Najdroższa kaszanka na świecie mi sie szykuje.
Ale jaka zdrowa
Cielęcą wątrobę przebijają wyłącznie wątroby z młodej zwierzyny.
Sarnia np. ma tyle glikogenu, że aż jest słodka w smaku.
Napisano 11 maj 2019 - 12:59
Najdroższa kaszanka na świecie mi sie szykuje.
Ale jaka zdrowa
Cielęcą wątrobę przebijają wyłącznie wątroby z młodej zwierzyny.
Sarnia np. ma tyle glikogenu, że aż jest słodka w smaku.
Napisano 11 maj 2019 - 13:06
EAnno,
Twój post jest plastrem miodu na moją zranioną duszę.
O portfelu nie wspomnę.
PZDR.
Napisano 11 maj 2019 - 13:37
i paczę jest wątroba cielęca i wołowa.
U nas w Kauflandzie cielęca jest prawie w ciągłej sprzedaży .
Dyzio , powodzenia przy kaszankowaniu
Pozdrawiam
Napisano 11 maj 2019 - 14:47
Przyda się Andrzeju.
Parzę kaszę w tej chwili.
Napisano 11 maj 2019 - 15:06
jest plastrem miodu na moją zranioną duszę.Dyziu - na samej karkówce - to już fanaberie i jeszcze super wątróbka - to - pobiedziska de lux , albo lepiej= Kawior Dyzia
Napisano 11 maj 2019 - 15:07
cieleca tez kupujemy do pasztetu , jak si erobi dla siebie to ma smakowac , cena juz nie tak wazna , bo i tak nasze wedliny przerastaja cenowe kupne , ja robie dla smaku na swoim zoladku nie bede oszczedzac
Muski czasem karkowka tansza u nas jak kosci .
A ta apropo ja pamietam jak moja babcia robila z poledwicy mielone
Użytkownik electra edytował ten post 11 maj 2019 - 15:09
Napisano 11 maj 2019 - 15:57
Napisano 13 maj 2019 - 01:04
Taka wyszła.
kaszana.jpg 31,99 KB
3 Ilość pobrań
Mała ingerencja w przepis Andrzeja to to, że usmażyłem cebulę na wędzonej słoninie zamiast na smalcu.
Napisano 13 maj 2019 - 02:54
Napisano 13 maj 2019 - 05:57
usmażyłem cebulę na wędzonej słoninie
Napisano 13 maj 2019 - 06:07
usmażyłem cebulę na wędzonej słoninie zamiast na smalcu.
Bardzo ciekawa pomysła, obym nie zapomniał następną razą tak zrobić ja będę dreptał przy polskim kawiorze
Napisano 13 maj 2019 - 06:42
Napisano 13 maj 2019 - 07:27
Moja świąteczna "coppa stagionata".
Dyzio, przepiękne wyroby , a te dojrzewające to aż ślinka leci.
Dobrze by było jak byś jeszcze podał przepis dla potomnych, jak Ty to robiłeś i robisz, jeżeli można o to Cie prosić?
Pozdrowienia
P.S. No i jeszcze przepis na pastę od Turka, ale w Twoim wydaniu z opisem jak to robisz.
Napisano 13 maj 2019 - 10:23
Cóś pięknego, taki kawior to tylko fotki robić, pokazowy "Cieciu Drogi"
!!!
Napisano 23 maj 2019 - 22:36
Piękna kaszana Panie!
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych