Skocz do zawartości

Wędliny domowe - forum korzysta z plików cookies. Więcej informacji znajdziesz na stronie: Polityka prywatności. W celu usunięcia tej wiadomości kliknij:    Akceptuję użycie plików cookies

Witaj na forum Wędzarniczej Braci


Logowanie » 

Rejestracja
Na naszym forum, tak jak na większości innych, musisz się zarejestrować by móc korzystać z wszystkich funkcji dostępnych dla użytkowników.

To bardzo prosta procedura, która zajmie Ci tylko chwilę, a dzięki temu będziesz mógł korzystać z dodatkowych funkcji niedostępnych dla użytkowników niezalogowanych.

Zakładając swoje konto będziesz mógł między innymi:
- rozpoczynać nowe tematy na forum,
- odpowiadać na posty innych,
- przeglądać załączone do postów zdjęcia,
- wysyłać prywatne wiadomości do innych użytkowników,
- dostawać powiadomienia o nowych postach.

Zachęcamy do rejestracji!!!
 

Zdjęcie

Dyzia ciecia małe Conieco


  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
474 odpowiedzi w tym temacie

#461 EAnna

EAnna

    Uzależniony od forum

  • Moderatorzy
  • 9397 postów
  • MiejscowośćTychy

Napisano 11 maj 2019 - 12:59

Najdroższa kaszanka na świecie mi sie szykuje.

Ale jaka zdrowa  :thumbsup: 

Cielęcą wątrobę przebijają wyłącznie wątroby z młodej zwierzyny.

Sarnia np. ma tyle glikogenu, że aż jest słodka w smaku.



#462 dyzio

dyzio

    Uzależniony od forum

  • Użytkownicy
  • 3066 postów

Napisano 11 maj 2019 - 13:06

EAnno,

Twój post jest plastrem miodu na moją zranioną duszę.

O portfelu nie wspomnę.

PZDR.



#463 andrzej k

andrzej k

    Uzależniony od forum

  • **VIP**
  • 12690 postów
  • MiejscowośćPobiedziska

Napisano 11 maj 2019 - 13:37

i paczę jest wątroba cielęca i wołowa.

 

 

U nas w Kauflandzie cielęca jest prawie w ciągłej sprzedaży .

 

 

 Dyzio ,  powodzenia przy  kaszankowaniu :D

 

Pozdrawiam



#464 dyzio

dyzio

    Uzależniony od forum

  • Użytkownicy
  • 3066 postów

Napisano 11 maj 2019 - 14:47

Przyda się Andrzeju.

Parzę kaszę w tej chwili.



#465 Muski

Muski

    Uzależniony od forum

  • **VIP**
  • 7168 postów

Napisano 11 maj 2019 - 15:06

jest plastrem miodu na moją zranioną duszę.
Dyziu - na samej karkówce - to już fanaberie i jeszcze super wątróbka - to - pobiedziska de lux , albo lepiej= Kawior Dyzia  :D  :thumbsup:  :clap: 

#466 electra

electra

    Uzależniony od forum

  • **VIP**
  • 5574 postów
  • MiejscowośćSztokholm

Napisano 11 maj 2019 - 15:07

cieleca tez kupujemy do pasztetu , jak si erobi dla siebie to ma smakowac , cena juz nie tak wazna , bo i tak nasze wedliny przerastaja cenowe kupne , ja robie dla smaku na swoim zoladku nie bede oszczedzac  :)

Muski czasem karkowka tansza u nas jak kosci .

A ta apropo ja pamietam jak moja babcia robila z poledwicy mielone :D


Użytkownik electra edytował ten post 11 maj 2019 - 15:09


#467 ziezielony

ziezielony

    Weteran

  • **VIP**
  • 2358 postów

Napisano 11 maj 2019 - 15:57

:) kaszankowy "er fors łan" się szykuje :D

#468 dyzio

dyzio

    Uzależniony od forum

  • Użytkownicy
  • 3066 postów

Napisano 13 maj 2019 - 01:04

Taka wyszła.

 

Załączony plik  kaszana.jpg   31,99 KB   3 Ilość pobrań

 

Mała ingerencja w przepis Andrzeja to to, że usmażyłem cebulę na wędzonej słoninie zamiast na smalcu.

 



#469 karolszymczak

karolszymczak

    Uzależniony od forum

  • **VIP-Organizator**
  • 6965 postów

Napisano 13 maj 2019 - 02:54

Dyzio ładna!

#470 EAnna

EAnna

    Uzależniony od forum

  • Moderatorzy
  • 9397 postów
  • MiejscowośćTychy

Napisano 13 maj 2019 - 05:57

usmażyłem cebulę na wędzonej słoninie

:thumbsup:  :clap:  



#471 Zbój Madej

Zbój Madej

    Uzależniony od forum

  • **VIP-Organizator**
  • 7194 postów

Napisano 13 maj 2019 - 06:07

usmażyłem cebulę na wędzonej słoninie zamiast na smalcu.

Bardzo ciekawa pomysła, obym nie zapomniał następną razą tak zrobić ja będę dreptał przy polskim kawiorze :D



#472 andrzej k

andrzej k

    Uzależniony od forum

  • **VIP**
  • 12690 postów
  • MiejscowośćPobiedziska

Napisano 13 maj 2019 - 06:42

Dyzio mnie się podoba. Teraz nawet daję więcej pieprzu.....Tak dla zmiany klimatu smakowego :D

#473 witt

witt

    Weteran

  • Użytkownicy
  • 1661 postów

Napisano 13 maj 2019 - 07:27

Moja świąteczna "coppa stagionata".

Dyzio, przepiękne wyroby :thumbsup: , a te dojrzewające to aż ślinka leci. :tongue:

Dobrze by było jak byś jeszcze podał przepis dla potomnych, jak Ty to robiłeś i robisz, jeżeli można o to Cie prosić?

Pozdrowienia

P.S. No i jeszcze przepis na pastę od Turka, ale w Twoim wydaniu z opisem jak to robisz.



#474 sverige2

sverige2

    Uzależniony od forum

  • Użytkownicy
  • 5144 postów
  • MiejscowośćCiechocinek - Polska / Lund - Szwecja

Napisano 13 maj 2019 - 10:23

Cóś pięknego, taki kawior to tylko fotki robić, pokazowy "Cieciu Drogi" :D :thumbsup: :clap: !!!



Sponsor

Sponsor
  • Reklama

#475 Efffa

Efffa

    Pasjonat

  • Użytkownicy
  • 503 postów
  • MiejscowośćPiła

Napisano 23 maj 2019 - 22:36

Piękna kaszana Panie!






Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych