andrzej k Posted January 10, 2021 Report Share #176 Posted January 10, 2021 Biotit nie wiem czy tu wchodzisz Ostatnio był na forum 28 listopada 2020 roku . Quote Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
wróbel75 Posted January 10, 2021 Report Share #177 Posted January 10, 2021 (edited) Wiem, a ostatni jego wpis 6 lat temu.Ale może za rok odpowie czemu go tu nie ma Ja tam cierpliwy jak jego sery jestem Edited January 10, 2021 by wróbel75 Quote Małe złodziejaszki wieszacie, wielkim - nisko się kłaniacieM.RejPopieram: https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10446-konto-kpp-konto-pomocy-stronie/?p=401216 Link to comment Share on other sites More sharing options...
michal278 Posted January 10, 2021 Report Share #178 Posted January 10, 2021 Po to się odejmuje serwatkę i dogrzewa wodą ziarna, by jak kolega pisał usunąć cukier. Efektem tego jest inna fermentacja, bo głównie bakterie mlekowe fernentują cukry. Powoduje to, inne pH sera. W efekcie jest inny smak. Jest to dobry przykład, jak w serach jedna czynność pociąga za sobą kilka efektów. Wysłane z mojego HUAWEI VNS-L21 przy użyciu Tapatalka Quote Dobre, bo Polskie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.