ReniaS Opublikowano 26 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij #201 Opublikowano 26 Kwietnia 2020 Oczywiście, że to róże - śliczne i na pewno smaczne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxell Opublikowano 26 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij #202 Opublikowano 26 Kwietnia 2020 Cytuj „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pepuś Opublikowano 26 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij #203 Opublikowano 26 Kwietnia 2020 Efektowne i zapewne smaczne. Do bułek ,czy ciasta francuskiego często stosuję ser rozdrabniany widelcem. Jest wtedy taka fajna struktura po upieczeniu. Przepis wypróbuję w tym tygodniu i podzielę się wrażeniami Cytuj Pozdrawiam Piotr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@halusia@ Opublikowano 26 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij #204 Opublikowano 26 Kwietnia 2020 Dzisiaj zabawa z ciastem drożdżowym. Nazwane jako ''różę z serem '' dla mnie to raczej jak gniazdka Piękne i smacznie wtglądają Aniu, masz kochana '' żyłkę'' kulinarną Cytuj Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anuś Opublikowano 15 Czerwca 2020 Autor Zgłoś Udostępnij #205 Opublikowano 15 Czerwca 2020 Dzisiaj na słodko czekoladowa lazania. Przepis z internetu podpatrzony, ale nie skopiowany.Składniki na ciasto : 300 g mąki pszennej2 łyżeczki kakao2 żółtka2 łyżki oleju150 ml ciepłej wodyZ podanych składników zrobiłam ciasto jak na makaron, rozwałkowałam bardzo cienko i wykroiłam odpowiedni kształt pod formę.Przepis na sos czekoladowy :300 ml mleka z czego połowę doprowadzam do zagotowania a w pozostałej części rozprowadzam 2 łyżki budyniu czekoladowego w proszku. Do gotującego się mleka wlewam budyń i wszystko zagotowuje. Odstawiam na chwilkę do przestudzenia, a następnie dodaję żółtko i mieszam całość w celu połączenia się składników. Przepis na masę serową :250 g serka mascarpone250 g sera twarogowego100 g czekolady białej rozpuszczonej w kąpieli wodnej2 łyżki budyniu śmietankowegoNieco przestudzoną czekoladę dodajemy do masy serowej i miksujemy. Na końcu wsypujemy budyń i mieszamy do połączenia się wszystkich składników.Układamy zaczynając od posmarowania dna formy sosem, następnie układamy płat ciasta, smarujemy ponownie sosem i wykładamy masę serową i kolejny płat ciasta, sos i masa serowa. na samym wierzchu musi być sos. Piekłam w piekarniku o temp. 180 stopni przez 50 minut.Moje skromne uwagi ciasta jest dość dużo, więc można zrobić w większej formie, a mniej warstw, a porcję masy serowej zwiększyć o połowę. Po przestudzeniu posypać kakao. Można polać lazanie dowolnym musem owocowym. Cytuj Zapominamy, ze życie jest kruche i delikatne i nie trwa wiecznie. Zachowujemy się wszyscy, jakbyśmy byli nieśmiertelni. Codziennie patrz na świat, jakbyś oglądał go po raz pierwszy. Eric-Emmanuel Schmitt Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.