Skocz do zawartości

Wędliny domowe - forum korzysta z plików cookies. Więcej informacji znajdziesz na stronie: Polityka prywatności. W celu usunięcia tej wiadomości kliknij:    Akceptuję użycie plików cookies

Witaj na forum Wędzarniczej Braci


Logowanie » 

Rejestracja
Na naszym forum, tak jak na większości innych, musisz się zarejestrować by móc korzystać z wszystkich funkcji dostępnych dla użytkowników.

To bardzo prosta procedura, która zajmie Ci tylko chwilę, a dzięki temu będziesz mógł korzystać z dodatkowych funkcji niedostępnych dla użytkowników niezalogowanych.

Zakładając swoje konto będziesz mógł między innymi:
- rozpoczynać nowe tematy na forum,
- odpowiadać na posty innych,
- przeglądać załączone do postów zdjęcia,
- wysyłać prywatne wiadomości do innych użytkowników,
- dostawać powiadomienia o nowych postach.

Zachęcamy do rejestracji!!!
 

Zdjęcie

Renesi ciasta wszelakie


  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
45 odpowiedzi w tym temacie

#41 chudziak

chudziak

    Uzależniony od forum

  • Moderatorzy
  • 5170 postów

Napisano 02 kwi 2013 - 20:33

Masło ucieramy z cukrem i cukrem waniliowym dodajemy po jednym żółtku ucieramy do puszystości dodajemy jajko i migdały Wstawiamy na 1 godz do lodówki

renesi - mąkę dajemy na końcu i zagniatamy ciasto - tak ??

#42 renesi

renesi

    Pasjonat

  • Użytkownicy
  • 446 postów

Napisano 02 kwi 2013 - 21:37

tak mąkę na końcu

#43 renesi

renesi

    Pasjonat

  • Użytkownicy
  • 446 postów

Napisano 21 cze 2013 - 09:42

Słodka fantazja na upalne dni
Dołączona grafika Dołączona grafika Dołączona grafika Dołączona grafika
Bardzo proste w wykonaniu Na dno naczynia wylewamy wodę zagotowaną z cukrem i cytryną dodajemy żelatynę pierwsza warstwa musi być przezroczysta kiedy nasza mikstura zacznie krzepnąć układamy owoce pamiętając że spód formy bedzie wierzchem Następne warstwy zależą od naszej pomysłowości U mnie były to serek maskarpone z bitą śmietaną i mus malinowy do każdej warstwy dodajemy żelatynę na wierzch formy możemy ułożyć biszkopty Wstawiamy do lodówki do całkowitego zakrzepnięcia Formę wyjętą z lodówki możemy na chwilę zanurzyć w gorącej wodzie następnie przykrywamy np. talerzykiem i odwracamy po chwili masa powinna odklejc się od formy albo odwracamy formę i podgrzewamy suszarką

#44 Anuś

Anuś

    Weteran

  • Użytkownicy
  • 1929 postów

Napisano 21 cze 2013 - 09:52

Renesi
cudowne ciasto i pewnie tak samo smakuje :thumbsup: :thumbsup: :thumbsup:
na upalne dni... degustacja takiego ciasta to sama rozkosz.. :clap: :clap:

#45 _Krzysztof_

_Krzysztof_

    Entuzjasta forum

  • Użytkownicy
  • 890 postów

Napisano 21 cze 2013 - 15:32

Słodka fantazja na upalne dni


Piękne przecudowne i zapewne super smaczne-orzeźwiające. :clap: :clap:
Na samą myśl aż dostaję gęsiej skórki z wychłodzenia :grin:
Kawał dobrej i smacznej pracy poczyniłaś :grin:
Kiedyś sam próbowałem robić galaretki wielokolorowe i trzeba mieć nerwy co by czekać na zastygnięcie kolejnych warstw. :clap:

Naprawdę naszła mnie ochota :grin:

Sponsor

Sponsor
  • Reklama

#46 renesi

renesi

    Pasjonat

  • Użytkownicy
  • 446 postów

Napisano 21 cze 2013 - 18:40

na upalne dni... degustacja takiego ciasta to sama rozkosz.. :clap: :clap:

Szkoda że u mnie upalnych dni nie ma zostaje mi tylko rozkoszować się smakiem
To prawda czekanie jest denerwujące w szczególności dla łasuchów :wink:




Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych