 gru 2012 - 23:11

Czas na nowe wyzwania :clap: :brawo: :clap:

i ważne ,że pojawił się uśmiech . Powodzenia :clap:

#25 Ela

Ela

    Entuzjasta forum

  • Użytkownicy
  • 963 postów
  • MiejscowośćDębce

Napisano 15 gru 2012 - 20:54

Dołączona grafika Dołączona grafika
Goloneczka z szynkowara.
Mała moja zasługa,bo w zasadzie robił Wojtek,ale skoro wszystko razem za jednym zamachem,to pozwolił mi wkleić :lol:
Gotowana 2 godziny-w/g mnie ciut za twarda,ale pyszna.
Doszlismy do wniosku,że to wina szynkowara,poniewaz to jakis stary typ i Nie mozna było go zalać ponad poziom wkładu.
Co Wy na to?

#26 ANNAM

ANNAM

    Uzależniony od forum

  • **VIP**
  • 4969 postów
  • Miejscowośćaustralia

Napisano 15 gru 2012 - 20:58

Ela, sliczna, :thumbsup: Gratulacje dla was :clap: :clap:

#27 Wirus

Wirus

    Weteran

  • **VIP-Organizator**
  • 2606 postów
  • MiejscowośćWielkopolska

Napisano 15 gru 2012 - 21:01

Ale Ela się rozkręciła :grin: :clap: :clap: :clap:

#28 chudziak

chudziak

    Uzależniony od forum

  • Moderatorzy
  • 5082 postów

Napisano 15 gru 2012 - 21:03

Gotowana 2 godziny-w/g mnie ciut za twarda,ale pyszna.
Doszlismy do wniosku,że to wina szynkowara,poniewaz to jakis stary typ i Nie mozna było go zalać ponad poziom wkładu.
Co Wy na to?

Ja uważam ,że boczek i golonkę trzeba parzyć zdecydowanie dłużej - spróbuj następnym razem ok 5 godzin.

#29 bogdan b

bogdan b

    Weteran

  • Użytkownicy
  • 1609 postów
  • MiejscowośćOgrodzieniec

Napisano 15 gru 2012 - 21:16

Doszlismy do wniosku,że to wina szynkowara,poniewaz to jakis stary typ


Ale za to jaki fajny ma wzorek .

Gotowana 2 godziny-w/g mnie ciut za twarda,ale pyszna.


Tak jak pisze Olga

Ja uważam ,że boczek i golonkę trzeba parzyć zdecydowanie dłużej - spróbuj następnym razem ok 5 godzin.


Ela, posłuchaj mistrzyni w tej dziedzinie.
Golonka wygląda rewelacyjnie :clap: i z pewnością jest :thumbsup:

#30 @halusia@

@halusia@

    Uzależniony od forum

  • **VIP Junior**
  • 6394 postów
  • MiejscowośćInowrocław

Napisano 15 gru 2012 - 21:37

Goloneczka z szynkowara.


Elu.. powoli sama wyciągniesz wnioski co i jak.. póki co świetnie sobie radzisz.. :clap:
Jaka piękna '' marmurkowa'' goloneczka :thumbsup:

#31 Maad

Maad

    Uzależniony od forum

  • Użytkownicy
  • 6891 postów

Napisano 15 gru 2012 - 22:33

Ela, jakich przyprawy użyliście?

#32 karolszymczak

karolszymczak

    Uzależniony od forum

  • **VIP-Organizator**
  • 6683 postów

Napisano 15 gru 2012 - 22:38

Ładna ta goloneczka :thumbsup: podoba mi się kształt tego szynkowara :clap:

#33 dyzio

dyzio

    Uzależniony od forum

  • Użytkownicy
  • 3065 postów

Napisano 17 gru 2012 - 12:31

Witam,
nie doczytałem się w/g jakiego przepisu ta uśmiechająca się golonka.

#34 Ela

Ela

    Entuzjasta forum

  • Użytkownicy
  • 963 postów
  • MiejscowośćDębce

Napisano 18 gru 2012 - 21:20

Ela, jakich przyprawy użyliście?

Golonka była doprawiana "po swojemu"
Peklosól, czosnek, majeranek , bazylia, pieprz mileony, odrobina cukru, gałka muszkatałowa.
Gotowana 2,5 godziny-niestety za mało bo ciut twarda,ale w smaku przepyszna.

#35 Alltid

Alltid

    Weteran

  • Użytkownicy
  • 1008 postów

Napisano 19 gru 2012 - 11:20

Wyzwania -trzeba je podejmować i przeć do przodu.


Gratuluję :!:
:smile: :smile: :smile: :smile:

#36 Ela

Ela

    Entuzjasta forum

  • Użytkownicy
  • 963 postów
  • MiejscowośćDębce

Napisano 07 sty 2013 - 09:22

Dołączona grafika
Kabanosy z domieszką koziny.
Błędów wiele
1. zbyt luźne nadziewanie
2.zbyt duża temp. wędzenia
3.Wojtek nie żałuje pieprzu-ku niezadowoleniu małżonki
No ale... już teraz wiemy, następnym razem uwzględnimy i będzie zapewne lepiej.
Smakowo,były bardzo dobre-a najważniejsze,że swoje :lol:

#37 andrzej k

andrzej k

    Uzależniony od forum

  • **VIP**
  • 12480 postów
  • MiejscowośćPobiedziska

Napisano 07 sty 2013 - 09:52

Smakowo,były bardzo dobre-a najważniejsze,że swoje :lol:



Elu i tego się trzymajmy . Sama zresztą piszesz , że znasz te małe niedociągnięcia więc jesteś na dobrej drodze . :clap:

Pozdrawiam gorąco

#38 karolszymczak

karolszymczak

    Uzależniony od forum

  • **VIP-Organizator**
  • 6683 postów

Napisano 07 sty 2013 - 14:13

Ela, mi tam się podobają a błędów to ja tutaj nie widzę :thumbsup:

#39 Ela

Ela

    Entuzjasta forum

  • Użytkownicy
  • 963 postów
  • MiejscowośćDębce

Napisano 07 sty 2013 - 15:32

Tak sobie pomyślałam ,że chyba mogę i ja rozsławiać dobre imię Wędzarniczej Braci.
Dołączona grafika

#40 Małgoś

Małgoś

    Uzależniony od forum

  • Moderatorzy
  • 5641 postów

Napisano 07 sty 2013 - 15:47

:clap: :clap: :clap: .. pięknie się znaczek WB prezentuje na "meggi "..no i ta koza..pełen komplecik :lol:




Użytkownicy przeglądający ten temat: 2

0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych