Jump to content

Recommended Posts

Z bialek zawsze mozna upiec bezy,a i bardzo dobrze sie mroza  :) z zoltek mozna ukrecic kogel mogel i wzbogacic go %  i mlekiem i mamy domowy ajerconiak :)

• 5 weeks later...
  • Replies 204
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Dzisiaj upiekłam ciasto z rabarbarem ... z własnej działeczki :) Sezon na ciasta ''letnie;; uważam za otwarty :)

Jeszcze cieplutkie ... :tongue:

post-53395-0-49566300-1398464650_thumb.jpg

post-53395-0-06251500-1398465240_thumb.jpg

Smacznego :)

Zapominamy, ze życie jest kruche i delikatne i nie trwa wiecznie. Zachowujemy się wszyscy, jakbyśmy byli nieśmiertelni. Codziennie patrz na świat, jakbyś oglądał go po raz pierwszy. Eric-Emmanuel Schmitt
ale wygląda jak zapiekanka

Bazyl :facepalm: .. na wierzchu jest kruszonka i lukier :)  a nie ser  :tongue: jednak musisz kiedyś takiego ciasta spróbować i wtedy zmienisz zdanie  :tongue:

Edited by Anuś
Zapominamy, ze życie jest kruche i delikatne i nie trwa wiecznie. Zachowujemy się wszyscy, jakbyśmy byli nieśmiertelni. Codziennie patrz na świat, jakbyś oglądał go po raz pierwszy. Eric-Emmanuel Schmitt

Dzisiaj upiekłam ciasto z rabarbarem ... z własnej działeczki :) Sezon na ciasta ''letnie;; uważam za otwarty :)

Wow  smaka robisz :)

Też mamy posadzony rabarbar ale jest jeszcze z mały , żeby robić z niego ciasta lub kompoty :)

Powoli się wprawiam i zaczynam się rozpędzać :)

Pan S jest moim przyjacielem i codziennie go odwiedzam.

https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/

http://boggi-okna.pl

Oj Anuś, nagrabiłaś sobie! Takie obrazki wstawiać po nocy!

Kwaśny rabarbar i słodki lukier to diabelskie połączenie :devil: Tak człowieka ogłupia, że taką blaszkę zjada na jeden raz.

Pokaż może jeszcze przekrój tego ciasta, to chyba rzucę wszystkie moje diety :D

Jeśli nie znasz ojca choroby, to jej matką jest zła dieta.

przysłowie chińskie

Kiedy państwo boi się obywatela oznacza to wolność. Kiedy obywatel boi się państwa mamy tyranię.
Thomas Jefferson

...a poza tym sądzę, że unia europejska musi zostać zniszczona

Zapraszam na moją stronę

U mnie rabarbar jeszcze krótki, ale może też się doczekam na taki placek. http://emotikona.pl/emotikony/pic/2glodny.gif

Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/

Miłego dnia. 

Dzisiaj upiekłam ciasto z rabarbarem ... z własnej działeczki Sezon na ciasta ''letnie;; uważam za otwarty Jeszcze cieplutkie

Uwielbiam ciasto drożdżowe z rabarbarem... choć unikam słodkiego, drożdżowe sobie nie odpuszczam  :facepalm:  :)

Pozdrawiam Halusia

"idę wolno, ale nie cofam się nigdy"

http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif

Pokaż może jeszcze przekrój tego ciasta, to chyba rzucę wszystkie moje diety

Maad ... diet swoich nie rzucaj, ale warto czasami skusić się na mały kawałeczek ... :)

post-53395-0-78113500-1398603919_thumb.jpg

• 1 month later...

Musiałam sobie dzisiaj co nieco obniżyć wysoki poziom adrenaliny i postanowiłam podreptać nieco w kuchni.

Na pierwszy rzut poszły bułeczki wg przepisu Snickersa .... https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9298-wyroby-snickersa-nie-tylko-z-w%C4%99dzarni/.. i powiem tak .. .są rewelacyjne ! chrupiąca skórka, a w środku miękkie. Nie miałam sezamu, więc są posypane makiem. Polecam :)

post-53395-0-37192500-1401647053_thumb.jpg

post-53395-0-68612700-1401647850_thumb.jpg

Upiekłam bułeczki do wędliny i sera, to przyszedł czas na coś słodkiego :) a że zaczął się sezon na świeże owoce z działki to na jutrzejsze śniadanie będą bułeczki z budyniem i truskawkami.

post-53395-0-73193300-1401648655_thumb.jpg

post-53395-0-01987400-1401649397_thumb.jpg

Można się częstować :)

post-53395-0-63460300-1401650174_thumb.jpg

No i się odstresowałam :cool:

Kochanie budyn tylko dajesz, czy robisz jakas mieszanke budyniowa?

Aniu .. budyń sama gotuję z mleka mąki i jajek http://emoty.blox.pl/resource/th_cooking.gif  według mnie jest lepszy od tego gotowego proszku ze sklepu.

Edited by Anuś

Tez tak sadze, ale chodzimi czy sam budyn czy tez mieszasz z czyms, jak np.maslo dodatkowo czy ser ( bo i z taka mieszanka sie spotkalam do buleczek )

Be you.

The world will adjust.

The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) 

Tez tak sadze, ale chodzimi czy sam budyn czy tez mieszasz z czyms, jak np.maslo dodatkowo czy ser ( bo i z taka mieszanka sie spotkalam do buleczek )

Aniu ... nic nie dokładałam, jest tylko sam budyń :) ale ciekawe może być połączenie tego budyniu z serem .. robiłaś kiedyś tak?

Tak robilam, musisz uwazac aby byla ta mieszanka bardzo sztywna. I jako dodatek,przynajmniej dla mnie, pasuja mi brzoskwinie z syropu. Zawsze robie sobie w sloiki brzoskwinie i w zimie mam gotowe wlasnie do takich wypiekow.

Be you.

The world will adjust.

The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) 

śniadanie będą bułeczki z budyniem i truskawkami.

Aniu !Bułki i bułeczki z owocami super

Pojadł bym sobie takie słodkości, a tu lato idzie.....  Piecz, piecz - wyglądają zajefajnie, a jak smakują, tego nie wiem?  :cool: 

Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana.