robotek Opublikowano 1 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij #551 Opublikowano 1 Lutego 2021 Muszę przyznać , że nawet smaczne wyszły te bułki - poprzednio gdy bardziej się starałam i jakiś wymyślny przepis miałam to były gorsze To jaka ta receptura? że tak wyszyły the best Cytuj Mój profil: https://www.facebook.com/kuklafoto/Oprócz zdrowych szyneczek zajmuję się kosiarkami:Robotek Sprzęt Ogrodniczy Leśny i Elektronarzędzia : https://www.facebook.com/robotek2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chudziak Opublikowano 1 Lutego 2021 Autor Zgłoś Udostępnij #552 Opublikowano 1 Lutego 2021 (edytowane) Receptura jest kompilacją różnych przepisów według mojego przeczucia i testowania Mąka pszenna t650 - 500 gramówDrożdże - 20 gramówMleko - 150 mlWoda - 150 mlMasło ( rozpuszczone) - 40 gramówSól - 2 łyżeczkiCukier - 1 łyżeczka Z drożdży,cukru, odrobiny ciepłego mleka i łyżki mąki zrobiłam zaczyn . Gdy "ruszył" wymieszałam wszystkie składniki dodając zaczyn i wyrobiłam gładkie, nieklejące się ciasto . Płynów miałam przygotowane ciut więcej niż te 300 ml ale uznałam ,że konsystencja jest ok przy tej ilości. Użyłam masła klarowanego ( przez siebie) . Wyrobione ciasto pozostawiłam do wyrośnięcia gdy podrosło zaczęłam dzielić - początkowo miałam zamiar zrobić większe bułki ale doszłam do wniosku , że praktyczniejsze będą mniejsze - więc wyszło 12 sztuk po ok 73 gramy . Sposób formowania wzięłam stąd https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6082-pieczywo-bulki-starej-daty/ . No to chyba było by na tyle - udanego wypieku i smacznego Edytowane 1 Lutego 2021 przez chudziak Cytuj "...dobrze przeżyte Dziś uczyni każde Wczoraj snem szczęśliwym, I każde Jutro wizją nadziei." Kalidasa V w n.e. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robotek Opublikowano 1 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij #553 Opublikowano 1 Lutego 2021 Receptura jest kompilacją różnych przepisów według mojego przeczucia i testowania Mąka pszenna t650 - 500 gramówDrożdże - 20 gramówMleko - 150 mlWoda - 150 mlMasło ( rozpuszczone) - 40 gramówSól - 2 łyżeczkiCukier - 1 łyżeczka Z drożdży,cukru, odrobiny ciepłego mleka i łyżki mąki zrobiłam zaczyn . Gdy "ruszył" wymieszałam wszystkie składniki dodając zaczyn i wyrobiłam gładkie, nieklejące się ciasto . Płynów miałam przygotowane ciut więcej niż te 300 ml ale uznałam ,że konsystencja jest ok przy tej ilości. Użyłam masła klarowanego ( przez siebie) . Wyrobione ciasto pozostawiłam do wyrośnięcia gdy podrosło zaczęłam dzielić - początkowo miałam zamiar zrobić większe bułki ale doszłam do wniosku , że praktyczniejsze będą mniejsze - więc wyszło 12 sztuk po ok 73 gramy . Sposób formowania wzięłam stąd https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6082-pieczywo-bulki-starej-daty/ . No to chyba było by na tyle - udanego wypieku i smacznego Wybornie! wielkie dzięki pewnie na weekendzie będę próbował Cytuj Mój profil: https://www.facebook.com/kuklafoto/Oprócz zdrowych szyneczek zajmuję się kosiarkami:Robotek Sprzęt Ogrodniczy Leśny i Elektronarzędzia : https://www.facebook.com/robotek2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ReniaS Opublikowano 2 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij #554 Opublikowano 2 Lutego 2021 Bułeczki Aż się uśmiechają -takie upiekę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witt Opublikowano 2 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij #555 Opublikowano 2 Lutego 2021 Bułeczki - jeszcze ciepłe Bułeczki Olgo, wyglądają przepysznie. Pozdrowienia Cytuj Przywileje kilku ludzi nie czynią ogólnego prawa.- Wincenty Kadłubek Dokarmianie forumowego prosiaczka za FREE Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chudziak Opublikowano 13 Lutego 2021 Autor Zgłoś Udostępnij #556 Opublikowano 13 Lutego 2021 Wczoraj upieczony klops z mięsa z dzika z polędwiczką wieprzową w otoce czyli coś w rodzaju necówki Cytuj "...dobrze przeżyte Dziś uczyni każde Wczoraj snem szczęśliwym, I każde Jutro wizją nadziei." Kalidasa V w n.e. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EAnna Opublikowano 13 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij #557 Opublikowano 13 Lutego 2021 klops z mięsa z dzika z polędwiczką wieprzową w otoce czyli coś w rodzaju necówki Pięknie Olgo,A gdzie nabyłaś otokę? Takie jedzonko po narciarstwie przełajowym to jest TO !!! Cytuj Pozdrawiam, EAnna Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne. EAnna "Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy." Arystoteles Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolszymczak Opublikowano 13 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij #558 Opublikowano 13 Lutego 2021 Olga zaraz mi się przypomina necówka wykonana przez EAnnę w Napoleonowie. Cytuj W życiu trzeba być twardym jak chleb z biedronki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chudziak Opublikowano 13 Lutego 2021 Autor Zgłoś Udostępnij #559 Opublikowano 13 Lutego 2021 (edytowane) A gdzie nabyłaś otokę? Dostałam od pewnej koleżanki z forum - swoje odleżała w zamrażalce Edytowane 13 Lutego 2021 przez chudziak Cytuj "...dobrze przeżyte Dziś uczyni każde Wczoraj snem szczęśliwym, I każde Jutro wizją nadziei." Kalidasa V w n.e. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EAnna Opublikowano 13 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij #560 Opublikowano 13 Lutego 2021 swoje odleżała w zamrażalce Serio ???????????To jest w takim razie niezłe doświadczenie długości przechowywania otoki w zamrażarce. Cytuj Pozdrawiam, EAnna Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne. EAnna "Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy." Arystoteles Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chudziak Opublikowano 13 Lutego 2021 Autor Zgłoś Udostępnij #561 Opublikowano 13 Lutego 2021 Otoka , na szczęście, dobrze zniosła tak długie mrożenie - też miałam takie obawy . Cytuj "...dobrze przeżyte Dziś uczyni każde Wczoraj snem szczęśliwym, I każde Jutro wizją nadziei." Kalidasa V w n.e. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chudziak Opublikowano 10 Kwietnia 2022 Autor Zgłoś Udostępnij #562 Opublikowano 10 Kwietnia 2022 Przygotowania do Świąt czas zacząć tzn niby zaczęłam już tydzień temu nastawiając mięsa do peklowania na wędzonki Cytuj "...dobrze przeżyte Dziś uczyni każde Wczoraj snem szczęśliwym, I każde Jutro wizją nadziei." Kalidasa V w n.e. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 10 Kwietnia 2022 Zgłoś Udostępnij #563 Opublikowano 10 Kwietnia 2022 czas zacząć Piękny pasztet , mam zadany- by zrobić tylko z różnych pierzastych Cytuj Sztuka kulinarna to nie suche 1+5+8 gram na kilogram -to tworzenie poezji smaku z miłości do degustatorów.Odczucie - smaku, szczęścia i zadowolenia - dla każdego ma inny wymiar i postrzeganie- i niech tak zostanie.https://www.instagram.com/ucztujemy/?hl=pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chudziak Opublikowano 10 Kwietnia 2022 Autor Zgłoś Udostępnij #564 Opublikowano 10 Kwietnia 2022 by zrobić tylko z różnych pierzastych To przeciwieństwo tego mojego w którym tym razem nie ma ani grama pierzastego Cytuj "...dobrze przeżyte Dziś uczyni każde Wczoraj snem szczęśliwym, I każde Jutro wizją nadziei." Kalidasa V w n.e. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 10 Kwietnia 2022 Zgłoś Udostępnij #565 Opublikowano 10 Kwietnia 2022 Ot równowaga w przyrodzie być musi Cytuj Sztuka kulinarna to nie suche 1+5+8 gram na kilogram -to tworzenie poezji smaku z miłości do degustatorów.Odczucie - smaku, szczęścia i zadowolenia - dla każdego ma inny wymiar i postrzeganie- i niech tak zostanie.https://www.instagram.com/ucztujemy/?hl=pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.