Skocz do zawartości

Wędliny domowe - forum korzysta z plików cookies. Więcej informacji znajdziesz na stronie: Polityka prywatności. W celu usunięcia tej wiadomości kliknij:    Akceptuję użycie plików cookies

Witaj na forum Wędzarniczej Braci


Logowanie » 

Rejestracja
Na naszym forum, tak jak na większości innych, musisz się zarejestrować by móc korzystać z wszystkich funkcji dostępnych dla użytkowników.

To bardzo prosta procedura, która zajmie Ci tylko chwilę, a dzięki temu będziesz mógł korzystać z dodatkowych funkcji niedostępnych dla użytkowników niezalogowanych.

Zakładając swoje konto będziesz mógł między innymi:
- rozpoczynać nowe tematy na forum,
- odpowiadać na posty innych,
- przeglądać załączone do postów zdjęcia,
- wysyłać prywatne wiadomości do innych użytkowników,
- dostawać powiadomienia o nowych postach.

Zachęcamy do rejestracji!!!
 

Zdjęcie

Wyroby Electry z szynkowarki i nie tylko...


  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
539 odpowiedzi w tym temacie

#1 electra

electra

    Uzależniony od forum

  • **VIP**
  • 5398 postów
  • MiejscowośćSztokholm

Napisano 22 sie 2013 - 09:18

Moj pierwszy wyrob z szynkowarki ..napewno jeszcze daleko mu do perfekcynego ale jak na laika powiem niezle:-P
smak co najwazniejsze wyszedl super ! no i calosc sie nie rozwala mozna kroic bardzo cienko ,
a to chyba jak na poczatek OK
http://imageshack.us...es/62/klb4.jpg/

#2 Baca

Baca

    Weteran

  • Użytkownicy
  • 1953 postów
  • MiejscowośćWałbrzych

Napisano 22 sie 2013 - 09:30

electra, No wiesz widzę , że wyrób udany oby tak dalej ważne , że jesteś zadowolony a może tak przepisik . Tak trzymaj pozdrówko :clap:

#3 menzur

menzur

    Stały bywalec

  • Użytkownicy
  • 335 postów
  • MiejscowośćDębica

Napisano 22 sie 2013 - 09:34

Brawo!!! oby tak dalej. Podaj jeszcze skład mielonki. :cool:

#4 electra

electra

    Uzależniony od forum

  • **VIP**
  • 5398 postów
  • MiejscowośćSztokholm

Napisano 22 sie 2013 - 09:42

zadowolona:-P
w skladzie lopatki kawalek, golonka i odrobina wolowego to co udalo mi sie zakupic w osiedlowym sklepie .
przyprawe dostalam od znajomego na mielonke tylko dodalam wiecej pieprzu .
wrocilam z PL i musialam na juz cos zrobic zeby wyprobowac szynkowar :-)

#5 Kruszynka

Kruszynka

    Uzależniony od forum

  • Użytkownicy
  • 3928 postów

Napisano 22 sie 2013 - 09:51

a to chyba jak na poczatek OK

Jest bardzo OK. :thumbsup: :clap:

#6 osid

osid

    Entuzjasta forum

  • Użytkownicy
  • 741 postów

Napisano 22 sie 2013 - 10:03

pysznie wygląda :) następnym razem zrób sobie z galaretką, jeśli lubisz... ale, kto nie lubi galaretki :wink:
ale mi narobiłaś ochoty :) chyba też wpakuję mieloneczkę w osłonkę barierową :)

#7 ANNAM

ANNAM

    Uzależniony od forum

  • **VIP**
  • 4971 postów
  • Miejscowośćaustralia

Napisano 22 sie 2013 - 10:04

electra, pysznie wyglada :thumbsup: :clap:

#8 Maad

Maad

    Uzależniony od forum

  • Użytkownicy
  • 6891 postów

Napisano 22 sie 2013 - 10:10

daleko mu do perfekcynego ale jak na laika powiem niezle:-P


jeżeli umiesz posłużyć się termometrem bagnetowym i wiesz do jakiej temperatury parzyć, to nie jesteś wcale takim laikiem :grin:

bardzo ładny wyrób :grin: :clap: ... i tłuściutki :thumbsup:

#9 electra

electra

    Uzależniony od forum

  • **VIP**
  • 5398 postów
  • MiejscowośćSztokholm

Napisano 22 sie 2013 - 10:24

jeżeli umiesz posłużyć się termometrem bagnetowym i wiesz do jakiej temperatury parzyć, to nie jesteś wcale takim laikiem :grin:

laik laik tylko czyta i uczy sie co pisza tutaj najlepsi :-)

jak dla mnie to moze ciut za tlusciutka ale to na zyczenie drugiej polowki :-P

#10 ziezielony

ziezielony

    Weteran

  • **VIP**
  • 2216 postów

Napisano 22 sie 2013 - 11:48

ładnie, ładnie :)
Electra, zmotywowałaś mnie...
Dziś zaatakuję kiełbkę słoikową tak na odmulenie :)
Kiełbasiarstwo wciąga!
Powinszowania....

