Skocz do zawartości

Wędliny domowe - forum korzysta z plików cookies. Więcej informacji znajdziesz na stronie: Polityka prywatności. W celu usunięcia tej wiadomości kliknij:    Akceptuję użycie plików cookies

Witaj na forum Wędzarniczej Braci


Logowanie » 

Rejestracja
Na naszym forum, tak jak na większości innych, musisz się zarejestrować by móc korzystać z wszystkich funkcji dostępnych dla użytkowników.

To bardzo prosta procedura, która zajmie Ci tylko chwilę, a dzięki temu będziesz mógł korzystać z dodatkowych funkcji niedostępnych dla użytkowników niezalogowanych.

Zakładając swoje konto będziesz mógł między innymi:
- rozpoczynać nowe tematy na forum,
- odpowiadać na posty innych,
- przeglądać załączone do postów zdjęcia,
- wysyłać prywatne wiadomości do innych użytkowników,
- dostawać powiadomienia o nowych postach.

Zachęcamy do rejestracji!!!
 

Zdjęcie

Wyroby by Miro


  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
122 odpowiedzi w tym temacie

#41 świadziu

świadziu

    Entuzjasta forum

  • Użytkownicy
  • 939 postów
  • MiejscowośćKraków

Napisano 16 lis 2013 - 20:17

Mirku :clap:  że to na tej nadziewarce :)



#42 miro

miro

    Uzależniony od forum

  • **VIP Junior**
  • 14166 postów

Napisano 16 lis 2013 - 20:52

:tongue:



#43 Michał Koperski

Michał Koperski

    Entuzjasta forum

  • Użytkownicy
  • 799 postów

Napisano 16 lis 2013 - 21:23

Ty to wiesz kiedy robić wyroby :devil: Właśnie moje zapasy sie skończyły i musiałem kupić w sklepie jakieś badziewie. A tu takie specjały. ehhh. Miałem plany żeby na ten weekend coś porobić ale nie dałem rady. 

Za tydzień też podeślę jakieś newsy.

Kiełbasa pewnie znów zrobiona na zasadzie: zobaczyłem, pomyślałem zrobiłem :)  ale na frankfurterki możesz podać jakiś przepis?



#44 miro

miro

    Uzależniony od forum

  • **VIP Junior**
  • 14166 postów

Napisano 17 lis 2013 - 17:25

Wczoraj było bardziej kiełbasianie, dziś boczek, polędwica, polędwiczki i próba sił w parówkach.

 

Załączony plik  17-11-2013.jpg   91,59 KB   5 Ilość pobrań

 

I co najbardziej Zosię cieszy ? :cool:

Nie te boczki, nie polędwice i polędwiczki ...... parówa pełną gębą smaczna jak diabli, bo moja własna  :D

 

Ps. 

Blender przeżył, ale nie wiele brakowało ....

 



#45 Małgoś

Małgoś

    Uzależniony od forum

  • Moderatorzy
  • 5692 postów

Napisano 18 lis 2013 - 00:02

parówa pełną gębą smaczna jak diabli, bo moja własna :D

 

:clap:

 

a możesz wrzucić przekrój tych Twoich wyrobów? :cool: 



#46 Jan30

Jan30

    Użytkownik

  • Użytkownicy
  • 181 postów
  • MiejscowośćTychy

Napisano 18 lis 2013 - 09:19

parówa pełną gębą smaczna jak diabli, bo moja własna 

 

Na pewno dobra bo została jedna do zdjęcia.



#47 miro

miro

    Uzależniony od forum

  • **VIP Junior**
  • 14166 postów

Napisano 18 lis 2013 - 09:24

Zdjęcia wrzucę po południu.

A parówek było sztuk dwie ... :D

Blender który posiadam nie nadaję się na większą ilość.



#48 miro

miro

    Uzależniony od forum

  • **VIP Junior**
  • 14166 postów

Napisano 18 lis 2013 - 19:13

Proszę Małgosiu.

Zdjęcie z komórki.

 

Załączony plik  18-11-2013_01.jpg   125,13 KB   6 Ilość pobrań

 



#49 świadziu

świadziu

    Entuzjasta forum

  • Użytkownicy
  • 939 postów
  • MiejscowośćKraków

Napisano 18 lis 2013 - 19:54

Mireczku,

jutro o 7 rano jestem na śniadanku u Ciebie :)

Tą jedną paróweczkę to mi zostaw.



