Skocz do zawartości

Wędliny domowe - forum korzysta z plików cookies. Więcej informacji znajdziesz na stronie: Polityka prywatności. W celu usunięcia tej wiadomości kliknij:    Akceptuję użycie plików cookies

Witaj na forum Wędzarniczej Braci


Logowanie » 

Rejestracja
Na naszym forum, tak jak na większości innych, musisz się zarejestrować by móc korzystać z wszystkich funkcji dostępnych dla użytkowników.

To bardzo prosta procedura, która zajmie Ci tylko chwilę, a dzięki temu będziesz mógł korzystać z dodatkowych funkcji niedostępnych dla użytkowników niezalogowanych.

Zakładając swoje konto będziesz mógł między innymi:
- rozpoczynać nowe tematy na forum,
- odpowiadać na posty innych,
- przeglądać załączone do postów zdjęcia,
- wysyłać prywatne wiadomości do innych użytkowników,
- dostawać powiadomienia o nowych postach.

Zachęcamy do rejestracji!!!
 

Zdjęcie

Wędlinowanie prymitywistyczne czyli miło spędzamy czas... :)


  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
685 odpowiedzi w tym temacie

#21 ziezielony

ziezielony

    Weteran

  • **VIP**
  • 2210 postów

Napisano 26 gru 2013 - 20:29

Akcja Śledzik 2013........

Pssssssyt1*

20/21 grudnia 2013.......

Do wykonania 30 kg towarku......

Zerowa propaganda pozwoliła mi cieszyć się "Macicą" wraz z moim ulubionym AlkoPartnerem........ Industriawem

-----------

Żeby SiBom przybliżyć atrakcyjność "Macicy" zamieszczę filmik.......

Długo się zastanawiałem, który to by pasował do Klimatu, Ludzi, Miejsca, stanu umysłów........

Wynalazłem coś takiego, wizytówkę, odcisk, genotyp....proszę obejrzeć......nalegam....

 

 

 

To my Załoganci z "Macicy".....w większości z Was drzemie taki "Macicznik"....

Kazik jako reżyser, scenograf, choreograf, kostiumolog miałby u nas kilka (przynajmniej) wen gratis :)

--------------

Jakiś taki świąteczny jestem dziś...........

Pssssssyt2**

----------

Zakup mięsa 11gru2013...

Pierwszy spierdzik***, Miła Pani z Ulubionego sklepu nie po raz pierwszy nie dotrzymała słowa.

Powiedziała, że "ni ma schabów, bo nie przywieźli, znaczy przywieźli lecz mało i Panowi nie odłożyłam". Wstępnie panika i wku.wka****.

Natura Lusierosss wzięła górę i to dobrze......pobrałem:

Bok surowy - 6200 gr

Szynka b/k - 8950 gr

Pianę co miałem we ryju połknąłem, przygupi uśmiech, konwenans serdeczności i wypad z baru.

Satysfakcję miałem, że nie uiściłem opłaty za parking i mnie nie chwycili....kiedyś chwycili- recydywa...

Udałem się do sklepu innego co mnie Pani Inna lubi (chyba trochę) a ja Panią darzę szacunkiem i lubię.

Pytam się więc Pani Innej czy to to jest to co Oni mają?

Pani Inna uśmiechem mnie obdarzyła i mówi, że luz (luseirossssss), że ma na zapleczęciu i tylko..... ile chcę?

No to ja...... nóżynką przebieram, garbię się, gęba mi płonie i zapodaję.... 15 kg

Pani Inna z pokerową twarzą, że yhy......

Otrzymałem 15425 gr........ z uśmiechem.....

---------------

Wiadro, micha- solanka wg tabelki Dziadka 9/11 dni plus wywarek przyprawienniczy, czosnunio poplajsterkowany i peklowanko z przekładankami dni wg planu tyle co trzeba.

Jakieś pifffko lub ich kilka....luseirossss

---------------

Jedziemy..........

Czwartek 19gru wyjęcie z zalewy i siatkowanie (nie sznuruję bo mało czasu a towaru sporaśnie) oraz ociekanie na zajeziołkach***** 15 kg

-----------

Piątek 20gru

To dzień szczególnie szczególny, SiBy, w godzinach porannoprzedpołudniowych stałem się posiadaczem prawie 3kg.......prawie srebra.......słoninki. nie będę zamylać, że na 6 palców.....2.5-3.5 cm, szkliste oczy, drżenie warg, trudności z przełykaniem śliny...... znacie to.....

Industriaw w gotowości, humorki kapitalne- efekt "Macicy".......

Etap ociekanie zakończony........

 

Załączony plik  DSCF2341.JPG   67,3 KB   13 Ilość pobrań

 

Etap osuszanie i podcieplanie......

 

Załączony plik  DSCF2335.JPG   63,7 KB   12 Ilość pobrań

 

natychmiast przyszło mi do bani.....rozwinięcie namiotowe

 

Załączony plik  DSCF2338.JPG   60,25 KB   12 Ilość pobrań

 

Powiem Wam SiBy będę tak właśnie jeździł bo to niezłe rozwiązanie...trzeba tylko mieć......... drabinę.......

--------

Miło pajacując nie zauważyłem co robi Industriaw.......

 

Załączony plik  DSCF2340.JPG   66 KB   13 Ilość pobrań 

 

Łza się w oku kręci na wspomnienie... niby nic.... ale Klimsonik.... a to tylko do akopaniamentu jednej nędznej 07 i pifff paru...

Te rozmowy.... sami się podziwiamy, że możemy tak rozmawiać i o tym i tak......długo......ładnie.... Znamię Magiczne "Maciczne" na psysze.....

----------

Wędzaryna chodzi.....

Pssssyt3

 

Załączony plik  DSCF2337.JPG   115,26 KB   11 Ilość pobrań  Załączony plik  DSCF2354.JPG   144,45 KB   13 Ilość pobrań

 

Załączony plik  DSCF2355.JPG   53,2 KB   11 Ilość pobrań 

 

https://wedlinydomow...-butli-gazowej/

....a my siedzimy.......

Wspólnie wizytujemy Wędzarynkę coczaswłaściwiejakiś, drwa dokładając wrażliwie, trocinkę podsypując wyuzdanie.....samograj.....Lusssseirosssss...

 

 

Fajnie wszystko się odbywało..... swojego ryła nie widziałem... ale ryło Industriawa mówiło wszystko.....

 

Załączony plik  DSCF2343.JPG   69,74 KB   12 Ilość pobrań  Załączony plik  DSCF2348.JPG   59,09 KB   11 Ilość pobrań

 

Załączony plik  DSCF2349.JPG   44,49 KB   12 Ilość pobrań  Załączony plik  DSCF2351.JPG   60,01 KB   11 Ilość pobrań

 

Etap odparzanie.....

Mój ulubiony zwrot wędzarniczy.......

"....mierzenie temperatury wewnątrz batonu..." zaje..... :)

 

Załączony plik  DSCF2364.JPG   57,59 KB   12 Ilość pobrań

 

przywracanie "skórki" i połysku wędzonkom....... to taki dodatkowy etap po parzeniu zwyczajnym (wg Dziadka(?) i Arkadiusza(?), wg forum: SZYN (w 100*; 10/15min, obniżenie tempy 80/82* moje ulubione.. temperatura wewnątrz batonu 68/70*, BOCZ- temp wody 80/82* temperatura wewnątrz batonu 74/76*, POLĘ t.w. 80/82* temperatura wewnątrz batonu (nie mogę się powstrzymać :) ) 60*.....

 

Załączony plik  DSCF2353.JPG   67,47 KB   11 Ilość pobrań

 

Takie uzyski otrzymałem........

 

Załączony plik  DSCF2365.JPG   85,66 KB   13 Ilość pobrań  Załączony plik  DSCF2366.JPG   90,04 KB   12 Ilość pobrań

 

Załączony plik  DSCF2368.JPG   112,8 KB   11 Ilość pobrań  Załączony plik  DSCF2369.JPG   119,46 KB   10 Ilość pobrań

 

Załączony plik  DSCF2371.JPG   160,05 KB   12 Ilość pobrań  Załączony plik  DSCF2372.JPG   108,63 KB   11 Ilość pobrań

 

Załączony plik  DSCF2374.JPG   76,53 KB   13 Ilość pobrań

 

Po dwóch dniach...... 30 kg- bez kilku deko.....

--------------------

* pierwsze pifffko, zaczynam pisać

** drugie pifffko, piszę

*** błąd mały

****delikantnie.... irytacja

***** normalny koziołek, stojak, sentyment mam bo się narobiłem

--------------------

------------------

--------------------

Przepraszam za jakoś zdjęć. Cieszę się, że w ogóle zrobiłem. No ale kto umie robić zdjęcia w "Macicy"? :facepalm:

---------

W najbliższym czasie wrzucę temat "szybkiej słoninki", mam przyjemność ją mieć i jak mi się zachce to podżerać....

Chyba Maxell(?) napisał kiedyś, że po co wędzić coś kilka dni żeby zjeść w kilka minut......Naumiałem się skracać proces kilkudniowego przygotowywania jednocześnie wydłużając (metodą ilościową) proces jedzenia :)

----------------

Psssyt4, czwarte pifffko świąteczne.......

kończę.........

pozdrawiam macicogennych........

----------------------

Wszystko wykonywaliśmy w warunkach garażowo/piwnicznych, dysponując wspólnymi doświadczeniami, pokładami dobrego humoru, prymitywnymi narzędziami i metodami. Zachowana podstawowa higiena, restrykcje temperaturowe i Zdrowy Rozsądek
Polecam Wszystkim taki rodzaj spędzania czasu

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 



#22 morfeusz300

morfeusz300

    Weteran

  • Użytkownicy
  • 1530 postów

Napisano 28 gru 2013 - 20:49

Heheheeeee Luzacko;)))

#23 ziezielony

ziezielony

    Weteran

  • **VIP**
  • 2210 postów

Napisano 17 lut 2014 - 21:40

Promocja regionu.....

Piosenka harcerska....

Kiełbasa z Macicy z grzybami kurpiowskimi wyszła.... raczej Wyszedła :)

Zdjęcia wkrótce.....

Powspominajcie...

jak umiecie :)


Użytkownik ziezielony edytował ten post 17 lut 2014 - 21:42


#24 ziezielony

ziezielony

    Weteran

  • **VIP**
  • 2210 postów

Napisano 16 mar 2014 - 20:37

 

Kilka lotów dodatkowych w tzw międzyczasie wykonalim....

Wędzarynka cyka aż miło już ją polubiłem, zrozumiałem, rozkminiłem..

"Macica" nasz Klup rośnie w siłę....Fajny temat.... w Macicy jest więcej Członków....

Jako, że doświadczenia nam przybywa wraz ze spożytym alko jak również przetworzonymi kilogramami mięsa postawiłem wydzielić pewien segment w "Macicy".

Macica sama w sobie budzi sympatię Pań Żon Naszych Aktualnych co za tym idzie możemy se milej swawolić.

Wraca taki przeszczęśliwy, śmierdzący, brudny z obłędem pilczym w oczach w różnych godzinach nocnych z wiadrem/michą kiełby i mięs.... jak takiego przynajmniej nie tolerować?

Komórka ta ma być odpowiedzialna za......

No właśnie tak se wydumałem, że za stronę tełoretyczną, wnioski poprodukcyjne, innowacje sprzętowe, zmiany technologiczne, wszelkie dyskusje dotyczące Macicy i jej wykonów. Takie laboratorium....Co w nim będą Kerowniki się mondrzyć a potem won na taśmę! :)

Jak wszystko musi i owe labolatorium mieć swoją nazwę. To już się nazywa Masturbatorium Kiełbasowe.

Bo gada się o tym samym..... Robi się to samo.... I się dojrzewa jeszcze też...... :)

----------

Ostatnio fajoski locik był z Manjanem....

11 kilko mięsa na dwóch, wiadomo kilka piwek, wódęcja, dobry humorek i zaangażowanie.

Chytry termin wytypowaliśmy- kiełbaszenie w piątek 07.mar. Data strategiczne ze względu, że piątek co jest idealny. Można by rzec ten był idealniejszy bo wigilia Dnia Kobiet.

Dobry bo nawet tracąc kontrolę nad sytuacją i rozwojem wydarzeń jest spora szansa na to, że Panie Żony się będą krótko gniewać bo w dzień Kobiet nie wypada.... Kobietom :)

Manjan w sobotę powędził u siebie i luseirosssssss :)

------------

Masturbatorium zdecydowało, że dwa rodzaje kiełb zrobimy.....

Macicową Klubową Grubą i z reszty KiełbaS.A. -cienka.

Ta Gruba to się nam troszkę zmienia na przestrzeni czasu.

Prototypem była Żywiecka wg kol. Pisa. Nie wiem, jak daleko odbiegliśmy i jak to się ma do oryginału ale nam i bliskim smakuje :)

To robiem co możem :)

Mamy problemy z klasyfikacją mięs oraz z zakupem surowców. Manjana dymnęli ostatnio nawet w kiełbasowym sklepie bo mu do Grubej Macicowej dali osłonkę chyba 85fi a on myślał, że to 55fi- szczegół taki. Korzyść jest taka, że grubszy baton dłużej obsycha i jest "inna" niż taka sama w cieńszym kalibrze....

Z nowości to Chińczyk się rozsypał.... górny pierścień jębł, znaczy się pękł  i uszczelka się przecięła..... Trzeba podumać- zagadnienie podległe Masturbatorium....

 

Instrukt Kiełbasowy...i fotek kilka...

 

Załączony plik  DSCF2434.JPG   88,9 KB   11 Ilość pobrań

 

 

Załączony plik  DSCF2430.JPG   97,9 KB   11 Ilość pobrań              Załączony plik  DSCF2431.JPG   51,26 KB   11 Ilość pobrań

 

 

Załączony plik  DSCF2432.JPG   77,09 KB   13 Ilość pobrań              Załączony plik  DSCF2433.JPG   74,26 KB   11 Ilość pobrań      

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Załączone pliki



#25 ziezielony

ziezielony

    Weteran

  • **VIP**
  • 2210 postów

Napisano 16 mar 2014 - 21:21

Najważniejsze bo zapomniałem....

 

Wszystko wykonywaliśmy w warunkach garażowo/piwnicznych, dysponując wspólnymi doświadczeniami, pokładami dobrego humoru, prymitywnymi narzędziami i metodami. Zachowana podstawowa higiena, restrykcje temperaturowe i Zdrowy Rozsądek
Polecam Wszystkim taki rodzaj spędzania czasu



#26 morfeusz300

morfeusz300

    Weteran

  • Użytkownicy
  • 1530 postów

Napisano 16 mar 2014 - 21:27

Masakraaa...Odjazd na Maxa hahahaaaa;)))kiełbachy super:))

#27 KURP

KURP

    Uzależniony od forum

  • Użytkownicy
  • 3187 postów

Napisano 16 mar 2014 - 21:36

No ja się ziezielony muszę do Was wybrać - tylko czy o własnych siłach wyjdę ;) o i czy to co wyjdzie będzie kiełbasę przypominało ;) HEHE

Kiełbaski piękne i smakowicie wyglądajom ;)



#28 pis67

pis67

    Uzależniony od forum

  • **VIP-Organizator**
  • 6907 postów
  • MiejscowośćNML

Napisano 16 mar 2014 - 21:55

Najważniejsze bo zapomniałem....

 

Wszystko wykonywaliśmy w warunkach garażowo/piwnicznych, dysponując wspólnymi doświadczeniami, pokładami dobrego humoru, prymitywnymi narzędziami i metodami. Zachowana podstawowa higiena, restrykcje temperaturowe i Zdrowy Rozsądek
Polecam Wszystkim taki rodzaj spędzania czasu

 

 

 

Luzik i przyjemność najważniejsze przy wędlinkach, reszta przyjdzie sama - tj. dobra kiełbasa. :cool: 



#29 EL GREGOR

EL GREGOR

    Uzależniony od forum

  • **VIP**
  • 3832 postów
  • MiejscowośćBartoszyce

Napisano 17 mar 2014 - 07:39

:) wędliny super :tongue: najważniejsza dobra zabawa i luzik (miękka guma) :D



#30 ziezielony

ziezielony

    Weteran

  • **VIP**
  • 2210 postów

Napisano 18 mar 2014 - 14:21

Dziękuję za zaszczycenie mnie swoją obecnością w tym wątku.
Miło jak ktoś to czyta/ogląda....
A już wpisy niejednoznaczne ....

........To jak autografy Janis Joplin...dzięki :)
Mam nadzieję, że się uśmiechnęliście :)
Pozdymiam....

PS. Kurpia dziś dotykałem...... :)

Sylwek urealnimy :)



#31 KURP

KURP

    Uzależniony od forum

  • Użytkownicy
  • 3187 postów

Napisano 18 mar 2014 - 23:36

Potwierdzam - kolega ziezielony był dzisiaj u mnie na działce i uczestniczył w procesie rozpalania i wstępnego zadymiania/osuszania ;)

Bardzo miło mnie zaskoczyłeś Karol - a ta kawa i herbatniki z rana - normalnie... żona mi tak dobrze nie robi ;)

Muszę się jakoś odwdzięczyć/wkupić - flaszkę zrobić musimy przy zadymianiu u Ciebie jak nic.

A Twoje krokodyli prawie dziś poszły na działce - i wędzenie wędzonek tak jak rozmawialiśmy te 5 godzin to jest ten minimalny czas (na kiełbasę liczę 3 godziny). Zanim odparzyłem wszystko to i 17.30 miałem, a boczki to jeszcze zostawiłem w gorącym do 21 (aby skórka była miękka - i taka była). 



#32 ziezielony

ziezielony

    Weteran

  • **VIP**
  • 2210 postów

Napisano 03 kwi 2014 - 10:41

 

 

 

---------------------

Jołjołjoł.....

Macica z wiekiem puchnie....
Wciąga, Wzywa, Tumani, Zaskakuje, Zadziwia....
Lot Kiełbasowy zaplanowany.
Pomysł- Wielkanoc 2014....
Jak w małej Macicy pomieścić dziesiątki kilogramów mięsa?
Jak w nędznej Wędzarynce zadymić te Uroby?
Jak to wszystko ogarnąć.....
---------
Na szczęście ktoś kiedyś wymyślił wspaniały stymulant wyobraźni- C2H5OH.
Ten co to wymyślił pewnie nawet nie myślał ani o Macicy ani o Manjanie ani o mnie...
Chociaż chińczyk do kiełbasy już pewnie był...
----------
Kilka nieśmiałych, wiosennych pifff i plan sknuty :)
KiełbaSA cienka w odsłonie jednogatunkowej.
Czyli 18 kg / 2 Cepeliarzy Rękodzielników......rekord Macicy.
Przypadkowo lub nie, udało nam sie zachęcić Kurpia (Dzięki, że byłeś).... tak, tak.... TEGO Kurpia :) do udziału w ....figlowaniu
Kurpiu określił swoją bytność jako Serowar Prężny i Trener Charyzmatyczny...
Plan następujący....
Mięso kupujemy w czwartek.....
Kategorylizujemy, kategorylizujemy itd, dużo tego towaru...
peklowanko psól/sól 1:1 (19 gr/kg)
Piątek- pozyskanie mleka- 20l
....... i akcja kiełbasowa popołudniowo...nocna :)
---------
W dużym skrócie Macica ze swoją technologią poniosła sromotną klęskę- chociaż dzielnie obroniła definicję Prymitywistyczności.
Nasza metodyka to niestety Porażka.
Słaba wydajność poświęconych godzin do uzyskanych kilogramów.
Spore zużycie materiałów pomocniczych :)
Usprzętowienie zgodne z definicją- prymitywne....no może proficook spoko jest...
Masturbatorium będzie miało o czym radzić...
Kurpiu dał popis serowy- koncertowo wyszły aleoscypki- Manjan uwędził- klassssyka....

.....Metallica Serowarstwa i Black Sabbath Wędzenia :)

 

Załączony plik  DSCF2448.JPG   49,68 KB   11 Ilość pobrań

 

Kurpiu, nasz Trener, jako człowiek niespotykanie spokojny nie zdzierżył około 22:09.
Krótki, męski, trenerski, instruktaż (sporo zawartych słów niecenzuralnych) oraz osobiste zaangażowanie Trenera, przyniosły efekt...
Około 23:47 kiełbaSA, w jednej marce (ten sam farsz)- jednak w modelach 3...
- Biała (na peklos???)- majeranek 1 gr/kg;
- Majona Papryką -ostra 1gr/kg; słodka 6gr/kg farszu;
- KiełbaSA Trywialna- opcja podstawowa;
...ssssskwapliwie sie osadzały.
Nastąpiło rozprężenie, Maciczne Lusssseirossss, nastrojowo stymulowane :)
Wiele radości, rozmów, śmiechu jak w przedszkolu na wycieczce do parku....
----------
Na Kurpia czekały również, tak szykowne jak ryzykowne, wyroby maciczne.
Zmuszeni byliśmy na wszelki wypadek próbować je przed Trenerem... bacznie sie nam przyglądał
Wszak wykon nastąpił sporo wcześniej...

 

Załączony plik  DSCF2450.JPG   53,92 KB   12 Ilość pobrań          Załączony plik  DSCF2455.JPG   46,32 KB   11 Ilość pobrań

 

Kiełbass "J J J" ... Jakże Jędrna Jadowita- to kiełbaSA z fikołkiem. Fiknęliśmy fikołka i nie wiemy czy było za dużo farszu czy za mało jelit...
W każdym razie farsz z KiełbaSA (na cienką) poszedł w grubaśne osłonki z dodatkiem pieprzu dozowanego wysokoamplitudowym parkinsonem (ElG).
Podsuszona, zaskakująco dobra...

----------------------

 

Załączony plik  DSCF2456.JPG   46,88 KB   12 Ilość pobrań

 

Kiełbass "G G G" ... Grzybowa Grzeszna Gruba... to natomiast zamierzona gruba (wyewoluowała z Żywieckiej wg Pisa) z dodatkiem jadalnych, suszonych grzybów leśnych... Szlagier Macicowy :)
Grzeszna... bo serwowana w piątek..Gruba... bo nie cienka...

