Jump to content

Recommended Posts

Wielokrotnie inspirowany wyrobami Kolezanek i Kolegow z forum podjalem probe wykonania wlasnej, pierwszej w zyciu kaszanki.

Ukrecilo sie tego z osiem kilogramow.

 

Zaparzylem ją w 76 °C

 

Posluzylem sie kilkoma przepisami na kaszanki z naszej strony. Doprawiona zostale jednak wg. receptury Eanna z jej przepisu na " Krupniok śląski wg rodzinnej tradycji "(https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=9364))

Ta, stanie sie i tradycją naszą gdyz kiszka wyszla bardzo, bardzo smakowicie.

 

Apes debemus imitari
Piękna kaszaneczka.Niech rozsławia kuchnię polską i śląską w Dolnej Saksonii :clap: :clap:

"Zwierzęta się wypasają.

Człowiek je.

Ale umie jeść tylko człowiek inteligentny"

Anthelme Brillat - Sawarin

 

Pozdrawiam serdecznie. Kazik.

kiszka wyszla bardzo, bardzo smakowicie

To widać :clap:

Nie róbcie więcej dymu niż potrzeba

https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=8729&start=0

Wielokrotnie inspirowany wyrobami Kolezanek i Kolegow z forum podjalem probe wykonania wlasnej, pierwszej w zyciu kaszanki.

Ukrecilo sie te

Jak widać próba udana.. życzę smacznego :wink:

Pozdrawiam Halusia

"idę wolno, ale nie cofam się nigdy"

http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.