electra Opublikowano 31 Października 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #51 Opublikowano 31 Października 2013 dzisi odbyla sie degustacja probki poledwicy a'la parmenskazdecydowanie nastepna bedzie juz nie tak minimalistyczna na razie tylko ja smakowalam ,reszta domownikow dopiero dostanie jak ja "przezyje" Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dyzio Opublikowano 31 Października 2013 Zgłoś Udostępnij #52 Opublikowano 31 Października 2013 Przeżyjesz. I nie dziel się !!! Cytuj Ciepło pozdrawiam. dyzio __________________________________________ Hołduję rozkoszom stołu, dzbana i łoża. (kolejność przypadkowa) nie zapominaj o Panu "S" http://wedlinydomowe...go-forumowicza/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 31 Października 2013 Zgłoś Udostępnij #53 Opublikowano 31 Października 2013 Elektra udawaj, ze Ciebie brzuch boli , Cytuj Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
świadziu Opublikowano 31 Października 2013 Zgłoś Udostępnij #54 Opublikowano 31 Października 2013 Electra,bardzo ładnie wygląda ta polędwica Cytuj wędkarstwo, grzyby i wędzeniehttp://www.grzegorzswiadek.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 31 Października 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #55 Opublikowano 31 Października 2013 Druga polowka juz smakowala stwierdzil ze" niezle ,pikantne" z tym ze on ogolnie nie przepada za takimi wedlinami ..moja mama lubi wiec czekam jeszcze na jej opinie Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
brumia Opublikowano 1 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij #56 Opublikowano 1 Listopada 2013 Na zdjeciu widac tez super fajny mozdzierz, takiego wlasnie szukam gdzie taki mozna kupic ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 1 Listopada 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #57 Opublikowano 1 Listopada 2013 Brumia mozdzierz kupiony w Szwecji, jest od Jamie Oliver sadze ze w sklepach z jego kolekcja znajdziesz rowniez i w Polsce. Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 7 Listopada 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #58 Opublikowano 7 Listopada 2013 (edytowane) wczoraj byl przeglad zamrazalki :-)mialy byc pierogi z miesem ale ze okazalo sie ze w sumie nazbieralo sie tego za duzo, postanowilam zrobic pasztet:-)ale nie taki tradycyjny" nasz "do pasztetu uzylam miesa i warzyw "porosolowe " +karkowke i watrobke drobiowa Do jednego pasztetu dodalam uduszonych suszonych prawdziwkow i suszonego lejkowca detego w postaci proszku,Pasztet wyszedl znakomity ,zdecydowanie bedzie kolejny na swieta tu przed pieczeniem:po pieczeniu: a tak wyglada final ( z lewej z grzybami) Edytowane 7 Listopada 2013 przez electra Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piksiak Opublikowano 8 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij #59 Opublikowano 8 Listopada 2013 Electra super wyszedł, możesz podać technologię wykonania? Cytuj Piksiak Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 8 Listopada 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #60 Opublikowano 8 Listopada 2013 dziekuje:-) hmm technologie wykonania powiadasz...mieso z kurczaka i wolowina i warzywa( pietruszka marchw i seler ) byly ugotowane bo z rosolukarkowke obsmazylam zalalam resztka rosolu co zostal (w innym przypadku bylaby woda do tego wrzucilam 2 obrane cebule posolilamdusilam do miekkosci watrobke obsmazylam na masle i zostawilam az wystygnie w pozostalym sosie po duszeniu karkowki namoczylam bulke ,mialam akurat bagietkenaszaczona bagietke zmielilam pozniej zmielilam 2 razy mieso watrobke i warzywa polaczylam razem z bagietka i 8 jajkami wymieszalam wszystko bardzo dokladnie.wszystko doprawialam do smaku galka sol pieprz czarny i dodalam jeszcze zredukowany sos po duszeniu karkowki.podzielilam na 2 porcje . poniewaz czesc pasztetu miala byc z grzybami wiec osobno dusilam suszone prawdziwki staralam sie tak zeby prawie caly plyn sie zredukowal.do jednej czesci masy dodalam pokrojo negrzyby i sos z ich duszenia do tego jeszcze ok 1 lyzeczki startych w mozdziezu suszonych lejkowcow.farsze przelozylam do brytwanek wysmarowanych maslem i obsypanych bulka tarta pieklam w 200 stopniach ok 60 min.po wyjeciu studzilam na kratce a pozniej do lodowki ,nastepnego dnia wyjelam z brytwanki i ...juz polowa zniknela Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pacan Wojciech Opublikowano 10 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij #61 Opublikowano 10 Listopada 2013 Elektra , czy miesa oprócz watróbki , był w ronych czesciach wagowych Pasztet wygłada na przekroju znakomicie.Pozdrawiam