ANNAM Posted December 21, 2014 Report Share #76 Posted December 21, 2014 Anus Quote Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8338-rozmaito%C5%9Bci-kulinarne-ann/page/4/#findComment-392287 Share on other sites More sharing options...
morfeusz300 Posted December 21, 2014 Report Share #77 Posted December 21, 2014 Anuś zaro byda???????????? Quote https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8689-wedzarnia-morfeusza/Niech dym będzie z nami... Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8338-rozmaito%C5%9Bci-kulinarne-ann/page/4/#findComment-392299 Share on other sites More sharing options...
gontek Posted December 21, 2014 Report Share #78 Posted December 21, 2014 Oj Anuś, tymi śledzikami mnie dobiłaś, idę coś przegryźć Quote Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8338-rozmaito%C5%9Bci-kulinarne-ann/page/4/#findComment-392301 Share on other sites More sharing options...
roger Posted December 22, 2014 Report Share #79 Posted December 22, 2014 i coś jeszcze pokażę też we wtorek. hmmmm nosz cholernie ekscytująco to zabrzmiało ... PSA śledziki takie "slinotokowe" ... jadłbym ze słoikami bez odkręcania Quote Robert601353601ʎuɯnɹʇ po oʞǝıʍ oʇ ɯǝsɐzɔ oʞlʎʇ-ɯǝıʞǝıʍ z ǝɾǝzɹpɐɯ ʞǝıʍolzɔ Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8338-rozmaito%C5%9Bci-kulinarne-ann/page/4/#findComment-392432 Share on other sites More sharing options...
eli55 Posted December 22, 2014 Report Share #80 Posted December 22, 2014 Anus nadreptalas sie ale i duzo pysznosci narobilas :clap: Quote Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8338-rozmaito%C5%9Bci-kulinarne-ann/page/4/#findComment-392440 Share on other sites More sharing options...
Anuś Posted December 22, 2014 Author Report Share #81 Posted December 22, 2014 (edited) i coś jeszcze pokażę też we wtorek.hmmmm nosz cholernie ekscytująco to zabrzmiało ... PSA śledziki takie "slinotokowe" ... jadłbym ze słoikami bez odkręcania Roger ... nie pomyślałam, że to tak zabrzmi chciałam napisać, że we wtorek dalsze zdjęcia wstawię ... śledzi i innych potraw, dobrze, że oboje mamy ogromne poczucie humoru ... Śledzie się ''przegryzają'' ... jeszcze trzeba poczekać .. do środy Anus nadreptalas sie ale i duzo pysznosci narobilasEli ... dreptanie dopiero się zaczęło Oj Anuś, tymi śledzikami mnie dobiłaś Cieszę się, ze wizualnie Ci się podobają zapewniam, że smak ich wyborny jest. Szkoda tylko, że nie mogę Was poczęstować. Te z cytryną i goździkami mają intensywny zapach i smak, a te z imbirem pachną tak ''świątecznie'' reszta to takie znane wszystkim smaki.Jeśli ktoś ma ochotę je zrobić ... którekolwiek to podam przepis. Edited December 22, 2014 by Anuś Quote Zapominamy, ze życie jest kruche i delikatne i nie trwa wiecznie. Zachowujemy się wszyscy, jakbyśmy byli nieśmiertelni. Codziennie patrz na świat, jakbyś oglądał go po raz pierwszy. Eric-Emmanuel Schmitt Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8338-rozmaito%C5%9Bci-kulinarne-ann/page/4/#findComment-392447 Share on other sites More sharing options...
JaGra Posted December 22, 2014 Report Share #82 Posted December 22, 2014 Poproszę cytrynowe i imbirowe. Mam do tego nalewki to będzie pasowało Quote Nigdy nie walcz o przyjaźń.... O prawdziwą nie musisz, o fałszywą nie warto VanCana Jak wspaniale jest nic nie robić , a potem -odpocząć. Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8338-rozmaito%C5%9Bci-kulinarne-ann/page/4/#findComment-392477 Share on other sites More sharing options...
Anuś Posted December 22, 2014 Author Report Share #83 Posted December 22, 2014 Poproszę cytrynowe i imbirowe. Mam do tego nalewki to będzie pasowało Jarku ... bardzo proszę Śledzie z cytryną i goździkami. Składniki:śledzie ja dałam 5 solidnych płatówjedna cała cytryna wcześniej sparzona wrzątkiem i z drugiej obrana cieniutko skórkasok z jednej wyciśniętej cytryny4-5 goździków na taki słoik jak ja pokazałamcukier- ja dałam puder 1 łyżeczkęoliwaWcześniej namoczone śledzie wycieram ręcznikiem papierowym, kroję na małe kawałki i układam do słoika warstwami. ... , śledź i pokrojoną w cienkie plastry cytrynę. Dołożyłam również obraną skórkę z drugiej cytryny pokrojoną w słupki . Sok z jednej cytryny łączę z cukrem pudrem i zalewam tymśledzie i dopełniam słoik oliwą, aż całą zawartość będzie zanurzona. Śledzie z imbirem Składniki: cebula szalotka ... dałam 4 sztukiśledzie - dałam 3 płatyświeży i obrany imbir .. pokroić w cienkie paskisok z jednej cytrynyłyżeczka cukru pudruoliwaNa dno słoika układamy pokrojoną szalotkę, kawałki śledzia i pokrojony imbir i tak kolejno, aż do wyczerpania składników. Następnie tak jak w poprzednim przepisie łączymy sok z cytryny z cukrem. Zalewamy zawartość słoika sokiem i uzupełniamy oliwą. Na wierzch dałam świeżo zmielony pieprz kolorowy.Jak coś niejasne ... to proszę pytać Quote Zapominamy, ze życie jest kruche i delikatne i nie trwa wiecznie. Zachowujemy się wszyscy, jakbyśmy byli nieśmiertelni. Codziennie patrz na świat, jakbyś oglądał go po raz pierwszy. Eric-Emmanuel Schmitt Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8338-rozmaito%C5%9Bci-kulinarne-ann/page/4/#findComment-392494 Share on other sites More sharing options...
JaGra Posted December 22, 2014 Report Share #84 Posted December 22, 2014 Dzięki Aniu. Myślę, że inni też skorzystają. Quote Nigdy nie walcz o przyjaźń.... O prawdziwą nie musisz, o fałszywą nie warto VanCana Jak wspaniale jest nic nie robić , a potem -odpocząć. Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8338-rozmaito%C5%9Bci-kulinarne-ann/page/4/#findComment-392503 Share on other sites More sharing options...
Anuś Posted January 4, 2015 Author Report Share #85 Posted January 4, 2015 Popatrzyłam na smalec Arka ( morfeusz300) i sama zrobiłam z przepisu kolegi Pis-a. Dodałam zioła prowansalskie. W większych słoikach jest jeszcze letni i nie do końca stężały. Jak ktoś nie chce smalcu to jest jeszcze konserwa rybna wg przepisu, który podała ANNAM. Moja wersja taka nieco na ''bogato''. Dodałam jeszcze pieczarki i groszek konserwowy.O niczym chyba nie zapomniałam. ... chleb będzie później .. taki mały bochenek.... jak się uda Konserwa w zbliżeniu .... Quote Zapominamy, ze życie jest kruche i delikatne i nie trwa wiecznie. Zachowujemy się wszyscy, jakbyśmy byli nieśmiertelni. Codziennie patrz na świat, jakbyś oglądał go po raz pierwszy. Eric-Emmanuel Schmitt Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8338-rozmaito%C5%9Bci-kulinarne-ann/page/4/#findComment-394583 Share on other sites More sharing options...
BazylWidzew Posted January 4, 2015 Report Share #86 Posted January 4, 2015 Aniu super Quote TYLKO WIDZEW RTS !!! Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8338-rozmaito%C5%9Bci-kulinarne-ann/page/4/#findComment-394601 Share on other sites More sharing options...
morfeusz300 Posted January 4, 2015 Report Share #87 Posted January 4, 2015 Same pyszności;)konserwę też robiłem z przepisu ANNAM ale o pieczarkach i groszku nie pomyślałem;)powiadasz do smalczyku zioła prowansalskie hmmm trzeba będzie zrobić na skosztunek;) Quote https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8689-wedzarnia-morfeusza/Niech dym będzie z nami... Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8338-rozmaito%C5%9Bci-kulinarne-ann/page/4/#findComment-394613 Share on other sites More sharing options...
paweljack Posted January 4, 2015 Report Share #88 Posted January 4, 2015 konserwa rybna wg przepisu, który podała ANNAM. Wygląda smakowicie, podrzucisz link? Quote Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8338-rozmaito%C5%9Bci-kulinarne-ann/page/4/#findComment-394646 Share on other sites More sharing options...
Anuś Posted January 4, 2015 Author Report Share #89 Posted January 4, 2015 konserwa rybna wg przepisu, który podała ANNAM. Wygląda smakowicie, podrzucisz link? Paweł ... ANNAM podała link tutaj do konserwy rybnej, bo robił ją Morfeusz i na tej się opierałam. https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7143-annam-w-kuchni-robi/page-37Z ryb dałam dorsza, dwa pstrągi i makrelę wędzoną. Ilościowo wyszło więcej niż na zdjęciu, ale rozdałam 3 słoiczki. Quote Zapominamy, ze życie jest kruche i delikatne i nie trwa wiecznie. Zachowujemy się wszyscy, jakbyśmy byli nieśmiertelni. Codziennie patrz na świat, jakbyś oglądał go po raz pierwszy. Eric-Emmanuel Schmitt Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8338-rozmaito%C5%9Bci-kulinarne-ann/page/4/#findComment-394649 Share on other sites More sharing options...
boggi Posted January 4, 2015 Report Share #90 Posted January 4, 2015 Hmm smalczyk i rybka, same smakołyki.Do smalczyku wskazany kieliszeczek a i rybka też lubi pływać Pewnie trzeba będzie zrobić taką rybkę. Quote Powoli się wprawiam i zaczynam się rozpędzać Pan S jest moim przyjacielem i codziennie go odwiedzam. https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ http://boggi-okna.pl Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8338-rozmaito%C5%9Bci-kulinarne-ann/page/4/#findComment-394650 Share on other sites More sharing options...
paweljack Posted January 4, 2015 Report Share #91 Posted January 4, 2015 Paweł ... ANNAM podała link tutaj do konserwy rybnej, bo robił ją Morfeusz i na tej się opierałam. https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7143-annam-w-kuchni-robi/page-37Szanowne koleżanki podają tylko pierwsze strony rozumiem, że to ten przepis https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8762-wyroby-morfeusza/?p=382439 Quote Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8338-rozmaito%C5%9Bci-kulinarne-ann/page/4/#findComment-394651 Share on other sites More sharing options...
Anuś Posted January 4, 2015 Author Report Share #92 Posted January 4, 2015 rozumiem, że to ten przepisTak Paweł jak coś namieszałam, to przepraszam i w nagrodę możesz się poczęstować moim chlebem pieczonym w naczyniu żaroodpornym. Przepis znaleziony w sieci. Zrobiłam z połowy porcji, bo nie mam, aż takiego dużego naczynia na chleb z całego kg mąki.Składniki na taki mały bochenek:500 g mąki pszennej chlebowej500ml ml letniej wodyopakowanie drożdży suszonych1 łyżeczka octu 2 łyżeczki cukru1 łyżeczka solidałam 2 łyżki sezamuPo połączeniu wszystkich składników odstawiamy ciasto do wyrośnięcia. U mnie wyrastało około 40 min. Nagrzałam piekarnik i wstawiłam naczynie żaroodporne, aby się nagrzało. Ostrożnie je wyjęłam i włożyłam do niego ciasto, następnie przykryłam i zostawiłam na 10 min. Po tym czasie wstawiłam do nagrzanego piekarnika (200 stopni) i pod przykryciem piekłam 30 min. Zdjęłam pokrywkę (ostrożnie!) i chleb piekł się kolejne 15 minut. Gorący wyjęłam z naczynia.Obok w misce rośnie sobie pod kołderką ciasto na placek Gorący ... jeszcze nie można jeść za godzinkę ukroję małą kromeczkę Quote Zapominamy, ze życie jest kruche i delikatne i nie trwa wiecznie. Zachowujemy się wszyscy, jakbyśmy byli nieśmiertelni. Codziennie patrz na świat, jakbyś oglądał go po raz pierwszy. Eric-Emmanuel Schmitt Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8338-rozmaito%C5%9Bci-kulinarne-ann/page/4/#findComment-394668 Share on other sites More sharing options...
paweljack Posted January 4, 2015 Report Share #93 Posted January 4, 2015 Nie namieszałaś, chlebek prezentuje się zacnie. Quote Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8338-rozmaito%C5%9Bci-kulinarne-ann/page/4/#findComment-394670 Share on other sites More sharing options...
electra Posted January 4, 2015 Report Share #94 Posted January 4, 2015 chlebek przedni ja dostalam garnek zeliwny polewany ciekawe czy taki chlebek by wyszedl ,wszystkie zaroodporne naczynia mam bez pokrywek Quote https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8338-rozmaito%C5%9Bci-kulinarne-ann/page/4/#findComment-394672 Share on other sites More sharing options...
morfeusz300 Posted January 4, 2015 Report Share #95 Posted January 4, 2015 Chlebek super;)) electra robiliśmy już chlebek w żeliwnym naczyniu zobacz jak wygląda u mnie;) https://wedlinydomowe.pl/forum/index.php?/topic/8762-Wyroby-morfeusza Quote https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8689-wedzarnia-morfeusza/Niech dym będzie z nami... Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8338-rozmaito%C5%9Bci-kulinarne-ann/page/4/#findComment-394677 Share on other sites More sharing options...
Anulka Posted January 4, 2015 Report Share #96 Posted January 4, 2015 Po prostu pychotka Quote Moją pasją jest kuchnia:) Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8338-rozmaito%C5%9Bci-kulinarne-ann/page/4/#findComment-394679 Share on other sites More sharing options...
boggi Posted January 4, 2015 Report Share #97 Posted January 4, 2015 Chlebek mistrzostwo Świata.Mamy naczynie w domu ale tylko takie podłużne, ciekawe czy ...... ale pewnie też z jednej porcji trzeba byłoby zrobić.Najpierw jednak zjemy upieczony wczoraj Quote Powoli się wprawiam i zaczynam się rozpędzać Pan S jest moim przyjacielem i codziennie go odwiedzam. https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ http://boggi-okna.pl Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8338-rozmaito%C5%9Bci-kulinarne-ann/page/4/#findComment-394681 Share on other sites More sharing options...
Anuś Posted January 4, 2015 Author Report Share #98 Posted January 4, 2015 Mamy naczynie w domu ale tylko takie podłużne, ciekawe czy ...... ale pewnie też z jednej porcji trzeba byłoby zrobić. Myślę, że też z takich proporcji jak ja podałam... najwyżej częściej będziesz go piekł, bo on taki na jedną kolację Quote Zapominamy, ze życie jest kruche i delikatne i nie trwa wiecznie. Zachowujemy się wszyscy, jakbyśmy byli nieśmiertelni. Codziennie patrz na świat, jakbyś oglądał go po raz pierwszy. Eric-Emmanuel Schmitt Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8338-rozmaito%C5%9Bci-kulinarne-ann/page/4/#findComment-394683 Share on other sites More sharing options...
electra Posted January 4, 2015 Report Share #99 Posted January 4, 2015 @morfeusz300,mam podobny do twojego .trzeba bedzie poczynic bo zapasy sie pokurczyly. Quote https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8338-rozmaito%C5%9Bci-kulinarne-ann/page/4/#findComment-394685 Share on other sites More sharing options...
Anuś Posted January 4, 2015 Author Report Share #100 Posted January 4, 2015 Przekrój chleba .... i od razu przepraszam za tą pierwszą kromkę, ale Młody przewinął się przez kuchnię i nie wytrzymał mówiłam żeby poczekał kilka minut ... nie dotarło Quote Zapominamy, ze życie jest kruche i delikatne i nie trwa wiecznie. Zachowujemy się wszyscy, jakbyśmy byli nieśmiertelni. Codziennie patrz na świat, jakbyś oglądał go po raz pierwszy. Eric-Emmanuel Schmitt Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8338-rozmaito%C5%9Bci-kulinarne-ann/page/4/#findComment-394698 Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.