EAnna Opublikowano 31 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij #26 Opublikowano 31 Sierpnia 2013 jak dla mnie troche za tlusteŻartujesz, prawda :question: Cytuj Pozdrawiam, EAnna Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne. EAnna "Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy." Arystoteles Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 31 Sierpnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #27 Opublikowano 31 Sierpnia 2013 jak dla mnie troche za tlusteŻartujesz, prawda :question:moglby byc ciut mniej:-) Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 6 Września 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #28 Opublikowano 6 Września 2013 a to kolejne zmagania z szynkowarkowymi wyrobami tym razem kurczak smak wysmienity calosc sie ladnie trzyma i jest soczysta , jedynie nie podoba mi sie ze kolorystyka nierowna mysle ze z czasem bedzie lepiej :tongue:http://imageshack.us/photo/my-images/15/ktcl.jpg/ Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pioro Opublikowano 6 Września 2013 Zgłoś Udostępnij #29 Opublikowano 6 Września 2013 calosc sie ladnie trzymaa jak to oiągnęłaś że się dobrze trzyma? :question: :clap: :clap: Cytuj My brain: it's my second favorite organ /Woody Allen/But what was the first Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 6 Września 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #30 Opublikowano 6 Września 2013 kawalki piersi z kurczaka dosc dlugo mieszalam az puscily klej ,pozostale drobne kawalki i udko najpierw zmielilam na najmniejszym sitku a pozniej "kutrowalam " recznym mixerem a pozniej jeszcze wszystko razem mieszalam.wzorowalam sie na " Ekspresowe wyroby DZIADKA" samotny -niecalkiem sol peklowa 50/50 i pieprz bialy nic wiecej:-) Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Einshell Opublikowano 6 Września 2013 Zgłoś Udostępnij #31 Opublikowano 6 Września 2013 tym razem kurczak :rolleyes: I co...taki ''samotny''...? :lol: :wink: Jakie przyprawy dodałaś ? jedynie nie podoba mi sie ze kolorystyka nierowna Eeeee tam ...Elegancko wyszło :clap: :thumbsup: :clap: Cytuj Einshel ,, Jak 'se' człowiek sam nie zrobi , to mu nikt nie zrobi... '' Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 10 Września 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #32 Opublikowano 10 Września 2013 do wieczornej kawki :-) troche jagodzianek ( jagody z niedzielnego spaceru po lesie) Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 13 Września 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #33 Opublikowano 13 Września 2013 wczoraj zrobilam moja pierwsza mielonke w oslonce barierowej lopatka +kurczak przyprawy: gorczyca czosnek niedzwiedzi i czerwony pieprz. niestety nie udalo mi sie napelnic tak zeby nie bylo dziurek. Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radek. Opublikowano 13 Września 2013 Zgłoś Udostępnij #34 Opublikowano 13 Września 2013 wczoraj zrobilam moja pierwsza mielonke w oslonce barierowej Electra Super :clap: . Dziurkami się nie przejmuj :grin: Cytuj Szukasz nowych wrażeń? Skróć trzonek od grabi o połowę. https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7419-moja-nowa-wedzarnia/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 13 Września 2013 Zgłoś Udostępnij #35 Opublikowano 13 Września 2013 Chyba trzeba bedzie mielonke zrobic, bo smaka zlapalam, a juz nie pamietam kiedy robilam. electra, :clap: A dziurki i tak znikna, kiedy zjesz :wink: Cytuj Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 13 Września 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #36 Opublikowano 13 Września 2013 ANNAM, A dziurki i tak znikna, kiedy zjeszoj masz racje :-) smakowala, nawet znajomemu szwedowi ..smialam sie ze musi mi udostepnic swoj ogrodek to bede wedzic kielbaski jak sprawie sobie wedzarnie kolejny wyrob to chyba bedzie salceson albo blok ozorkowy:-) Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kruszynka Opublikowano 13 Września 2013 Zgłoś Udostępnij #37 Opublikowano 13 Września 2013 electra, mielonka super,ale te jagodzianki :clap: :clap: :clap: :thumbsup: :thumbsup: :thumbsup: wyglądają jak z profesjonalnej cukierni . Cytuj "Zwierzęta się wypasają. Człowiek je. Ale umie jeść tylko człowiek inteligentny" Anthelme Brillat - Sawarin Pozdrawiam serdecznie. Kazik. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 13 Września 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #38 Opublikowano 13 Września 2013 caly czas sie ucze i staram zeby bylo coraz lepiej wyglądają jak z profesjonalnej cukierni bo bardzo sie staralam :-) ale cukiernik to ze mnie lichy :wink: Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kruszynka Opublikowano 13 Września 2013 Zgłoś Udostępnij #39 Opublikowano 13 Września 2013 ale cukiernik to ze mnie lichyNadmierna skromność gorsza od faszyzmu :lol: :lol: :lol: :wink: Abratek na pewno Ciebie pochwali :lol: Cytuj "Zwierzęta się wypasają. Człowiek je. Ale umie jeść tylko człowiek inteligentny" Anthelme Brillat - Sawarin Pozdrawiam serdecznie. Kazik. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 13 Września 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #40 Opublikowano 13 Września 2013 Kruszynka, wiesz 10 lat pracy w cukierni ,co prawda tylko w biurze ale slodkosci sie naogladalam:-P Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kruszynka Opublikowano 13 Września 2013 Zgłoś Udostępnij #41 Opublikowano 13 Września 2013 wiesz 10 lat pracy w cukierni ,co prawda tylko w biurzeBiuro nie biuro :lol: od razu rozpoznałem branżę :wink: Pozdrawiam przez Bałtyk :lol: :lol: :lol: Cytuj "Zwierzęta się wypasają. Człowiek je. Ale umie jeść tylko człowiek inteligentny" Anthelme Brillat - Sawarin Pozdrawiam serdecznie. Kazik. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@halusia@ Opublikowano 13 Września 2013 Zgłoś Udostępnij #42 Opublikowano 13 Września 2013 wczoraj zrobilam moja pierwsza mielonke w oslonce barierowej elektra.. możesz być dumna ze swojej mielonki.. bo mi taka ładna nie wychodzi :lol: Co do jagodzianek to pełen profesjonalizm :clap: :thumbsup: Cytuj Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anuś Opublikowano 13 Września 2013 Zgłoś Udostępnij #43 Opublikowano 13 Września 2013 electra, wczoraj zrobilam moja pierwsza mielonke w oslonce barierowej tyle lat ukrywałaś swoje zdolności w robieniu takiej mielonki... ? :thumbsup: :thumbsup: a o bułeczkach już nie wspomnę... bo chętnie bym ich spróbowała... jeśli tylko mają w środku duuużo jagód... :thumbsup: :thumbsup: :clap: :clap: Cytuj Zapominamy, ze życie jest kruche i delikatne i nie trwa wiecznie. Zachowujemy się wszyscy, jakbyśmy byli nieśmiertelni. Codziennie patrz na świat, jakbyś oglądał go po raz pierwszy. Eric-Emmanuel Schmitt Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 13 Września 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #44 Opublikowano 13 Września 2013 ania27, @halusia@, diekuje :-) jagodzianki maja duzo jagod bo ja tez nie lubie takich "suchelcow" noo dlugo czekalam :-) dzieki tej stronie wciagnelam sie na maxa z PL przywiozlam sobie 2 kartony przypraw oslonek i co potrzeba do domowych wyrobow :-) Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mkoma Opublikowano 13 Września 2013 Zgłoś Udostępnij #45 Opublikowano 13 Września 2013 A osłonka jaka, termokurczliwa czy zwyczajna bo takie to okrąglutkie wyszło:)) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 13 Września 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #46 Opublikowano 13 Września 2013 oslonka termokurczliwa Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 22 Września 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #47 Opublikowano 22 Września 2013 wedlinki ..i do tych wedlinek cos z %:-) Dereniowka ...skorzystalam z podanych przez dyzio, przepisow i bedzie dereniowka I tak sie prezentuje pierwszy etap Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dyzio Opublikowano 22 Września 2013 Zgłoś Udostępnij #48 Opublikowano 22 Września 2013 Cieszę sie, że mogłem w jakikolwiek sposób pomóc. Teraz czekamy sześć tygodni do następnego etapu. Cytuj Ciepło pozdrawiam. dyzio __________________________________________ Hołduję rozkoszom stołu, dzbana i łoża. (kolejność przypadkowa) nie zapominaj o Panu "S" http://wedlinydomowe...go-forumowicza/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 4 Października 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #49 Opublikowano 4 Października 2013 A dzis troszke slodkosci..jako ze 4/10 w Szwecji jest dniem buleczki cynamonowej "kanelbullens dag"postanowilam troche samej upiec bo nie ma jak takie wlasne :-)polowa znikla jeszcze ciepla :-) Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 7 Października 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #50 Opublikowano 7 Października 2013 Dzis chutney jablkowe Skladniki:1 kg jablek najlepiej jakis kwaskowych 1 srednia cebula pokrojona w kostke 1 zielona papryczka chili drobno posiekana0.5 dl rodzynek2 dl cukru0.5 dl octu(dalam zwykly 12 %)1 lyzeczka curry 1 lyzeczka mielonego imbiru1 szczypta cynamonu1 lyzka oleju /dalam z winogron przygotowanie: przyprawy oraz chili i cebule przesmazylam na oleju zeby lekko zmiekla nastepnie dodalam reszte skladnikow .wszystko dusilam ok 40 min zeby jablka sie lekko zmaserowaly i powstala dosc gesta konsystencja.przelozylam do sloikow.czesc zapasteryzuje a czesc do lodowki :-)tu jeszcze w garnku... a tu juz gotowe w sloiku i do konsupcji Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.