Skocz do zawartości

Wyroby Electry z szynkowarki i nie tylko...


electra

Rekomendowane odpowiedzi

jak dla mnie troche za tluste

Żartujesz, prawda :question:

Pozdrawiam,

EAnna

 

 

Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne.

EAnna

"Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy."

Arystoteles

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • Odpowiedzi 562
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

jak dla mnie troche za tluste

Żartujesz, prawda :question:
moglby byc ciut mniej:-)
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

a to kolejne zmagania z szynkowarkowymi wyrobami

tym razem kurczak

smak wysmienity calosc sie ladnie trzyma i jest soczysta , jedynie nie podoba mi sie ze kolorystyka nierowna mysle ze z czasem bedzie lepiej :tongue:

http://imageshack.us/photo/my-images/15/ktcl.jpg/

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

kawalki piersi z kurczaka dosc dlugo mieszalam az puscily klej ,pozostale drobne kawalki i udko najpierw zmielilam na najmniejszym sitku a pozniej "kutrowalam " recznym mixerem a pozniej jeszcze wszystko razem mieszalam.

wzorowalam sie na " Ekspresowe wyroby DZIADKA"

 

samotny -niecalkiem sol peklowa 50/50 i pieprz bialy nic wiecej:-)

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

tym razem kurczak

:rolleyes: I co...taki ''samotny''...? :lol: :wink: Jakie przyprawy dodałaś ?

jedynie nie podoba mi sie ze kolorystyka nierowna

Eeeee tam ...Elegancko wyszło :clap: :thumbsup: :clap:
Einshel ,, Jak 'se' człowiek sam nie zrobi , to mu nikt nie zrobi...:) ''
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

do wieczornej kawki :-) troche jagodzianek ( jagody z niedzielnego spaceru po lesie)
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

wczoraj zrobilam moja pierwsza mielonke w oslonce barierowej

 

lopatka +kurczak przyprawy: gorczyca czosnek niedzwiedzi i czerwony pieprz.

niestety nie udalo mi sie napelnic tak zeby nie bylo dziurek.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

wczoraj zrobilam moja pierwsza mielonke w oslonce barierowej

 

Electra :D Super :clap: . Dziurkami się nie przejmuj :grin:

Szukasz nowych wrażeń? Skróć trzonek od grabi o połowę.

 

https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7419-moja-nowa-wedzarnia/

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Chyba trzeba bedzie mielonke zrobic, bo smaka zlapalam, a juz nie pamietam kiedy robilam.

electra, :clap: A dziurki i tak znikna, kiedy zjesz :wink:

Be you.

The world will adjust.

The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) 

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

ANNAM,

A dziurki i tak znikna, kiedy zjesz

oj masz racje :-)

smakowala, nawet znajomemu szwedowi ..smialam sie ze musi mi udostepnic swoj ogrodek to bede wedzic kielbaski jak sprawie sobie wedzarnie

kolejny wyrob to chyba bedzie salceson albo blok ozorkowy:-)

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

electra, mielonka super,ale te jagodzianki :clap: :clap: :clap: :thumbsup: :thumbsup: :thumbsup: wyglądają jak z profesjonalnej cukierni .

"Zwierzęta się wypasają.

Człowiek je.

Ale umie jeść tylko człowiek inteligentny"

Anthelme Brillat - Sawarin

 

Pozdrawiam serdecznie. Kazik.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

caly czas sie ucze i staram zeby bylo coraz lepiej

 

wyglądają jak z profesjonalnej cukierni

bo bardzo sie staralam :-)

ale cukiernik to ze mnie lichy :wink:

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

ale cukiernik to ze mnie lichy

Nadmierna skromność gorsza od faszyzmu :lol: :lol: :lol: :wink: Abratek na pewno Ciebie pochwali :lol:

"Zwierzęta się wypasają.

Człowiek je.

Ale umie jeść tylko człowiek inteligentny"

Anthelme Brillat - Sawarin

 

Pozdrawiam serdecznie. Kazik.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Kruszynka,

wiesz 10 lat pracy w cukierni ,co prawda tylko w biurze ale slodkosci sie naogladalam:-P

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

wiesz 10 lat pracy w cukierni ,co prawda tylko w biurze

Biuro nie biuro :lol: od razu rozpoznałem branżę :wink: Pozdrawiam przez Bałtyk :lol: :lol: :lol:

"Zwierzęta się wypasają.

Człowiek je.

Ale umie jeść tylko człowiek inteligentny"

Anthelme Brillat - Sawarin

 

Pozdrawiam serdecznie. Kazik.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

wczoraj zrobilam moja pierwsza mielonke w oslonce barierowej

elektra.. możesz być dumna ze swojej mielonki.. bo mi taka ładna nie wychodzi :lol:

Co do jagodzianek to pełen profesjonalizm :clap: :thumbsup:

Pozdrawiam Halusia

"idę wolno, ale nie cofam się nigdy"

http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

electra,

wczoraj zrobilam moja pierwsza mielonke w oslonce barierowej

tyle lat ukrywałaś swoje zdolności w robieniu takiej mielonki... ? :thumbsup: :thumbsup:

a o bułeczkach już nie wspomnę... bo chętnie bym ich spróbowała... jeśli tylko mają w środku duuużo jagód... :thumbsup: :thumbsup: :clap: :clap:

Zapominamy, ze życie jest kruche i delikatne i nie trwa wiecznie. Zachowujemy się wszyscy, jakbyśmy byli nieśmiertelni. Codziennie patrz na świat, jakbyś oglądał go po raz pierwszy. Eric-Emmanuel Schmitt
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

ania27, @halusia@, diekuje :-)

jagodzianki maja duzo jagod bo ja tez nie lubie takich "suchelcow"

noo dlugo czekalam :-) dzieki tej stronie wciagnelam sie na maxa z PL przywiozlam sobie 2 kartony przypraw oslonek i co potrzeba do domowych wyrobow :-)

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 2 tygodnie później...

wedlinki ..i do tych wedlinek cos z %:-)

Dereniowka ...skorzystalam z podanych przez dyzio, przepisow i bedzie

dereniowka I

tak sie prezentuje pierwszy etap

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Cieszę sie, że mogłem w jakikolwiek sposób pomóc. Teraz czekamy sześć tygodni do następnego etapu.

Ciepło pozdrawiam.

dyzio

__________________________________________

Hołduję rozkoszom stołu, dzbana i łoża. (kolejność przypadkowa)

 

nie zapominaj o Panu "S"

http://wedlinydomowe...go-forumowicza/

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 2 tygodnie później...

A dzis troszke slodkosci..

jako ze 4/10 w Szwecji jest dniem buleczki cynamonowej "kanelbullens dag"

postanowilam troche samej upiec bo nie ma jak takie wlasne :-)

polowa znikla jeszcze ciepla :-) 

 

 

post-58387-0-72424200-1380896630_thumb.jpg

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dzis chutney jablkowe 

 Skladniki:

1 kg jablek najlepiej jakis kwaskowych 

1 srednia cebula pokrojona w kostke 
1 zielona papryczka chili drobno posiekana
0.5 dl rodzynek
2 dl cukru
0.5 dl octu(dalam zwykly 12 %)
1 lyzeczka curry 
1 lyzeczka mielonego imbiru
1 szczypta cynamonu
1 lyzka oleju /dalam z winogron
 
przygotowanie:
 przyprawy oraz chili i cebule przesmazylam na oleju zeby lekko zmiekla 
nastepnie dodalam reszte skladnikow .
wszystko dusilam ok 40 min zeby jablka sie lekko zmaserowaly i powstala dosc gesta konsystencja.
przelozylam do sloikow.
czesc zapasteryzuje a czesc do lodowki :-)
tu jeszcze w garnku...
 
 
 
 

 

a tu juz gotowe w sloiku i do konsupcji

 

  

post-58387-0-46505900-1381147597_thumb.jpg

post-58387-0-66683400-1381147737_thumb.jpg

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie

×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.