Skocz do zawartości

Wędliny domowe - forum korzysta z plików cookies. Więcej informacji znajdziesz na stronie: Polityka prywatności. W celu usunięcia tej wiadomości kliknij:    Akceptuję użycie plików cookies

Witaj na forum Wędzarniczej Braci


Logowanie » 

Rejestracja
Na naszym forum, tak jak na większości innych, musisz się zarejestrować by móc korzystać z wszystkich funkcji dostępnych dla użytkowników.

To bardzo prosta procedura, która zajmie Ci tylko chwilę, a dzięki temu będziesz mógł korzystać z dodatkowych funkcji niedostępnych dla użytkowników niezalogowanych.

Zakładając swoje konto będziesz mógł między innymi:
- rozpoczynać nowe tematy na forum,
- odpowiadać na posty innych,
- przeglądać załączone do postów zdjęcia,
- wysyłać prywatne wiadomości do innych użytkowników,
- dostawać powiadomienia o nowych postach.

Zachęcamy do rejestracji!!!
 

Zdjęcie

Torty Anuś


  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
71 odpowiedzi w tym temacie

#61 Anuś

Anuś

    Weteran

  • Użytkownicy
  • 1885 postów

Napisano 26 lip 2015 - 09:33

Czeka na przybycie gości :cool: Tort makowy z kremem ajerkoniakowym. Przekrój pokażę później i resztę słodkości również. ;)

Załączony plik  P1040319.JPG   73,32 KB   2 Ilość pobrań

 



#62 electra

electra

    Uzależniony od forum

  • **VIP**
  • 5381 postów
  • MiejscowośćSztokholm

Napisano 26 lip 2015 - 09:35

Ale slodko i pysznie ,ja wlasnie zastanawiam sie nad jakims smacznym tortem nie za slodkim na mojej Mamy 70 urodziny



#63 dyzio

dyzio

    Uzależniony od forum

  • Użytkownicy
  • 3065 postów

Napisano 26 lip 2015 - 11:11

Człowiek mądry posiada przewagę nad innym nie tyle w wybieraniu rzeczy dobrych, co w unikaniu rzeczy złych.

Tego życzę Aniu.

Wszystkiego co naj.

Przekrój pokaz teraz!!!!!  :thumbsup: ;)



#64 karolszymczak

karolszymczak

    Uzależniony od forum

  • **VIP-Organizator**
  • 6674 postów

Napisano 26 lip 2015 - 11:14

Aniu moc zyczen w dniu imienin! Tez teraz robię tort

#65 Anuś

Anuś

    Weteran

  • Użytkownicy
  • 1885 postów

Napisano 26 lip 2015 - 11:59

Przekrój pokaz teraz!!!!!

 

Uległam :facepalm: i ukroiłam kawałek :D Dziękuję za życzenia :)

Załączony plik  P1040328.JPG   66,5 KB   2 Ilość pobrań



#66 miro

miro

    Uzależniony od forum

  • **VIP Junior**
  • 13849 postów

Napisano 26 lip 2015 - 12:44

Anuś ... Wszystkiego najlepszego !!!   :heart:  :heart:  :heart:



#67 electra

electra

    Uzależniony od forum

  • **VIP**
  • 5381 postów
  • MiejscowośćSztokholm

Napisano 26 lip 2015 - 13:37

Anno wszystkiego najlepszego :flowers:



#68 @halusia@

@halusia@

    Uzależniony od forum

  • **VIP Junior**
  • 6390 postów
  • MiejscowośćInowrocław

Napisano 26 lip 2015 - 20:13

Tort makowy z kremem ajerkoniakowym.
 

Przepiękny tort... zdolna jesteś Aniu  :)



#69 Anuś

Anuś

    Weteran

  • Użytkownicy
  • 1885 postów

Napisano 26 lip 2015 - 21:20

Dziękuję za  życzenia :)

Przepiękny tort... zdolna jesteś Aniu

Dziękuję :) jeszcze, żebym się nauczyła salceson robić to dopiero była by radość :D trzecie podejście jesienią :D może się uda ;)



#70 Wieloś

Wieloś

    Pasjonat

  • Użytkownicy
  • 575 postów
  • MiejscowośćWrześnia

Napisano 26 lip 2015 - 21:29

Aniu wszystkiego najlepszego z okazji imienin :flowers: :flowers: :flowers:



#71 EAnna

EAnna

    Uzależniony od forum

  • Moderatorzy
  • 8811 postów
  • MiejscowośćTychy

Napisano 26 lip 2015 - 22:16

Tort makowy z kremem ajerkoniakowym.

Czy możesz podać proszę przepis na biszkopt makowy?

Na przekroju wygląda pięknie.



Sponsor

Sponsor
  • Reklama

#72 Anuś

Anuś

    Weteran

  • Użytkownicy
  • 1885 postów

Napisano 26 lip 2015 - 22:38

Czy możesz podać proszę przepis na biszkopt makowy?

 

Bardzo proszę EAnno :)

Składniki:

5 jajek

150 g drobnego cukru

2 łyżki zmielonych migdałów

120 g mąki pszennej

2 łyżki mąki ziemniaczanej

1 łyżka proszku do pieczenia

200 g suchego maku, nie trzeba go zaparzać ani mielić

Wykonanie

Mąkę ziemniaczaną i pszenną przesiać, następnie dodać migdały i mak i wszystkie  suche składniki połączyć. Z białek ubić pianę stopniowo dodawać cukier. Ubijamy tak długo, aż piana będzie sztywna i lśniąca. Następnie dodajemy suche składniki i roztrzepane żółtka. delikatnie wymieszać wszystko do całkowitego ich połączenia.

Piekłam w temp 160 stopni przez okres 40 minut. Tortownica moja ma średnicę 23 cm.

Zrobiłam zdjęcia podczas przygotowywania ciasta, może się przydadzą :)

Załączony plik  P1040299.JPG   58,27 KB   2 Ilość pobrań

Załączony plik  P1040302.JPG   63,64 KB   2 Ilość pobrań

Załączony plik  P1040308.JPG   51,7 KB   2 Ilość pobrań

Pozdrawiam






Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych