Skocz do zawartości

Wędliny domowe - forum korzysta z plików cookies. Więcej informacji znajdziesz na stronie: Polityka prywatności. W celu usunięcia tej wiadomości kliknij:    Akceptuję użycie plików cookies

Witaj na forum Wędzarniczej Braci


Logowanie » 

Rejestracja
Na naszym forum, tak jak na większości innych, musisz się zarejestrować by móc korzystać z wszystkich funkcji dostępnych dla użytkowników.

To bardzo prosta procedura, która zajmie Ci tylko chwilę, a dzięki temu będziesz mógł korzystać z dodatkowych funkcji niedostępnych dla użytkowników niezalogowanych.

Zakładając swoje konto będziesz mógł między innymi:
- rozpoczynać nowe tematy na forum,
- odpowiadać na posty innych,
- przeglądać załączone do postów zdjęcia,
- wysyłać prywatne wiadomości do innych użytkowników,
- dostawać powiadomienia o nowych postach.

Zachęcamy do rejestracji!!!
 

Zdjęcie

Necówka EAnny


  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
24 odpowiedzi w tym temacie

#21 Marek z Bielska

Marek z Bielska

    Weteran

  • **VIP**
  • 2067 postów
  • MiejscowośćBielsko-Biala

Napisano 01 lis 2018 - 21:34

@EAnna, czy taka blone otokowa mozna przetrzymac dluzej , tak jak np jelita?

Electra spokojnie ją zasól,nie trzeba mrozić.Przed użyciem dokładnie wymoczyć w letniej wodzie.

 

Z tą otoką to uważajcie bo nie każdy toleruje jej zapaszek. :hmm:

Co do zapachu,jeżeli czysto przeprowadzone jest patroszenie otoka jest nie pobrudzona to ok.Zapaszek jest jak to określasz jak już ulega proces jełczenia.

Jest to najczystszy tłuszcz z całej świni to tyle w temacie



#22 EAnna

EAnna

    Uzależniony od forum

  • Moderatorzy
  • 7845 postów
  • MiejscowośćTychy

Napisano 01 lis 2018 - 21:48

Jest to najczystszy tłuszcz z całej świni

I bardzo  smaczny  :thumbsup:

Podskubuję go na surowo  :tongue:

Uważam, że mięso zrobione w otoce (świeżej) jest o niebo lepsze od "gołego".

Błona + tłuszcz chronią soki białek mięsnych i dodają swój smak tak, jak kątnica niektórym wyrobom.

Niemniej, nie wszystkim to musi odpowiadać.


[Dodano: 01 lis 2018 - 21:48]

Electra spokojnie ją zasól,nie trzeba mrozić

A o tym to nie wiedziałam. Dziękuję Marku za cenną informację. 



#23 electra

electra

    Uzależniony od forum

  • **VIP**
  • 4914 postów
  • MiejscowośćSztokholm

Napisano 02 lis 2018 - 10:31

@Marek z Bielska, U siebie to ja jej nie dostane , myslalam o przewiezieniu z PL w warunkach lodowkowych .

[Dodano: 02 lis 2018 - 10:31]

Niemniej, nie wszystkim to musi odpowiadać.
 

Jak nie sprobuje to nie bede wiedziala ,  :)

watrobki smazonej dalej nie trawie(probowalam) :tongue:



#24 robimhuk

robimhuk

    Pasjonat

  • Użytkownicy
  • 402 postów
  • MiejscowośćWettbergen / Dolna Saksonia

Napisano 02 lis 2018 - 12:42

@Electro, necowke jagnieca napewno bedziesz mogla kupic u tureckich masazy.Rzeznik u ktorego sie zaopatruje ma ja dwa razy w tygodniu.


Użytkownik robimhuk edytował ten post 02 lis 2018 - 12:46


Sponsor

Sponsor
  • Reklama

#25 electra

electra

    Uzależniony od forum

  • **VIP**
  • 4914 postów
  • MiejscowośćSztokholm

Napisano 02 lis 2018 - 13:12

dzieki , musze zapytac  :thumbsup:






Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych