dyzio Opublikowano 24 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij #51 Opublikowano 24 Sierpnia 2014 Sorry, że się dopnę do tematu. W/g mnie to stuktura bardzo ziarnista. Cytuj Ciepło pozdrawiam. dyzio __________________________________________ Hołduję rozkoszom stołu, dzbana i łoża. (kolejność przypadkowa) nie zapominaj o Panu "S" http://wedlinydomowe...go-forumowicza/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anuś Opublikowano 24 Sierpnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #52 Opublikowano 24 Sierpnia 2014 Sorry, że się dopnę do tematu. W/g mnie to stuktura bardzo ziarnista.To znaczy, że się za szybko cieszyłam ze swojego małego sukcesu Cytuj Zapominamy, ze życie jest kruche i delikatne i nie trwa wiecznie. Zachowujemy się wszyscy, jakbyśmy byli nieśmiertelni. Codziennie patrz na świat, jakbyś oglądał go po raz pierwszy. Eric-Emmanuel Schmitt Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EL GREGOR Opublikowano 24 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij #53 Opublikowano 24 Sierpnia 2014 ser bardzo dobry (nie widzę struktury ziarnistej tylko jednolitą,kraterki to za słabo odciśnięty,następnym razem po odcieknięciu połóż ser na desce do krojenia,drugą nakryj i dociśnij np. garnkiem z wodą tylko zrób to w zlewie bo może garnek się przewrócić i woda się wyleje wtedy do zlewu). Rób swoje i nie bierz do głowy,po czyniasz wielkie postępy Cytuj Wędzenie to tak jak seks,tylko dłużej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tier Opublikowano 24 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij #54 Opublikowano 24 Sierpnia 2014 Ooo taki serek to przydał by się dziś na śniadanko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anuś Opublikowano 24 Sierpnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #55 Opublikowano 24 Sierpnia 2014 ser bardzo dobry (nie widzę struktury ziarnistej tylko jednolitą,kraterki to za słabo odciśnięty,następnym razem po odcieknięciu połóż ser na desce do krojenia,drugą nakryj i dociśnij np. garnkiem z wodą tylko zrób to w zlewie bo może garnek się przewrócić i woda się wyleje wtedy do zlewu). Rób swoje i nie bierz do głowy,po czyniasz wielkie postępy Huuuuurahttp://emoty.blox.pl/resource/yahoo.gif czyli nie jest tak źle Przyznaję, że niczym nie dociskałam, ale następnym razem zrobię według Twoich wskazówek. Będę dalej zgłębiać wiedzę i robić postępy... obiecuję. Cytuj Zapominamy, ze życie jest kruche i delikatne i nie trwa wiecznie. Zachowujemy się wszyscy, jakbyśmy byli nieśmiertelni. Codziennie patrz na świat, jakbyś oglądał go po raz pierwszy. Eric-Emmanuel Schmitt Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anuś Opublikowano 28 Września 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #56 Opublikowano 28 Września 2014 Wczoraj zrobiłam pasztet w trzech odsłonach .. klasyczny, drugi z orzechami włoskimi, a trzeci z oliwkami Po upieczeniu poszły sobie na noc do lodówki, a dzisiaj przekroiłam jeden.. ten klasyczny.Przepis jest na początku mojego tematu. Cytuj Zapominamy, ze życie jest kruche i delikatne i nie trwa wiecznie. Zachowujemy się wszyscy, jakbyśmy byli nieśmiertelni. Codziennie patrz na świat, jakbyś oglądał go po raz pierwszy. Eric-Emmanuel Schmitt Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maad Opublikowano 28 Września 2014 Zgłoś Udostępnij #57 Opublikowano 28 Września 2014 Szacun Anuś za to ostatnie zdjęcie Mimo słabego sprzętu jakim dysponujesz wyszło Ci bardzo dobrze. Ciekawa, intrygująca kompozycja, troszeczkę tylko brak ostrości, ale to szczegół.Bardzo mi się podoba Cytuj Jeśli nie znasz ojca choroby, to jej matką jest zła dieta.przysłowie chińskieKiedy państwo boi się obywatela oznacza to wolność. Kiedy obywatel boi się państwa mamy tyranię.Thomas Jefferson ...a poza tym sądzę, że unia europejska musi zostać zniszczona Zapraszam na moją stronę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boggi Opublikowano 28 Września 2014 Zgłoś Udostępnij #58 Opublikowano 28 Września 2014 Anuś pasztet jak malowany aż mi ślina pociekła, ciekawe kto mi zwróci za klawiaturę Cytuj Powoli się wprawiam i zaczynam się rozpędzać Pan S jest moim przyjacielem i codziennie go odwiedzam. https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ http://boggi-okna.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eli55 Opublikowano 28 Września 2014 Zgłoś Udostępnij #59 Opublikowano 28 Września 2014 Anus bardzo apetycznie wyglada :clap: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anuś Opublikowano 28 Września 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #60 Opublikowano 28 Września 2014 Anuś pasztet jak malowany aż mi ślina pociekła, ciekawe kto mi zwróci za klawiaturę Boggi .. klawiaturę odkupisz sobie sam , albo zacznij pisać list do św. Mikołaja mogę tylko zrekompensować tą stratę kilkoma zapełnionymi słoiczkami z mojej spiżarni Cytuj Zapominamy, ze życie jest kruche i delikatne i nie trwa wiecznie. Zachowujemy się wszyscy, jakbyśmy byli nieśmiertelni. Codziennie patrz na świat, jakbyś oglądał go po raz pierwszy. Eric-Emmanuel Schmitt Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SIVON Opublikowano 29 Września 2014 Zgłoś Udostępnij #61 Opublikowano 29 Września 2014 Anuś ale pasztet ci wyszedł Adres mój znasz czy ci podać troszeczkę tylko brak ostrości Maad wg Ciebie powinny być dwie papryczki? Cytuj Człowiek na poziomie powinien trzymać się w pionie. Moje wyroby: https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8179-sivona-wyroby-wlasne/ Pozdrawiam Sebastian tel. 508-365-569 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maad Opublikowano 29 Września 2014 Zgłoś Udostępnij #62 Opublikowano 29 Września 2014 SIVON, o wartościach kulinarnych tych wyrobów się nie wypowiadam, bo ..... słów mi brakuje. No i ciężko jest mówić jak ślinka cieknie Cytuj Jeśli nie znasz ojca choroby, to jej matką jest zła dieta.przysłowie chińskieKiedy państwo boi się obywatela oznacza to wolność. Kiedy obywatel boi się państwa mamy tyranię.Thomas Jefferson ...a poza tym sądzę, że unia europejska musi zostać zniszczona Zapraszam na moją stronę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anuś Opublikowano 1 Października 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #63 Opublikowano 1 Października 2014 Anuś ale pasztet ci wyszedł Adres mój znasz czy ci podać SIVON .. hmmmm, chyba gdzieś go zgubiłam, ale i tak nie byłoby co wysyłać, bo pasztetu już nie ma, rozdałam a reszta zjedzona. Oddałabym nawet wszystkie trzy foremki, żeby mogła dorównać Tobie w wyrobie wędlin. 'Maad', dnia 28 Wrze 2014 - 13:01, napisał: troszeczkę tylko brak ostrości Maad .. Ty to wszystko dojrzysz ale to prawda, ze nie mam aparatu z najwyższej półki i na razie nie będzie, bo próbuję uzbierać na nadziewarkę.... właśnie ona mi się marzy. Cytuj Zapominamy, ze życie jest kruche i delikatne i nie trwa wiecznie. Zachowujemy się wszyscy, jakbyśmy byli nieśmiertelni. Codziennie patrz na świat, jakbyś oglądał go po raz pierwszy. Eric-Emmanuel Schmitt Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anuś Opublikowano 2 Listopada 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #64 Opublikowano 2 Listopada 2014 Kiełbasę drobiową zrobiłam ... więc przyszła kolej na chleb i coś do chleba. Zrobiłam sama ( nie pierwszy raz) zakwas na żurek, a później dodałam go do mąki żytniej i pszennej i powstał chleb pszenno-żytni na zakwasie żurkowym i drożdżach.Przepis znaleziony w sieci,ale nie byłabym sobą jakbym coś nie pozmieniała.Własny zakwas na żurek ... ten dopiero ma dwa dni.Składniki;250 ml zakwasu na żurek250 ml ciepłej wody250 g mąki żytniej350g mąki pszennej2 łyżki oleju2 łyżeczki płaskie soli1 opakowanie suchych drożdży - 7 gpół szklanki pestek z dynii tyle samo pestek ze słonecznika2 łyżki siemienia lnianegoWszystkie składniki łączymy ze sobą i pozostawiamy do pierwszego wyrośnięcia.Po godzinie ponownie wyrabiamy i odstawiamy.Następnie wkładamy do foremek i czekamy aż zwiększy swoją objętość.Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni i pieczemy przez 10 minut, następnie spryskujemy piekarnik wodą i zmniejszamy temp do 160 stopni i pieczemy przez kolejne 30 minut.Tak wygląda po upieczeniu i jego przekrój. W smaku wyczuwalny zapach czosnku ziela angielskiego. Nie samym chlebem człowiek żyje... więc zrobiłam jeszcze ser twarogowy, jak zwykle bazując na radach EL GREGORAhttps://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8481-ser-twarogowy-pytanie/page-3 Niestety nigdzie nie było zsiadłego mleka, więc dodałam 250 ml kefiru i 250 ml jogurtu naturalnego na 5 litrów mleka i powstało coś takiego Może być ? Cytuj Zapominamy, ze życie jest kruche i delikatne i nie trwa wiecznie. Zachowujemy się wszyscy, jakbyśmy byli nieśmiertelni. Codziennie patrz na świat, jakbyś oglądał go po raz pierwszy. Eric-Emmanuel Schmitt Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boggi Opublikowano 2 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij #65 Opublikowano 2 Listopada 2014 Może być ? To już jest rewelacja Cytuj Powoli się wprawiam i zaczynam się rozpędzać Pan S jest moim przyjacielem i codziennie go odwiedzam. https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ http://boggi-okna.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregtom Opublikowano 2 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij #66 Opublikowano 2 Listopada 2014 dodałam 250 ml kefiru i 250 ml jogurtu naturalnego na 5 litrów mleka i powstało coś takiego Anko.. A ile otrzymalas (wagowo) serka z tej proporcii..? Cytuj Wszystko ma jeden koniec, ale kiełbasa ma dwa .. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tier Opublikowano 2 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij #67 Opublikowano 2 Listopada 2014 (edytowane) Chlebek idealny, pory skórka brawo, po włożeniu do formy wygładź powierzchnię łyżką zamoczona w wodzie i niech dalej rośnie, po upieczeniu góra będzie gładka. Edytowane 2 Listopada 2014 przez tier Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michał Koperski Opublikowano 2 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij #68 Opublikowano 2 Listopada 2014 Maad .. Ty to wszystko dojrzysz ale to prawda, ze nie mam aparatu z najwyższej półki i na razie nie będzie, bo próbuję uzbierać na nadziewarkę.... właśnie ona mi się marzy. No fakt. Nadziewarka to przydatne urządzonko. Ja odkładalem pół roku i w końcu kupiłem. Cytuj pozdrawiam Michał Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anuś Opublikowano 2 Listopada 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #69 Opublikowano 2 Listopada 2014 Anko.. A ile otrzymalas (wagowo) serka z tej proporcii..? Grzesiu ... nie zważyłam ale następnym razem to uczynię i napiszę Tobie Myślałam, że takie połączenie mleka kefiru i jogurtu spowoduję, że zmarnuję 5 l mleka... a jednak się udało Chlebek idealny, pory skórka brawo, po włożeniu do formy wygładź powierzchnię łyżką zamoczona w wodzie i niech dalej rośnie, po upieczeniu góra będzie gładka. Trier .... dzięki za radę zawsze smaruję wierzch chleba przed włożeniem do piekarnika rozmąconym jajkiem .... ale tym razem jajek mi zabrakło wszystkie jajka wiejskie jakie kupiłam i dostałam zużyłam w kilka dni. No fakt. Nadziewarka to przydatne urządzonko. Ja odkładalem pół roku i w końcu kupiłem. Michał ... ja też już kilka miesięcy odkładam i jeszcze mi sporo brakuję ale jak sobie kupię to poszaleję kiełbasę drobiową nadziewam ręką, Mam założoną rękawiczkę, aby nie podnosić temperatury mięsa i nadziewam osłonkę... a co się dziej wtedy w kuchni ... lepiej nie mówić i nie pisać Cytuj Zapominamy, ze życie jest kruche i delikatne i nie trwa wiecznie. Zachowujemy się wszyscy, jakbyśmy byli nieśmiertelni. Codziennie patrz na świat, jakbyś oglądał go po raz pierwszy. Eric-Emmanuel Schmitt Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michał Koperski Opublikowano 3 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij #70 Opublikowano 3 Listopada 2014 kiełbasę drobiową nadziewam ręką, nie ty jedna. Nie jestem pewien ale chyba Abratek z Arkadiuszem też czasami krakowską czy szynkową nadziewają bez użycia nadziewarki. a co się dziej wtedy w kuchni ... lepiej nie mówić i nie pisać No domyślam się.Ja z kolei nie lubię myć naczyń. Wkurza mnie ta czynność więc co mogę upycham w zmywarce. No ale mieszadła do farszu do zmywarki nie zmieszczę więc myję ręcznie. Wtedy lepiej trzymać się ode mnie z daleka i zatkać uszy Cytuj pozdrawiam Michał Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dyzio Opublikowano 4 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij #71 Opublikowano 4 Listopada 2014 No ale mieszadła do farszu do zmywarki nie zmieszczę więc myję ręcznie. Wtedy lepiej trzymać się ode mnie z daleka i zatkać uszyNie czuj się osamotniony. Mam to samo. Cytuj Ciepło pozdrawiam. dyzio __________________________________________ Hołduję rozkoszom stołu, dzbana i łoża. (kolejność przypadkowa) nie zapominaj o Panu "S" http://wedlinydomowe...go-forumowicza/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eli55 Opublikowano 4 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij #72 Opublikowano 4 Listopada 2014 Anus piekny chlebek upieklas , a ser do chleba tez smacznie wyglada :clap: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anuś Opublikowano 4 Listopada 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #73 Opublikowano 4 Listopada 2014 No ale mieszadła do farszu do zmywarki nie zmieszczę więc myję ręcznie. Wtedy lepiej trzymać się ode mnie z daleka i zatkać uszyNie czuj się osamotniony. Mam to samo. Z ust płci męskiej to jeszcze nie tragedia usłyszeć takie słownictwo ale ja kobieta... ostoja spokoju i cierpliwości i żebym takie teksty rzucała ale co się nie robi, aby farsz znalazł się w osłonce Cytuj Zapominamy, ze życie jest kruche i delikatne i nie trwa wiecznie. Zachowujemy się wszyscy, jakbyśmy byli nieśmiertelni. Codziennie patrz na świat, jakbyś oglądał go po raz pierwszy. Eric-Emmanuel Schmitt Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
morfeusz300 Opublikowano 5 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij #74 Opublikowano 5 Listopada 2014 Anuś jak zwykle pierwsza klasa???????????? Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8689-wedzarnia-morfeusza/Niech dym będzie z nami... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anuś Opublikowano 21 Grudnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #75 Opublikowano 21 Grudnia 2014 (edytowane) Idą święta ... wczoraj był dzień śledzia. Na razie tylko 5 rodzajów .. we wtorek będzie jeszcze sałatka śledziowa z musztardą francuską i śledź z burakami zasmażanymi z gruszką i żurawiną Śledź po śródziemnomorsku z kaparami, oliwkami, kolorowym pieprzem i ziołami prowansalskimi Śledź w cytrynach z goździkami Śledź klasyczny z cebulką i ogórkiem Śledź z imbirem Śledź z czerwoną fasolą w pomidorach To by było na razie tyle ... reszta śledzi w nowej odsłonie we wtorek i coś jeszcze pokażę też we wtorek. Edytowane 22 Grudnia 2014 przez Anuś Cytuj Zapominamy, ze życie jest kruche i delikatne i nie trwa wiecznie. Zachowujemy się wszyscy, jakbyśmy byli nieśmiertelni. Codziennie patrz na świat, jakbyś oglądał go po raz pierwszy. Eric-Emmanuel Schmitt Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.