ANNAM Opublikowano 15 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij #26 Opublikowano 15 Grudnia 2012 Ela, sliczna, :thumbsup: Gratulacje dla was :clap: :clap: Cytuj Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wirus Opublikowano 15 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij #27 Opublikowano 15 Grudnia 2012 Ale Ela się rozkręciła :grin: :clap: :clap: :clap: Cytuj Pozdrawiam Wirus. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chudziak Opublikowano 15 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij #28 Opublikowano 15 Grudnia 2012 Gotowana 2 godziny-w/g mnie ciut za twarda,ale pyszna. Doszlismy do wniosku,że to wina szynkowara,poniewaz to jakis stary typ i Nie mozna było go zalać ponad poziom wkładu. Co Wy na to?Ja uważam ,że boczek i golonkę trzeba parzyć zdecydowanie dłużej - spróbuj następnym razem ok 5 godzin. Cytuj "...dobrze przeżyte Dziś uczyni każde Wczoraj snem szczęśliwym, I każde Jutro wizją nadziei." Kalidasa V w n.e. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bogdan b Opublikowano 15 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij #29 Opublikowano 15 Grudnia 2012 Doszlismy do wniosku,że to wina szynkowara,poniewaz to jakis stary typ Ale za to jaki fajny ma wzorek . Gotowana 2 godziny-w/g mnie ciut za twarda,ale pyszna. Tak jak pisze Olga Ja uważam ,że boczek i golonkę trzeba parzyć zdecydowanie dłużej - spróbuj następnym razem ok 5 godzin. Ela, posłuchaj mistrzyni w tej dziedzinie. Golonka wygląda rewelacyjnie :clap: i z pewnością jest :thumbsup: Cytuj Pozdrawiam bogdan b [ Apetyt rośnie w miarę wędzenia ] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@halusia@ Opublikowano 15 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij #30 Opublikowano 15 Grudnia 2012 Goloneczka z szynkowara. Elu.. powoli sama wyciągniesz wnioski co i jak.. póki co świetnie sobie radzisz.. :clap: Jaka piękna '' marmurkowa'' goloneczka :thumbsup: Cytuj Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maad Opublikowano 15 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij #31 Opublikowano 15 Grudnia 2012 Ela, jakich przyprawy użyliście? Cytuj Jeśli nie znasz ojca choroby, to jej matką jest zła dieta.przysłowie chińskieKiedy państwo boi się obywatela oznacza to wolność. Kiedy obywatel boi się państwa mamy tyranię.Thomas Jefferson ...a poza tym sądzę, że unia europejska musi zostać zniszczona Zapraszam na moją stronę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolszymczak Opublikowano 15 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij #32 Opublikowano 15 Grudnia 2012 Ładna ta goloneczka :thumbsup: podoba mi się kształt tego szynkowara :clap: Cytuj W życiu trzeba być twardym jak chleb z biedronki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dyzio Opublikowano 17 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij #33 Opublikowano 17 Grudnia 2012 Witam,nie doczytałem się w/g jakiego przepisu ta uśmiechająca się golonka. Cytuj Ciepło pozdrawiam. dyzio __________________________________________ Hołduję rozkoszom stołu, dzbana i łoża. (kolejność przypadkowa) nie zapominaj o Panu "S" http://wedlinydomowe...go-forumowicza/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ela Opublikowano 18 Grudnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #34 Opublikowano 18 Grudnia 2012 Ela, jakich przyprawy użyliście?Golonka była doprawiana "po swojemu" Peklosól, czosnek, majeranek , bazylia, pieprz mileony, odrobina cukru, gałka muszkatałowa. Gotowana 2,5 godziny-niestety za mało bo ciut twarda,ale w smaku przepyszna. Cytuj KTO PYTA-NIE BŁĄDZI. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alltid Opublikowano 19 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij #35 Opublikowano 19 Grudnia 2012 Wyzwania -trzeba je podejmować i przeć do przodu. Gratuluję :!: :smile: :smile: :smile: :smile: Cytuj Pozdrawiam,Alltid/Ela http://images35.fotosik.pl/1801/094ee4c6df2e9767m.gifhttps://alltidnalewki.wordpress.com Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ela Opublikowano 7 Stycznia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #36 Opublikowano 7 Stycznia 2013 Kabanosy z domieszką koziny. Błędów wiele 1. zbyt luźne nadziewanie 2.zbyt duża temp. wędzenia 3.Wojtek nie żałuje pieprzu-ku niezadowoleniu małżonki No ale... już teraz wiemy, następnym razem uwzględnimy i będzie zapewne lepiej. Smakowo,były bardzo dobre-a najważniejsze,że swoje :lol: Cytuj KTO PYTA-NIE BŁĄDZI. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 7 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij #37 Opublikowano 7 Stycznia 2013 Smakowo,były bardzo dobre-a najważniejsze,że swoje :lol: Elu i tego się trzymajmy . Sama zresztą piszesz , że znasz te małe niedociągnięcia więc jesteś na dobrej drodze . :clap: Pozdrawiam gorąco Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolszymczak Opublikowano 7 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij #38 Opublikowano 7 Stycznia 2013 Ela, mi tam się podobają a błędów to ja tutaj nie widzę :thumbsup: Cytuj W życiu trzeba być twardym jak chleb z biedronki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ela Opublikowano 7 Stycznia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #39 Opublikowano 7 Stycznia 2013 Tak sobie pomyślałam ,że chyba mogę i ja rozsławiać dobre imię Wędzarniczej Braci. Cytuj KTO PYTA-NIE BŁĄDZI. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Małgoś Opublikowano 7 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij #40 Opublikowano 7 Stycznia 2013 :clap: :clap: :clap: .. pięknie się znaczek WB prezentuje na "meggi "..no i ta koza..pełen komplecik :lol: Cytuj "W życiu piękne są tylko chwile.." Dżem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mati31 Opublikowano 7 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij #41 Opublikowano 7 Stycznia 2013 Elu a skąd masz taki piękny znaczek??Ja tez bym taki chciał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ela Opublikowano 7 Stycznia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #42 Opublikowano 7 Stycznia 2013 Elu a skąd masz taki piękny znaczek?? Ja tez bym taki chciałMati-szybciutko zamawaij https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=7292&postdays=0&postorder=asc&start=195 Cytuj KTO PYTA-NIE BŁĄDZI. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EAnna Opublikowano 7 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij #43 Opublikowano 7 Stycznia 2013 zbyt duża temp. wędzeniaTo raczej nie jest wadą. Kabanosy piecze się w wędzarni a "przeholowanie" z temperaturą zwiększa kruchość wyrobu. Również co do punktu trzeciego nie zgodziłabym się :blush: Do kabanosów daję 2,5g/kg pieprzu oraz dodatkowo pieprz cayenne. Wnuki wcinają, aż się uszy trzęsą :grin: Elciu, gratuluję kolejnych kroków w praktyce wędliniarskiej :clap: . Ciekawa jestem, jak dodatek koziny wpłynął na smak i strukturę wyrobu. Cytuj Pozdrawiam, EAnna Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne. EAnna "Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy." Arystoteles Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ela Opublikowano 18 Grudnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #44 Opublikowano 18 Grudnia 2015 Dziś trochę na słodko,powrót do dziecińswa...pamiętacie? Cytuj KTO PYTA-NIE BŁĄDZI. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tier Opublikowano 18 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij #45 Opublikowano 18 Grudnia 2015 Nawet miałem taką formę, ale zwalała trochę miejsca to poszła do kosza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ela Opublikowano 18 Grudnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #46 Opublikowano 18 Grudnia 2015 Teraz sa inne formy,moja wygląda jak toster,wychodzą 24 połówki a i piernikowe choinki dziś u mnie zawitały Pasztet z królika-w/g własnego smaku.W foremkach z grzybami leśnymi,w słoiczku z zielonym pieprzem Cytuj KTO PYTA-NIE BŁĄDZI. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ela Opublikowano 24 Grudnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #47 Opublikowano 24 Grudnia 2015 (edytowane) U mnie prace zakończone..wczorajsza szkolna wigilia ozdobiona racuchami drożdzowymi.A u mnie zamiast makowca-makowiec japoński,czyli ciasto z makiem ,bakaliami,mocno migdałowe,przełożone kremem z wiśniami nalewkowymi.Polane czekoladą. Może rodzinka uzna takie zmiany-zobaczymy.A i choinka w tym roku nieco inna Edytowane 24 Grudnia 2015 przez Ela Cytuj KTO PYTA-NIE BŁĄDZI. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 24 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij #48 Opublikowano 24 Grudnia 2015 Elunia , wszystkiego najlepszego na Święta dla całe Twojej rodzinki . Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 25 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij #49 Opublikowano 25 Grudnia 2015 Elu, wspaniala inna choinka Elu i ja sle Tobie zyczenia zdrowia i radosci z okazji Swiat Cytuj Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ela Opublikowano 26 Grudnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #50 Opublikowano 26 Grudnia 2015 Dziękuję Aniu,Tobie i najbliższym życzę zdrówka i wszystkiego co najlepsze Cytuj KTO PYTA-NIE BŁĄDZI. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.