Wędzony Ser Leeleepoot... z pierdonki... Ze Ziołami Poniekąd - 7 peelenów za paczkę- warto ryzykować (na forum jest chyba gdzieś?). Zdjęć ni ma powałkonił się na stole ledwie 380 sekund...
-------------
Kurp obdarował nas Piwem Wędzonym i Nie Wędzonym....domoczynionym
Oba gatunki wspaniale wędzą i wodzą zmysły oraz kubki smakowe... na szczęście mieliśmy materiały pomocnicze akcyzowane UE (tfuuu), więc u kresu procesu,  otępieęlim..śmysię wystarczająco tęgo :)
---------
Ja se uroby zamroziłem (po osadzaniu w proficooka) z zamysłem odpakowania na Wielkanoc. Manjan b.zadowolony z wyników gdyż już ileśtam cm kiełbasy przez układ własny pokarmowy przewiódł łącznie z przecierką

-------

Zestaw oto....

 

Załączony plik  DSCF2447.JPG   54,65 KB   11 Ilość pobrań

 

 

O góry wystąpiono:

Klucz nastawny (?)

AleOscypki Kurpia

Galarętka TheŚciowej

Kiełbasss GGG

Kiełbasss JJJ

Kiełbasss Inny

Kultowy nóż Fadroma

--------
Wnioski:

Zdjęć się naucz Gamoniu robić..... :(
Umiemy wykrawać "jedynkę"..... i wystarczy....
Mamy poważne braki sprzętowe i manualne uzupełniane naiwną wiarą w sukces....
Drogi kiełbasowe każdemu są różne, liczą się efekty....

Radośnie czerpiemy doświadczenie serowe Kurpia...
Dobrze, że Kurp nie widział kategorylizacji bo pewnie zrzekłby się funkcji Trenera....

PS te godziny co podałem to... strzelałem- brak notat :)

 

 

Wszystko wykonywaliśmy w warunkach garażowo/piwnicznych, dysponując wspólnymi doświadczeniami, pokładami dobrego humoru, prymitywnymi narzędziami i metodami. Zachowana podstawowa higiena, restrykcje temperaturowe i Zdrowy Rozsądek
Polecam Wszystkim taki rodzaj spędzania czasu...



#33 morfeusz300

morfeusz300

    Weteran

  • Użytkownicy
  • 1530 postów

Napisano 06 kwi 2014 - 15:13

Stary masakraaa!!!!Jak dla mnie wyroby bomba,jako ty dawno nie widziałem takiego luzaka jak ty!!!Szacun moje klimaty;))może się kiedyś spotkamy(liczę na to)pozdroooo....

Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka



#34 KURP

KURP

    Uzależniony od forum

  • Użytkownicy
  • 3187 postów

Napisano 06 kwi 2014 - 20:08

Kiełbass "G G G" ... Grzybowa Grzeszna Gruba... to natomiast zamierzona gruba (wyewoluowała z Żywieckiej wg Pisa) z dodatkiem jadalnych, suszonych grzybów leśnych... Szlagier Macicowy Grzeszna... bo serwowana w piątek..Gruba... bo nie cienka... Wędzony Ser Leeleepoot... z pierdonki... Ze Ziołami Poniekąd - 7 peelenów za paczkę- warto ryzykować (na forum jest chyba gdzieś?). Zdjęć ni ma powałkonił się na stole ledwie 380 sekund...

 

KIełbasa Gruba Grzeszna Grzybowa (bo tak nazwa wg mnie powinna brzmieć) - petarda. Pan Boczek nawet się pytał z jakimi grzybami robiona, On eksperymentator więc na pewno będzie chciał Kiełbasę GGG skopiować na swoim gruncie.

Ser  Leeleepoot... z pierdonki też super sprawa - kto by się spodziewał że wystarczy liliputa pokroić w plastry, przesypać ulubionymi przyprawami złożyć z powrotem do kupy, włożyć w siatkę i uwędzić - takie proste i takie dobre.

Chłopaki macie dar który ewuuluje w dobrym kierunku - tak jak Wam wspomniałem w Macicy - spółdzielnię możecie zakładać ;)



#35 Pools

Pools

    Weteran

  • Użytkownicy
  • 1021 postów
  • MiejscowośćWarszawa

Napisano 07 kwi 2014 - 01:20

Panowie, to co Wy tam wyprawicie to esencja amatorskich wyrobów, wielkie brawa dla was  :clap:  :clap:  :clap:  Poczucie humoru i repertuar muzykalny, godny pozazdroszczenia. Z pomocą Kurp'ia (a i bez, też by się dało), wróżę i życzę wam wielu sukcesów. Niecierpliwym jestem. co by was na jakiś zlotach poznać i wspólnie coś spożyć. Serdecznie pozdrawiam.



#36 ziezielony

ziezielony

    Weteran

  • **VIP**
  • 2210 postów

Napisano 09 kwi 2014 - 09:38

Dziękujemy za dobre słowa i uśmiechy :)

Postaramy się nie pokiełbasić (czy to właściwe słowo?) niczego....

-------

Masturbatorium knuje Lot Kiełbaśniczy...

Dziś zaopatrzenie w mięsowym, kategorylizacja, solonko (50/50)...

Konkretna zwora w piątek- mleko/sery, kiełbasy grube- planowane wielowątkowo...

Dymienie pt/so....

Kumbassa Skład: Manjan, Kurpiu, ziezielony...

-----

Z nowości to szlaban/AlkoStop, nie wiemy tylko do której godziny :)

Co by nie było, to postaramy sie dać znać :)



#37 ziezielony

ziezielony

    Weteran

  • **VIP**
  • 2210 postów

Napisano 15 kwi 2014 - 07:51

Suplement do ostatniej produkcji

 

 

Załączony plik  DSCF2484.JPG   93,35 KB   7 Ilość pobrań



#38 ziezielony

ziezielony

    Weteran

  • **VIP**
  • 2210 postów

Napisano 15 kwi 2014 - 11:12

Witaj zieZielona Wiosno....

 

Załączony plik  DSCF2461.JPG   50,34 KB   7 Ilość pobrań    

 

DżonKill

 

Załączony plik  DSCF2462.JPG   102,04 KB   7 Ilość pobrań

 

....rabatka.... te szczypiory to końwalie :)

 

Załączony plik  DSCF2477.JPG   104,91 KB   7 Ilość pobrań

 

no i bazie na jabłonce ... Wielkanocne :)

 

W takich klimatach wędzenie to całkiem przyjemna czynność....

 

 

 

 

 

 

 



#39 roger

roger

    Uzależniony od forum

  • Użytkownicy
  • 7204 postów
  • MiejscowośćW-wa & Lubuskie

Napisano 15 kwi 2014 - 11:25

WoW ja chcę szczepkę tego drzewka ... moje tak nie owocują :(



#40 ziezielony

ziezielony

    Weteran

  • **VIP**
  • 2210 postów

Napisano 15 kwi 2014 - 13:51

Ku poszerzeniu asortymentów...

LeeLeePoot- liliput...

Szybka i fajna sprawa. Nad składem liliputów lepiej się nie zastanawiać.

Ktoś to już na pewno robił, nic nie kreuję....

 

Załączony plik  DSCF2478.JPG   72,59 KB   10 Ilość pobrań

 

Załączony plik  DSCF2479.JPG   67,93 KB   10 Ilość pobrań

 

Załączony plik  DSCF2481.JPG   102,27 KB   10 Ilość pobrań

 

 

Mało miejsca zajmują....

Sztuczka lub dwie zawsze się pomieści :)

Fajnie się wulkaniuzują  z tymi przyprawami...

Również dobre ćwiczenie na stabilną tempę w wędzarynce :)

Jak się trochę przesadzi to taki glut serowy dołem wyłazi.

Jak przegniemy konkretnie i dłużej, to się zwulkanizuje i siatka- tragedii nie ma bo się zje z mniejszym szpanem :)


Użytkownik ziezielony edytował ten post 15 kwi 2014 - 14:11





Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych