Jump to content

Wyroby Electry z szynkowarki i nie tylko...


electra

Recommended Posts

Moj pierwszy wyrob z szynkowarki ..napewno jeszcze daleko mu do perfekcynego ale jak na laika powiem niezle:-P

smak co najwazniejsze wyszedl super ! no i calosc sie nie rozwala mozna kroic bardzo cienko ,

a to chyba jak na poczatek OK

http://imageshack.us/photo/my-images/62/klb4.jpg/

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 562
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

zadowolona:-P

w skladzie lopatki kawalek, golonka i odrobina wolowego to co udalo mi sie zakupic w osiedlowym sklepie .

przyprawe dostalam od znajomego na mielonke tylko dodalam wiecej pieprzu .

wrocilam z PL i musialam na juz cos zrobic zeby wyprobowac szynkowar :-)

Link to comment
Share on other sites

daleko mu do perfekcynego ale jak na laika powiem niezle:-P

jeżeli umiesz posłużyć się termometrem bagnetowym i wiesz do jakiej temperatury parzyć, to nie jesteś wcale takim laikiem :grin:

 

bardzo ładny wyrób :grin: :clap: ... i tłuściutki :thumbsup:

Jeśli nie znasz ojca choroby, to jej matką jest zła dieta.

przysłowie chińskie

Kiedy państwo boi się obywatela oznacza to wolność. Kiedy obywatel boi się państwa mamy tyranię.
Thomas Jefferson

 

...a poza tym sądzę, że unia europejska musi zostać zniszczona

 

Zapraszam na moją stronę

Link to comment
Share on other sites

jeżeli umiesz posłużyć się termometrem bagnetowym i wiesz do jakiej temperatury parzyć, to nie jesteś wcale takim laikiem :grin:

 

laik laik tylko czyta i uczy sie co pisza tutaj najlepsi :-)

 

jak dla mnie to moze ciut za tlusciutka ale to na zyczenie drugiej polowki :-P

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

kolejny wyrob z szynkowarki tym razem do wyrobu użyłam karkówki ,wszystko trzyma sie ladnie ..jak dla mnie troche za tluste ale glownie to maz spozywa a jemu smakuje:-)

karkowka byla czesc w kawalakach a reszta na sitku chyba 3 ( przyprawy majeranek czosnek i spora ilosc pieprzu,peklowalam 16 godzin )

http://imageshack.us/photo/my-images/833/5rxb.jpg/

Link to comment
Share on other sites

kolejny wyrob z szynkowarki tym razem do wyrobu użyłam karkówki ,wszystko trzyma sie ladnie ..jak dla mnie troche za tluste ale glownie to maz spozywa a jemu smakuje:-)

Bardzo ładny wyrób.. :clap:

Następnym razem zrobisz dla siebie mniej tłustą :wink:

Pozdrawiam Halusia

"idę wolno, ale nie cofam się nigdy"

http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif

Link to comment
Share on other sites

dziekuje:-)

no kolejny to chyba bedzie a'la szynkowa albo cos z drobiu ,jak na razie testuje wszystko zeby sie nie rozwalalo :-)

a w miedzy czasie robie nalewki i konfitury

Link to comment
Share on other sites

electra, Rozkręcasz się słoneczko chylę czoła i pozdrawiam :clap: :lol:

 

[ Dodano: Sob 31 Sie, 2013 16:41 ]

a w miedzy czasie robie nalewki i konfitury

Qrna ,żeby takie delicje przeoczyć trza do okulisty ,a z czego znaczy się tee nalewki :question: :thumbsup:

Pozdrawiam Zbigniew  :thumbsup:

Link to comment
Share on other sites

baca 48,

nalewki robie z wisni ,czarnej porzeczki ,sliwek

i w tym roku pierwszy raz z przepisu Alltid z czarnych jagod

Link to comment
Share on other sites

nalewki robie z wisni ,czarnej porzeczki ,sliwek

i w tym roku pierwszy raz z przepisu Alltid z czarnych jagod

Możesz podać przepisy w/g których robisz nalewki :grin:

Nigdy nie walcz o przyjaźń....

O prawdziwą nie musisz,

o fałszywą nie warto

VanCana

 

Jak wspaniale jest nic nie robić , a potem -odpocząć.

Link to comment
Share on other sites

miro,

hehe oj jeszcze napewno dlugo bede sie tak nazywac bo jeszcze daleka droga przedemna

jak na razie procz paru wyrobow z szynkowarki i bialej kielbaski nie robilam .

ale po tym jak zakupilam troche rzeczy w czasie pobytu w PL ( miedzy innymi u ciebie:-P) bede dalej robic przynajmniej to co mozna zrobic bez wedzenia

 

[ Dodano: Sob 31 Sie, 2013 16:44 ]

Możesz podać przepisy w/g których robisz nalewki :grin:

jakiegos specjalnego przepisu nie mam owoce przewaznie zasypuje wpierw cukrem po ok 5-6 tyg zlewam sok a reszte zalewam alkocholem 60 % i znow odstawiam na jakis czas ,po czym zlewam i lacze z sokiem wczesniej zlanym odstawiam az sie sklaruje ,a pozniej dojrzewa ale to juz zalerzy jak sie czesto probuje :tongue:
Link to comment
Share on other sites

przynajmniej to co mozna zrobic bez wedzenia

spróbuj zrobić schab w skarpecie jak na wyrób bez wędzenia uważam że to zupełnie dobry przepis

http://basinepichcenie.blox.pl/2013/04/Schab-suszony-w-skarpecie.html

juz dosc dawno zastanawialam sie nad czyms takim ale jak na razie chyba troche za cieplo z racji ze mieszkam w bloku ,ale napewno wyprobuje :-)
Link to comment
Share on other sites

Myślę że ciepło nie przeszkadza ja właśnie wczoraj wyłożyłem do spróbowania taki schabik i od razu połowa znikła

a jeśli chodzi o temperaturę to po wyjęciu z lodówki wisiał sobie na dworze więc temperatura była w dzień 25 stC i wyszedł Ok

Wydaje mi się ze ważne aby było to troche przewiewne miejce a może być ciepłe w którymś przepisie ktoś podawał że wiesza koło kaloryfera

My brain: it's my second favorite organ /Woody Allen/

But what was the first

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.