Baca Opublikowano 23 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij #1 Opublikowano 23 Maja 2013 Zamierzam kupić tą praskę wygląda solidnie,co szanowna brać na to a może ktoś już zakupił proszę o opinie http://www.tradismak.pl/pl/p/Prasowanka-szynkowar-Singiel-o-pojemnosci-900-g/2Pozdrawiam Cytuj Pozdrawiam Zbigniew Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zico Opublikowano 23 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij #2 Opublikowano 23 Maja 2013 wg mnie blacha z której to jest wykonane to taka sama grubość jak w pojemnikach gastronomicznych Cytuj Paweł 603957797 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Baca Opublikowano 23 Maja 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #3 Opublikowano 23 Maja 2013 Zico, Też tak myślę a co sądzisz o całości Cytuj Pozdrawiam Zbigniew Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pokemon15 Opublikowano 23 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij #4 Opublikowano 23 Maja 2013 hej baca, praska wygląda całkiem zgrabnie, patent z tą sprężyną z góry to dobre rozwiązanie i cena wg mnie bardzo przystępna. Jak dla mnie jeden mankament... za mała pojemność... ale jak Tobie pasuje... Ale niech się więksi fachowcy wypowiedzą w temacie. Pozdro Cytuj MIŁOŚĆ JEST PIĘKNYM KWIATEM KTÓRY KWITNIE POŚRÓD CHWASTÓW Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misiekk85 Opublikowano 23 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij #5 Opublikowano 23 Maja 2013 Zico - dodaj jeszcze jeden fakt, odnośnie takich prasek. Sam posiadam mandolinkę (30x15(20)x20) i prostokątną (30x20x20cm)praskę kupioną w DE. Prostokątną musiałem na dzień dobry przerabiać, gdyż mając 6 kg boczku spręzyna ledwo co dociskała mięso. Tak szacuję, że w prostokątnej mieści się około 10kg mięsa, a w sercówce szacuję na 8 kg. Cytuj ...Kwestia smaku jest różna u różnych osób..._____________________________________http://swinskiekawaly.blox.pl/htmlmichal.pogorzelec@gmail.com Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zico Opublikowano 23 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij #6 Opublikowano 23 Maja 2013 Misiekk85, potem zrobię zdjęcie swojej i wstawię , wydaje mi sie iz moja jest mniejsza :grin: Cytuj Paweł 603957797 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misiekk85 Opublikowano 23 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij #7 Opublikowano 23 Maja 2013 Jedyny dodatkowy plus tej prostokątnej po przeróbce jest taki, że mieszczą się w niej 3 napełnione osłonki barierowe i wygląda to tak: http://imageshack.us/a/img546/9122/img8971g.jpg Cytuj ...Kwestia smaku jest różna u różnych osób..._____________________________________http://swinskiekawaly.blox.pl/htmlmichal.pogorzelec@gmail.com Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nerd Opublikowano 23 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij #8 Opublikowano 23 Maja 2013 jak dla mnie jeden mankament... za mała pojemność... Ja tam widzę jeszcze większe pojemności. Maksymalna to 3,5 kg. Ja akurat wolę mniejsze gabaryty http://www.tradismak.pl/pl/p/Prasowanki-szynkowary-komplet-4-szt.-o-pojemn.-8100-gram/231 http://www.tradismak.pl/userdata/gfx/ef874340c685798d6ab23be13be12ec0.jpg Cytuj Jestem mięsożercą z krwi i kości Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxell Opublikowano 23 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij #9 Opublikowano 23 Maja 2013 Zdaje się, że ostatnio w reklamach na forum były takie komplety. Daj jeszcze zdjęcia pokrywek i docisków. Cytuj „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nerd Opublikowano 23 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij #10 Opublikowano 23 Maja 2013 Daj jeszcze zdjęcia pokrywek i docisków. Pokrywka i docisk wyglądają tak (dla największego szynkowaru): http://www.tradismak.pl/userdata/gfx/313204766ca7c41a2f1c0f237746f383.jpg A po złożeniu tak: http://www.tradismak.pl/userdata/gfx/b68476dca99b3beb1c218374a2fa857d.jpg Można też mieć wersję z termometrem: http://www.tradismak.pl/userdata/gfx/9b0eea3e7243cbac3cdc54dd8eeef5e3.jpg A efekt użycia jest chyba całkiem fajny. Wygląda apetycznie: http://www.tradismak.pl/userdata/gfx/0cac1d850197e5e1f678da291aec2b7a.jpg http://www.tradismak.pl/userdata/gfx/89846908cc65605726ec28c520c364d7.jpg Fotki pobrałem z opisu produktu: http://www.tradismak.pl/pl/p/Prasowanka-szynkowar-Kwartet-o-pojemnosci-3600-gram/230 Cytuj Jestem mięsożercą z krwi i kości Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Baca Opublikowano 23 Maja 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #11 Opublikowano 23 Maja 2013 nerd, Zrobiłeś za mnie kawał dobrej roboty dziękuję :lol: ,dalej nie znam waszego zdania może być czy nie? [ Dodano: Czw 23 Maj, 2013 12:00 ]Zico, dzięki mnie interesują takie małe do kilograma Cytuj Pozdrawiam Zbigniew Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misiekk85 Opublikowano 23 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij #12 Opublikowano 23 Maja 2013 Baca jedna sprężyna dociskowa to nie jest dobre rozwiązanie. Musiałbyś zastosować przynajmniej 2. Ogólnie jeśli coś to zawsze można polecić Miro i jego praskę do 3kg i ta od Miro jest sprawdzona. Cytuj ...Kwestia smaku jest różna u różnych osób..._____________________________________http://swinskiekawaly.blox.pl/htmlmichal.pogorzelec@gmail.com Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Baca Opublikowano 23 Maja 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #13 Opublikowano 23 Maja 2013 Misiekk85, Wiem jakie praski ma Miro byłem widziałem są spoko,ale dla mnie za duże :rolleyes: pozdrówka Cytuj Pozdrawiam Zbigniew Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Krzysztof_ Opublikowano 23 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij #14 Opublikowano 23 Maja 2013 proszę o opinie baca 48, zakupić tego nie zakupiłem ale wydaje mi się że te praski są przeznaczone na konkretną ilość wsadu mięsa. Znaczy że w tej samej prasce nie możesz zrobić raz 1,5kg a drugim razem 1kg. Dla mnie to niezbyt wygodne rozwiązanie. Cytuj Zapraszam na mój blog na FB http://bit.ly/Swojskie_Jadlo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maad Opublikowano 23 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij #15 Opublikowano 23 Maja 2013 Praska ma dwie wady:- konieczność dokładnego dawkowania wsadu - jak coś zostanie to trzeba dodatkowo upychać np. w słoiki - problem z wyciąganiem - można się ewentualnie wspomóc tasiemkami podkładanymi pod spód wsadu ... i jedną zaletę:- niewygórowana cena Praska Miro nie ma obu tych wad. W tej mniejszej, wsadu może być od 1,0 do 1,5 kg, regulacja sprężyny załatwi resztę. Do wyciągania jest patent z ruchomym dnem, wystarczy przejechać dookoła nożem i zawartość niemal sama wychodzi. Cytuj Jeśli nie znasz ojca choroby, to jej matką jest zła dieta.przysłowie chińskieKiedy państwo boi się obywatela oznacza to wolność. Kiedy obywatel boi się państwa mamy tyranię.Thomas Jefferson ...a poza tym sądzę, że unia europejska musi zostać zniszczona Zapraszam na moją stronę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gonzo Opublikowano 23 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij #16 Opublikowano 23 Maja 2013 Praska ma dwie wady: - konieczność dokładnego dawkowania wsadu - jak coś zostanie to trzeba dodatkowo upychać np. w słoiki - problem z wyciąganiem - można się ewentualnie wspomóc tasiemkami podkładanymi pod spód wsaduTe wady to chyba na siłę wymysliłeś :rolleyes: Pozdrawiam :wink: Cytuj Carpe diem - raz kozie death Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maad Opublikowano 23 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij #17 Opublikowano 23 Maja 2013 Gonzo, Arkadiusz - dziękuję, widzę że na Was zawsze mogę liczyć - jesteście silni zwarci i gotowi czuwaj! wróg nie śpi :grin: :grin: :grin: Cytuj Jeśli nie znasz ojca choroby, to jej matką jest zła dieta.przysłowie chińskieKiedy państwo boi się obywatela oznacza to wolność. Kiedy obywatel boi się państwa mamy tyranię.Thomas Jefferson ...a poza tym sądzę, że unia europejska musi zostać zniszczona Zapraszam na moją stronę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Baca Opublikowano 23 Maja 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #18 Opublikowano 23 Maja 2013 konieczność dokładnego dawkowania wsadu - jak coś zostanie to trzeba dodatkowo upychać np. w słoiki - problem z wyciąganiem - można się ewentualnie wspomóc tasiemkami podkładanymi pod spód wsaduJa myślę,że do każdej praski tak jak i do szynkowara wsad musi być dawkowany oczywiście jest pewna tolerancja ,ale bez przesady to znaczy ,że do 1,5 kilowego szynkowara nie pasuje 80 lub 90 dkg wsadu chociaż jak się ktoś uprze :!: :lol: A co do wyciągania myślę,że w tym przypadku praski małej problem nie będzie aż tak istotny wyciągałem z szynkowara czeskiego wsad 0.8 kg i dawałem radę więc myślę ,że i w tym przypadku dałbym radę,niemniej bardzo Ci dziękuję za rady pozdrawiam i spokojnej nocy życzę :lol: Cytuj Pozdrawiam Zbigniew Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chudziak Opublikowano 23 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij #19 Opublikowano 23 Maja 2013 Znaczy że w tej samej prasce nie możesz zrobić raz 1,5kg a drugim razem 1kg. Można zrobić mniejszą ilość w tej samej prasce. Cytuj "...dobrze przeżyte Dziś uczyni każde Wczoraj snem szczęśliwym, I każde Jutro wizją nadziei." Kalidasa V w n.e. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
abratek Opublikowano 23 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij #20 Opublikowano 23 Maja 2013 Można zrobić mniejszą ilość w tej samej prasce.oczywiście że można ale jak kolega zauważył są granice tych rozbieżności i to pod warunkiem że praska umożliwia regulację... a ta akurat jej nie ma - pozostają w pewnym zakresie jakieś podkłądki... Cytuj Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10446-konto-kpp-konto-pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro Opublikowano 23 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij #21 Opublikowano 23 Maja 2013 Praska Miro nie ma obu tych wad. W tej mniejszej, wsadu może być od 1,0 do 1,5 kg, regulacja sprężyny załatwi resztę. Do wyciągania jest patent z ruchomym dnem, wystarczy przejechać dookoła nożem i zawartość niemal sama wychodzi. Tylko w kwestii niewielkiego sprostowania. Nie objeżdżamy nożem tylko wystarczy oblać wrzątkiem i wypchać dociskiem. Cytuj www.wyroby-domowe.pl Miro zaprasza na zakupy.Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydajeBlog: Wyroby domowe wg MiroFB: Własne wyroby domowe Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maad Opublikowano 23 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij #22 Opublikowano 23 Maja 2013 baca 48, szynkowar Mira ma sprytną regulację docisku sprężyny i można równie dobrze zrobić 1kg jak i 1,5kg. To jest wystarczająco duża tolerancja, żeby przy zakupach, klasyfikacji i mieleniu nie przejmować się co zrobić z nadmiarem wsadu. Cytuj Jeśli nie znasz ojca choroby, to jej matką jest zła dieta.przysłowie chińskieKiedy państwo boi się obywatela oznacza to wolność. Kiedy obywatel boi się państwa mamy tyranię.Thomas Jefferson ...a poza tym sądzę, że unia europejska musi zostać zniszczona Zapraszam na moją stronę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Baca Opublikowano 24 Maja 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #23 Opublikowano 24 Maja 2013 Nie objeżdżamy nożem tylko wystarczy oblać wrzątkiem i wypchać dociskiem.W czeskim sznkowarze robię podobnie oblewam wrzątkiem a potem wytrząsam pukjąc w dno tego problemu nie ma w Twojej prasce -myślę,że ten patent z wrzątkiem z powodzeniem można by zastosować w tej prasce. :lol: Cytuj Pozdrawiam Zbigniew Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misiekk85 Opublikowano 24 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij #24 Opublikowano 24 Maja 2013 Ja nie mam żadnych problemów z wyciągnięciem wsadu. Od tego przecież są woreczki do szynkowara. Najprościej w świecie po wystudzeniu otwieram szynkowar i delikatnie pociągam za woreczek. Za każdym razem wychodzi, bez żadnych problemów.Problem był jedynie z moją wielką praską, ale zastosowałem tam folię do pieczenia ułożoną krzyżowo. Również w tym przypadku wyciągnięcie mięsa polegało jedynie na obróceniu praski do góry nogami. Cytuj ...Kwestia smaku jest różna u różnych osób..._____________________________________http://swinskiekawaly.blox.pl/htmlmichal.pogorzelec@gmail.com Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maad Opublikowano 24 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij #25 Opublikowano 24 Maja 2013 jakoś nie widzi mi się podgrzewanie dopiero co wystudzonego bloku i co z galaretką? nie popłynie? Cytuj Jeśli nie znasz ojca choroby, to jej matką jest zła dieta.przysłowie chińskieKiedy państwo boi się obywatela oznacza to wolność. Kiedy obywatel boi się państwa mamy tyranię.Thomas Jefferson ...a poza tym sądzę, że unia europejska musi zostać zniszczona Zapraszam na moją stronę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.