Skocz do zawartości

Akmisowe wyroby z mleka.


Aksamit97

Rekomendowane odpowiedzi

Ja tu skrobnę o moich efektach serowych. Pomijając Koryciński, który zawsze wychodzi obłędnie, robiłem Goudę na dwa sposoby oraz Aksamitny. Formę mam pół kilogramową a "dojrzewalnię" w lodówce. Goudy mazałem a Aksamitne szły w próżnię. 

Mazane zbytnio się obsuszały, choć smak pierwsza klasa, jeden spleśniał w środku. Po okrojeniu zeschnięć, niewiele serka zostawało.

Natomiast próżniowy Aksamitny - złoty medal. Świeżutki, nie zeschnięty, wspaniały serek o delikatnym smaku.  :thumbsup:

 

Zatem Goudy idą w kąt. 

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • Odpowiedzi 325
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie

×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.