miro Opublikowano 12 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij #51 Opublikowano 12 Maja 2014 Możesz podać link do tego przepisu, bo coś mi tu nie pasuje ? Cytuj www.wyroby-domowe.pl Miro zaprasza na zakupy.Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydajeBlog: Wyroby domowe wg MiroFB: Własne wyroby domowe Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hektor Opublikowano 12 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij #52 Opublikowano 12 Maja 2014 Witam wszystkich zadymiarzy... Mam takie pytanie dotyczące wykonania schabu na surowo w tydzień, była tam mowa o trzech etapach peklowania po 36godzin-cukier/mieszanka peklująca/zioła czy można zmieszać wszystkie składniki i skrócić całkowity czas peklowania do 36 godzin w sumie? Pozdrawiam i liczę na poradęOczywiście masz na myśli _ polędwicę _Pośpiech jest wskazany przy łapaniu pcheł Możesz podać link do tego przepisu, bo coś mi tu nie pasuje ?Myślę,że kolega się nie obrazi, pewnikiem chodzi o tohttps://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9656-pol%C4%99dwica-wieprzowa-surowa-niekoniecznie-dojrzewaj%C4%85ca-i-niekoniecznie-w%C4%99dzona/ Cytuj Janusz"Życie bez zmywarki jest jak bmw bez dresu"www.klubvolvo.org.pl Nie zapomnij klepnąć Pana "S" https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-ka%C5%BCdego-nowego-forumowicza/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregtom Opublikowano 14 Maja 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #53 Opublikowano 14 Maja 2014 Jesli w kartonie po TV mozesz wedzic (jest na forum), to tym bardziej w wedzarce teleskopowej.. W "owej" robilem juz: Kielbache, poledwice, rybki, poledwiczki, serki, szynki oraz siebie.. Lubie pachniec na dymek i dlatego jakos mi sie to udaje.. ;-)Wiedza tylko z WD, a fotki moje i prawdziwe.. Cytuj Wszystko ma jeden koniec, ale kiełbasa ma dwa .. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 8 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij #54 Opublikowano 8 Grudnia 2017 odgrzewając kotleta po kilkukrotnym peklowanie polędwiczek i polędwicy w vacum - zastanawiam się czy polędwice i polędwiczki - na Święta - peklować na mokro w solance 7 % czy pozostać przy vacum 17gr/kg ? Cytuj Sztuka kulinarna to nie suche 1+5+8 gram na kilogram -to tworzenie poezji smaku z miłości do degustatorów.Odczucie - smaku, szczęścia i zadowolenia - dla każdego ma inny wymiar i postrzeganie- i niech tak zostanie.https://www.instagram.com/ucztujemy/?hl=pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ziezielony Opublikowano 8 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij #55 Opublikowano 8 Grudnia 2017 Muski, mało to tego pewnie nie będzie... Sugerowane rozczęściowienie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 8 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij #56 Opublikowano 8 Grudnia 2017 (edytowane) Ja tego dylematy nie mam.Peklowanie na sucho wyciąga wodę z wyrobu. Edytowane 8 Grudnia 2017 przez arkadiusz Cytuj Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elmaz Opublikowano 8 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij #57 Opublikowano 8 Grudnia 2017 Peklowanie na sucho wyciąga wodę z wyrobu. Tyle, że ci co peklują w workach "próżniowych" twierdzą, że w tym przypadku nie wyciąga Ale powiem coś więcej po niedzieli - bo przygotowałem część wsadu tradycyjnie a część w workach - takie samo mięso, razem będzie wędzone - zobaczę co wyjdzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 8 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij #58 Opublikowano 8 Grudnia 2017 Peklowanie na sucho wyciąga wodę z wyrobu. Arku...... chyba nie całą [Dodano: 08 gru 2017 - 16:40] mało to tego pewnie nie będzie... Sugerowane rozczęściowienie Nie wiem czy dobrze Cie zrozumiałem ale jak powiedziałeś ..... pociąłem wszystkie wzdłuż po pół tu a drugie pół tam , następnie potraktuję tłuczkiem, skleję i będzie hybryda ale będzie bajer kanapka suchego i mokrego Cytuj Sztuka kulinarna to nie suche 1+5+8 gram na kilogram -to tworzenie poezji smaku z miłości do degustatorów.Odczucie - smaku, szczęścia i zadowolenia - dla każdego ma inny wymiar i postrzeganie- i niech tak zostanie.https://www.instagram.com/ucztujemy/?hl=pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciekzbrzegu Opublikowano 8 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij #59 Opublikowano 8 Grudnia 2017 Chyba nasz Brat miał na myśli "na kilka razy". ale pewnie niebawem skomentuje to dowiemy się. Cytuj Bo w życiu nie chodzi o to by przeczekać burzę, lecz by nauczyć się tańczyć w deszczu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ziezielony Opublikowano 8 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij #60 Opublikowano 8 Grudnia 2017 :laugh: :clap: Część na mokro, część na sucho... Z tą wodą.... czy wyssana/wyciągnięta to jest do ustalenia... Kwestia skali utraty wagi... lecz czy również smaku???Jak wędzonek zbyt odwodniony... zawsze można se popić... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 8 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij #61 Opublikowano 8 Grudnia 2017 (edytowane) Ja robię dodatkowo mały nastrzyk. Edytowane 8 Grudnia 2017 przez arkadiusz Cytuj Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.