ANNAM Posted December 20, 2013 Report Share #26 Posted December 20, 2013 Kostek to juz bedzie twoj staly produkt na swieta Quote Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8054-udziec-jagni%C4%99cy-w%C4%99dzony-wgkostka/page/2/#findComment-321988 Share on other sites More sharing options...
paweljack Posted December 31, 2013 Report Share #27 Posted December 31, 2013 Piękne, też muszę zrobić. Do kotletów jagnięcych z grilla i szaszłyków używam oregano i rozmarynu, ciekaw jestem czy do wędzenia też można ich użyć? Oczywiście chodziło mi o peklowanie, natomiast widzę, że nikt nie używał. Quote Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8054-udziec-jagni%C4%99cy-w%C4%99dzony-wgkostka/page/2/#findComment-323640 Share on other sites More sharing options...
paweljack Posted January 20, 2014 Report Share #28 Posted January 20, 2014 Kolendrę mielisz czy w całości? Ziele i liść gotujesz w zalewie czy dodajesz do zagotowanej? Quote Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8054-udziec-jagni%C4%99cy-w%C4%99dzony-wgkostka/page/2/#findComment-328180 Share on other sites More sharing options...
kostek61 Posted January 20, 2014 Author Report Share #29 Posted January 20, 2014 Kolendrę mielisz czy w całości?Wszystkie przyprawy w całości gotuję w małej ilości wody,po przestudzeniu wywar bez przypraw dodaję do zalewy peklującej. Quote Nie róbcie więcej dymu niż potrzeba https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=8729&start=0 Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8054-udziec-jagni%C4%99cy-w%C4%99dzony-wgkostka/page/2/#findComment-328198 Share on other sites More sharing options...
paweljack Posted January 20, 2014 Report Share #30 Posted January 20, 2014 Wszystkie przyprawy w całości gotuję w małej ilości wody,po przestudzeniu wywar bez przypraw dodaję do zalewy peklującej.Dziękuję, w najbliższą sobotę zaczynam. Quote Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8054-udziec-jagni%C4%99cy-w%C4%99dzony-wgkostka/page/2/#findComment-328206 Share on other sites More sharing options...
kostek61 Posted January 20, 2014 Author Report Share #31 Posted January 20, 2014 Dziękuję, w najbliższą sobotę zaczynam.Bardzo się cieszę,tylu było chętnych do wykonania tego wyrobu a potem nastała cisza.Paweljack udanego wykonu życzę Quote Nie róbcie więcej dymu niż potrzeba https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=8729&start=0 Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8054-udziec-jagni%C4%99cy-w%C4%99dzony-wgkostka/page/2/#findComment-328209 Share on other sites More sharing options...
tomas_gosport Posted April 26, 2014 Report Share #32 Posted April 26, 2014 ,tylu było chętnych do wykonania tego wyrobu a potem nastała cisza. Witaj, w następnym tygodniu będę robił ów udziec w/g tego przepisu. Może lekko zmienię skład przypraw, poza tym . Quote https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8546-moja-pierwsza-wedzarnia-by-tomas-gosport/ Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8054-udziec-jagni%C4%99cy-w%C4%99dzony-wgkostka/page/2/#findComment-348671 Share on other sites More sharing options...
electra Posted April 23, 2015 Report Share #33 Posted April 23, 2015 Podepne sie do tematu wedzonego udzca , z tym ze ja mam pytanie czy wedziliscie moze serca baranie lub jagniece? Quote https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8054-udziec-jagni%C4%99cy-w%C4%99dzony-wgkostka/page/2/#findComment-421483 Share on other sites More sharing options...
kostek61 Posted May 30, 2016 Author Report Share #34 Posted May 30, 2016 Kolejny udziec jagnięcy uwędzony,jeszcze parzenie. Quote Nie róbcie więcej dymu niż potrzeba https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=8729&start=0 Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8054-udziec-jagni%C4%99cy-w%C4%99dzony-wgkostka/page/2/#findComment-498651 Share on other sites More sharing options...
Pacan Wojciech Posted May 30, 2016 Report Share #35 Posted May 30, 2016 Quote Wojciech Pacan Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8054-udziec-jagni%C4%99cy-w%C4%99dzony-wgkostka/page/2/#findComment-498687 Share on other sites More sharing options...
ANNAM Posted May 30, 2016 Report Share #36 Posted May 30, 2016 Kostek, a zdazylo sie, ze cos Tobie nie wyszlo? Wspanialosci ta baraninka Quote Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8054-udziec-jagni%C4%99cy-w%C4%99dzony-wgkostka/page/2/#findComment-498688 Share on other sites More sharing options...
kostek61 Posted May 30, 2016 Author Report Share #37 Posted May 30, 2016 Kostek, a zdazylo sie, ze cos Tobie nie wyszlo? A żeby to tylko raz Quote Nie róbcie więcej dymu niż potrzeba https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=8729&start=0 Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8054-udziec-jagni%C4%99cy-w%C4%99dzony-wgkostka/page/2/#findComment-498699 Share on other sites More sharing options...
electra Posted May 31, 2016 Report Share #38 Posted May 31, 2016 @kostek61, A żeby to tylko raz to ja chce zobaczyc cos takiego "nieudanego" Quote https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8054-udziec-jagni%C4%99cy-w%C4%99dzony-wgkostka/page/2/#findComment-498761 Share on other sites More sharing options...
Ela K. Posted May 31, 2016 Report Share #39 Posted May 31, 2016 Kolejny udziec jagnięcy uwędzony,jeszcze parzenie. Zajefajnie wygląda . Szkoda, że nie można posmakować Quote Dobrze widzi się tylko sercem. Najważniejsze jest niewidoczne dla oczu Antoine de Saint-Exupery - Mały Książę Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8054-udziec-jagni%C4%99cy-w%C4%99dzony-wgkostka/page/2/#findComment-498769 Share on other sites More sharing options...
robimhuk Posted February 13, 2017 Report Share #40 Posted February 13, 2017 Postanowilem pojsc sladami @Kostka, by z zakupionym swiezym udzcem postapic zgodnie z receptura oryginalu.Jedynym odstepstwem bylo ponowne wedzenie udzca po jego zaparzeniu.Polprodukt wazyl 3300 gram. Wedzilem go poczatkowa buczyna,debina i drewnem czeresni.Zar zasypalem tradycyjnie zrebkami winorosli.Smak wyrobu zaskoczyl bardzo pozytywnie delikatnoscia i glebokoscia aromatow.Otrzymal wiec pieczec najwyzszej jakosci. Quote Apes debemus imitari Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8054-udziec-jagni%C4%99cy-w%C4%99dzony-wgkostka/page/2/#findComment-540583 Share on other sites More sharing options...
kostek61 Posted February 13, 2017 Author Report Share #41 Posted February 13, 2017 Otrzymal wiec pieczec najwyzszej jakosci Jest tego wart,wyrób świetnie wygląda. Quote Nie róbcie więcej dymu niż potrzeba https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=8729&start=0 Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8054-udziec-jagni%C4%99cy-w%C4%99dzony-wgkostka/page/2/#findComment-540595 Share on other sites More sharing options...
EAnna Posted February 13, 2017 Report Share #42 Posted February 13, 2017 Do jakiej temperatury był parzony? Quote Pozdrawiam, EAnna Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne. EAnna "Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy." Arystoteles Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8054-udziec-jagni%C4%99cy-w%C4%99dzony-wgkostka/page/2/#findComment-540597 Share on other sites More sharing options...
robimhuk Posted February 13, 2017 Report Share #43 Posted February 13, 2017 Do jakiej temperatury był parzony?Trudno mi odpowiedziec na to zapytanie definitywnie, gdyz podczas pierwszego wedzenia udzca, uszkodzila sie sonda termometru i moglem sledzic innym, dostepnym mi urzadzeniem tylko temperature zewnetrzna.Do parzenia uzylem gar z "LIDL" na ktorym ustawilem 75 °C i czas 90 minut. Quote Apes debemus imitari Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8054-udziec-jagni%C4%99cy-w%C4%99dzony-wgkostka/page/2/#findComment-540608 Share on other sites More sharing options...
Gregtom Posted March 31, 2017 Report Share #44 Posted March 31, 2017 Do jakiej temperatury był parzony?No wlasnie.. Do jakiej temp.?Moze ktos sprecyzowac.? ☺☺☺ Quote Wszystko ma jeden koniec, ale kiełbasa ma dwa .. Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8054-udziec-jagni%C4%99cy-w%C4%99dzony-wgkostka/page/2/#findComment-546012 Share on other sites More sharing options...
roger Posted March 31, 2017 Report Share #45 Posted March 31, 2017 Ten Robimhuka wygląda tak jakby nie dostał w środku więcej niż 55-60st C ale to tylko luźny wniosek oparty na strukturze mięsa Quote Robert601353601ʎuɯnɹʇ po oʞǝıʍ oʇ ɯǝsɐzɔ oʞlʎʇ-ɯǝıʞǝıʍ z ǝɾǝzɹpɐɯ ʞǝıʍolzɔ Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8054-udziec-jagni%C4%99cy-w%C4%99dzony-wgkostka/page/2/#findComment-546013 Share on other sites More sharing options...
Gregtom Posted March 31, 2017 Report Share #46 Posted March 31, 2017 Robert, to jaka temperature proponowal bys w udzcu.? Quote Wszystko ma jeden koniec, ale kiełbasa ma dwa .. Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8054-udziec-jagni%C4%99cy-w%C4%99dzony-wgkostka/page/2/#findComment-546017 Share on other sites More sharing options...
roger Posted March 31, 2017 Report Share #47 Posted March 31, 2017 Grzegorz nie robiłem w ten sposób jagnięciny i do tego z kością ... Ale dociągnąłbym to do 68st C. Quote Robert601353601ʎuɯnɹʇ po oʞǝıʍ oʇ ɯǝsɐzɔ oʞlʎʇ-ɯǝıʞǝıʍ z ǝɾǝzɹpɐɯ ʞǝıʍolzɔ Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8054-udziec-jagni%C4%99cy-w%C4%99dzony-wgkostka/page/2/#findComment-546022 Share on other sites More sharing options...
electra Posted March 31, 2017 Report Share #48 Posted March 31, 2017 @Gregtom, U nas proponuja zeby wedzic do temp w srodku 74 st C Quote https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8054-udziec-jagni%C4%99cy-w%C4%99dzony-wgkostka/page/2/#findComment-546032 Share on other sites More sharing options...
kostek61 Posted April 1, 2017 Author Report Share #49 Posted April 1, 2017 Ale dociągnąłbym to do 68st C. Ja parzę właśnie do tej temperatury co podał Roger Quote Nie róbcie więcej dymu niż potrzeba https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=8729&start=0 Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8054-udziec-jagni%C4%99cy-w%C4%99dzony-wgkostka/page/2/#findComment-546116 Share on other sites More sharing options...
Tomek69 Posted November 2, 2019 Report Share #50 Posted November 2, 2019 2 dni temu zrobiłem zgodnie z przepisem solankę 7% , nastrzyknąłem i czekam . Jednak wciąż mnie nurtuje pytanie , czy 7% solanka i 6 dni , czy to wystarczy. Mój udziec jest mniejszy - 1,2 kg. Wystarczy ? Quote Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8054-udziec-jagni%C4%99cy-w%C4%99dzony-wgkostka/page/2/#findComment-644913 Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.