#50 eli55

eli55

    Weteran

  • Użytkownicy
  • 2320 postów
  • Miejscowośćmonastir / wlochy

Napisano 18 lis 2013 - 20:04

Salve Miro,przepiekne te twoje wedliny, widze ze ty bardzo czesto robisz i w malych ilosciach,gdybys byl blizej to wpadlabym na podluczenie , to nie mialabym tyle watpliwosci  , znalazlam  tyle przepisow ,ale nigdy nie wiem na ktory sie zdecydowac,bo nigdy

mi nie pasuja ilosci , a ty robisz wszystko na oko.Doradz mi teraz co moge zrobic z tego, mam 2 kroliki, 5 kg karczka, 1 kg wolowiny

i okolo1kg tlustego brzucha. Jakie pysznosci moge zrobic, pozdrawiam. :D  :tongue:  :blush:



#51 miro

miro

    Uzależniony od forum

  • **VIP Junior**
  • 14166 postów

Napisano 18 lis 2013 - 20:24

Mireczku,

jutro o 7 rano jestem na śniadanku u Ciebie :)

Tą jedną paróweczkę to mi zostaw.

Serdecznie zapraszam, ale paróweczką niestety nie będę mógł poczęstować, bo już znikły.


Użytkownik miro edytował ten post 18 lis 2013 - 20:41


#52 świadziu

świadziu

    Entuzjasta forum

  • Użytkownicy
  • 939 postów
  • MiejscowośćKraków

Napisano 18 lis 2013 - 20:37

Mirku,

do 7 rano masz dużooooooooooooo czasu na zrobienie 1 malutkiej paróweczki :)

A tak poważnie wyszły Ci extra wyroby :)

Pozdróweczka :)



#53 Michał Koperski

Michał Koperski

    Entuzjasta forum

  • Użytkownicy
  • 799 postów

Napisano 19 lis 2013 - 11:45

Mirek

taki pomysł mi chodzi po głowie.

Może udałoby sie zorganizować jakiś takie krótkie spotkanie w okolicach B. Białej. Z toba w roli wykładowcy :) . Myślę że z południa polski była by spora grupa która chętnie posłuchałaby tego co masz do powiedzenia i podpatrzyła przy pracy. Wiesz ja na przykład jestem wzrokowcem. Jak raz coś zobaczę to zapamiętuje na bardzo długo. 

Myślę o takim spotkaniu, które nie sprawi ci problemu i nie zabierze zbyt dużo czasu



#54 tubis3

tubis3

    Użytkownik

  • Użytkownicy
  • 124 postów
  • MiejscowośćCiechanów

Napisano 19 lis 2013 - 11:52

Izo-askorbinian sodu- 3g

miro czy ten izo coś tam, coś tam jest konieczny do wyrobu tej kiełbasy? Pierwszy raz słyszę o czymś takim.



#55 Maxell

Maxell

    Uzależniony od forum

  • Moderatorzy
  • 27598 postów
  • MiejscowośćBełchatów

Napisano 19 lis 2013 - 11:53

Czytaj Tubis, czytaj.



#56 SIVON

SIVON

    Weteran

  • Użytkownicy
  • 1583 postów
  • MiejscowośćWrocław

Napisano 19 lis 2013 - 11:55

Fajne te wyroby, muszą być smakowite, ja też jak Zosia wybrałbym parówki:)

 

 

A parówek było sztuk dwie ...

 

 

Rozwaliłeś mnie tym tekstem  :D

 

 



#57 miro

miro

    Uzależniony od forum

  • **VIP Junior**
  • 14166 postów

Napisano 30 lis 2013 - 20:21

Dzisiejszy urobek przed parzeniem prosto z kija.

 

Załączony plik  30-11-2013.jpg   97,72 KB   4 Ilość pobrań

 

I dziewczynki w parzeniu ...

 

Załączony plik  30-11-2013-01.jpg   75,37 KB   4 Ilość pobrań

 

Na dziś THE END.  :D

Jutro będziemy się rozkoszować smakiem.

 

 

 

 



#58 Michał Koperski

Michał Koperski

    Entuzjasta forum

  • Użytkownicy
  • 799 postów

Napisano 30 lis 2013 - 22:00

Miro ostrzegałeś przed czytaniem podczas wędzenia :) Ale po wędzeniu The End? Też nie można czytać? Oj coś mi sie nie chce wierzyć. 

Wędzonki aż ślina cieknie. 

Jakbyś miał ochotę na mielonke to zapraszam na mój kącik. Też nie próżnowałem. :D



#59 miro

miro

    Uzależniony od forum

  • **VIP Junior**
  • 14166 postów

Napisano 01 gru 2013 - 18:57

Po THE END jak najbardziej Michale ....  :D



#60 Feederman

Feederman

    Weteran

  • Użytkownicy
  • 1035 postów
  • MiejscowośćKaliningrad

Napisano 01 gru 2013 - 19:12

 

Na dziś THE END.  :D

 

Spokój nam tylko śni się! :clap:






Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych