KarKan Opublikowano 14 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij #1 Opublikowano 14 Lipca 2013 Hej,Jakie potrawy wykonujecie na różnego rodzaje wyjazdy wakacyjne? Jadę z żoną i dziećmi na parę dni nad morze chcemy zabrać jakieś swoje jedzenie. Zrobię bigos leczo kiełbasę słoiikową i to w zasadzie wszystko co mi przychodzi do głowy. Może macie jakieś pomysły co jeszcze można by zabrać ze sobą z właśnie takich słoików? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kruszynka Opublikowano 14 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij #2 Opublikowano 14 Lipca 2013 Paprykarz szczeciński,pasztety,wątrobiankę , kaszankę,mielonki ,smalec ze skwarkami,serek gliwek. Cytuj "Zwierzęta się wypasają. Człowiek je. Ale umie jeść tylko człowiek inteligentny" Anthelme Brillat - Sawarin Pozdrawiam serdecznie. Kazik. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro Opublikowano 14 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij #3 Opublikowano 14 Lipca 2013 Wszystko co lubisz i co da się zapakować w słoik.Mięso w różnych postaciach, zupy typu grochówka, fasolowa czy bogracz, bigos, gołąbki w sosie, mielone w sosie.Jak już masz podstawę, to zawsze coś dołożysz i obiad gotowy.Do tego trochę kupnej sałaty i warzyw żeby coś świeżego było na stole. Cytuj www.wyroby-domowe.pl Miro zaprasza na zakupy.Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydajeBlog: Wyroby domowe wg MiroFB: Własne wyroby domowe Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chudziak Opublikowano 14 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij #4 Opublikowano 14 Lipca 2013 Każdy mięsny gulasz -wieprzowy czy drobiowy a'la chińszczyzna , mięsny sos do spaghetti , bitki wołowe . Cytuj "...dobrze przeżyte Dziś uczyni każde Wczoraj snem szczęśliwym, I każde Jutro wizją nadziei." Kalidasa V w n.e. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maad Opublikowano 14 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij #5 Opublikowano 14 Lipca 2013 ... browar - też jest konserwą Cytuj Jeśli nie znasz ojca choroby, to jej matką jest zła dieta.przysłowie chińskieKiedy państwo boi się obywatela oznacza to wolność. Kiedy obywatel boi się państwa mamy tyranię.Thomas Jefferson ...a poza tym sądzę, że unia europejska musi zostać zniszczona Zapraszam na moją stronę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Einshell Opublikowano 14 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij #6 Opublikowano 14 Lipca 2013 Maad Ok ! Ale ...jAK BY PIWKA NAPIŁ , ... to ...i coś dobrego by przekąsił... NIE ? :thumbsup: :grin: :rolleyes: Propozycji jest mnóstwo ... jeszcze klopsy , flaczki... No tak na parę dni , to chyba wystarczy :shock: ? Pozdrawiam ! Z pewnością bedzie smacznie Życzę miłego wypoczynku :grin: Cytuj Einshel ,, Jak 'se' człowiek sam nie zrobi , to mu nikt nie zrobi... '' Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolszymczak Opublikowano 15 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij #7 Opublikowano 15 Lipca 2013 karkan, zabierz to https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=1966 Cytuj W życiu trzeba być twardym jak chleb z biedronki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ligawa Opublikowano 15 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij #8 Opublikowano 15 Lipca 2013 Polecam tuszonkę zrobioną wedlug orginalnej receptury, którą znajdzesz na stronie. Tuszonka aby była naprawdę smaczną powinna być zrobina z karkówki.Jeżeli chodzi o przyprawy to należy dodawać świeżą cebulę /lepszy smak/,dwa duże liscie laurowe co zapewnia uniknięcie błędu przy odważaniu b. małej ilosci sproszkowanego liscia bobkowego. Jeszcze coś ważnego, tuszonkę trzeba sterylizować, /dla uzyskania orginalnego smaku/ np. słoik 0,5l. powinen być pasteryzowany przez 35min.od momentu osiągnięcia temp.121*C w szybkowarze. Oto moja tuszonka ,którą zrobiłem w środę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KarKan Opublikowano 15 Lipca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #9 Opublikowano 15 Lipca 2013 Dziecko najstarsze 3 latka więc piwa pić nie będą Ryby też będziemy jeść ale niekoniecznie codziennie bo bym musiał grubszy portfel mieć. Lubię zawsze mieć coś swojego pod ręką. Nie zawsze się trafi z knajpą zapłaci i człowiek niby zjadł ale niepocieszony Tak otwieram słoik i wiem co jem. A jakiś przepis na jakieś pulpeciki? Albo gołąbki w sumie też by się pewnie nadawały prawda? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 15 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij #10 Opublikowano 15 Lipca 2013 Jakie potrawy wykonujecie na różnego rodzaje wyjazdy wakacyjne? Na wczasy zabrałem w słoikach; 1.Gulasz angielski 2.Tyrolską 3.Pasztet smarowny wg. BonAira 4.Tuszonkę 5.Kurczak w rosole 6.Gulasz z policzków wołowych 7.Flaki wołowe i oczywiści swoją wędlinę pakowana próżniowo,ale to już nie konserwa. :grin: Cytuj Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KarKan Opublikowano 15 Lipca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #11 Opublikowano 15 Lipca 2013 arkadiusz, Dziękuję! osid, Nie koniecznie,nie wiem jak w tym roku ceny ale ja w zeszłym płaciłem 3,5zł za kilo fląderki prosto z kutra(4zł patroszona), do tego mąka, sól, olej i bułeczka, taniocha i najeść się można do pełna, Dzięki myślałem że mówisz o jedzeniu ryb w knajpach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 15 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij #12 Opublikowano 15 Lipca 2013 A teraz na drugi wyjazd jak mi się bedzie chciało zrobię dodatkowo w słoiki1.Bigos2.Paprykarz szczeciński i na dokladkę śledzia po kaszubsku :grin: Cytuj Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PanBoczek Opublikowano 2 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij #13 Opublikowano 2 Sierpnia 2015 Temacik idealny szkoda, że kilka dni temu nie znalazłem go... nastukałbym trochę tuszonek dla większej różnorodności :P a tak.. no cóż hehe 3 rodzaje bardzo różnych leczo, gulasz z karkówka i ciecierzycą, mielonki słoikowe, rosół drobiowo-wołowy z warzywami, karkówka i mięsko pakowane próżniowo już przyprawione i zapeklowane, salcesonik od Włodeczka paróweczki, kiełbaski, wędzoneczki i inne sery bajery.. lodówka wypchana po brzegi dosłownie.. Co ciekawe przy wydatku 260zł na 2 osoby wyszło 64 porcje = ok. 4zł za podstawę posiłku z ziemniaczkiem czy świeżym warzywkiem lub chlebkiem to max 5zł będzie... Warto - cena idzie w parze z domowym smakiem! ..a znając mnie wiecie, że wszystko jest jest ordynarnie napakowane mięchem hehehehe Pozdrawiam Cytuj Boldly go where no Boczek has gone before w morde jeża! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
waro58 Opublikowano 2 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij #14 Opublikowano 2 Sierpnia 2015 To po lewej stronie lodówki na dolnej ( to wyżej biało-zielone ) i środkowej też, "ordynarnie napakowane mięchem"? Cytuj PozdrawiamWaldek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PanBoczek Opublikowano 2 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij #15 Opublikowano 2 Sierpnia 2015 a mogłem poukrywać kompromitujące fakty za puszkami piwa Pozdrawiam Cytuj Boldly go where no Boczek has gone before w morde jeża! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vlodi Opublikowano 2 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij #16 Opublikowano 2 Sierpnia 2015 Znam Boczusia, jak mięska poje to musi potem popić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.