Skocz do zawartości

Wyroby Electry z szynkowarki i nie tylko...


electra

Rekomendowane odpowiedzi

Moj pierwszy wyrob z szynkowarki ..napewno jeszcze daleko mu do perfekcynego ale jak na laika powiem niezle:-P

smak co najwazniejsze wyszedl super ! no i calosc sie nie rozwala mozna kroic bardzo cienko ,

a to chyba jak na poczatek OK

http://imageshack.us/photo/my-images/62/klb4.jpg/

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • Odpowiedzi 562
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

zadowolona:-P

w skladzie lopatki kawalek, golonka i odrobina wolowego to co udalo mi sie zakupic w osiedlowym sklepie .

przyprawe dostalam od znajomego na mielonke tylko dodalam wiecej pieprzu .

wrocilam z PL i musialam na juz cos zrobic zeby wyprobowac szynkowar :-)

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

daleko mu do perfekcynego ale jak na laika powiem niezle:-P

jeżeli umiesz posłużyć się termometrem bagnetowym i wiesz do jakiej temperatury parzyć, to nie jesteś wcale takim laikiem :grin:

 

bardzo ładny wyrób :grin: :clap: ... i tłuściutki :thumbsup:

Jeśli nie znasz ojca choroby, to jej matką jest zła dieta.

przysłowie chińskie

Kiedy państwo boi się obywatela oznacza to wolność. Kiedy obywatel boi się państwa mamy tyranię.
Thomas Jefferson

 

...a poza tym sądzę, że unia europejska musi zostać zniszczona

 

Zapraszam na moją stronę

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

jeżeli umiesz posłużyć się termometrem bagnetowym i wiesz do jakiej temperatury parzyć, to nie jesteś wcale takim laikiem :grin:

 

laik laik tylko czyta i uczy sie co pisza tutaj najlepsi :-)

 

jak dla mnie to moze ciut za tlusciutka ale to na zyczenie drugiej polowki :-P

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Ładnie wygląda.

laik laik tylko czyta i uczy sie co pisza tutaj najlepsi

To jest właściwe podejście do tematu.

Nie róbcie więcej dymu niż potrzeba

https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=8729&start=0

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 2 tygodnie później...

kolejny wyrob z szynkowarki tym razem do wyrobu użyłam karkówki ,wszystko trzyma sie ladnie ..jak dla mnie troche za tluste ale glownie to maz spozywa a jemu smakuje:-)

karkowka byla czesc w kawalakach a reszta na sitku chyba 3 ( przyprawy majeranek czosnek i spora ilosc pieprzu,peklowalam 16 godzin )

http://imageshack.us/photo/my-images/833/5rxb.jpg/

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

kolejny wyrob z szynkowarki tym razem do wyrobu użyłam karkówki ,wszystko trzyma sie ladnie ..jak dla mnie troche za tluste ale glownie to maz spozywa a jemu smakuje:-)

Bardzo ładny wyrób.. :clap:

Następnym razem zrobisz dla siebie mniej tłustą :wink:

Pozdrawiam Halusia

"idę wolno, ale nie cofam się nigdy"

http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

dziekuje:-)

no kolejny to chyba bedzie a'la szynkowa albo cos z drobiu ,jak na razie testuje wszystko zeby sie nie rozwalalo :-)

a w miedzy czasie robie nalewki i konfitury

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

electra, Rozkręcasz się słoneczko chylę czoła i pozdrawiam :clap: :lol:

 

[ Dodano: Sob 31 Sie, 2013 16:41 ]

a w miedzy czasie robie nalewki i konfitury

Qrna ,żeby takie delicje przeoczyć trza do okulisty ,a z czego znaczy się tee nalewki :question: :thumbsup:

Pozdrawiam Zbigniew  :thumbsup:

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

baca 48,

nalewki robie z wisni ,czarnej porzeczki ,sliwek

i w tym roku pierwszy raz z przepisu Alltid z czarnych jagod

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Laikiem to już nie możesz się nazywać.

Smacznego.

www.wyroby-domowe.pl
 Miro zaprasza na zakupy.
oscommerce.gif
Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydaje
Blog:   Wyroby domowe wg Miro
FB:  Własne wyroby domowe
 
Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

nalewki robie z wisni ,czarnej porzeczki ,sliwek

i w tym roku pierwszy raz z przepisu Alltid z czarnych jagod

Możesz podać przepisy w/g których robisz nalewki :grin:

Nigdy nie walcz o przyjaźń....

O prawdziwą nie musisz,

o fałszywą nie warto

VanCana

 

Jak wspaniale jest nic nie robić , a potem -odpocząć.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

miro,

hehe oj jeszcze napewno dlugo bede sie tak nazywac bo jeszcze daleka droga przedemna

jak na razie procz paru wyrobow z szynkowarki i bialej kielbaski nie robilam .

ale po tym jak zakupilam troche rzeczy w czasie pobytu w PL ( miedzy innymi u ciebie:-P) bede dalej robic przynajmniej to co mozna zrobic bez wedzenia

 

[ Dodano: Sob 31 Sie, 2013 16:44 ]

Możesz podać przepisy w/g których robisz nalewki :grin:

jakiegos specjalnego przepisu nie mam owoce przewaznie zasypuje wpierw cukrem po ok 5-6 tyg zlewam sok a reszte zalewam alkocholem 60 % i znow odstawiam na jakis czas ,po czym zlewam i lacze z sokiem wczesniej zlanym odstawiam az sie sklaruje ,a pozniej dojrzewa ale to juz zalerzy jak sie czesto probuje :tongue:
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

przynajmniej to co mozna zrobic bez wedzenia

spróbuj zrobić schab w skarpecie jak na wyrób bez wędzenia uważam że to zupełnie dobry przepis

http://basinepichcenie.blox.pl/2013/04/Schab-suszony-w-skarpecie.html

My brain: it's my second favorite organ /Woody Allen/

But what was the first

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

przynajmniej to co mozna zrobic bez wedzenia

spróbuj zrobić schab w skarpecie jak na wyrób bez wędzenia uważam że to zupełnie dobry przepis

http://basinepichcenie.blox.pl/2013/04/Schab-suszony-w-skarpecie.html

juz dosc dawno zastanawialam sie nad czyms takim ale jak na razie chyba troche za cieplo z racji ze mieszkam w bloku ,ale napewno wyprobuje :-)
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Myślę że ciepło nie przeszkadza ja właśnie wczoraj wyłożyłem do spróbowania taki schabik i od razu połowa znikła

a jeśli chodzi o temperaturę to po wyjęciu z lodówki wisiał sobie na dworze więc temperatura była w dzień 25 stC i wyszedł Ok

Wydaje mi się ze ważne aby było to troche przewiewne miejce a może być ciepłe w którymś przepisie ktoś podawał że wiesza koło kaloryfera

My brain: it's my second favorite organ /Woody Allen/

But what was the first

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie

×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.