_Krzysztof_ Opublikowano 11 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij #26 Opublikowano 11 Marca 2013 Upieczone :grin: teraz czekamy jak ostygnie i do lodówki. Degustacja późnym wieczorem albo z rana :sad: . Tortownica w sam raz na ciasto z 5 jajek a to już następnym razem. Cytuj Zapraszam na mój blog na FB http://bit.ly/Swojskie_Jadlo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roger Opublikowano 11 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij #27 Opublikowano 11 Marca 2013 :clap: :clap: Już wiem jak to działa ponieważ "ciasto"jest bardzo płynne a białka muszą być ubite na sztywno (dlatego dodatek octu- który sugeruje dać w połowie ubijania nie na początku) i tylko lekko rozmieszane ręcznie to właśnie część ciasta z zawartością białek "pójdzie do góry" tworząc lekki biszkopt reszta zmieni sie w funkcji temperatury w budyń mocniej podpieczony dołem bo tam siłą rzeczy temperatura będzie najwyższa - w sumie proste i logiczne tylko trzeba na to wpaść i umieć wykorzystać prawa fizyki Przepis laduje w mojej kolekcji - DZIEKI Cytuj Robert601353601ʎuɯnɹʇ po oʞǝıʍ oʇ ɯǝsɐzɔ oʞlʎʇ-ɯǝıʞǝıʍ z ǝɾǝzɹpɐɯ ʞǝıʍolzɔ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@halusia@ Opublikowano 11 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij #28 Opublikowano 11 Marca 2013 Upiekłam "magiczne ciasto", według hiszpańskiego przepisu. Nie wiem jak je można nazwać po polsku, bo szczerze powiedziawszy to nie spotkałam się do tej pory z takim przepisem. W każdym bądź razie ciasto jest b. proste w przygotowaniu, a efekt końcowy zaskakuje :smile:Ale rewelacyjny przepis.. czegoś takiego jeszcze nie jadłam i nie widziałam. :shock: Agato ... dzięki za przepis, koniecznie muszę wypróbować. :wink: Cytuj Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 11 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij #29 Opublikowano 11 Marca 2013 Już wiem jak to działa A ja nie :grin: Grzałka góra dół czy tylko dół .? Cytuj Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roger Opublikowano 11 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij #30 Opublikowano 11 Marca 2013 Zacząłem na obu pom 40 min zostawiłem sam dół ... ale nastepnym razem zrobie odwrotnie wtedy góra będzie troszke bledsza. Cytuj Robert601353601ʎuɯnɹʇ po oʞǝıʍ oʇ ɯǝsɐzɔ oʞlʎʇ-ɯǝıʞǝıʍ z ǝɾǝzɹpɐɯ ʞǝıʍolzɔ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Krzysztof_ Opublikowano 11 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij #31 Opublikowano 11 Marca 2013 A ja nie :grin: Grzałka góra dół czy tylko dół .? U mnie góra i dół a co wyjdzie zobaczymy jutro :thumbsup: Cytuj Zapraszam na mój blog na FB http://bit.ly/Swojskie_Jadlo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Todek Opublikowano 11 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij #32 Opublikowano 11 Marca 2013 Ja też góra i dół, ale może nie wyjść, bo białka się nie bardzo ubiły. Teraz stygnie, zobaczymy jutro. :grin: Cytuj http://www.shadow.org.pl Depeche Mode Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Krzysztof_ Opublikowano 11 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij #33 Opublikowano 11 Marca 2013 U mnie wyszło :grin: :grin: ale fotki dopiero jutro Cytuj Zapraszam na mój blog na FB http://bit.ly/Swojskie_Jadlo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkawroc Opublikowano 11 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij #34 Opublikowano 11 Marca 2013 a ja chyba jutro się zepnę i wydreptam :thumbsup: ciasteczko Cytuj dobre żarcie -to jest to!!! tel.608215213 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
renesi Opublikowano 11 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij #35 Opublikowano 11 Marca 2013 ciekawy pomysł nastepne moje ciasto będzie właśnie to magiczne Dzięki Gatita za ciekawe i szybkie ciasto Cytuj Świat jest na tyle duży, żeby zaspokoić potrzeby wszystkich. Ale zawsze będzie za mały, by zaspokoić chciwą jednostkę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 11 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij #36 Opublikowano 11 Marca 2013 Jak ja wam zazdroszcze, takie ciekawe ciasto , a ja nie mege teraz piec,moze za tydzien , a takby chciala sprobowac Cytuj Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro Opublikowano 11 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij #37 Opublikowano 11 Marca 2013 Do magii brakło mi masła, ale patrząc po Waszych fotach to faktycznie magiczny wypiek.Może jutro ....... Cytuj www.wyroby-domowe.pl Miro zaprasza na zakupy.Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydajeBlog: Wyroby domowe wg MiroFB: Własne wyroby domowe Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkawroc Opublikowano 11 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij #38 Opublikowano 11 Marca 2013 Miro masło jest w przepisie :smile: Cytuj dobre żarcie -to jest to!!! tel.608215213 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 11 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij #39 Opublikowano 11 Marca 2013 MIro, zawsze jak nawet w przepisiejest margaryna daje maslo i nigdy nie bylo zle, ale tutaj Gatita podala albo maslo,albo trucizne, fuj mialo byc margaryne :grin: Cytuj Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro Opublikowano 11 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij #40 Opublikowano 11 Marca 2013 Piszecie margaryna i zaraz się marek301 z rymowanką wstawi :grin: To ja już wolę poczekać do jutra. Cytuj www.wyroby-domowe.pl Miro zaprasza na zakupy.Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydajeBlog: Wyroby domowe wg MiroFB: Własne wyroby domowe Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tusiaczek Opublikowano 11 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij #41 Opublikowano 11 Marca 2013 Też bym cholera zrobił tylko dzisiaj cały dzień przy serach zapierniczałem a jutro do stolycy z Tusiaczkową pomykam :devil: Ale jak wrócę to w piątek na sobotę zrobię. W sam raz się przyda Cytuj "Trzeba się spieszyć z robotą, póki się ma na nią ochotę..." Tatuś Muminka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Henio Opublikowano 11 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij #42 Opublikowano 11 Marca 2013 się przydaRób , przetestujemy . Ja też z czymś na słodko przyjadę :wink: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tusiaczek Opublikowano 11 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij #43 Opublikowano 11 Marca 2013 Henio, z ciast to ja zdecydowanie najbardziej lubię schabowe :grin: Cytuj "Trzeba się spieszyć z robotą, póki się ma na nią ochotę..." Tatuś Muminka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pokemon15 Opublikowano 11 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij #44 Opublikowano 11 Marca 2013 No i jak wy to robicie ??? Normalnie wg przepisu ? I wychodzi 3 warstwowe ? A co z tym kremem budyniowym ??? weekend mam wolny to bym moze upiekł.... Cytuj MIŁOŚĆ JEST PIĘKNYM KWIATEM KTÓRY KWITNIE POŚRÓD CHWASTÓW Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BazylWidzew Opublikowano 12 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij #45 Opublikowano 12 Marca 2013 a ja nie mege teraz piec,moze za tydzienA ja nie mogę wcale piec, bo nie mam piekarnika :grin: Cytuj TYLKO WIDZEW RTS !!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 12 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij #46 Opublikowano 12 Marca 2013 A ja nie mogę wcale piec, bo nie mam piekarnika Dla mnieto by byla dragednia na calego. Wiec jak upieke to powiem tobie jak smakowalo :grin: Cytuj Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolszymczak Opublikowano 12 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij #47 Opublikowano 12 Marca 2013 No to i mnie podpuściliście tym przepisem i dziś po pracy test wykonam Cytuj W życiu trzeba być twardym jak chleb z biedronki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
osid Opublikowano 12 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij #48 Opublikowano 12 Marca 2013 kurcze no i ja bym spróbował dla mojej LP zrobić tylko że się cholera zaparła i w post słodyczy nie rusza :( w święta też nie zabłysnę bo ciast będzie cała masa ale wciskam przepis do segregatorka w miejsce pt. : koniecznie spróbować !! dzięki pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
abratek Opublikowano 12 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij #49 Opublikowano 12 Marca 2013 Jednym słowem jest to bardzo udany zakalec :tongue: :lol: jak to czasem bywa, przypadek sprawia że tworzy się całkiem udana nowa receptura lub nawet technologia....tutaj prawdopodobnie "twórca" miał w zamiarze zrobić ciasto typowe dla grupy ciast biszkoptowo-tłuszczowych, a że chciał poprawić delikatność struktury zastosował mleko...jednak przy tak małym dodatku mąki dochodzi do rozwarstwienia i osiadania ciężkich składników na dnie....i tak z jakże nierzadko irytującego efektu "zakalca" powstało magiczne ciasto moja ciekawość też jest wielka ale chyba dopiero w niedzielę..... :wink: Cytuj Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10446-konto-kpp-konto-pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gatita Opublikowano 12 Marca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #50 Opublikowano 12 Marca 2013 roger, ciasta jest faktycznie mało. Zastanawiam się czy nie robić z podwójnien porcji, bo znika od razu :lol:. Pięknie Ci wyszło :clap: arkadiusz, ja piekę na termoobiegu. Pokermon, robisz wszystko dokładnie tak jak w przepisie, czyli mieszasz składniki i wychodzą Ci 3 warstwy ! Ależ się cieszę, że Wam ten przepis przypadł do gustu :grin: :grin:. Cytuj Blog kulinarny: Kulinarne przygody Gatity Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.