Cytuj Wojciech Pacan Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 11 Listopada 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #62 Opublikowano 11 Listopada 2013 Nie , waga juz ugotowanych mies:watrobki bylo ok 300 gdrob 350 gwolowe 550 gkarkowka 650 g warzywa 350 g i ok 3/4 szklanki juz posiekanych uduszonych grzybow Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pacan Wojciech Opublikowano 11 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij #63 Opublikowano 11 Listopada 2013 Dziekuje Pozdrawiam Cytuj Wojciech Pacan Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 12 Listopada 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #64 Opublikowano 12 Listopada 2013 Boczek rolowany bez skory z szynkowara peklowany 19 g/kg peklosoli -48 godzin2 zabki czasnku w plasterkach majeranek i przeprz do smaku,A tu to co jeszcze zostalo dziurka- po termometrze Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sverige2 Opublikowano 12 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij #65 Opublikowano 12 Listopada 2013 No piękny, można rzec modelowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 12 Listopada 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #66 Opublikowano 12 Listopada 2013 (edytowane) Dziekuje hehe no "model" z niego jak nie wiem..w kazdym razie zostal zatwierdzony jako dobry i moze byc wykonywany alternatywnie do pieczonego Edytowane 12 Listopada 2013 przez electra Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 12 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij #67 Opublikowano 12 Listopada 2013 Electra ladnie wyglada . JA bardzo lubie boczek z szynkowara. Cytuj Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 12 Listopada 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #68 Opublikowano 12 Listopada 2013 @ANNAM, ja wczesniej robilam pieczony w folji lub bez ,ale ten tez smakuje niezle ,jest mieciutki i rozplywa sie w ustach czekam na praske wiec kolejny pewnie bedzie prasowany. Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 12 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij #69 Opublikowano 12 Listopada 2013 (edytowane) dziurka- po termometrze Najbardziej to podoba mi się ta dziurka .Żartowałem.Boczek pierwsza klasa P.SPraska a szynkowar to takie samo urządzenie tylko o innej nazwie. Edytowane 12 Listopada 2013 przez arkadiusz Cytuj Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 12 Listopada 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #70 Opublikowano 12 Listopada 2013 Arkadiuszu wiem ze to prawie to samo tylko forma inna ,ale boczek nie bedzie musial byc rolada o odpowiedzniej srednicy ,tylko odpowiednio przyciety .no i taka prostokatna praska potrzebna mi do zrobienia bloku ozorkowego Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JaGra Opublikowano 12 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij #71 Opublikowano 12 Listopada 2013 Boczek rolowany bez skory z szynkowara peklowany 19 g/kg peklosoli -48 godzin 2 zabki czasnku w plasterkach majeranek i przeprz do smaku, A tu to co jeszcze zostalo Wygląda smakowicie Jak długo i w jakiej temperaturze parzyłaś. Cytuj Nigdy nie walcz o przyjaźń.... O prawdziwą nie musisz, o fałszywą nie warto VanCana Jak wspaniale jest nic nie robić , a potem -odpocząć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 12 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij #72 Opublikowano 12 Listopada 2013 (edytowane) mi do zrobienia bloku ozorkowego No do tego to tylko praska.Będę niedługo robił.Pamiętaj ,że masz ok.30% strat i musisz odpowiednio dobrać ilość surowca coby nie zabrakło bo nie sprasujesz. Edytowane 12 Listopada 2013 przez arkadiusz Cytuj Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 12 Listopada 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #73 Opublikowano 12 Listopada 2013 @jagra,woda 75-78 stopni a parzylam do temperatury w srodku boczku72 stopnie@arkadiusz,jak bede robila chetnie skorzystam z Twoich porad ,niestety mam tylko suszona krew Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
abratek Opublikowano 12 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij #74 Opublikowano 12 Listopada 2013 niestety mam tylko suszona krew to w niczym nie przeszkadza Cytuj Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10446-konto-kpp-konto-pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 12 Listopada 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #75 Opublikowano 12 Listopada 2013 niczym a smakowo tez nie? w sumie nie wiem jak smakuje ze swiezej wiec nie bede miala odniesienia Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.