electra Opublikowano 22 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij #1 Opublikowano 22 Sierpnia 2013 Moj pierwszy wyrob z szynkowarki ..napewno jeszcze daleko mu do perfekcynego ale jak na laika powiem niezle:-Psmak co najwazniejsze wyszedl super ! no i calosc sie nie rozwala mozna kroic bardzo cienko ,a to chyba jak na poczatek OKhttp://imageshack.us/photo/my-images/62/klb4.jpg/ Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Baca Opublikowano 22 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij #2 Opublikowano 22 Sierpnia 2013 electra, No wiesz widzę , że wyrób udany oby tak dalej ważne , że jesteś zadowolony a może tak przepisik . Tak trzymaj pozdrówko :clap: Cytuj Pozdrawiam Zbigniew Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
menzur Opublikowano 22 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij #3 Opublikowano 22 Sierpnia 2013 Brawo!!! oby tak dalej. Podaj jeszcze skład mielonki. Cytuj Apetyt rośnie wraz ze mną od urodzenia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 22 Sierpnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #4 Opublikowano 22 Sierpnia 2013 zadowolona:-Pw skladzie lopatki kawalek, golonka i odrobina wolowego to co udalo mi sie zakupic w osiedlowym sklepie .przyprawe dostalam od znajomego na mielonke tylko dodalam wiecej pieprzu .wrocilam z PL i musialam na juz cos zrobic zeby wyprobowac szynkowar :-) Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kruszynka Opublikowano 22 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij #5 Opublikowano 22 Sierpnia 2013 a to chyba jak na poczatek OKJest bardzo OK. :thumbsup: :clap: Cytuj "Zwierzęta się wypasają. Człowiek je. Ale umie jeść tylko człowiek inteligentny" Anthelme Brillat - Sawarin Pozdrawiam serdecznie. Kazik. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
osid Opublikowano 22 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij #6 Opublikowano 22 Sierpnia 2013 pysznie wygląda następnym razem zrób sobie z galaretką, jeśli lubisz... ale, kto nie lubi galaretki :wink:ale mi narobiłaś ochoty chyba też wpakuję mieloneczkę w osłonkę barierową Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 22 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij #7 Opublikowano 22 Sierpnia 2013 electra, pysznie wyglada :thumbsup: :clap: Cytuj Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maad Opublikowano 22 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij #8 Opublikowano 22 Sierpnia 2013 daleko mu do perfekcynego ale jak na laika powiem niezle:-P jeżeli umiesz posłużyć się termometrem bagnetowym i wiesz do jakiej temperatury parzyć, to nie jesteś wcale takim laikiem :grin: bardzo ładny wyrób :grin: :clap: ... i tłuściutki :thumbsup: Cytuj Jeśli nie znasz ojca choroby, to jej matką jest zła dieta.przysłowie chińskieKiedy państwo boi się obywatela oznacza to wolność. Kiedy obywatel boi się państwa mamy tyranię.Thomas Jefferson ...a poza tym sądzę, że unia europejska musi zostać zniszczona Zapraszam na moją stronę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 22 Sierpnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #9 Opublikowano 22 Sierpnia 2013 jeżeli umiesz posłużyć się termometrem bagnetowym i wiesz do jakiej temperatury parzyć, to nie jesteś wcale takim laikiem :grin: laik laik tylko czyta i uczy sie co pisza tutaj najlepsi :-) jak dla mnie to moze ciut za tlusciutka ale to na zyczenie drugiej polowki :-P Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ziezielony Opublikowano 22 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij #10 Opublikowano 22 Sierpnia 2013 ładnie, ładnie Electra, zmotywowałaś mnie...Dziś zaatakuję kiełbkę słoikową tak na odmulenie Kiełbasiarstwo wciąga!Powinszowania.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kostek61 Opublikowano 22 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij #11 Opublikowano 22 Sierpnia 2013 Ładnie wygląda.laik laik tylko czyta i uczy sie co pisza tutaj najlepsiTo jest właściwe podejście do tematu. Cytuj Nie róbcie więcej dymu niż potrzeba https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=8729&start=0 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolszymczak Opublikowano 22 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij #12 Opublikowano 22 Sierpnia 2013 ziezielony, Dziadek uczył że nie kiełbaska słoikowa tylko konserwa słoikowa. Cytuj W życiu trzeba być twardym jak chleb z biedronki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ziezielony Opublikowano 22 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij #13 Opublikowano 22 Sierpnia 2013 Karol...przepraszam za błędną terminologię...Pokiełbasiło mi się... Od marca nic konkretnego nie alchemizowałem.Zresztą wiedza moja to embrion jeszcze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 31 Sierpnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #14 Opublikowano 31 Sierpnia 2013 kolejny wyrob z szynkowarki tym razem do wyrobu użyłam karkówki ,wszystko trzyma sie ladnie ..jak dla mnie troche za tluste ale glownie to maz spozywa a jemu smakuje:-)karkowka byla czesc w kawalakach a reszta na sitku chyba 3 ( przyprawy majeranek czosnek i spora ilosc pieprzu,peklowalam 16 godzin )http://imageshack.us/photo/my-images/833/5rxb.jpg/ Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 31 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij #15 Opublikowano 31 Sierpnia 2013 kolejny wyrob z szynkowarki Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@halusia@ Opublikowano 31 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij #16 Opublikowano 31 Sierpnia 2013 kolejny wyrob z szynkowarki tym razem do wyrobu użyłam karkówki ,wszystko trzyma sie ladnie ..jak dla mnie troche za tluste ale glownie to maz spozywa a jemu smakuje:-) Bardzo ładny wyrób.. :clap: Następnym razem zrobisz dla siebie mniej tłustą :wink: Cytuj Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 31 Sierpnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #17 Opublikowano 31 Sierpnia 2013 dziekuje:-) no kolejny to chyba bedzie a'la szynkowa albo cos z drobiu ,jak na razie testuje wszystko zeby sie nie rozwalalo :-) a w miedzy czasie robie nalewki i konfitury Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Baca Opublikowano 31 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij #18 Opublikowano 31 Sierpnia 2013 electra, Rozkręcasz się słoneczko chylę czoła i pozdrawiam :clap: :lol: [ Dodano: Sob 31 Sie, 2013 16:41 ]a w miedzy czasie robie nalewki i konfituryQrna ,żeby takie delicje przeoczyć trza do okulisty ,a z czego znaczy się tee nalewki :question: :thumbsup: Cytuj Pozdrawiam Zbigniew Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 31 Sierpnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #19 Opublikowano 31 Sierpnia 2013 baca 48, nalewki robie z wisni ,czarnej porzeczki ,sliwek i w tym roku pierwszy raz z przepisu Alltid z czarnych jagod Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro Opublikowano 31 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij #20 Opublikowano 31 Sierpnia 2013 Laikiem to już nie możesz się nazywać.Smacznego. Cytuj www.wyroby-domowe.pl Miro zaprasza na zakupy.Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydajeBlog: Wyroby domowe wg MiroFB: Własne wyroby domowe Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JaGra Opublikowano 31 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij #21 Opublikowano 31 Sierpnia 2013 nalewki robie z wisni ,czarnej porzeczki ,sliwek i w tym roku pierwszy raz z przepisu Alltid z czarnych jagodMożesz podać przepisy w/g których robisz nalewki :grin: Cytuj Nigdy nie walcz o przyjaźń.... O prawdziwą nie musisz, o fałszywą nie warto VanCana Jak wspaniale jest nic nie robić , a potem -odpocząć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 31 Sierpnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #22 Opublikowano 31 Sierpnia 2013 miro, hehe oj jeszcze napewno dlugo bede sie tak nazywac bo jeszcze daleka droga przedemna jak na razie procz paru wyrobow z szynkowarki i bialej kielbaski nie robilam .ale po tym jak zakupilam troche rzeczy w czasie pobytu w PL ( miedzy innymi u ciebie:-P) bede dalej robic przynajmniej to co mozna zrobic bez wedzenia [ Dodano: Sob 31 Sie, 2013 16:44 ]Możesz podać przepisy w/g których robisz nalewki :grin:jakiegos specjalnego przepisu nie mam owoce przewaznie zasypuje wpierw cukrem po ok 5-6 tyg zlewam sok a reszte zalewam alkocholem 60 % i znow odstawiam na jakis czas ,po czym zlewam i lacze z sokiem wczesniej zlanym odstawiam az sie sklaruje ,a pozniej dojrzewa ale to juz zalerzy jak sie czesto probuje :tongue: Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pioro Opublikowano 31 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij #23 Opublikowano 31 Sierpnia 2013 przynajmniej to co mozna zrobic bez wedzeniaspróbuj zrobić schab w skarpecie jak na wyrób bez wędzenia uważam że to zupełnie dobry przepis http://basinepichcenie.blox.pl/2013/04/Schab-suszony-w-skarpecie.html Cytuj My brain: it's my second favorite organ /Woody Allen/But what was the first Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 31 Sierpnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #24 Opublikowano 31 Sierpnia 2013 przynajmniej to co mozna zrobic bez wedzeniaspróbuj zrobić schab w skarpecie jak na wyrób bez wędzenia uważam że to zupełnie dobry przepis http://basinepichcenie.blox.pl/2013/04/Schab-suszony-w-skarpecie.htmljuz dosc dawno zastanawialam sie nad czyms takim ale jak na razie chyba troche za cieplo z racji ze mieszkam w bloku ,ale napewno wyprobuje :-) Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pioro Opublikowano 31 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij #25 Opublikowano 31 Sierpnia 2013 Myślę że ciepło nie przeszkadza ja właśnie wczoraj wyłożyłem do spróbowania taki schabik i od razu połowa znikła a jeśli chodzi o temperaturę to po wyjęciu z lodówki wisiał sobie na dworze więc temperatura była w dzień 25 stC i wyszedł Ok Wydaje mi się ze ważne aby było to troche przewiewne miejce a może być ciepłe w którymś przepisie ktoś podawał że wiesza koło kaloryfera Cytuj My brain: it's my second favorite organ /Woody Allen/But what was the first Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.