Kamil_1 Opublikowano 28 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij #126 Opublikowano 28 Stycznia 2015 Wygląda bardzo apetycznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anuś Opublikowano 28 Stycznia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #127 Opublikowano 28 Stycznia 2015 Anus, to ile takich przedbiegow bedziesz miala ? Następny trening w sobotę Anuś... przepis ciekawy i prosty, Haluś bardzo prosty .. i pączki są pyszne Szalejesz Anuś Powoli się rozkręcam Dwa z lukrem poproszę. Tier ... też lubię z lukrem .. zaraz podam Cytuj Zapominamy, ze życie jest kruche i delikatne i nie trwa wiecznie. Zachowujemy się wszyscy, jakbyśmy byli nieśmiertelni. Codziennie patrz na świat, jakbyś oglądał go po raz pierwszy. Eric-Emmanuel Schmitt Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
goie1 Opublikowano 29 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij #128 Opublikowano 29 Stycznia 2015 A mnie najbardziej spodobało się uszczegółowienie - gdzie ten spirytus trzeba wlać"50g spirytusu do ciasta" Wyglądają tak apetycznie, że chyba zrobię pierwsze w swoim życiu pączki....A miałam się odchudzać.....ehhh Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boggi Opublikowano 29 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij #129 Opublikowano 29 Stycznia 2015 Kurna chata, jak jak zwykle spóźniony i na pewno nic już nie zostało.Pączki z wyglądu bardzo smakowite, jakoś tak dziwnie podświadomie poczułem ich zapach a raczej aromat Cytuj Powoli się wprawiam i zaczynam się rozpędzać Pan S jest moim przyjacielem i codziennie go odwiedzam. https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ http://boggi-okna.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anuś Opublikowano 29 Stycznia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #130 Opublikowano 29 Stycznia 2015 (edytowane) A mnie najbardziej spodobało się uszczegółowienie - gdzie ten spirytus trzeba wlać"50g spirytusu do ciasta" Wyglądają tak apetycznie, że chyba zrobię pierwsze w swoim życiu pączki....A miałam się odchudzać.....ehhhW przepisie było 25 gram spirytusu .. ale pomyślałam, że przecież nie zaszkodzi dać więcej Jeśli mogę doradzić ... to jak robisz to pierwszy raz to bez nadzienia, bo ciasto jest dość luźnej konsystencji .. i ciężko będzie zrobić je tak aby nadzienie nie wydostało się podczas smażenia. a później próbuj z nadzieniem do woli.Spirytus dodaje się po to, aby ciasto nie wchłaniało tłuszczu podczas smażenia.Zrób sobie jeden dzień przerwy w odchudzaniu ... wtedy kiedy będziesz piekła te pączki Kurna chata, jak jak zwykle spóźniony i na pewno nic już nie zostało.No nie zostało ... Edytowane 29 Stycznia 2015 przez Anuś Cytuj Zapominamy, ze życie jest kruche i delikatne i nie trwa wiecznie. Zachowujemy się wszyscy, jakbyśmy byli nieśmiertelni. Codziennie patrz na świat, jakbyś oglądał go po raz pierwszy. Eric-Emmanuel Schmitt Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
goie1 Opublikowano 29 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij #131 Opublikowano 29 Stycznia 2015 dziękuję Anuś za rady.Moja mama w czasach trudniejszych dodawała zamiast spirytusu trochę octu.Dziękuję za rady. Poćwiczę, tak jak piszesz. Jak to coś będzie miało ręce i nogi to się pochwalę.Pozdrawiam - też Ania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
morfeusz300 Opublikowano 29 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij #132 Opublikowano 29 Stycznia 2015 Słodziutko;)) Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8689-wedzarnia-morfeusza/Niech dym będzie z nami... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anuś Opublikowano 29 Stycznia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #133 Opublikowano 29 Stycznia 2015 Poćwiczę, tak jak piszesz. Jak to coś będzie miało ręce i nogi to się pochwalę. Z przyjemnością obejrzymy dasz radę Pozdrawiam - też Ania Witaj Aniu ... Imienniczko Cytuj Zapominamy, ze życie jest kruche i delikatne i nie trwa wiecznie. Zachowujemy się wszyscy, jakbyśmy byli nieśmiertelni. Codziennie patrz na świat, jakbyś oglądał go po raz pierwszy. Eric-Emmanuel Schmitt Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 30 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij #134 Opublikowano 30 Stycznia 2015 Pozdrawiam - też Ania Witaj Aniu ... Imienniczko Rosniemy w sile Cytuj Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eli55 Opublikowano 30 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij #135 Opublikowano 30 Stycznia 2015 Anus bardzo ladne wypieki , ciasto z makiem pieknie wyglada jak slonecznik :clap: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
goie1 Opublikowano 1 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij #136 Opublikowano 1 Lutego 2015 (edytowane) No i poszło....Pierwsze pączki Edytowane 1 Lutego 2015 przez goie1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anuś Opublikowano 1 Lutego 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #137 Opublikowano 1 Lutego 2015 No i poszło.... Pierwsze pączki Aniu jeśli możesz to pokaż przekrój ... robiłaś z marmoladą czy bez ? a jak smakują ?Bardzo się cieszę, że ktoś się pokusił o zrobienie tych pączków ... no właściwie to nie ktoś ... tylko Ania Cytuj Zapominamy, ze życie jest kruche i delikatne i nie trwa wiecznie. Zachowujemy się wszyscy, jakbyśmy byli nieśmiertelni. Codziennie patrz na świat, jakbyś oglądał go po raz pierwszy. Eric-Emmanuel Schmitt Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
goie1 Opublikowano 1 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij #138 Opublikowano 1 Lutego 2015 (edytowane) Marmoladę dodałam zgodnie z Twoją sugestią - czyli naszprycowałam upieczone. A smakują tak, ze połowy już nie ma. Moja 6 latka wchłonęła już 3, co przejdzie obok stołu to jeden spada na talerzyk Zdjęcia przekrojów słabe ale jako tako czytelne: Dziękuję za inspiracje i porady.Przepis trochę zmodyfikowany - taki mix Twojego przepisu i teściowej. Edytowane 1 Lutego 2015 przez goie1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 1 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij #139 Opublikowano 1 Lutego 2015 No i poszło.... Pierwsze pączki NO i pierwsze koty za ploty Aniu, jesli ciasto jest miekkie i ciezko Tobie zrobic rowne i gadkie, to mozesz lekko rozwalkowac takie ciasto( tylko nie cientko) i pozniej wykroic szklanka, beda mialy ladny brzeg , zwlaszcza ze nie nadziewasz przed pieczeniem. Cytuj Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
goie1 Opublikowano 2 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij #140 Opublikowano 2 Lutego 2015 Dostrzegam kilka rzeczy do poprawki- za słabo wyrobiłam, a jak już wyrobiłam to sobie przypomniałam, ze nie dodałam alkoholu. Dodałam go więc już do wyrobionego ciasta i jeszcze raz zarabiałam.Teraz od ciasta odrywałam kawałki i formowałam kuleczki. Następnym razem wykroje szklanką tak jak piszecie.PozdrawiamAnia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anuś Opublikowano 3 Lutego 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #141 Opublikowano 3 Lutego 2015 (edytowane) Tak do kawy ... wycieraczka bo tak właśnie się nazywa to ciasto. Pomysł znalazłam tutaj http://przepisdlaciebie.pl/przepis_na_plecione_ciasto_wycieraczka. Jednak nie skorzystałam z doboru takich samych składników, tylko podejrzałam sposób przekładania ciasta. Składniki jak na chałkę.Składniki: 500g mąki pszennej1/2 szklanki cukru3 żółtka 300 ml mleka15 dag masładrożdże suche 7 g ( jedno opakowanie)cynamon ... dałam dwie łyżeczkicukier puder do posypania2 łyżeczki kakao ( dla mnie zdecydowanie za mało)Do przesianej mąki dodajemy cukier drożdże, letnie mleko rozpuszczone razem z masłem, oraz żółtka . Do połowy ciasta dodajemy kakao i odstawiamy do wyrośnięcia.Następnie wałkujemy placki i kroimy na paski około szerokości około 5 cm. Układanie jest podane w linku.Odstawiamy na kilka minut do ponownego wyrośnięcia.Przed samym włożeniem do piekarnika smarujemy rozmąconym żółtkiem.Piekłam 25 minut w temp 160 stopni. Ciasto nie jest zbyt wysokie, więc tyle czasu wystarczy.Po upieczeniu posypałam cukrem pudrem zmieszanym z cynamonem.W pośpiechu nie zrobiłam zdjęcia, tylko posypałam cukrem pudrem.Jeden kawałek z cukrem to wierzch ciasta a drugi kawałek to jego spód... chciałam pokazać jak wygląda. Edytowane 3 Lutego 2015 przez Anuś Cytuj Zapominamy, ze życie jest kruche i delikatne i nie trwa wiecznie. Zachowujemy się wszyscy, jakbyśmy byli nieśmiertelni. Codziennie patrz na świat, jakbyś oglądał go po raz pierwszy. Eric-Emmanuel Schmitt Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JaGra Opublikowano 3 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij #142 Opublikowano 3 Lutego 2015 Zajefajne Cytuj Nigdy nie walcz o przyjaźń.... O prawdziwą nie musisz, o fałszywą nie warto VanCana Jak wspaniale jest nic nie robić , a potem -odpocząć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 3 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij #143 Opublikowano 3 Lutego 2015 Aniu , wspaniale Tobie wyszlo. http://pu.i.wp.pl/k,ODQwNjkzOTQsNTExOTQwOTQ=,f,018_Ve_orig.gif chetnie bym taki kawaleczek zjadla. Cytuj Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boggi Opublikowano 3 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij #144 Opublikowano 3 Lutego 2015 Znów ominęła mnie inauguracja pyszności. Cytuj Powoli się wprawiam i zaczynam się rozpędzać Pan S jest moim przyjacielem i codziennie go odwiedzam. https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ http://boggi-okna.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 3 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij #145 Opublikowano 3 Lutego 2015 Znów ominęła mnie inauguracja pyszności To nic Boggie, kto je ostatki ten jest piekny i gladki http://pu.i.wp.pl/k,ODQwNjkzOTQsNTExOTQwOTQ=,f,022_pW_orig.gif Cytuj Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eli55 Opublikowano 3 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij #146 Opublikowano 3 Lutego 2015 Anus piekne to ciasto zrobilas :clap: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BazylWidzew Opublikowano 4 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij #147 Opublikowano 4 Lutego 2015 Aniu piękne to ciasto Cytuj TYLKO WIDZEW RTS !!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anuś Opublikowano 18 Czerwca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #148 Opublikowano 18 Czerwca 2015 Tak na podwieczorek .. kilka bułeczek z truskawkami i budyniem. Cytuj Zapominamy, ze życie jest kruche i delikatne i nie trwa wiecznie. Zachowujemy się wszyscy, jakbyśmy byli nieśmiertelni. Codziennie patrz na świat, jakbyś oglądał go po raz pierwszy. Eric-Emmanuel Schmitt Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@halusia@ Opublikowano 18 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij #149 Opublikowano 18 Czerwca 2015 Tak na podwieczorek .. kilka bułeczek z truskawkami i budyniem. Piękne Anuś... drozdzowe lubie pod każda postacia Cytuj Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 18 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij #150 Opublikowano 18 Czerwca 2015 Tak na podwieczorek .. kilka bułeczek z truskawkami i budyniem. MAsz szczescie Anus , ze moje dziewczyny spia, bo od razu i ja musialabym od ciebie przepisy brac Cytuj Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.