Skocz do zawartości

Wędliny domowe - forum korzysta z plików cookies. Więcej informacji znajdziesz na stronie: Polityka prywatności. W celu usunięcia tej wiadomości kliknij:    Akceptuję użycie plików cookies

Witaj na forum Wędzarniczej Braci


Logowanie » 

Rejestracja
Na naszym forum, tak jak na większości innych, musisz się zarejestrować by móc korzystać z wszystkich funkcji dostępnych dla użytkowników.

To bardzo prosta procedura, która zajmie Ci tylko chwilę, a dzięki temu będziesz mógł korzystać z dodatkowych funkcji niedostępnych dla użytkowników niezalogowanych.

Zakładając swoje konto będziesz mógł między innymi:
- rozpoczynać nowe tematy na forum,
- odpowiadać na posty innych,
- przeglądać załączone do postów zdjęcia,
- wysyłać prywatne wiadomości do innych użytkowników,
- dostawać powiadomienia o nowych postach.

Zachęcamy do rejestracji!!!
 

Zdjęcie

Todkowe zadymianie, a może i nie tylko


  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
344 odpowiedzi w tym temacie

#341 Woytas

Woytas

    Entuzjasta forum

  • Użytkownicy
  • 927 postów
  • MiejscowośćSzczecin

Napisano 09 cze 2019 - 18:33

:clap: Brawa, słonina wygląda ponętnie.



#342 Todek

Todek

    Weteran

  • Użytkownicy
  • 1488 postów

Napisano 11 cze 2019 - 09:04

Tuszonka Wp + Woł. :)

Załączony plik  DSCF0019.JPG   84,22 KB   5 Ilość pobrań



#343 Woytas

Woytas

    Entuzjasta forum

  • Użytkownicy
  • 927 postów
  • MiejscowośćSzczecin

Napisano 11 cze 2019 - 17:37

Wygląda że będzie "na bogato". Super.



#344 Todek

Todek

    Weteran

  • Użytkownicy
  • 1488 postów

Napisano 13 cze 2019 - 13:08

I mielonka a'la tyrolska po otwarciu. :)

Załączony plik  DSCF0019.JPG   69,43 KB   3 Ilość pobrań



Sponsor

Sponsor
  • Reklama

#345 Todek

Todek

    Weteran

  • Użytkownicy
  • 1488 postów

Napisano 15 cze 2019 - 08:21

No to otworzyłem tuszonkę wp.-woł.

Tak wygląda w puszce.

Załączony plik  DSCF0019.JPG   86,34 KB   1 Ilość pobrań

I na talerzyku.

Załączony plik  DSCF0020.JPG   96,68 KB   1 Ilość pobrań

Tuszonka była robiona wg tej receptury.

z 1000 g wp.z łopatki i 500 g wołowiny (szponder).

 

Skład konserwy:
1. Mięso wieprzowe (lub wołowe) najwyższej jakości, o zawartości tłuszczu nie większej niż 6%, stanowi 97,50% wsadu konserwy.
2. Cebula świeża zmielona – 1,33 % (można zastąpić ją suszem cebulowym w ilości 4 razy mniejszej od ilości cebuli świeżej).
3. Pieprz czarny mielony – 0,01 %
4. Liść laurowy – 0,02 % cały. Wygodniej jest używać mielonego, ale wtedy w ilości 4 razy mniejszej nić liścia całego.
5. Sól (warzonka) – 1,14 %
Sterylizacja konserw lub pasteryzacja słoików – wg obowiązujących u nas norm.

Sterylizowana była w szybkowarze 20 + 70 +20

Konserwa jest bardzo dobra, tyle, że jakby lekko za mało słona, i jakby za krótko sterylizowana. Następnym razem dodam z 10 min.

 






Użytkownicy przeglądający ten temat: 2

0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych