adamafryka Opublikowano 30 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij #51 Opublikowano 30 Maja 2013 to, że tradycja Polska zawitała w RPA to sukces - dzięki Tobie oczywiście Witam serdecznie. Przede wszystkim dziekuje za dobre slowo - na poczatku przygody z wedzarnia to naprawde wazne... Odnosnie cytatu powyzej - raczej sie z tym nie zgadzam - to dzieki WAM - forumowiczom, dzieki Waszej pomocy, przepisom, poradom - to wszystko jakos zaczyna wychodzic. Wczoraj rozmawialem ze znajomymi, ktorzy mieszkaja tutaj ale przyjechali z Elblaga - spytalem sie o smak szyneczki - czy smakowalo ... prawie nic nie odpowiedzieli ... tylko, ze bardzo im to przypomnialo rodzinny dom i wyroby ich rodzicow ... - bardzo sie ciesze, ze mamy nasze polskie przysmaki na koncu swiata ... jeszcze raz to podkresle - to tylko i wylacznie dzieki WASZEJ pomocy. Wielki uklon w Wasza strone ... Cytuj If anyone comes to you and tells you that your job is not professional enough, then remind them that Noah's Ark was made by amateurs and the Titanic was made by professionals Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pacan Wojciech Opublikowano 30 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij #52 Opublikowano 30 Maja 2013 adamafryka, w mieście którym mieszkasz jest okolo 3,7 mln mieszkańców - tak pisza statystyki , jesli u rdzennej ludności też wywołasz swoimi wyrobami uczucie teskonoty za Polska - to będziemy mieli napływ nowych mieszkańców , może poprawi to nasza statystykę demograficzną -żąrtuje oczywiście , moja córka mieszka tak ze za granicą znacznie bliżej jednak Polski , ale kiedy zabiera do siebie moje wyroby i serwuje je na spotkaniach wsród polskich przyjaciół reakcje sa podobne .Gratuluję sukcesu Pozdrawiam Cytuj Wojciech Pacan Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamafryka Opublikowano 31 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij #53 Opublikowano 31 Maja 2013 Ponizej - jak obiecalem - przesylam dwie fotki wedlin, ktore sa tutaj dostepne - UWAGA- w sklepie, ktory cieszy sie tutaj dobra renoma. Mozecie mi uwierzyc, ze smaku to nia ma wogole a zapach taki, ze lepiej tego nie otwierac. Cytuj If anyone comes to you and tells you that your job is not professional enough, then remind them that Noah's Ark was made by amateurs and the Titanic was made by professionals Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kostek61 Opublikowano 31 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij #54 Opublikowano 31 Maja 2013 ze smaku to nia ma wogole a zapach taki, ze lepiej tego nie otwieracAdam to masz duże pole do popisu,konkurencji brak :grin: Cytuj Nie róbcie więcej dymu niż potrzeba https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=8729&start=0 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pacan Wojciech Opublikowano 31 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij #55 Opublikowano 31 Maja 2013 adamafryka, przyłaczam sie do głosu kostka61 , masz wyjscie awaryjnne w zanadrzu w zakresie zatrudnienia , swoja drogą to dla miesozernych nie sa to obiecujace wyroby.Pozdrawiam Cytuj Wojciech Pacan Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darino Opublikowano 31 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij #56 Opublikowano 31 Maja 2013 W Pretorji i Johannesburgu już drepcząhttp://www.victoriameats.co.za/index.htm :grin: Cytuj http://images43.fotosik.pl/1180/cf5743008b743b6dm.png"Kiedy pracuję, to pracuję, a gdy mówię, że pracuję, to tylko mówię." Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro Opublikowano 31 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij #57 Opublikowano 31 Maja 2013 Adam u nas jest podobnie, bez smaku i o konsystencji gumy od majtek. Cytuj www.wyroby-domowe.pl Miro zaprasza na zakupy.Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydajeBlog: Wyroby domowe wg MiroFB: Własne wyroby domowe Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamafryka Opublikowano 3 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij #58 Opublikowano 3 Czerwca 2013 Dzisiaj chyba Was troszke zaskocze Moja kochana zona ze znajoma stwierdzily, ze sprobuja zrobic cos, aby rozpowszechnic polska kuchnie. W soboty sa organizowane tzw. " markety " - ludzie spotykaja sie od rana do poznego popoludnia, pija kawke, ciesza sie dobra pogoda i zawsze cos smakuja. Zona ze znajoma wystartowaly z polskimi ciastami i pierogami. Pierogi w 3ech wariacjach - z serem, kapusta i grzybki i oczywiscie z mieskiem. Wyobrazcie sobie jakie bylo nasze zdziwienie gdy wszystko rozeszlo sie " na pniu". Przed poludniem juz wszystko bylo kupione... Chyba pomysle o otworzeniu strony na FB z polskimi wyrobami i doloze do tego najukochansze wedzonki Pozdrawiam Cytuj If anyone comes to you and tells you that your job is not professional enough, then remind them that Noah's Ark was made by amateurs and the Titanic was made by professionals Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pacan Wojciech Opublikowano 3 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij #59 Opublikowano 3 Czerwca 2013 adamafryka, czyli reklama i marketing bezpośredni najlepiej się sprawdza , Gratuluję pomysłu , Pozdrowienia Cytuj Wojciech Pacan Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pioro Opublikowano 3 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij #60 Opublikowano 3 Czerwca 2013 wszystko rozeszlo sie " na pniu". Przed poludniem juz wszystko bylo kupione...gratulacje pomysłu i realizacji a przede wszystkim sukcesu biznesowego. Już widzę rozsiane po całym świecie sieci restauracji ADAM'S :grin: :clap: :thumbsup: Cytuj My brain: it's my second favorite organ /Woody Allen/But what was the first Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
osid Opublikowano 3 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij #61 Opublikowano 3 Czerwca 2013 Adam, gratuluję przedsiębiorczej LP pisałem ci kilka postów wcześniej... rzucaj robotę i rób wędliny !!! z tego co piszesz to popyt jest, konkurencji praktycznie żadnej, zapewnij podaż i masz gwarantowany sukces nie wiem jak tam z przepisami sprawa wygląda, ale myślę że dużo łatwiej niż u nas w kraju.pozdrawiam serdecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamafryka Opublikowano 12 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij #62 Opublikowano 12 Czerwca 2013 Witam Was wszystkich baaardzo serdecznie. Dzisiaj WAZNY dzien - dzien wedzenia Zdaje sobie sprawe, ze wedzenie to koncowka calego procesu i chyba wazniejsze jest dobre zapeklowanie miesa, ale ... dzien wedzenia to u mnie swieto Oczywiscie do biura nie poszedlem - znajomi czekaja jutro na rezultaty Ponizej kilka fotek ... zaczynam dymic Cytuj If anyone comes to you and tells you that your job is not professional enough, then remind them that Noah's Ark was made by amateurs and the Titanic was made by professionals Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxell Opublikowano 12 Czerwca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #63 Opublikowano 12 Czerwca 2013 Trzymamy kciuki. Cytuj „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro Opublikowano 12 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij #64 Opublikowano 12 Czerwca 2013 Uchyl wędzarnie, masz za dużo dymu !!! Cytuj www.wyroby-domowe.pl Miro zaprasza na zakupy.Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydajeBlog: Wyroby domowe wg MiroFB: Własne wyroby domowe Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamafryka Opublikowano 12 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij #65 Opublikowano 12 Czerwca 2013 Wlasnie jestem w polowie wedzenia i wyglada to jak na zdjeciu ponizej.Jest kilka szynek, schaby i boczus. Na jutro mam jeszcze wiecej boczku i losos ... mniam ponizej fotka czego uzywam do wedzenia - jadłoszyn, orzesnik i ... ten pierwszy woreczek z lewej - pojawila sie nowosc na rynku - sa to scinki z debowych beczek, w ktorych przechowywane bylo wino - jest cholernie drogie, ale zapach dymu ... przepiekny [ Dodano: Sro 12 Cze, 2013 12:52 ]Uchyl wędzarnie, masz za dużo dymuups ... to o tym nie wiedzialem - DZIEKUJE za porade - juz uchylilem.Szczerze - to myslalem, ze wlasnie im wiecej dymu tym lepiej.Jeszcze raz - wielkie dzieki [ Dodano: Sro 12 Cze, 2013 12:55 ]temperatura w srodku - trzyma sie miedzy 40 a 50 stopni, poniewaz nie mam cienia na podworku i wedzarnia stoi na sloneczku. [ Dodano: Sro 12 Cze, 2013 13:00 ]jeden scham przed wedzeniem przekroilem na pol i jedna polowe posmarowalem miodem z pasieki mojego taty - nie wiem czy to cokolwiek da, ale kto nie probuje to nie wie. Moze nastepnym razem zamocze w miodzie na cala noc przed wedzeniem. Cytuj If anyone comes to you and tells you that your job is not professional enough, then remind them that Noah's Ark was made by amateurs and the Titanic was made by professionals Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Einshell Opublikowano 12 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij #66 Opublikowano 12 Czerwca 2013 :grin: Witaj Adam ! Dajesz czadu równo :clap: :thumbsup: jedna polowe posmarowalem miodem z pasieki mojego taty ''eksperymenty '' są dozwolone ... Daj znać jak wyszło , ale mnie się widzi , ze warstwa miodu nie pozwoli na przeniknięcie dymu w głąb wędzonki... :rolleyes: Poczekamy jednak ....może fachowcy się wypowiedzą... :rolleyes: Pozdro! Cytuj Einshel ,, Jak 'se' człowiek sam nie zrobi , to mu nikt nie zrobi... '' Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
osid Opublikowano 12 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij #67 Opublikowano 12 Czerwca 2013 Adam, jeśli jesteś w połowie wędzenia to koniecznie poprzekładaj wędzonki miejscami i obracaj na wszystkie strony, bo widzę że boczuś mocniejszy kolor łapie i nierównomiernie ci się wędzą !! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamafryka Opublikowano 12 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij #68 Opublikowano 12 Czerwca 2013 Tak poprzekladalem juz - no boczus troche za dlugo polezal blizej paleniska. Generalnie staram sie przekladac co 30 min - ale boczus uciekl mojej uwadze. Mam pytannko do forumowiczow - gdzies uslyszalem / przeczytalem, ze po zaparzeniu szynki nie mozna jej od razu ciac na polowe, poniewaz wyschnie, ze trzeba poczekac az sie ostudzi - najlepiej do nastepnego dnia i wtedy probowac. Czy to jest prawda? Pozdrawiam serdecznie Cytuj If anyone comes to you and tells you that your job is not professional enough, then remind them that Noah's Ark was made by amateurs and the Titanic was made by professionals Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kostek61 Opublikowano 12 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij #69 Opublikowano 12 Czerwca 2013 Czy to jest prawda?Tak trzeba zrobić. Cytuj Nie róbcie więcej dymu niż potrzeba https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=8729&start=0 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro Opublikowano 12 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij #70 Opublikowano 12 Czerwca 2013 Próbować możesz od razu.Taka ciepła szynka z wędzarni przed parzeniem, to dopiero jest smak. :thumbsup: Cytuj www.wyroby-domowe.pl Miro zaprasza na zakupy.Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydajeBlog: Wyroby domowe wg MiroFB: Własne wyroby domowe Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
osid Opublikowano 12 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij #71 Opublikowano 12 Czerwca 2013 !! Tak poprzekladalem juzna obu zdjęciach ułożenie wygląda identycznie i dlatego myślałem że nie przekładasz co do cięcia to ja nigdy nie "dzielę" na ciepło, myślę że to tak samo jak w przypadku pieczystego mięsiwa, ono również powinno „odpocząć” kilka-naście minut przed krojeniem żeby się soki rozeszły równomiernie po mięśniach, jak pokroisz gorące to soki wylecą i mięsko będzie suche, ale czy tak jest również w przypadku naszych wędlin to na 100% nie wiem i niech się jeszcze ktoś wypowie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamafryka Opublikowano 12 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij #72 Opublikowano 12 Czerwca 2013 Wielkie dzieki za podpowiedz - czyli cos w tym jest Juz 4,5godz wedzenia - powoli bede konczyl Cytuj If anyone comes to you and tells you that your job is not professional enough, then remind them that Noah's Ark was made by amateurs and the Titanic was made by professionals Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pacan Wojciech Opublikowano 12 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij #73 Opublikowano 12 Czerwca 2013 adamafryka, daj wyrobom po wedzeniu odpocząć . uformowac się , w parzeniu jak osiagniesz wewnatrz temperature 68-72 stopnie ,wyjmij z wody wedzonki ostudz ( ja odstawiam swoje wedzonki na około 12 godzin , studze na zewnatrz okolo 6 godzin ,u Ciebie to moze byc trudne, potem do lodówki na okolo 6 godzin ) po tym cyklu do spożycia .Wyrob ustabilizowany nie bezdzie suchy.Gratulacja Pozdrawiam .P.S . jednie boczek prubóje zaraz na gorąco - ale to z łakomstwa. Cytuj Wojciech Pacan Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kostek61 Opublikowano 12 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij #74 Opublikowano 12 Czerwca 2013 100% nie wiem i niech się jeszcze ktoś wypowie.W technologi wędzenia i parzenia wyrobów jest wszystko opisane. Cytuj Nie róbcie więcej dymu niż potrzeba https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=8729&start=0 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamafryka Opublikowano 12 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij #75 Opublikowano 12 Czerwca 2013 Wyrob ustabilizowany nie bezdzie suchyBardzo dziekuje za podpowiedz ... juz 4,5godz wedzenia za mna - zdjecie ponizej...nie wiem czy dam im odpoczac czy zaraz bede jadl - boczek na 100% pokroje na popoludniowa jajecznice ... mniam [ Dodano: Sro 12 Cze, 2013 15:29 ] Cytuj If anyone comes to you and tells you that your job is not professional enough, then remind them that Noah's Ark was made by amateurs and the Titanic was made by professionals Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.