sverige2 Opublikowano 29 Września 2013 Zgłoś Udostępnij #26 Opublikowano 29 Września 2013 Ja robiłem próby podpiekania kiełbasy po uwędzeniu w kombiwarze, ale smakuje inaczej niż podpiekana w wedzarni.Niby drobnma różnica a jednak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxell Opublikowano 29 Września 2013 Zgłoś Udostępnij #27 Opublikowano 29 Września 2013 Mój brat ma fajny sposób na recepturologię i nazewnictwo swoich kiełbas. Prowadzi bardzo skrupulatnie notatki recepturowe, gdzie zmienia ilości i składy surowców oraz przypraw, a kiełbasy nazywa (po kolei) Pyszna I, Pyszna II, Pyszna III itd. Widać ewolucję. Cytuj „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro Opublikowano 12 Października 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #28 Opublikowano 12 Października 2013 Szybka pasta z mortadeli Składniki:- mortadela 0,5kg- 2 cebule- 5 jajek ugotowanych na twardo- pęczek szczypiorku lub zielonej cebulki- 2 łyżki majonezu- pieprz, sól do smaku- olej do smażenia Przygotowanie:Mortadelę kroimy w plastry i obsmażamy z dwóch stron, cebulę kroimy i również podsmażamy.Podsmażoną mortadelę, cebulę i jajka mielmy na maszynce (sitko np. 6 mm, jak do pasty).Do zmielonych składników dodajemy majonez, pokrojony szczypiorek lub zieloną pietruszkę, doprawiamy do smaku pieprzem i solą. Gotowe i Smacznego ! Cytuj www.wyroby-domowe.pl Miro zaprasza na zakupy.Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydajeBlog: Wyroby domowe wg MiroFB: Własne wyroby domowe Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bandolini Opublikowano 12 Października 2013 Zgłoś Udostępnij #29 Opublikowano 12 Października 2013 Zrobiłbym, tylko mortadeli brak.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro Opublikowano 12 Października 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #30 Opublikowano 12 Października 2013 Czyli wyjścia nie masz, musisz zrobić mortadelę, a potem pastę. Polecam. Cytuj www.wyroby-domowe.pl Miro zaprasza na zakupy.Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydajeBlog: Wyroby domowe wg MiroFB: Własne wyroby domowe Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 12 Października 2013 Zgłoś Udostępnij #31 Opublikowano 12 Października 2013 pasta z mortadeli Mortadelę sam robiłeś? Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro Opublikowano 13 Października 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #32 Opublikowano 13 Października 2013 Niestety nie.Do szczęścia brakuje mi porządnego kutra masarskiego. Blender który posiadam prędzej się spali niż przerobi parę kilo.Ale zainspirowałeś mnie tym pytaniem i myślę o wykorzystaniu napędu który mam do maszynki 22-ki.Pewne pomysły już się zrodziły, co z tego wyjdzie ? Zobaczymy. Cytuj www.wyroby-domowe.pl Miro zaprasza na zakupy.Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydajeBlog: Wyroby domowe wg MiroFB: Własne wyroby domowe Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Baca Opublikowano 13 Października 2013 Zgłoś Udostępnij #33 Opublikowano 13 Października 2013 Pewne pomysły już się zrodziły, co z tego wyjdzie ? Zobaczymy. Masz pomysły nie tuzinkowe jak z tą mortadelą a raczej pastą ,gdzie Ty ją kupiłeś nie mam pojęcia mam na myśli mortadele Cytuj Pozdrawiam Zbigniew Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro Opublikowano 13 Października 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #34 Opublikowano 13 Października 2013 W sklepie, a co w tym dziwnego ? Cytuj www.wyroby-domowe.pl Miro zaprasza na zakupy.Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydajeBlog: Wyroby domowe wg MiroFB: Własne wyroby domowe Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mucho Opublikowano 17 Października 2013 Zgłoś Udostępnij #35 Opublikowano 17 Października 2013 Fajne wyroby a ten zapach az wylewa sie przez ekran. Cytuj pozdr. maya Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michał Koperski Opublikowano 26 Października 2013 Zgłoś Udostępnij #36 Opublikowano 26 Października 2013 Na czuja czy nie ale podeslij przepis. Chetnie zrobie:-) Cytuj pozdrawiam Michał Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro Opublikowano 26 Października 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #37 Opublikowano 26 Października 2013 Michale mimo szczerych chęci dokładnego przepisu nie wrzucę.Jak pisałem w na początku zobaczyłem, zakupiłem, uwędziłem. Już tak mam. Zobaczę mięso i widzę kiełbasę, receptura nie jest mi potrzebna. Cytuj www.wyroby-domowe.pl Miro zaprasza na zakupy.Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydajeBlog: Wyroby domowe wg MiroFB: Własne wyroby domowe Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michał Koperski Opublikowano 28 Października 2013 Zgłoś Udostępnij #38 Opublikowano 28 Października 2013 ok. Do czasu kiedy nie nabiorę większej wprawy będę ćwiczył przepisy Szczepana i Halusi. ale żeby weekend nie przeszedł mi bezproduktywnie to spróbuję się zmierzyć z twoją szynkową. Przepis jest jasny i czytelny.Mam tylko dwa pytania i to niestety te z kategorii które mogą wywołać uśmiechy ale co mi tam.Po co robi się masowanie?mógłbyś zaprezentować swoją masownicę?Dodano: 28 październik 2013 - 11:47a ha i jeszcze jedno Nie wiem czy złudzenie ale na fotografii powyżej są dwa rodzaje kiełbasy? Jedna po lewej jakby grubsza niż ta po prawej? a o boczusie nawet nie pytam Cytuj pozdrawiam Michał Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro Opublikowano 28 Października 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #39 Opublikowano 28 Października 2013 (edytowane) Robiłem parę wyrobów. Kiełbasę, kabanosy, kminkową, kanapkową dla syna bez kminku i na próbę kiełbasę pieczoną w kątnicy wołowej oraz dla całości boczek. Po co robi się masowanie? Żeby uplastycznić mięso. Edytowane 28 Października 2013 przez miro Cytuj www.wyroby-domowe.pl Miro zaprasza na zakupy.Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydajeBlog: Wyroby domowe wg MiroFB: Własne wyroby domowe Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro Opublikowano 16 Listopada 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #40 Opublikowano 16 Listopada 2013 Dzisiejszy urobek ... Frankfuterki: Kiełbacha: Cytuj www.wyroby-domowe.pl Miro zaprasza na zakupy.Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydajeBlog: Wyroby domowe wg MiroFB: Własne wyroby domowe Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
świadziu Opublikowano 16 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij #41 Opublikowano 16 Listopada 2013 Mirku że to na tej nadziewarce Cytuj wędkarstwo, grzyby i wędzeniehttp://www.grzegorzswiadek.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro Opublikowano 16 Listopada 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #42 Opublikowano 16 Listopada 2013 Cytuj www.wyroby-domowe.pl Miro zaprasza na zakupy.Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydajeBlog: Wyroby domowe wg MiroFB: Własne wyroby domowe Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michał Koperski Opublikowano 16 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij #43 Opublikowano 16 Listopada 2013 Ty to wiesz kiedy robić wyroby Właśnie moje zapasy sie skończyły i musiałem kupić w sklepie jakieś badziewie. A tu takie specjały. ehhh. Miałem plany żeby na ten weekend coś porobić ale nie dałem rady. Za tydzień też podeślę jakieś newsy.Kiełbasa pewnie znów zrobiona na zasadzie: zobaczyłem, pomyślałem zrobiłem ale na frankfurterki możesz podać jakiś przepis? Cytuj pozdrawiam Michał Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro Opublikowano 17 Listopada 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #44 Opublikowano 17 Listopada 2013 Wczoraj było bardziej kiełbasianie, dziś boczek, polędwica, polędwiczki i próba sił w parówkach. I co najbardziej Zosię cieszy ? Nie te boczki, nie polędwice i polędwiczki ...... parówa pełną gębą smaczna jak diabli, bo moja własna Ps. Blender przeżył, ale nie wiele brakowało .... Cytuj www.wyroby-domowe.pl Miro zaprasza na zakupy.Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydajeBlog: Wyroby domowe wg MiroFB: Własne wyroby domowe Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Małgoś Opublikowano 17 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij #45 Opublikowano 17 Listopada 2013 parówa pełną gębą smaczna jak diabli, bo moja własna a możesz wrzucić przekrój tych Twoich wyrobów? Cytuj "W życiu piękne są tylko chwile.." Dżem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jan30 Opublikowano 18 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij #46 Opublikowano 18 Listopada 2013 parówa pełną gębą smaczna jak diabli, bo moja własna Na pewno dobra bo została jedna do zdjęcia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro Opublikowano 18 Listopada 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #47 Opublikowano 18 Listopada 2013 Zdjęcia wrzucę po południu.A parówek było sztuk dwie ... Blender który posiadam nie nadaję się na większą ilość. Cytuj www.wyroby-domowe.pl Miro zaprasza na zakupy.Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydajeBlog: Wyroby domowe wg MiroFB: Własne wyroby domowe Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro Opublikowano 18 Listopada 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #48 Opublikowano 18 Listopada 2013 Proszę Małgosiu.Zdjęcie z komórki. Cytuj www.wyroby-domowe.pl Miro zaprasza na zakupy.Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydajeBlog: Wyroby domowe wg MiroFB: Własne wyroby domowe Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
świadziu Opublikowano 18 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij #49 Opublikowano 18 Listopada 2013 Mireczku,jutro o 7 rano jestem na śniadanku u Ciebie Tą jedną paróweczkę to mi zostaw. Cytuj wędkarstwo, grzyby i wędzeniehttp://www.grzegorzswiadek.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eli55 Opublikowano 18 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij #50 Opublikowano 18 Listopada 2013 Salve Miro,przepiekne te twoje wedliny, widze ze ty bardzo czesto robisz i w malych ilosciach,gdybys byl blizej to wpadlabym na podluczenie , to nie mialabym tyle watpliwosci , znalazlam tyle przepisow ,ale nigdy nie wiem na ktory sie zdecydowac,bo nigdymi nie pasuja ilosci , a ty robisz wszystko na oko.Doradz mi teraz co moge zrobic z tego, mam 2 kroliki, 5 kg karczka, 1 kg wolowinyi okolo1kg tlustego brzucha. Jakie pysznosci moge zrobic, pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.