#11 kostek61

kostek61

    Weteran

  • **VIP**
  • 2421 postów

Napisano 22 sie 2013 - 13:02

Ładnie wygląda.

laik laik tylko czyta i uczy sie co pisza tutaj najlepsi

To jest właściwe podejście do tematu.

#12 karolszymczak

karolszymczak

    Uzależniony od forum

  • **VIP-Organizator**
  • 6734 postów

Napisano 22 sie 2013 - 13:27

ziezielony, Dziadek uczył że nie kiełbaska słoikowa tylko konserwa słoikowa.

#13 ziezielony

ziezielony

    Weteran

  • **VIP**
  • 2216 postów

Napisano 22 sie 2013 - 14:30

Karol...przepraszam za błędną terminologię...
Pokiełbasiło mi się... :)
Od marca nic konkretnego nie alchemizowałem.
Zresztą wiedza moja to embrion jeszcze :)

#14 electra

electra

    Uzależniony od forum

  • **VIP**
  • 5398 postów
  • MiejscowośćSztokholm

Napisano 31 sie 2013 - 12:49

kolejny wyrob z szynkowarki tym razem do wyrobu użyłam karkówki ,wszystko trzyma sie ladnie ..jak dla mnie troche za tluste ale glownie to maz spozywa a jemu smakuje:-)
karkowka byla czesc w kawalakach a reszta na sitku chyba 3 ( przyprawy majeranek czosnek i spora ilosc pieprzu,peklowalam 16 godzin )
http://imageshack.us...s/833/5rxb.jpg/

#15 Zbój Madej

Zbój Madej

    Uzależniony od forum

  • **VIP-Organizator**
  • 6993 postów

Napisano 31 sie 2013 - 12:54

kolejny wyrob z szynkowarki

Dołączona grafika

#16 @halusia@

@halusia@

    Uzależniony od forum

  • **VIP Junior**
  • 6405 postów
  • MiejscowośćInowrocław

Napisano 31 sie 2013 - 12:59

kolejny wyrob z szynkowarki tym razem do wyrobu użyłam karkówki ,wszystko trzyma sie ladnie ..jak dla mnie troche za tluste ale glownie to maz spozywa a jemu smakuje:-)


Bardzo ładny wyrób.. :clap:
Następnym razem zrobisz dla siebie mniej tłustą :wink:

#17 electra

electra

    Uzależniony od forum

  • **VIP**
  • 5398 postów
  • MiejscowośćSztokholm

Napisano 31 sie 2013 - 13:03

dziekuje:-)
no kolejny to chyba bedzie a'la szynkowa albo cos z drobiu ,jak na razie testuje wszystko zeby sie nie rozwalalo :-)
a w miedzy czasie robie nalewki i konfitury

#18 Baca

Baca

    Weteran

  • Użytkownicy
  • 1953 postów
  • MiejscowośćWałbrzych

Napisano 31 sie 2013 - 15:39

electra, Rozkręcasz się słoneczko chylę czoła i pozdrawiam :clap: :lol:

[size=9][ Dodano: Sob 31 Sie, 2013 16:41 ][/size]

a w miedzy czasie robie nalewki i konfitury

Qrna ,żeby takie delicje przeoczyć trza do okulisty ,a z czego znaczy się tee nalewki :question: :thumbsup:

#19 electra

electra

    Uzależniony od forum

  • **VIP**
  • 5398 postów
  • MiejscowośćSztokholm

Napisano 31 sie 2013 - 16:13

baca 48,
nalewki robie z wisni ,czarnej porzeczki ,sliwek
i w tym roku pierwszy raz z przepisu Alltid z czarnych jagod

Sponsor

Sponsor
  • Reklama

#20 miro

miro

    Uzależniony od forum

  • **VIP Junior**
  • 13893 postów

Napisano 31 sie 2013 - 16:23

Laikiem to już nie możesz się nazywać.
Smacznego.




Użytkownicy przeglądający ten temat: 2

0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych