Skocz do zawartości

Wędliny domowe - forum korzysta z plików cookies. Więcej informacji znajdziesz na stronie: Polityka prywatności. W celu usunięcia tej wiadomości kliknij:    Akceptuję użycie plików cookies

Witaj na forum Wędzarniczej Braci


Logowanie » 

Rejestracja
Na naszym forum, tak jak na większości innych, musisz się zarejestrować by móc korzystać z wszystkich funkcji dostępnych dla użytkowników.

To bardzo prosta procedura, która zajmie Ci tylko chwilę, a dzięki temu będziesz mógł korzystać z dodatkowych funkcji niedostępnych dla użytkowników niezalogowanych.

Zakładając swoje konto będziesz mógł między innymi:
- rozpoczynać nowe tematy na forum,
- odpowiadać na posty innych,
- przeglądać załączone do postów zdjęcia,
- wysyłać prywatne wiadomości do innych użytkowników,
- dostawać powiadomienia o nowych postach.

Zachęcamy do rejestracji!!!
 

Zdjęcie

Udka w cieście wg Renesi


  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
30 odpowiedzi w tym temacie

#1 renesi

renesi

    Pasjonat

  • Użytkownicy
  • 446 postów

Napisano 23 sty 2013 - 19:05

Udka w cieście
Ciasto
200 ml mleka
2,5 szklanki mąki
50 g drożdży
1 łyżeczka cukru
1 jajko
1 łyżka oleju
trochę soli
Ciasto drożdżowe miksuje maszyna Dołączona grafika ja w tym czasie smażę pieczarki z cebulą i obsmażam nóżki z kurczaka Z ciasta robię kule Dołączona grafika Zostawiam do wyrośnięcia potem je rozpłaszczam Dołączona grafika Nacinam 3 razy Dołączona grafika Nakładam pieczarki na to nogę i zawijam Dołączona grafika Dołączona grafika Układam w tortownicy Dołączona grafika
Można zrobić kwadraty Dołączona grafika Kwadratów nie nacinam , związuję kawałkiem ciasta bądż sznurkiem Dołączona grafika Od razu wkładam do piekarnika Dołączona grafika po upieczeniu powinno wyjść coś zbliżone do tego http://images10.foto...58a00322med.jpg
Jeżeli usuwamy kość miejsce kości można zastąpić serem żółtym bądź mięsem mielonym http://images10.foto...2a73f1admed.jpg
Danie naprawdę jest bardzo smaczne i ładnie się prezentuje Moje trochę za bardzo wyrosło Poprawnie zrobione daje efekt kręgu róż
Zyczę smacznego

#2 @halusia@

@halusia@

    Uzależniony od forum

  • **VIP Junior**
  • 6394 postów
  • MiejscowośćInowrocław

Napisano 23 sty 2013 - 19:15

Udka w cieście


Reniu piękna fotorelacja.. a danie wygląda bardzo smacznie. :thumbsup:
Widzę że bez pomocnika byłby problem. :wink:

#3 PanBoczek

PanBoczek

    Uzależniony od forum

  • Użytkownicy
  • 3609 postów

Napisano 23 sty 2013 - 19:35

renesi, jakież piękne i pomysłowe :) na pewno kiedyś się przyda taki przepis.. na wystawne przyjęcie lub do kieliszka dobrego wina :clap: :clap: :clap: Pozdrawiam

#4 Henio

Henio

    Uzależniony od forum

  • Użytkownicy
  • 3324 postów
  • MiejscowośćGdańsk Nowy Port

Napisano 23 sty 2013 - 19:36

Ślicznie to pokazałaś :clap:
Pytanko - czy udka są surowe , czy obrobione termicznie ?

#5 Maxell

Maxell

    Uzależniony od forum

  • Moderatorzy
  • 26577 postów
  • MiejscowośćBełchatów

Napisano 23 sty 2013 - 19:38

Henio, na ostatnim zdjęciu widać, że są po obróbce termicznej.

#6 renesi

renesi

    Pasjonat

  • Użytkownicy
  • 446 postów

Napisano 23 sty 2013 - 19:39

Pomocnik jest potrzebny i obecność jego jest obowiązkowa To jest taki mały potwór ciasteczkowy i tylko to by jadał , więc dla niego wymyślam różne dania gdzie ciasto jest w roli głównej ale niekoniecznie słodkie Z apetytem zjada potrawy które pomagał przygotować
Ciesze się że fotorelacja podoba się :grin: :grin:

[size=9][ Dodano: Sro 23 Sty, 2013 19:41 ][/size]
Nóżki są lekko podsmażone Czasami coś mi wyjdzie :lol: :lol: :lol:

[size=9][ Dodano: Sro 23 Sty, 2013 19:44 ][/size]
Może jeszcze dodam ze również można użyć ciasto francuskie Ciasto w kwadrat pokrojone jest ciastem francuskim

#7 bogdan b

bogdan b

    Weteran

  • Użytkownicy
  • 1609 postów
  • MiejscowośćOgrodzieniec

Napisano 23 sty 2013 - 19:58

renesi, :clap: :clap: :clap: przepyszne danie :thumbsup:

#8 Darino

Darino

    Weteran

  • **VIP Junior**
  • 2144 postów
  • MiejscowośćBurscheid/Zabrze-Rokitnica

Napisano 23 sty 2013 - 20:15

Brawo kol. Renesi
Bardzo udana fotorelacja :clap:
Przepisy na kurczaka w cieście podałem pare lat temu tu
https://wedlinydomow...p=140599#140599
:grin:

#9 jerzak

jerzak

    Użytkownik

  • Użytkownicy
  • 66 postów
  • MiejscowośćBędzin

Napisano 23 sty 2013 - 20:20

Udka w cieście
Ciasto
200 ml mleka
2,5 szklanki mąki
50 g drożdży
1 łyżeczka drożdży
1 jajko
1 łyżka oleju
trochę soli To ile tych drożdzy trzeba dać ??????

