andrzej k Posted January 10, 2021 Report Share #176 Posted January 10, 2021 Biotit nie wiem czy tu wchodzisz Ostatnio był na forum 28 listopada 2020 roku . Quote Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
wróbel75 Posted January 10, 2021 Report Share #177 Posted January 10, 2021 (edited) Wiem, a ostatni jego wpis 6 lat temu.Ale może za rok odpowie czemu go tu nie ma Ja tam cierpliwy jak jego sery jestem Edited January 10, 2021 by wróbel75 Quote Małe złodziejaszki wieszacie, wielkim - nisko się kłaniacieM.RejPopieram: https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10446-konto-kpp-konto-pomocy-stronie/?p=401216 Link to comment Share on other sites More sharing options...
michal278 Posted January 10, 2021 Report Share #178 Posted January 10, 2021 Po to się odejmuje serwatkę i dogrzewa wodą ziarna, by jak kolega pisał usunąć cukier. Efektem tego jest inna fermentacja, bo głównie bakterie mlekowe fernentują cukry. Powoduje to, inne pH sera. W efekcie jest inny smak. Jest to dobry przykład, jak w serach jedna czynność pociąga za sobą kilka efektów. Wysłane z mojego HUAWEI VNS-L21 przy użyciu Tapatalka Quote Dobre, bo Polskie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts