Skocz do zawartości

Biodrówka


Raulo

Rekomendowane odpowiedzi

Ponieważ właśnie kończy mi się peklowanie (w niedzielę wędzenie) szynek , boczku, schabu oraz biodrówki mam do Was koledzy pytanie.

Czy tę biodrówkę lepiej zamrozić czy uwędzić - do czego lepiej nadaje sie biodrówka w późniejszym terminie i w jakiej postaci ? Tylko zapeklowana i zamrożona czy lepiej uwędzona ?

A tym się zajmuję

"Jeżeli dyskutujesz z idiotą, dobrze mieć pewność, że on nie robi tego samego." Ogden Nash

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Jeśli jest z kością, to usuń kości i grubsze powięzie, ścięgna wyrównaj boki w celu nadania ładnego kształtu.

Dalej postępuj jak z wędzonkami, uwędź do barwy jasnożółtej lubTwojej ulubionej poczym jej nie parz,a otrzymasz ogonówke wędzoną, jeśli lubisz wędzonki nie parzone, towłaśnie zrobiłeś coś dobrego.

Smacznego.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

jeśli lubisz wędzonki nie parzone

Powiem szczeże, że nie przepadam zbytnio :(

towłaśnie zrobiłeś coś dobrego.

Dziękuję, jeszcze nie zrobiłem ale mam taki zamiar :)

A tym się zajmuję

"Jeżeli dyskutujesz z idiotą, dobrze mieć pewność, że on nie robi tego samego." Ogden Nash

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.