miro Opublikowano 16 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij #26 Opublikowano 16 Grudnia 2012 Masz rację vtec tylko kto czyta główną stronę ? Cytuj www.wyroby-domowe.pl Miro zaprasza na zakupy.Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydajeBlog: Wyroby domowe wg MiroFB: Własne wyroby domowe Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vtec Opublikowano 16 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij #27 Opublikowano 16 Grudnia 2012 A kto czyta FAQ na forum? Może nie wszyscy mają tego świadomość, ale strona główna ma kilkukrotnie większą liczbę odwiedzin niż forum. Cytuj "Słabi ludzie szukają zemsty, silni wybaczają, a inteligentni zwyczajnie ignorują." Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maad Opublikowano 16 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij #28 Opublikowano 16 Grudnia 2012 Forum ma służyć dyskusji. Podstawowe kompendium wiedzy znajduje się na Stronie Głównej! Ale co jest na Głównej, strawnego dla żółtodzioba? Natyka się na opis przerobu świniaka i parę dość zaawansowanych tematów praktycznych. Wyjątkiem jest Poradnik początkującego, domowego masarza. Część I i II. Ale z kolei to są teksty tak długie, że ludzie przyzwyczajenie do gg, fejsa i twittera po prostu się zniechęcają. Nic dziwnego, że potem wchodzą na forum i proszą o pomoc w podstawowych zagadnieniach. Cytuj Jeśli nie znasz ojca choroby, to jej matką jest zła dieta.przysłowie chińskieKiedy państwo boi się obywatela oznacza to wolność. Kiedy obywatel boi się państwa mamy tyranię.Thomas Jefferson ...a poza tym sądzę, że unia europejska musi zostać zniszczona Zapraszam na moją stronę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EAnna Opublikowano 16 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij #29 Opublikowano 16 Grudnia 2012 Czytałem, ale nic mi to nie mówiło. Co to ta klasyfikacja?No, kolego, na stronie głównej jest kurs obrazkowy klasyfikacji, więc nawet czytać nie trzeba. http://wedlinydomowe.pl/mieso/wieprzowina/1081-klasyfikacja-miesa-na-podstawie-rozbioru-lopatki-wieprzowej Poprawiam się, należy rozpoznać rzymskie cyfry I, II, III :grin: Cytuj Pozdrawiam, EAnna Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne. EAnna "Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy." Arystoteles Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
minikron Opublikowano 16 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij #30 Opublikowano 16 Grudnia 2012 Widać mało pojętny jestem. Dokopałaś mi.O co chodzi zrozumiałem dopiero po obejrzeniu filmu z klasyfikacją kol. Bagno. Z tego co czytam na forum, nie byłem jedyny.Zresztą to był tylko przykład. Nieważne... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chrupekln Opublikowano 16 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij #31 Opublikowano 16 Grudnia 2012 Jestem nowicjuszem na forum :rolleyes: , na początku było ciężko połapać gdzie czego szukać ale wystarczyło kilka wizyt trochę poczytać i wszystko jasne jak słońce, na wiosnę mam zamiar budować grilo-wędzarnie, z każdego projektu na forum coś plus swoje pomysły i projekt już mam a jak będzie czas na wyroby to już wiem gdzie uderzyć na forum ( to kopalnia wiedzy tylko trzeba temu poświęcić trochę czasu) a jeśli nowi wołają o pomoc znaczy ,że nie chce im się poczytać :wink: Cytuj Pozdrawiam i smacznego zadymiania !!! Leszek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkawroc Opublikowano 17 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij #32 Opublikowano 17 Grudnia 2012 Dokładnie Chrupekln nowicjuszom się nie chce, ja też zaczynałem od wertowania forum czasami tylko zadając pytanie, a na stronach forum spędziłem wiele godzin Cytuj dobre żarcie -to jest to!!! tel.608215213 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artur Dor Opublikowano 2 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij #33 Opublikowano 2 Stycznia 2013 Witam Podobnie jak chrupekln, jestem nowicjuszem, naczytałem się forum strasznie dużo. Od września regularnie czytam forum, co się podszkoliłem to moje ale .. akademia Dziadka jest super ale z peklowaniem na mokro miałem problem - dopiero kalkulator mi pomógł, budowa wędzarni - normalnie kosmos temat tak zawiły. Teraz ze wspomnianym chrupeklnem wałkowaliśmy jego budowle - masakra - czytając większość opinii o wędzarniach są same ohy i ahy tylko jeden AndyAndy prosto z mostu walił co i jak (akurat nie w tym temacie) - jak by było to w 1 miejscu to wierzcie mi lub nie ale by sporo ułatwiło chętnym do budowy. Znacz się jak by było czemu budować taką a nie inną, jakie wady ma murowana a jakie zalety - to w brew pozorom poważne pytanie. Wędzonki, peklowanie mięs czy kiełbas - niby proste a pierwsze 5x to masakra - wiem po sobie. Wędzenie - rzadki dym i gęsty dym - a co to takiego dla każdego z WAS to tak banalne pytanie, że szkoda w ogóle pisząc o dymie poruszać go a jednak... Takich przykładów można mnożyć Jak by był taki dział to podstawy było by łatwiej szukać - może nie każdy by to czytał ale niech na 100 nowych 10 przeczyta to o tych 10 mniej banalnych podstawowych pytań zada - będą zadać pytania ale już na wyższym stopniu Cytuj Pozdrawiam cieplutko Całość mojej wypowiedzi jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem i moją opinią - chcesz zgadzaj się, nie chcesz nie zgadzaj się. Ja życzę jak najlepiej Czerpiesz ze strony "garściami" to wspomóż forum finansami ___ LINK DO POMOCY KPP Poczytaj o panu S i jak możesz to klepnij go w d..... codziennie 2 razy ___LINK DO STRONY KPS Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alee Opublikowano 18 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij #34 Opublikowano 18 Lutego 2013 Hej witam was serdecznie bardzo proszę o podesłanie mi linka ( no niestety jakoś nie mogę znaleźć na tym forum )gdzie mogę pooglądać zdjęcia waszych wędzarni, albo nawet wstawić zdjęcia swojej. dziękuję za wyrozumiałość :lol: Cytuj ---------------------------------------------------------- lepiej mieć parkinsona i trochę rozlać niż alzheimera i zapomnieć wypić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaszubka33 Opublikowano 18 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij #35 Opublikowano 18 Lutego 2013 https://wedlinydomowe.pl/forum/viewforum.php?f=102 Cytuj Hanka_Kaszubka33 Wszyscy Jesteśmy Aniołami Z Jednym Skrzydłem.... GDYNIA MOJE MIASTO Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kasia1 Opublikowano 11 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij #36 Opublikowano 11 Kwietnia 2014 Każdy post, informacja na temat wędzenia jest dla mnie ważna jako nowicjusza. Czytam, mimo, że nie nie komentuję. Zatem nic na marne nie idzie i każdy pomysł "ułatwienia dostępu do informacji " może okazać się dobry, lepszy... Na podstawie informacji zawartyć na tych stronach zaczęłam już budowę mojej wędzarni...i czytam dalej jak wędzić, co jest potrzebne..niekiedy mam wątpliwości i pytania, ale szukam i znajduję w końcu odpowiedzi...choć powiem, że czasem zajmuje mi to sporo czasu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweljack Opublikowano 2 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij #37 Opublikowano 2 Grudnia 2014 Szukam tabeli DZIADKA i SZCZEPANA tej ostatniej, w excellu, gdzie można przeliczać wszystko. Mam ją oczywiście ale chciałem komuś nowemu dać link i nie teges. Może przy okazji tematu gdzieś na wierzchu ją podczepić oczywiście jeśli na wierzchu nie jest. Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxell Opublikowano 2 Grudnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #38 Opublikowano 2 Grudnia 2014 Pawle, od "wieków" wszystko to test podwieszone w dziale "Podstawy technologii". Cytuj „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gen Opublikowano 2 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij #39 Opublikowano 2 Grudnia 2014 Czy nie lepiej i łatwiej dla młodych korzystać z kalkulatora Skalara?https://wedlinydomowe.pl/forum/index.php?app=core&module=attach§ion=attach&attach_id=12890 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweljack Opublikowano 2 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij #40 Opublikowano 2 Grudnia 2014 Dzienks, znalazłem aczkolwiek jak ktoś szuka tabeli DZIADKA i SZCZEPANA razem to łatwo nie znajdzie, wg mnie oczywiście. Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
agnieszka1972 Opublikowano 3 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij #41 Opublikowano 3 Grudnia 2014 Witam wszystkich serdecznie. Jestem "zielona" jeśli chodzi o domowe wędliny i wędzenie. Każda informacja , porada w jednym dziale bardzo by pomogła. Nie chodzi o to ,że się nie chce szukać. Nie zawsze ma się czas na siedzenie przy komputerze i wertowanie forum w poszukiwaniu odpowiedzi. Proszę o wyrozumiałość ,a na pewno dodatkowy dział na marne nie pójdzie:-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miro GZ48 Opublikowano 18 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij #42 Opublikowano 18 Sierpnia 2020 Witam!!jestem tu nowy i zabieram sie zabudowe wedzarni.nieiwem czy juz ktos oto pytał bo niewidze takiego watku ale jesli to nie problem prosze o odpowedz.slyszalem ze palenisko ma byc od zachodniej strony na dzialce !??czy to jest prawda ma to jakies znaczenie?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yrek79 Opublikowano 18 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij #43 Opublikowano 18 Sierpnia 2020 Nigdy nie słyszałem o czymś takim. Zapewne chodzi o wiatry wiejące najczęściej z tego kierunku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miro GZ48 Opublikowano 19 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij #44 Opublikowano 19 Sierpnia 2020 chodzi mi oto ze podobno palenisko ma byc od zachodniej strony ,podobno lepszy cug . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciekzbrzegu Opublikowano 19 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij #45 Opublikowano 19 Sierpnia 2020 Jak masz palenisko to dobrze aby wiatr nie wiał w nie bezpośrednio. Bo będzie Ci się szybko paliło a na sie tlić. A z której strony wieje to zależy od ukształtowania terenu. Każdy ma inne u Ciebie może najczęściej wiać z innego kierunku. Prawda jest też taka że po kilku wedzeniach poradzisz sobie też z wiatrem bezpośrednim w palenisko. Cytuj Bo w życiu nie chodzi o to by przeczekać burzę, lecz by nauczyć się tańczyć w deszczu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.