#10 renesi

renesi

    Pasjonat

  • Użytkownicy
  • 446 postów

Napisano 23 sty 2013 - 21:02

Ups tam gdzie jest łyżeczka drożdży powinno być łyżeczka cukru

#11 Tomasz_65

Tomasz_65

    Weteran

  • Użytkownicy
  • 1607 postów

Napisano 23 sty 2013 - 21:14

Witam renesi, :thumbsup: :clap: :clap: :pycha:te udka wyglądają niesamowicie :grin: udana foto relacja :grin: pozdrawiam

#12 ANNAM

ANNAM

    Uzależniony od forum

  • **VIP**
  • 4969 postów
  • Miejscowośćaustralia

Napisano 23 sty 2013 - 23:00

renesi, wspaniale wyglada. :clap: Dziekuje za przepis na pewno tez zrobie .

#13 renesi

renesi

    Pasjonat

  • Użytkownicy
  • 446 postów

Napisano 23 sty 2013 - 23:22

:grin:

#14 Maxell

Maxell

    Uzależniony od forum

  • Moderatorzy
  • 26577 postów
  • MiejscowośćBełchatów

Napisano 23 sty 2013 - 23:28

Renesi, kiedy przyjedziesz w sierpniu na zlot do Napoleonowa, to zrobisz "trochę" porcji dla zlotowiczów. :D

#15 renesi

renesi

    Pasjonat

  • Użytkownicy
  • 446 postów

Napisano 23 sty 2013 - 23:38

Trochę jak dla pułku wojska nie ma sprawy :lol: :lol:

#16 karolszymczak

karolszymczak

    Uzależniony od forum

  • **VIP-Organizator**
  • 6682 postów

Napisano 24 sty 2013 - 07:10

renesi, żebyś się nie zraziła to obiecujemy że pomożemy

#17 kaszubka33

kaszubka33

    Weteran

  • **VIP-Organizator**
  • 1676 postów
  • MiejscowośćGdynia

Napisano 24 sty 2013 - 07:26

renesi, żebyś się nie zraziła to obiecujemy że pomożemy

Oczywiście że pomożemy , pomysł jest super :clap: :clap:

#18 Małgoś

Małgoś

    Uzależniony od forum

  • Moderatorzy
  • 5640 postów

Napisano 24 sty 2013 - 07:48

renesi ,dziękuję za piękną fotorelację :grin: :clap:

#19 renesi

renesi

    Pasjonat

  • Użytkownicy
  • 446 postów

Napisano 24 sty 2013 - 11:20

Jest mi niezmiernie miło że podoba wam się to co przedstawiłam Teraz to i ja mam jakiś malutki udział w WB Ale zarazem jest mi głupio że dostaję brawa tak naprawde nie za swój pomysł , kiedyś bardzo dawno znalazłam to gdzieś w sieci Wczoraj rano próbowałam odnaleźć autorkę by do niej napisać jakim powodzeniem cieszy się jej pomysł oraz wstawić tu na WB jej przepis , ale nie odnalazłam . Dlatego że dostałam bardzo dużo od forum postanowiłam zrobić własną fotorelacje przy pomocy córki i jej syna Pomyślałam że to będzie takim małym podziękowaniem za to że jesteście Szczerze to nie wiem czy jest lepsze forum od tego , ja nie znalazłam kiedy szukałam w 2010 r jak w puszce zrobić wędlinę Ani nie znalazłam ubiegłego roku kiedy szukałam jak zrobić wędzarnie i jak w niej uwędzić Dziś już nie szukam bo i po co tu jest wszystko Znajomi mnie pytają kiedy i gdzie byłam na kursie masarstwa a ja im odpowiadam codziennie od kwietnia kilka godzin z nosem w laptopie się szkolę +2 dni szkolenia w Łazach by podsumować swoją wiedzę Cieszy mnie niezmiernie kiedy do mnie inni mówią że tak dobrych wędlin nie jedli a to jest przecież waszą zasługą
Bardzo wam dziękuję za to że jesteście

[size=9][ Dodano: Czw 24 Sty, 2013 11:22 ][/size]

renesi, żebyś się nie zraziła to obiecujemy że pomożemy

Oczywiście że pomożemy , pomysł jest super :clap: :clap:


Nawet przez chwilę nie wątpiłam w to że będzie pomoc :lol:

Znowu się rozpisałam ale ja już tak mam :sad:

Sponsor

Sponsor
  • Reklama

#20 Kruszynka

Kruszynka

    Uzależniony od forum

  • Użytkownicy
  • 3928 postów

Napisano 24 sty 2013 - 12:48

Ale zarazem jest mi głupio że dostaję brawa tak naprawde nie za swój pomysł , kiedyś bardzo dawno znalazłam to gdzieś w sieci

renesi, żaden wstyd , zawsze gdzieś,coś się podpatrzy,coś sobie przypomni,poda przepis babci i jest fajnie :lol: W zasadzie już wszystko zostało wynalezione, teraz to tylko ukepszamy,modyfikujemy i do swoich gustów dostosowujemy.A Twój przepis będzie znany na forum jako "Udka w cieście według Renesi" :lol: :grin: :clap: :clap:




Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych