Skocz do zawartości

Wędliny domowe - forum korzysta z plików cookies. Więcej informacji znajdziesz na stronie: Polityka prywatności. W celu usunięcia tej wiadomości kliknij:    Akceptuję użycie plików cookies

Witaj na forum Wędzarniczej Braci


Logowanie » 

Rejestracja
Na naszym forum, tak jak na większości innych, musisz się zarejestrować by móc korzystać z wszystkich funkcji dostępnych dla użytkowników.

To bardzo prosta procedura, która zajmie Ci tylko chwilę, a dzięki temu będziesz mógł korzystać z dodatkowych funkcji niedostępnych dla użytkowników niezalogowanych.

Zakładając swoje konto będziesz mógł między innymi:
- rozpoczynać nowe tematy na forum,
- odpowiadać na posty innych,
- przeglądać załączone do postów zdjęcia,
- wysyłać prywatne wiadomości do innych użytkowników,
- dostawać powiadomienia o nowych postach.

Zachęcamy do rejestracji!!!
 

Zdjęcie

Ciasta i ciasteczka Anuś


  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
192 odpowiedzi w tym temacie

#81 BazylWidzew

BazylWidzew

    Weteran

  • Użytkownicy
  • 2614 postów
  • MiejscowośćMazury

Napisano 26 kwi 2014 - 00:06

Nie napisałem że jest niedobre, tylko co mi przypomina ;)



#82 boggi

boggi

    Weteran

  • Użytkownicy
  • 1364 postów
  • MiejscowośćDębica

Napisano 26 kwi 2014 - 06:37

Dzisiaj upiekłam ciasto z rabarbarem ... z własnej działeczki :) Sezon na ciasta ''letnie;; uważam za otwarty :)

Jeszcze cieplutkie ... :tongue:

 

Wow  smaka robisz :)

Też mamy posadzony rabarbar ale jest jeszcze z mały , żeby robić z niego ciasta lub kompoty :)



#83 Maad

Maad

    Uzależniony od forum

  • Użytkownicy
  • 6891 postów

Napisano 26 kwi 2014 - 08:23

Oj Anuś, nagrabiłaś sobie! Takie obrazki wstawiać po nocy!

Kwaśny rabarbar i słodki lukier to diabelskie połączenie :devil: Tak człowieka ogłupia, że taką blaszkę zjada na jeden raz.

 

Pokaż może jeszcze przekrój tego ciasta, to chyba rzucę wszystkie moje diety :D



#84 paweljack

paweljack

    Uzależniony od forum

  • Użytkownicy
  • 6122 postów

Napisano 26 kwi 2014 - 09:05



Dzisiaj upiekłam ciasto z rabarbarem ... z własnej działeczki :) Sezon na ciasta ''letnie;; uważam za otwarty :)

Jeszcze cieplutkie ... :tongue:

U mnie rabarbar jeszcze krótki, ale może też się doczekam na taki placek. 2glodny.gif



#85 BazylWidzew

BazylWidzew

    Weteran

  • Użytkownicy
  • 2614 postów
  • MiejscowośćMazury

Napisano 26 kwi 2014 - 09:09

U mnie rabarbar jeszcze krótki, ale może też się doczekam na taki placek

 

Paweł jak rabarbar krótki to krótszy placek :)



#86 Anulka

Anulka

    Pasjonat

  • Użytkownicy
  • 439 postów
  • MiejscowośćMaszewo Duże,Płock

Napisano 26 kwi 2014 - 12:32

Takie ciasta są najlepsze,szybkie w zrobieniu i szybko znikają,super wypiek Anuś :) :clap:



#87 eli55

eli55

    Weteran

  • Użytkownicy
  • 2298 postów
  • Miejscowośćmonastir / wlochy

Napisano 26 kwi 2014 - 12:52

Anus ja uwielbiam ciasta z rabarbarem,niestety u mnie za bardzo nie chce rosc , znow zasialam ale bardzo kiepsko powschodzil,

a twoje bardzo smacznie wyglada.



#88 maria.s

maria.s

    Stały bywalec

  • Użytkownicy
  • 323 postów
  • MiejscowośćMrozy

Napisano 26 kwi 2014 - 12:57

Aniu to ciasto jest super  piekę takie z rabarbarem ,  agrestem, jabłkiem i znika b szybko często nawet dobrze nie ostygnie .Wierzch posypuje cukrem pudrem z cynamonem. :clap: :thumbsup:



#89 @halusia@

@halusia@

    Uzależniony od forum

  • **VIP Junior**
  • 6556 postów
  • MiejscowośćInowrocław

Napisano 26 kwi 2014 - 19:21

Dzisiaj upiekłam ciasto z rabarbarem ... z własnej działeczki Sezon na ciasta ''letnie;; uważam za otwarty Jeszcze cieplutkie
 

Uwielbiam ciasto drożdżowe z rabarbarem... choć unikam słodkiego, drożdżowe sobie nie odpuszczam  :facepalm:  :)



#90 Anuś

Anuś

    Weteran

  • Użytkownicy
  • 1929 postów

Napisano 27 kwi 2014 - 14:06

Pokaż może jeszcze przekrój tego ciasta, to chyba rzucę wszystkie moje diety

 

Maad ... diet swoich nie rzucaj, ale warto czasami skusić się na mały kawałeczek ... :)

Załączony plik  P1030475.JPG   60,85 KB   0 Ilość pobrań



#91 eli55

eli55

    Weteran

  • Użytkownicy
  • 2298 postów
  • Miejscowośćmonastir / wlochy

Napisano 27 kwi 2014 - 15:50

Anus ze tak daleko jestem.... :tongue: :clap: :clap:



#92 Anuś

Anuś

    Weteran

  • Użytkownicy
  • 1929 postów

Napisano 01 cze 2014 - 20:18

Musiałam sobie dzisiaj co nieco obniżyć wysoki poziom adrenaliny i postanowiłam podreptać nieco w kuchni.

Na pierwszy rzut poszły bułeczki wg przepisu Snickersa .... https://wedlinydomow...lko-z-wędzarni/.. i powiem tak .. .są rewelacyjne ! chrupiąca skórka, a w środku miękkie. Nie miałam sezamu, więc są posypane makiem. Polecam :)

Załączony plik  P1030497.JPG   83,64 KB   2 Ilość pobrań

 

Załączony plik  P1030501.JPG   98,18 KB   2 Ilość pobrań

Upiekłam bułeczki do wędliny i sera, to przyszedł czas na coś słodkiego :) a że zaczął się sezon na świeże owoce z działki to na jutrzejsze śniadanie będą bułeczki z budyniem i truskawkami.

Załączony plik  P1030504.JPG   60,09 KB   2 Ilość pobrań

Załączony plik  P1030500.JPG   62,01 KB   2 Ilość pobrań

Można się częstować :)

Załączony plik  P1030506.JPG   64,92 KB   2 Ilość pobrań

No i się odstresowałam :cool:



#93 ANNAM

ANNAM

    Uzależniony od forum

  • **VIP**
  • 4996 postów
  • Miejscowośćaustralia

Napisano 01 cze 2014 - 21:18

Anus bardzo smacznie wygladaja. Kochanie budyn tylko dajesz, czy robisz jakas mieszanke budyniowa?



#94 Anulka

Anulka

    Pasjonat

  • Użytkownicy
  • 439 postów
  • MiejscowośćMaszewo Duże,Płock

Napisano 01 cze 2014 - 21:41

Szalejesz Anuś :D :clap: :clap: :clap:



#95 Anuś

Anuś

    Weteran

  • Użytkownicy
  • 1929 postów

Napisano 01 cze 2014 - 21:48

Kochanie budyn tylko dajesz, czy robisz jakas mieszanke budyniowa?

Aniu .. budyń sama gotuję z mleka mąki i jajek th_cooking.gif  według mnie jest lepszy od tego gotowego proszku ze sklepu.


Użytkownik Anuś edytował ten post 01 cze 2014 - 21:51


#96 ANNAM

ANNAM

    Uzależniony od forum

  • **VIP**
  • 4996 postów
  • Miejscowośćaustralia

Napisano 01 cze 2014 - 21:56

Tez tak sadze, ale chodzimi czy sam budyn czy tez mieszasz z czyms, jak np.maslo dodatkowo czy ser ( bo i z taka mieszanka sie spotkalam do buleczek )



#97 Anuś

Anuś

    Weteran

  • Użytkownicy
  • 1929 postów

Napisano 01 cze 2014 - 21:59

Tez tak sadze, ale chodzimi czy sam budyn czy tez mieszasz z czyms, jak np.maslo dodatkowo czy ser ( bo i z taka mieszanka sie spotkalam do buleczek )

Aniu ... nic nie dokładałam, jest tylko sam budyń :) ale ciekawe może być połączenie tego budyniu z serem .. robiłaś kiedyś tak?



#98 ANNAM

ANNAM

    Uzależniony od forum

  • **VIP**
  • 4996 postów
  • Miejscowośćaustralia

Napisano 01 cze 2014 - 22:18

Tak robilam, musisz uwazac aby byla ta mieszanka bardzo sztywna. I jako dodatek,przynajmniej dla mnie, pasuja mi brzoskwinie z syropu. Zawsze robie sobie w sloiki brzoskwinie i w zimie mam gotowe wlasnie do takich wypiekow.



#99 maria.s

maria.s

    Stały bywalec

  • Użytkownicy
  • 323 postów
  • MiejscowośćMrozy

Napisano 02 cze 2014 - 22:25

Aniu !Bułki i bułeczki z owocami super :clap: :clap: :clap:



#100 pis67

pis67

    Uzależniony od forum

  • **VIP-Organizator**
  • 6938 postów
  • MiejscowośćNML

Napisano 02 cze 2014 - 22:34

śniadanie będą bułeczki z budyniem i truskawkami.

Aniu !Bułki i bułeczki z owocami super

 

Pojadł bym sobie takie słodkości, a tu lato idzie.....  Piecz, piecz - wyglądają zajefajnie, a jak smakują, tego nie wiem?  :cool: 






Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych